Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım
Haftaya doktor randevum var patoloji sonucunu orada öğreneceğiz ama muhtemelen alınan dokularda bebek yoktu çünkü operasyondan sonra hcg yükselmeye başladı tekrar. Sonrasında düşük iğnesi vurdular ultrasonda da kontrol ettiler bir sorun yoktu. yarın 6 hafta olacak iğne vurulalı hala sıfırlanmadı. Bu arada iki kere de Regl oldum :) saçma sapan bir süreç yaşıyorum kısaca. Sana neden hcg bakılmadı bilmiyorum ama bana iki negatif alana kadar devam edecek kan testi.
Denniscim kendi doktorun mu takip ediyor Hcg dususunu surekli,yoksa ev doktorunda mi kan veriyosun?

Ben hastanede yattim tatlim bi sure.
Orda takip edildi.
Dusus anlamli olunca taburcu oldum.
Ama hala sifirlanmadi🤔
Sıfırlanana kadar takip edelim dediler mi peki? Ben ameliyat nedeniyle kaldım ama sadece bir gece. Sabah aldıkları kanda bende de düşüş vardı eve çıktım. Ama kan testi devam etti. Bir hafta sonra yükselince düşük iğnesi vurdular sonra her hafta kan testi ile takibe başladılar. Haftaya çarşamba da kendi doktorumda randevum var ama bu süreç için verilmiş bir randevu değil, ameliyat sonrası ikinci kontrol ve nasıl devam edeceğimize dair bir görüşme olacak.

Sıfırlanana kadar takip edelim dediler mi peki? Ben ameliyat nedeniyle kaldım ama sadece bir gece. Sabah aldıkları kanda bende de düşüş vardı eve çıktım. Ama kan testi devam etti. Bir hafta sonra yükselince düşük iğnesi vurdular sonra her hafta kan testi ile takibe başladılar. Haftaya çarşamba da kendi doktorumda randevum var ama bu süreç için verilmiş bir randevu değil, ameliyat sonrası ikinci kontrol ve nasıl devam edeceğimize dair bir görüşme olacak.
Ben 3 gece yattim.
Anlamli dusus olana kadar takip edicez hastanede yaticaksin dediler.
3ncu gunde de anlamli bulununca dusus ciktim.
Herhangi bi saglik kurulusunda 1 hafta 10 gun sonra kan ver dediler.
Ev doktorunda verdim kan.
Haftaya kendi doktoruma gidicem nasipse.
Bu Hcg sifirlanmasini beklemek stres sebebiymis yeminle😞

Ben 3 gece yattim.
Anlamli dusus olana kadar takip edicez hastanede yaticaksin dediler.
3ncu gunde de anlamli bulununca dusus ciktim.
Herhangi bi saglik kurulusunda 1 hafta 10 gun sonra kan ver dediler.
Ev doktorunda verdim kan.
Haftaya kendi doktoruma gidicem nasipse.
Bu Hcg sifirlanmasini beklemek stres sebebiymis yeminle😞
Benimki şu an benimle dalga geçiyor. Geçen hafta 70 ti bu hafta 52 olmuş. 3. Adetim için yumurtlama dönemindeyim ama hala sıfırlanmadı. Üstelik diyet yapıyorum her gün içmediğim ödem atıcı yok, ama kesinlikle etkilenmiyor. Dün 2 bardak maydanoz suyu 1 bardak yeşil çay içtim. Hamile olsan uzak dur denilecek kadar çok ama hiç etkilememiş.
Hem annemden hem ailemizdeki başka hikayelerden dolayı kanser geçmişimiz çok yoğun, bugün kuzenim bir ontolojik tetkik mi yaptırsan dedi. Ben de içten içe bunu düşünmeye başladım. Haftaya doktora soracağım.

Benimki şu an benimle dalga geçiyor. Geçen hafta 70 ti bu hafta 52 olmuş. 3. Adetim için yumurtlama dönemindeyim ama hala sıfırlanmadı. Üstelik diyet yapıyorum her gün içmediğim ödem atıcı yok, ama kesinlikle etkilenmiyor. Dün 2 bardak maydanoz suyu 1 bardak yeşil çay içtim. Hamile olsan uzak dur denilecek kadar çok ama hiç etkilememiş.
Hem annemden hem ailemizdeki başka hikayelerden dolayı kanser geçmişimiz çok yoğun, bugün kuzenim bir ontolojik tetkik mi yaptırsan dedi. Ben de içten içe bunu düşünmeye başladım. Haftaya doktora soracağım.
Yaa Allah korusuunn😞😞
Aklina kotu sey getirme ama tabi temkinli de olunmali.
Allah yardimcimiz olsun canim.
Ben de kendimi dansa,folklore vericem kafam dagilsin deyü😊
Kurtajdan kac hafta sonra 52 oldu denniscim?degerin cok yuksekti belki de ikizdi dimi?

Yoktur öyle bir şey ama bence de tedbir amaçlı sorman iyi olur Deniz. matcha tozu mu denesen, o bende inanılmaz ödem attı, kullandığım tansiyon ilacı ayak bileğinde özellikle ödem yapacak dedi doktor, kullandım çok işe yaradı, hem 2 kilo verdim hem ödem gitti. Günde 2 defa diyor ama ben 2 günde bir tane içtim, metabolizmayı çalıştırdığı için.

Valla bu bebek doğru yerde olsaydı çok sıkı tutunacakmış annesine :KK43:

Senin nezdinde kafama takilmisken burdaki tüp bebek yaptıran arkadaşlara sorayim.

Şimdi transfer sırasında hani nokta atışı tam olması gereken yere koydum embriyoyu deniyor ya, müstecep demişti sanırım paniğe. Madem bunlar rahme tutunması gereken yere koyuyorsa, bu embriyo (veya baska) neden tuplere doğru ilerleyip oraya tutunmuş oluyor. Hadi 3.gün belki gelişiyor gidebilir yürüyebilir. ama denisin embriyosu 5.gün blastokist ti sanırım, koyunca ayni gün tutunması gerçekleşen türden. Neden tüplere gitti. O zaman tam yerine koyduk demesinler, biz rahim boşluğuna bırakıyoruz. Onlar gezerek tutunacak yer buluyorlar desinler.

Hee bu arada bi başlıkta okudum embriyo tutunmasını sağlıcak yapıştırıcı tedavisi varmış. Embriyoya yapisacagi sıvı sürüyorlarmış. Neler çıkacak daha bakalım.

Senin nezdinde kafama takilmisken burdaki tüp bebek yaptıran arkadaşlara sorayim.

Şimdi transfer sırasında hani nokta atışı tam olması gereken yere koydum embriyoyu deniyor ya, müstecep demişti sanırım paniğe. Madem bunlar rahme tutunması gereken yere koyuyorsa, bu embriyo (veya baska) neden tuplere doğru ilerleyip oraya tutunmuş oluyor. Hadi 3.gün belki gelişiyor gidebilir yürüyebilir. ama denisin embriyosu 5.gün blastokist ti sanırım, koyunca ayni gün tutunması gerçekleşen türden. Neden tüplere gitti. O zaman tam yerine koyduk demesinler, biz rahim boşluğuna bırakıyoruz. Onlar gezerek tutunacak yer buluyorlar desinler.

Hee bu arada bi başlıkta okudum embriyo tutunmasını sağlıcak yapıştırıcı tedavisi varmış. Embriyoya yapisacagi sıvı sürüyorlarmış. Neler çıkacak daha bakalım.
İlk defa duydum, tıp ilerlyor, bakalım daha neler çıkacak, umarım ticaret iamaçlı yapılan, faydasız bir şey değildir

Yoktur öyle bir şey ama bence de tedbir amaçlı sorman iyi olur Deniz. matcha tozu mu denesen, o bende inanılmaz ödem attı, kullandığım tansiyon ilacı ayak bileğinde özellikle ödem yapacak dedi doktor, kullandım çok işe yaradı, hem 2 kilo verdim hem ödem gitti. Günde 2 defa diyor ama ben 2 günde bir tane içtim, metabolizmayı çalıştırdığı için.
Bence de yoktur ama yine de sormak en iyisi kafam rahat eder en azından canım. Burada nerede bulurum hiç bir fikrim yok. ama diyet ve spor yaptığım için ödem olmasın diye her gün en az bir bardak içiyorum ödem atıcı bir şeyler.. bazen direk ödem atıcı diyetler yapıyorum, özen gidiyor hcg kalıyor :KK66:

Canım belki de hemen transfer sonrası tutunma başlamıyor ve rahim içinde bir yuvarlanma oluyor. Tam bilmiyorum ama tüp bebekte transferden sonra tüpe kaçması nadir olan bir durum değil sanırım.
Bir de ultrason eşliğinde yapılmıyor benim transferlerim. Belki de tüpe yakın bir yere bıraktılar da oradan mı tüpe gitti acaba?

Eşime hep diyorum neyseki değerlerim 800-900 lerde dolaştı, haftasıyla uyumlu olsaydı hep kafamızda bir şüphe olacaktı. Bir türlü sıfırlanmadığını gördükçe yanlış karar mı verdik diye. Şimdi En azından biliyoruz ki, ne olursa olsun sağlıklı bir hamilelik değildi.

İlk defa duydum, tıp ilerlyor, bakalım daha neler çıkacak, umarım ticaret iamaçlı yapılan, faydasız bir şey değildir

Transfer sırasında uhu sürüyorlarmış :)
Ben japon yapıştırıcı götüreyim kesin çözüm :)
Allah'ım bizi bunlara muhtaç etme, sen ver yarabbim, amin.

Transfer sırasında uhu sürüyorlarmış :)
Ben japon yapıştırıcı götüreyim kesin çözüm :)
Allah'ım bizi bunlara muhtaç etme, sen ver yarabbim, amin.
Bazı doktorlar bunlar hep ticari diyor. Ama bilemiyorum ki faydası var mı? Burada zaten öyle bir şey yok. Parasını ben ödeyeyim yapın diyeceğin bir sistem bile yok :) kafan rahat onu da denemedim demiyorsun :KK66:

Canım belki de hemen transfer sonrası tutunma başlamıyor ve rahim içinde bir yuvarlanma oluyor. Tam bilmiyorum ama tüp bebekte transferden sonra tüpe kaçması nadir olan bir durum değil sanırım.
Bir de ultrason eşliğinde yapılmıyor benim transferlerim. Belki de tüpe yakın bir yere bıraktılar da oradan mı tüpe gitti acaba?

Tabi ki nadir değil, 2 senedir tüp bebek başlıklarında hep okuduğumuz şeyler. Sadece sen değil bayağı kişi var bu şekilde. Tüpler rahmin üstünde oraya doğru koymuyorlardir sanki. Bu veletlerde yukarı doğru mu yüzdü ne yaptı. :KK43:

Çok enteresan ultrason eşliğinde neden yapmıyorlar ki, bende ekranı bile bana çevirdi. Bayağı karnımda koyacakları yeri görmeye çalıştılar sonra da embriyologdan isteyip saldılar gitti. Onlarda zaten kımıl kımıldi.. ama fazla uzun sürmedi yaşam maceraları :KK43:

Tabi ki nadir değil, 2 senedir tüp bebek başlıklarında hep okuduğumuz şeyler. Sadece sen değil bayağı kişi var bu şekilde. Tüpler rahmin üstünde oraya doğru koymuyorlardir sanki. Bu veletlerde yukarı doğru mu yüzdü ne yaptı. :KK43:

Çok enteresan ultrason eşliğinde neden yapmıyorlar ki, bende ekranı bile bana çevirdi. Bayağı karnımda koyacakları yeri görmeye çalıştılar sonra da embriyologdan isteyip saldılar gitti. Onlarda zaten kımıl kımıldi.. ama fazla uzun sürmedi yaşam maceraları :KK43:
Burada da aparatı takıyor embriyologdan istiyor transferi yapıp tüpü embriyologa tekrar yolluyor , embriyolog mikroskopta bakıyor; Rahime gitmiş mi tüpte kalan bir şey olmuş mu diye . Sonra bitiyor. Uzanma yok, bekleme yok.. sadece ilk transferde doktor bir sıvı gelebilir endişelenme embriyo ile alakalı değil rahim ağzını yıkadığımız için geliyor dedi. İlk gün dinlen ikinci gün hayatına geri dön diyorlar..

Artık transfer arsızı olduğum için hiç bir şey söylemiyorlar. Doktor durmadan sakin ol, rahat ol, bak keyfine falan filan diyor :)

Hu hu Kızlar napıyosunuz
Herkesler iyi mi 👀👀
selam canım ben de grup sessizleşti diyordum iyice..
biz zor bir süreçten geçiyoruz.. ananemi kaybettik, annemi ortacaya temelli gönderdik.. kuzunun okul başladı.. ben de idare ederim.. tansiyon düşük ondan bi halsizlik var.. hala tam açılmadı boğazım her şeyi yiyemiyorum hala.
sen nasılsın nasıl gidiyor?..

X