- 9 Nisan 2018
- 19.088
- 51.057
- 45
-
- Konu Sahibi panic_attack
- #11.921
İnşallah bundan da sorunsuz şekilde çıkarsınız canım. Doktorun iyi demi bir kaç kişiye daha mı görünsen acaba?Bebeğin gelişimi normal, organlar normal, kalbinde ve bağırsağında ufak birer leke var ama bu ensede ödem yapacak boyutta değil dedi dr , fetal dna da bakılmayan bir kromozom bozukluğu ya da bir genetik hastalık olabilirmiş bizim fetal dna çok kapsamlı değildi ama en kesin sonuç verendi Down fln için. Amniyo önerebilir de o da genetik hastalığa teşhis koyamaz 150 tane böyle durum olabilirmiş amniyo derse değer mi risk almaya bilemiyorum 2 hafta sonra tekrar gidicem bakalım ne diyecek
İnşallah bi sonraki kontrol de ödem kaybolmuş olur canımBugün ayrıntılı ultrasona gittim biraz erken oldu tekrar bakılacak ama ensede ödemimiz duruyor, pek çok sebep olabilirmiş bizim için de dua edin
Aklına kötü birşey getirme, inşallah normale dönerBugün ayrıntılı ultrasona gittim biraz erken oldu tekrar bakılacak ama ensede ödemimiz duruyor, pek çok sebep olabilirmiş bizim için de dua edin
Ben de ikinci bir görüş almanı öneriyorum tüm bu söylenenleri de ileterek. Hangi ildeydin?Bebeğin gelişimi normal, organlar normal, kalbinde ve bağırsağında ufak birer leke var ama bu ensede ödem yapacak boyutta değil dedi dr , fetal dna da bakılmayan bir kromozom bozukluğu ya da bir genetik hastalık olabilirmiş bizim fetal dna çok kapsamlı değildi ama en kesin sonuç verendi Down fln için. Amniyo önerebilir de o da genetik hastalığa teşhis koyamaz 150 tane böyle durum olabilirmiş amniyo derse değer mi risk almaya bilemiyorum 2 hafta sonra tekrar gidicem bakalım ne diyecek
Bebeğin gelişimi normal, organlar normal, kalbinde ve bağırsağında ufak birer leke var ama bu ensede ödem yapacak boyutta değil dedi dr , fetal dna da bakılmayan bir kromozom bozukluğu ya da bir genetik hastalık olabilirmiş bizim fetal dna çok kapsamlı değildi ama en kesin sonuç verendi Down fln için. Amniyo önerebilir de o da genetik hastalığa teşhis koyamaz 150 tane böyle durum olabilirmiş amniyo derse değer mi risk almaya bilemiyorum 2 hafta sonra tekrar gidicem bakalım ne diyecek
Dr umuz prof perinatolog, başka prof lar da görmüştü daha önceİnşallah bundan da sorunsuz şekilde çıkarsınız canım. Doktorun iyi demi bir kaç kişiye daha mı görünsen acaba?
Evet başka proflar da benzer ama ben yine daha başka bir dr a daha gidicem tabiiBen de ikinci bir görüş almanı öneriyorum tüm bu söylenenleri de ileterek. Hangi ildeydin?
Bu dr lar fetal dna yı ciddiye almıyorlar illa bi kendileri delecekler bizim de 11 tane bakıldı önceden fetal dna testinde ...Umarım ilerleyen haftalarda ödem yok olur kuzum.
Maddi olarak çok zorlamayacaksa daha kapsamlı tarama yapan bi fetal dna testi yaptırmanı öneririm. En azından tek seferde 17 çeşit genetik bozukluğu elemiş olursun. En son amniyosentez yapılır ve genetik dışında başka bi problem mi var ona bakılır. Hiçbirine gerek kalmaz inşallah 2 hafta sonra.
Teşekkürler Dennis. İyiyiz, geçen günki gibi hafif değildi,bu etkiliydi. Korkulacak kadar değil ama şiddetin artıyor oluşu endişelendiriyor. Daha büyüğüne hiç hazır değilizKızlar
İstanbul’da deprem olmuş orada yaşayanlara geçmiş olsun.. herkes iyi değil mi?
Haklısın canım daha fazlasına hiç hazır değiliz maalesef. Ben en kardeşimle görüntülü konuşuyordum tam o sırada deprem başladı. Gerçekten korktuk.. ama neyse ki şimdilik bir sorun yok. Umarım her zaman güvenli yerlerde olabilirsiniz.Teşekkürler Dennis. İyiyiz, geçen günki gibi hafif değildi,bu etkiliydi. Korkulacak kadar değil ama şiddetin artıyor oluşu endişelendiriyor. Daha büyüğüne hiç hazır değiliz
Sağol Denizciğim, çok fenaydı, ama iyiyiz, 8 hafif yaralı bilgisi var sadeceKızlar
İstanbul’da deprem olmuş orada yaşayanlara geçmiş olsun.. herkes iyi değil mi?
NEyse ki ufak tefek atlatıldı canım.. umarım her zaman güvenli yerlerde olursunuzSağol Denizciğim, çok fenaydı, ama iyiyiz, 8 hafif yaralı bilgisi var sadece
İnşallahhh canım, kimsenin tırnağı incinmesin...NEyse ki ufak tefek atlatıldı canım.. umarım her zaman güvenli yerlerde olursunuz
Çok yürüyünce bebek aşağı inebiliyor ama rahim ağzı uzunluğunu etkiler mi bilmiyorum. Hiç endişelenme progestan ve dinlenme iyi gelecektir. Haftaya iyi haber alırsın umarımBugün kontrol vardı ,ayrıntılı da çok şükür herşey yolunda rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 26 mm çıktı geçen hafta 31 mm di ,alt sınır 25 mm doktor telaş etmeyelim ama dikkat edelim dedi progestan ve iğne bide istirahat dedi sanırım dün çok yürüdüm acaba ondan mı bilemedim ama benim moralim bozulduhaftaya Tekrar ölçecek inşallah daha iyi olur
çok geçmiş olsun,ben baştan beri progestan kullanıyorum,vajinal almanı tavsiye ederim canım(her ne kadar bende tahriş yapıp ağızdan devam etmek zorunda kalsam da)vajinal alındığında daha etkili olduğunu söylüyorlar,Bugün kontrol vardı ,ayrıntılı da çok şükür herşey yolunda rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 26 mm çıktı geçen hafta 31 mm di ,alt sınır 25 mm doktor telaş etmeyelim ama dikkat edelim dedi progestan ve iğne bide istirahat dedi sanırım dün çok yürüdüm acaba ondan mı bilemedim ama benim moralim bozulduhaftaya Tekrar ölçecek inşallah daha iyi olur
Sağol canım inşallah iyi olur ,yoruldum diye mi acaba dedim ama dikkat edip dinleneceğimÇok yürüyünce bebek aşağı inebiliyor ama rahim ağzı uzunluğunu etkiler mi bilmiyorum. Hiç endişelenme progestan ve dinlenme iyi gelecektir. Haftaya iyi haber alırsın umarım
Benim de geçen tedavide ölçtü. Tam hatırlamıyorum ama 20li birşeydi, bana gayet iyi erken doğum riski falan gözükmüyor dedi. Kız bebek ve erken bebeğin karındaki pozisyon farkından olabilir mi bilmiyorum belki ama bence bir sorun yoktur.Sağol canım inşallah iyi olur ,yoruldum diye mi acaba dedim ama dikkat edip dinleneceğim
Bugün kontrol vardı ,ayrıntılı da çok şükür herşey yolunda rahim ağzı uzunluğunu ölçtü 26 mm çıktı geçen hafta 31 mm di ,alt sınır 25 mm doktor telaş etmeyelim ama dikkat edelim dedi progestan ve iğne bide istirahat dedi sanırım dün çok yürüdüm acaba ondan mı bilemedim ama benim moralim bozulduhaftaya Tekrar ölçecek inşallah daha iyi olur
iyidir inşallaah:) iyi haberlerle bekliyoruzz..Dinlenince düzelir kuzum takma kafana bol bol uzan ve bence de progesteronu vajinal kullan.
Benim de bugün 17:30da perinatolog randevum var. Çok iyi bi prof. Ama gıcık ve ters deyolaa bakalım tartışacaz mı
Benim 3-4 gün önce Lutinus fitilim ve kan sulandırıcı iğnem bitti, yenisini de almadım. Onun yerine coraspin içiyorum. "20.haftaya kadar keyfi kullanalım sonra bırakıp coraspin'e geçeriz" demişti benim doktor, 19 hafta bitti zaten. 3-4 günden bi şey olmaz diyerekten kafama göre iş yaptım ama bakalım perinatolog ne diyecek.
Dün Cem Yılmaz'ın gösterisine gittik. Gülme krizlerimden ilk defa hafif ağrım oldu. Dedim doğuracam heral oturduğum yerden gülem derken. Ve tesadüf mü bilmiyorum dün geceden beri de hareketleri çok net hissediyorum artık. Dönüyo, takla atıyo, bi şeyler yapıyo kendince. Şu an bile kıpraşıyo 2 dakkada bir. Bi şey anlatmaya çalışıyo galiba. İyidir inşallah :)