Gebeliğe Hazırlık Mayıs'a odaklanmış bir gebeliğe hazırlık hikayesi :)

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Arkadaşlar merhaba, Allah herkese sağlıklı bebekler, sağlıklı gebelikler nasip etsin inşallah🙏🏻 Tüp bebekle yaklaşık 8 haftalık hamileyim şükür, hatırlayanlar vardır. Tek bebek kalp atışı da görüldü🙏🏻Kalp atışından önce ufak bi kanama olmuştu acile ve özele gittik şükür ki kalp atışı normal denildi. Lekelenme de oldu sonrasında. Hafif karın ağrısı da oluyo genelde.Geçen gün asıl kalp atışı için gittik, doktor kese altında kanama alanı gördü, 1-1.5 aya geçiceğini sanmadığını söyledi. Geçen sefere göre küçülmüş biraz dedi.Ben psikolojik olarak sürekli tedirginim ya kanama olursa, lekelenme olursa, vs. Karamsar hallere giriyorum maalesef. Wcye duşa gitmeye korkuyorum dediğimde içerdekilerin dışarı atılacağını onun için aşırı olmadığı Sürece tedirgin olmamamı söyledi. Haftada 1 proluton depot verdi. Ama ben hala korkuyorum, dün bugün yine wcde lekelenme oluyo hafif ağrıyla.. benzer şeyler yaşayanlar var mı?
Geçmiş olsun canım umarım sağlıkla bebeğini alırsın kucağına.. korkmakta haklısın tabiki ama yine de kendini çok da yıpratmadan kanama alanının kaybolduğunu görürsün umarım

Selam canım hayırlı olsun.. bende de oldu kanama alanı vardı plasenta önde dedi dinlen ağır iş yapma dedi leke kanama olabilir dedi düzelir ileri haftalarda dedi. Cumartesi gidicez geçmiştir inşallahh.. ağrılarım da var ama Kötü düşünmemeye çalış iyi düşünelim iyi olsunn sağlıkla kucaklarımıza alalım inşallahh.. Allaha emanetler.. yok tuvalete gitmeyim yok kalkmadan yatayım bunlara bakmaz canım.. sağlıklılarsa bizleler. ❤ sen de biraz rahat olmaya çalış. 🤗
Haftaya güzel haberler alırsın umarım canım. Kanama alanının yok olduğunu duyup, herşeyin yolunda olduğunu öğrenerek rahatlarsın..

bır dahakı ay daha sıkı calısırsın hem bunyenı kuvvetlendırırsın daha guzel yumurtalar olur ve bırı altın yumurta olur ınsallah cancagızım. allah guzel haberlerını okumayı nasıp etsın ınsallah.
Aminn hepimizin hayırlı haberlerini okuyalım insallah canım. O altın 🥚 larımızı tez zamanda Rabbim denk getirsin insallah.

Evet eutrox kullaniyorum her gün. Onun dışında akşamları aldığım Dekort diye bir ilaç var, ayrıca folic asit ve vitamin vardı. Oksapar günde 2 kullandım. Proluex progestan mi? Progestan igneyi de gün aşırı kullandım. Çok mu progestan vermişler sanki bana.
Belki de şiddetli kabızlık bundan oldu.

Doğal yolla kalan arkadaşlarin hep 2.bebekleri mi acaba? Doğalcilar ses verin. Baştaki listeye doğal tüp bebek diye yazsak mi?
Benim yasayan cocugum yok 3 tane kaybım var. Dogal deniyoruz olmazsa tüp bebek olacak bakalım nasip

Genetik sonucumuz temiz geldi 💃🏼💃🏼💃🏼 Bu 8 gün ne yaşadığımı bir ben bir Allah biliyor. 2 dr a gittik ikisi de iyi biliniyor o kadar korkuttular ki ! Tabii kalp sorunları için takip ettiricez tehlike geçmedi ama çok şükür🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Cok şükür gözün aydın sağlıcakla almayı nasip etsin inşallah Rabbim

Selam gençler.
Bugün ikili test sonucu çıktı. Tahmin ettiğim gibi orta riskin bi tık üstü çıktı down sendromu riski. Trizomi 18 / 13 ise düşük riskli çıktı. Ölçümlerde, genel sağlık durumunda sorun yok.

Down sendromu yaş riski 1:165
Down sendromu tarama riski 1:245

Doktorum amniyosenteze şu an gerek yok kanda genetik tarama yapacaksın zaten dedi. Nadir genetik problemleri de tarayan en kapsamlı taramayı yapan MaterniT21 Plus adında bi test varmış. Ona karar verdik uzun kıyaslar sonucu. İki tüp kanımı ve 4200 lirayı bayılıp çıktık. Sonuç ne çıkarsa çıksın bi de perinatoloğa görüneceğim.

Bu arada %85 oğlum olucekmiş. :emir_bebek: :süslü:

Selam gençler.
Bugün ikili test sonucu çıktı. Tahmin ettiğim gibi orta riskin bi tık üstü çıktı down sendromu riski. Trizomi 18 / 13 ise düşük riskli çıktı. Ölçümlerde, genel sağlık durumunda sorun yok.

Doktorum amniyosenteze şu an gerek yok kanda genetik tarama yapacaksın zaten dedi. Nadir genetik problemleri de tarayan en kapsamlı taramayı yapan MaterniT21 Plus adında bi test varmış. Ona karar verdik uzun kıyaslar sonucu. İki tüp kanımı ve 4200 lirayı bayılıp çıktık. Sonuç ne çıkarsa çıksın bi de perinatoloğa görüneceğim.

Biliyodumm biliyoduumm icime dogmustu panigimm oglusun olacagiii😍💙🤩🤗
Cook datli bi anne ogul olucaksiniz insallahhh.
Butuun testleriniz de tertemiz cikivesiin insallahhh🤲💙😍💐

Selam gençler.

Selam genç❤ ultrason ölçümleri iyiymiş erkek diyollar gözün aydınn.. inşallah sonuçların da iyi gelir, bir de ayrıntılıya girdin mi tamamdır 😘 iyi haberlerini bekliyoruum.

Selam gençler.

Günaydınlar😘😘
Genetik test sonucun da tertemiz çıkar inşallah oğluşununnn😘
Kız diye içimden geçiyordu hep:) sağlıkla canım

Selam gençler.

maşallah canım, kotu bır durum yok, yas nedenıyle rıskı zaten hepımız tahmın edıyor ve oyle sonuc cıkmasını beklıyoruz. ınsallah dıger tarama testlerınde de guzel haberler alırız. cınsıyetıne gelınce senı cok kız hıssetmıstım ya, nıye erkege dondu bu cocuk :) :) :) ama oglan annesı olmak baska bı zevk, kendı kuzumdan bılıyorum canım yıne olsa yıne oglum olsun ısterım yanı :) kızı gıydırmesı suslemesı cok guzel ama erkek de cok guzel sırdas oluyo anneyle

maşallah canım, kotu bır durum yok, yas nedenıyle rıskı zaten hepımız tahmın edıyor ve oyle sonuc cıkmasını beklıyoruz. ınsallah dıger tarama testlerınde de guzel haberler alırız. cınsıyetıne gelınce senı cok kız hıssetmıstım ya, nıye erkege dondu bu cocuk :) :) :) ama oglan annesı olmak baska bı zevk, kendı kuzumdan bılıyorum canım yıne olsa yıne oglum olsun ısterım yanı :) kızı gıydırmesı suslemesı cok guzel ama erkek de cok guzel sırdas oluyo anneyle
hiç bile kızdan daha iyi sırdaş olar mı hiç :p

Selam gençler.

👶🏻 aslan yigenim 🤩oğlan demek 🙂 ölcumlerini sevdigim test sonuclari da guzel gelicek bebegin sağlıklı öyle de oldu aminnnnnnnn🙏🏼

benim ara ara asaya vuran keskin agrilarim var normal mi acaba? korkuyorum o agrilardan. gecen hafta bi aksam ve ertesi gün cok acik kahve lekelerim olup doktoruma yazdim benden tahlil istedi meger dis gebelik tahlilleriymiş sonucun iyi problem yok demisti. coraspinini kesti ve o lekeler ogunden sonra birdaha olmdi. keseydi kalpti gorseydim duysaydim rahatlasaydim taki o 3,5 li testlere kadar nefes alsaydim 🤣 sizin oyle agrilariniz oluyomuydu ?????

X