- 10 Ocak 2019
- 1.589
- 7.296
-
- Konu Sahibi panic_attack
- #11.401
Slm kızlarrrrrr ben geldim, tatil, aile, arkadaşlarım bu süreç iyi geldi bana, 1 ay önceki adetimde canım çok sıkılmıştı çünkü, reglinin 3. Günü hem muayene olayım hem de hormon değerlerime bir baktırayım dedim, kan verdim doktoruma gittim muayenede sağ da 3 yumurta görüldü ama çok küçüktüler solda koca bir sıfır neyse dedim tahlillerimi aldım ne göreyim fsh 16 e2 12 şoka girdim fsh en yüksek 9 görmüştüm uçmuş gitmiş e2 de çökmüş allahım menapoza mı giriyorum dedim canın çok sıkıldı doktorumda değerleri çok beğenmedi önümüzdeki ay tekrar baktır dedi, o moral bozukluğuyla tüp doktorumda aldım soluğu konuştuk biraz moral verdi bana ve yeni bir tedavi planı hazırladı bir sonraki regliyle klomen veya femera artı çok düşük iğne ekleyerek gelişen yumurtayı topluycaz zaten önceki tedavilerim de de 5 yumurta büyüyordu ama dolu ya 1 ya 2 çıkıyordu, o yüzden iğnelerin bana bir artısı olmadığı sonucuna vardık, iğne kullanmayacağım için de sağlıklıyı bulana kadar her ay yumurta toplatabilcem tabi boş çıkma erken çatlama gelişmeme gibi riskleri de göze alıcam, şu an reglimi bekliyorum normalde dün olmam gerekirdi ama bu ay geç olucak çünkü 8. Gün doktorun yumurta gelişimi tekrar çağırmıştı 8. Günde daha 8 mm di normale göre geç çatlar demişti reglinin 16. Gününe kadar ovü testi yaptı koyulaşmamıştı elimde başka test yoktu ve tatildeyim diye almadım o yüzden reglim biraz geçikicez biran önce gelsin de tedaviye başlayım diye sabırsızım.
Sizler iyisinizdir ve her şey yolundadır inşallah, yeni hamişşerimiz vardır inşallah şimdi tek tek bakıcam sizlerdeki gelişmelere
İkili sonucum için aradılar. Normal bir sorun yok dedi. Bunla yetinmeli miyim acabası bi de ayrıntılı ve 4lü tarama olucak.. hayırlısı bakalım❤
Sağol kuzumm.. ❤Masallah kuzum sorun olmamasına cok sevındım, doktorunun fıkerı de onemlı, o bırsey tavsıye edıyor mu onunla bırlıkte degerlendır bence. tekrar masallaaahhh cekeyım yıgenıme :)
bestemmm gelmiş hosgelmisSlm kızlarrrrrr ben geldim, tatil, aile, arkadaşlarım bu süreç iyi geldi bana, 1 ay önceki adetimde canım çok sıkılmıştı çünkü, reglinin 3. Günü hem muayene olayım hem de hormon değerlerime bir baktırayım dedim, kan verdim doktoruma gittim muayenede sağ da 3 yumurta görüldü ama çok küçüktüler solda koca bir sıfır neyse dedim tahlillerimi aldım ne göreyim fsh 16 e2 12 şoka girdim fsh en yüksek 9 görmüştüm uçmuş gitmiş e2 de çökmüş allahım menapoza mı giriyorum dedim canın çok sıkıldı doktorumda değerleri çok beğenmedi önümüzdeki ay tekrar baktır dedi, o moral bozukluğuyla tüp doktorumda aldım soluğu konuştuk biraz moral verdi bana ve yeni bir tedavi planı hazırladı bir sonraki regliyle klomen veya femera artı çok düşük iğne ekleyerek gelişen yumurtayı topluycaz zaten önceki tedavilerim de de 5 yumurta büyüyordu ama dolu ya 1 ya 2 çıkıyordu, o yüzden iğnelerin bana bir artısı olmadığı sonucuna vardık, iğne kullanmayacağım için de sağlıklıyı bulana kadar her ay yumurta toplatabilcem tabi boş çıkma erken çatlama gelişmeme gibi riskleri de göze alıcam, şu an reglimi bekliyorum normalde dün olmam gerekirdi ama bu ay geç olucak çünkü 8. Gün doktorun yumurta gelişimi tekrar çağırmıştı 8. Günde daha 8 mm di normale göre geç çatlar demişti reglinin 16. Gününe kadar ovü testi yaptı koyulaşmamıştı elimde başka test yoktu ve tatildeyim diye almadım o yüzden reglim biraz geçikicez biran önce gelsin de tedaviye başlayım diye sabırsızım.
Sizler iyisinizdir ve her şey yolundadır inşallah, yeni hamişşerimiz vardır inşallah şimdi tek tek bakıcam sizlerdeki gelişmelere
Evet, çok da yüksek değil, içmemek en iyisi, birşeye iyi gelirken başka şeyi bozabiliyor, herkesete aynı etkiyi veremeyebiliyor vs.Hoşbulduk canım,İnan bilmiyorum ve hiç araştırmadım tüp doktorum çok yüksek bulmadı, ben de araştırıp bitkisel bir şeyler yapmaktan korktum çünkü biliyorum yaparım ve bana bitkisel şeyler hep ters tepki yapar, senin tedavinde hayırlı olsun okuduğum kadarıyla Aret beyle görüşmüşsün çok iyi bir doktor olduğunu duymuştum özellikle bizim yaşlarda
gözün aydinnnnn panik bacıSelam kızlar. Biraz tatil biraz misafir ağırlama kıvamında devam eden günlerimde hazır işe uğramışken yazıverem gari.
Kanda genetik tarama testi sonucum temiz çıktı. Artık içim daha rahat. Dün gece dümdüz uzanırken bağırsak hareketinden farklı bi kımıldanma hissettim sanki ama neydi bilmiyorum. Acemilik çok zor :)
Eltim dün doğurdu. Normal doğursun diye hastanede beklenirken plasentanın hasar görmesi üzerine sezaryen yapılmış. Pamuk gibi bir erkek. Doğduğunda gözüme yeni doğmuş bebek gibi görünmemişti meğer ödem oluyomuş doğar doğmaz. Sonra küçüldü yavrum. Çok ilginç :)
@Alyaca1 Yaşın ileri değil ve sonuçlarında bence de riskli bi durum yok.
seheryeli77 Gazan mübarek olsun bacım. En heyecanlı süreç tüp bebek süreci bence. İlk denemende de gol olsun inşallah.
@dvtb Adetin üçüncü günü görülen 3 yumurtanın ikisi adet bitmeye yakın geri planda kalarak yok olmuştur. Olması gereken o yani şayet şu an tedavi görmüyorsan tabi. Antral folikül deniyor onlara. Sadece adetin ilk günlerinde görülüyorlar.
10 tane de görülseydi adet bittikten sonra elde kalan yine 1 yumurta olacaktı. Yumurtlama zamanı çatlayacak olan, her ay 1 tane seçilen baskın yumurtan o 6.gün görülen yumurtan yani. Tedavi sırasında ise adet başında görülen o 3 yumurtayı almak için iğneler olacaksın. Bunları tedavi öncesi rutin kontrol sonucun olduğunu düşünerek yazdım. İğnelere başladıysan bu dediklerim geçersiz :/
ooooo. ne güzel bi sabah guzel guzel haberler okuyorum masallahhhhh cane aslan parçasınin sagligi yerindeİkili sonucum için aradılar. Normal bir sorun yok dedi. Bunla yetinmeli miyim acabası bi de ayrıntılı ve 4lü tarama olucak.. hayırlısı bakalım❤
Ne güzel, kucağına alana kadar bu şekilde keyifle ilerlesin sürecin, tekmelerini daha yoğun hissedeceğin zamanlar da gelsin :))Merhabalar nasılsınız canolar?Ben iyiyim. Dün kontrolüm vardı, her şey yolunda. Artık kafa çapı, göbek çapı gibi ölçümlerle haftası hesaplanıyor. Biri iki gün ileri,biri bi gün geri genel olarak haftasıyla uyumluymuş. Ayrıntılı ultrason randevumu da aldım, 20 eylülde yapılacak. İştahım normal, hala aynı kilodayım. Artık sırt üstü uzandığımda bebek hareketlerini hissedebiliyorum. Başta emin olamadım hiç bebek nasıl kıpırdar nasıl hissedilir fikrim bile yoktu, ama tekrar tekrar olunca anladım ki bu bebek!
Halsizlik azalsa da devam ediyo, sıcaklar biraz olsun azalınca onun da düzeleceğini ümit ediyorum. Hepinize mutlu haberler diliyorum
Arminim teşekkür ederimm çok sağol.. inşallahh sen de bebişlerinin iyi haberini al❤ooooo. ne güzel bi sabah guzel guzel haberler okuyorum masallahhhhh cane aslan parçasınin sagligi yerindedaha nice guzel haberlerine insallah
CanımSlm kızlarrrrrr ben geldim, tatil, aile, arkadaşlarım bu süreç iyi geldi bana, 1 ay önceki adetimde canım çok sıkılmıştı çünkü, reglinin 3. Günü hem muayene olayım hem de hormon değerlerime bir baktırayım dedim, kan verdim doktoruma gittim muayenede sağ da 3 yumurta görüldü ama çok küçüktüler solda koca bir sıfır neyse dedim tahlillerimi aldım ne göreyim fsh 16 e2 12 şoka girdim fsh en yüksek 9 görmüştüm uçmuş gitmiş e2 de çökmüş allahım menapoza mı giriyorum dedim canın çok sıkıldı doktorumda değerleri çok beğenmedi önümüzdeki ay tekrar baktır dedi, o moral bozukluğuyla tüp doktorumda aldım soluğu konuştuk biraz moral verdi bana ve yeni bir tedavi planı hazırladı bir sonraki regliyle klomen veya femera artı çok düşük iğne ekleyerek gelişen yumurtayı topluycaz zaten önceki tedavilerim de de 5 yumurta büyüyordu ama dolu ya 1 ya 2 çıkıyordu, o yüzden iğnelerin bana bir artısı olmadığı sonucuna vardık, iğne kullanmayacağım için de sağlıklıyı bulana kadar her ay yumurta toplatabilcem tabi boş çıkma erken çatlama gelişmeme gibi riskleri de göze alıcam, şu an reglimi bekliyorum normalde dün olmam gerekirdi ama bu ay geç olucak çünkü 8. Gün doktorun yumurta gelişimi tekrar çağırmıştı 8. Günde daha 8 mm di normale göre geç çatlar demişti reglinin 16. Gününe kadar ovü testi yaptı koyulaşmamıştı elimde başka test yoktu ve tatildeyim diye almadım o yüzden reglim biraz geçikicez biran önce gelsin de tedaviye başlayım diye sabırsızım.
Selam kızlar. Biraz tatil biraz misafir ağırlama kıvamında devam eden günlerimde hazır işe uğramışken yazıverem gari.
Kanda genetik tarama testi sonucum temiz çıktı. Artık içim daha rahat. Dün gece dümdüz uzanırken bağırsak hareketinden farklı bi kımıldanma hissettim sanki ama neydi bilmiyorum. Acemilik çok zor :)
Eltim dün doğurdu. Normal doğursun diye hastanede beklenirken plasentanın hasar görmesi üzerine sezaryen yapılmış. Pamuk gibi bir erkek. Doğduğunda gözüme yeni doğmuş bebek gibi görünmemişti meğer ödem oluyomuş doğar doğmaz. Sonra küçüldü yavrum. Çok ilginç :)
@Alyaca1 Yaşın ileri değil ve sonuçlarında bence de riskli bi durum yok.
seheryeli77 Gazan mübarek olsun bacım. En heyecanlı süreç tüp bebek süreci bence. İlk denemende de gol olsun inşallah.
@dvtb Adetin üçüncü günü görülen 3 yumurtanın ikisi adet bitmeye yakın geri planda kalarak yok olmuştur. Olması gereken o yani şayet şu an tedavi görmüyorsan tabi. Antral folikül deniyor onlara. Sadece adetin ilk günlerinde görülüyorlar.
10 tane de görülseydi adet bittikten sonra elde kalan yine 1 yumurta olacaktı. Yumurtlama zamanı çatlayacak olan, her ay 1 tane seçilen baskın yumurtan o 6.gün görülen yumurtan yani. Tedavi sırasında ise adet başında görülen o 3 yumurtayı almak için iğneler olacaksın. Bunları tedavi öncesi rutin kontrol sonucun olduğunu düşünerek yazdım. İğnelere başladıysan bu dediklerim geçersiz :/
Evet canım can sıkıcı bir süreçti ama geride kaldı. başka şeylere odaklanarak tedavi ediyorum kendimi :) Teşekkür ederim umarım 3-6 Aydan sonra bu dediğin gerçek olur. Düşük iğnesinden dolayı yakın zamanda tedavi gündemim yok sonuçta. Zaman enerji depolama zamanı..dennisgo canım çoookkk üzüldüm can sıkıcı bir süreç yaşamışsın ama hepsi bitmiş ve sen daha güçlenerek bu süreci tamamlamışsın, senin de donmuş embriyon evlat olucak sana inşallah
Amin çok teşekkür ederim :)Ne güzel, kucağına alana kadar bu şekilde keyifle ilerlesin sürecin, tekmelerini daha yoğun hissedeceğin zamanlar da gelsin :))
CanımMerhabalar nasılsınız canolar?Ben iyiyim. Dün kontrolüm vardı, her şey yolunda. Artık kafa çapı, göbek çapı gibi ölçümlerle haftası hesaplanıyor. Biri iki gün ileri,biri bi gün geri genel olarak haftasıyla uyumluymuş. Ayrıntılı ultrason randevumu da aldım, 20 eylülde yapılacak. İştahım normal, hala aynı kilodayım. Artık sırt üstü uzandığımda bebek hareketlerini hissedebiliyorum. Başta emin olamadım hiç bebek nasıl kıpırdar nasıl hissedilir fikrim bile yoktu, ama tekrar tekrar olunca anladım ki bu bebek!
Halsizlik azalsa da devam ediyo, sıcaklar biraz olsun azalınca onun da düzeleceğini ümit ediyorum. Hepinize mutlu haberler diliyorum
hoşgeldin canımBu süreçte çok şey yazılmış hepsini okuyamayacağım meraktan diye ana sayfadaki listeden sırayla son msj larınıza bakarak gelişmelere bakabildim şükür genel olarak her şey yolunda, herkesin. Sağlığı yerinde, bebişlerin sağlığı yerinde , anne olmak isteyen bizlerinde inşallah en kısa zaman güzel haberlerimiz gelir sırayla
@Zeyneppp83 @mavitosbik07 hemşerilerimden de ses çıkmamış benim gibi onlarda tatildedir, en kısa sürede güzel haberlerle dönerler inşalla
Ozgur06 senin de hamilelik güzel geçiyordur inşallah, senin cinsiyet belli mi ?
Unuttuğum arkadaşım varsa affetsin,sabırsızlıktan çok hızlı baktım çünkü,bana el sallasın
Teşekkürler denisim. Evet pek iştahlı değilim,aşermenin a'sı bile yok, insan bişey ister nazlanır dimi, ı ıh :)Canım
Herşeyin yolunda olmasına sevindim. İştah değişmediğine göre daha az kilo ile tamamlarsın belki de. Şimdiki takıntım kilo ya yazdıklarından hemen o sonucu çıkardım :)
Havalar mutlaka olumsuz etkiliyordur serinlediğinde sana iyi gelecektir bence
Canım adetliyken karından mi baktı vajinal mi ultrasonla ?önümüzdeki ay ben de gidecegim de adetliyken merak ettimSlm kızlarrrrrr ben geldim, tatil, aile, arkadaşlarım bu süreç iyi geldi bana, 1 ay önceki adetimde canım çok sıkılmıştı çünkü, reglinin 3. Günü hem muayene olayım hem de hormon değerlerime bir baktırayım dedim, kan verdim doktoruma gittim muayenede sağ da 3 yumurta görüldü ama çok küçüktüler solda koca bir sıfır neyse dedim tahlillerimi aldım ne göreyim fsh 16 e2 12 şoka girdim fsh en yüksek 9 görmüştüm uçmuş gitmiş e2 de çökmüş allahım menapoza mı giriyorum dedim canın çok sıkıldı doktorumda değerleri çok beğenmedi önümüzdeki ay tekrar baktır dedi, o moral bozukluğuyla tüp doktorumda aldım soluğu konuştuk biraz moral verdi bana ve yeni bir tedavi planı hazırladı bir sonraki regliyle klomen veya femera artı çok düşük iğne ekleyerek gelişen yumurtayı topluycaz zaten önceki tedavilerim de de 5 yumurta büyüyordu ama dolu ya 1 ya 2 çıkıyordu, o yüzden iğnelerin bana bir artısı olmadığı sonucuna vardık, iğne kullanmayacağım için de sağlıklıyı bulana kadar her ay yumurta toplatabilcem tabi boş çıkma erken çatlama gelişmeme gibi riskleri de göze alıcam, şu an reglimi bekliyorum normalde dün olmam gerekirdi ama bu ay geç olucak çünkü 8. Gün doktorun yumurta gelişimi tekrar çağırmıştı 8. Günde daha 8 mm di normale göre geç çatlar demişti reglinin 16. Gününe kadar ovü testi yaptı koyulaşmamıştı elimde başka test yoktu ve tatildeyim diye almadım o yüzden reglim biraz geçikicez biran önce gelsin de tedaviye başlayım diye sabırsızım.
Evet canım mecburen 5. Günü bekliycez çünkü pgt 5. Gün embriyo suna yapılabiliyor, ben de 2. düşükten sonra genetik, hematoloji, immünoloji bölümlerine gittim 10 sayfalık test yaptırdım hepsi temiz çıktı sadece pıhtılaşma faktörlerinden ikisi heterozigot çıktı, hematolog pıhtılaşma 12 haftadan önce düşüğe neden olmaz çünkü bebek senin kanınla o zaman beslenmeye başlıyor dedi 12 haftadan önceki düşükleri genetiğe bağlıyorlar ama önlem olarak hamile kalırsam hemen iğneye başlayacam bende, şu an coraspin kullanıyorum ara ara,fiyat konusunda bizim merkezde 7500 tl aslında bizim eşimden dolayı %25 indirimimiz var o yüzden daha uyguna geliyor bize, inşallah bu tedavi ikimizede bebiş getirirBen bilseydim böyle bir yöntem var hiç iğneli tedavi ile uğraşmazdım. Aynı senin gibi benim göğsüm de de kist gibi bişey cıktı hala duruyor. Bu yöntemde o riskte yok, ve maliyeti daha düşük olduğu için dediğin gibi hemen bir sonraki ay denenebilir.
Peki 5.gün olsun mu isteyeceksin gene malum bizde yumurta az.
3 kimyasal da benim var. Ben pıhtılaşma testi yaptırdım Mthfr1298ac homozigot çıktı. Ona bakmadan bile zaten kimyasal yaşadığınız için kan sulandiriciyi 2 katı kullanacaz dediler. Sen yaptırdın mi yoksa genetiği bozuk olduğu için mi düşük oluyormuş.
Birde ıgneler de boş çıkmasına sebep oluyor sanırım. Bir dene bakalım böyle neler olacak. Zaten klomen bittikten sonra biseyler ortaya çıkar.
Sizin fiyatlarda iyiymiş. Burda 7800 transfer dahil fiyat. Transfer olmazsa 3000 iade ediliyor.
Amin inşallah buz bebem annesinin karnını sever sonrada bizle yaşamayı seçer.
Çok sağol canım, burda çok az kişi kaldı şu an hamile olmayan inşallah bizlerde en kısa sürede arkadaşlarımıza katılırızhosgeldın canım, dınlenmıs ve kafanı bıraz daha rahatlatmıs olmana sevındım. ınsallah en hayırlı ve guzel tedavı ıle yavruna veya yavrularına kavusurcun ılk denemede. senın adına cok sevındım