Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
şaşmayan adetim yine gününde geldi iki gözümün çiçeği :cry: :cry: :cry:
dvtb dvtb senınkı randevusuna sadık, benımkı gelmez de merak ederım dıye bır hafta once gelıyo artık :) nasıl bı baglılıksa :) neyse saglıkla gelsın de o da bır umut canım ya naapalım
yakın çok yakın hissediyorum :hamarat: sizin de pozitiflerinizi görüceaz burada :KK200:

ben ıkıncı ıcın denemele ılk basladıgım de hep ılk cocugumla aynı gune denk gelsın dogumu ıstemıstım 18/08/2019 da dogsa tam 10 yas araları olacaktı :) hayale bak (hem de burc aynı olursa karakter de aynı olurdu belkı dıye bı umut ıste. ama ıkızler bıle aynı karakter olmuyo ıste) dvtb dvtb ıstedıgımız zamnda da olmuyosa vardır bı hayır dıyoruz napalım.

Neden yavaş düşüyor ki kuzum.. ne kadar oldu müdahaleden sonra?
Ameliyattan sonra 3 iğneden sonra 2 hafta geçmişti kan verdiğimde.. neden yavaş düşüyor ben de bilmiyorum ama kişiden kişiye değişiyor sanırım. Bazıları değer düşünce adet oluyor mesela, ben oldum yumurtladım yeniden adet olacağım 10 gün sonra.. bir haftada belli bir oranda düşerse iğne işe yarıyor demezmiş, ikinci dozu vurmadılar o nedenle.. her hafta kan vererek takip ediyoruz şimdilik.

Selam gençler.
Bugün ikili test sonucu çıktı. Tahmin ettiğim gibi orta riskin bi tık üstü çıktı down sendromu riski. Trizomi 18 / 13 ise düşük riskli çıktı. Ölçümlerde, genel sağlık durumunda sorun yok.

Down sendromu yaş riski 1:165
Down sendromu tarama riski 1:245

Doktorum amniyosenteze şu an gerek yok kanda genetik tarama yapacaksın zaten dedi. Nadir genetik problemleri de tarayan en kapsamlı taramayı yapan MaterniT21 Plus adında bi test varmış. Ona karar verdik uzun kıyaslar sonucu. İki tüp kanımı ve 4200 lirayı bayılıp çıktık. Sonuç ne çıkarsa çıksın bi de perinatoloğa görüneceğim.

Bu arada %85 oğlum olucekmiş. :emir_bebek: :süslü:
Şimdilik her şey beklendiği gibi ilerliyor sanırım umarım test sonuçları da iyi gelir ve seni rahatlatır. Oğluna kavuşur ve sağlıklı bir ömrünüz olur beraberce geçireceğiz

X