- 26 Mayıs 2011
- 7.201
- 21.134
- 33
-
- Konu Sahibi panic_attack
inşaallah canım :)Guzel haberler bekliyoruz senden sonucunu mutlaka buraya yaz :)
Merhaba onu bende sordum doktora o zaman 14 gün sonra regl olmam gerekmez mi 28 günde bir regl oluyorum dedim. Öyle bir kural yok dedi. Bende hep 14. Gün olarak yumurtladım diye biliyordum. Ayın 8 inde yumurtlamışım doktorun dediğine göre bu ay emin olucam bakalım 8+14 mü olucak yoksa takvime göre mi olucak görücem. Bende onu bekliyorum açıkçasıMerhaba ben birsey sormak istiyorum durumunuzla ilgili. Eger 8 ya da 9. Gun yumurtlama olduysa ondan 14 gun sonra regl olmaniz gerekiyor. Takviminizde onceki aylar da oyle mi? Yani eger hep o gunlerde yumurtlama oluyorsa takvime regli girdiginde o tarihleri tekrar duzenliyor onu kontrol ettiniz mi? Ben birkac kisiden daha duydum aslinda farkli gunlerde yumurtluyormusum diye yani bilimsel olarak yukurtlamadan 14 gun sonra regl olmak lazim acaba istisnalar olabiliyor mu?
Gercekten cok sasirdim cunku bize hep boyle ogretildi yani ovulasyon ne zaman olur belli degil ama olduktan sonra kesinlikle 14 gun sonra adet olur dendi hep :/ cok cok ilginc bir bilgi oldu benim icin o zaman sonucunu buraya yaz olur mu biz de emin olmus oluruzMerhaba onu bende sordum doktora o zaman 14 gün sonra regl olmam gerekmez mi 28 günde bir regl oluyorum dedim. Öyle bir kural yok dedi. Bende hep 14. Gün olarak yumurtladım diye biliyordum. Ayın 8 inde yumurtlamışım doktorun dediğine göre bu ay emin olucam bakalım 8+14 mü olucak yoksa takvime göre mi olucak görücem. Bende onu bekliyorum açıkçası
Canım ne durumdasın naslısn
panic_attack canim.38 degil 28 yaşındayım.yanlia yazmisim ve bugün öğrendim hamileyimmmm:)
Arkadaslar merhaba ben de 27 yasindayim ve siteye yeni uye oldum :) yillardir uzaktan uzaga okurdum forumu fakat bu ay bir dürtüyle buraya üye olmaliyim dedim! :)) ben de kisaca kendimde bahsedeyim 1.5 yillik evliyiz yaklasik 8 ay once bir ilk gebeligim dusukle son bildu 7 haftalikti. 4 aydir tekrar istiyoruz ama bu aydan oldukca umutluyumbugun adetimin 17.günü aybi zamanda bu ay ilk kez ovulasyon testi de kullanmaya basladim ve testlere gore bugun ovulasyon gunum :) elimizden geldigince degerlendirmeye calisiyorum umarim bu ay mutlu haberler veririz birbirimize :) sevgili panic_attack ovulasyon gunlerimiz yakin sayilir burdan takipleselim insaallah guzel haberlerle bu ayi bitiririz
Tamam tabiki yazarım 22 sinde yada 23 ünde olmazsam doktorun dediği doğrulanmış oluyor. Yoksa 28 inde olmam lazım benim döngüm öyle. Eğer 14 gün sonra olunuyor kuralı geçerliyse en geç 23 ünde olmam gerekir. Bir hafta sonra belli olucak çünkü bende yumurtlama olduktan sonra 14 gün sonra adet olunuyor diye biliyorum.Gercekten cok sasirdim cunku bize hep boyle ogretildi yani ovulasyon ne zaman olur belli degil ama olduktan sonra kesinlikle 14 gun sonra adet olur dendi hep :/ cok cok ilginc bir bilgi oldu benim icin o zaman sonucunu buraya yaz olur mu biz de emin olmus oluruz
Merhaba arkadaşlar.
Sanki biraz heyecanlıyım ve ilk yazım biraz uzun olacak gibi. Çünkü süreci birileri şu an en baştan bilsin istiyorum. Sonra sosyal deney gibi hep beraber değişkenleriyle beraber karşılaştırmalarımızı yapar tecrübelerimizi paylaşırız diye düşünüyorum. Hem hatıra da olur. Yazılanları yaşananları, hayal kırıklıklarımızı ve sevinçlerimizi ilerde okuruz. Askerlikteki aynı devreler gibi belli bi dönem oluşmuş olur. :)
Ben evlilikten korkan ve kendini işine, gücüne, gezip araştırmaya, dünyayı tanımaya adamış bir gençlik yaşadığım için biraz geç yani geçen sene evlendim ve şu an 37 yaşındayım.
Hamilelik için sırasıyla bütün ön hazırlığımı ve kontrollerimi yaptırdım.
-7 ay önce sigarayı bıraktım.
-Normalde de sağlıklı beslenirim ve hazır gıda, fastfood tüketmem. Bu yüzden beslenmemde bi değişiklik yapmadım ve şimdilik herhangi bir sağlık problemim yok.
-İyi bi kadın doğum uzmanı araştırdım ve ona gittim.
-Kan tahlilleri yapıldı. Hormon düzeylerim ve kan değerlerim normal.
-Yumurtalıklarım, rahim ve rahim ağzı sağlıklı.
-Yumurta rezervim de yaşıma göre gayet iyi seviyedeymiş, endişe edilecek bir azlık yokmuş.
-3 aydır folik asit kullanıyorum.
-Tam bir kedi manyağı olduğum için ve eskiden dışarda çok iyi pişmemiş et ve iyi yıkanmamış yeşillikler yemiş olabileceğim için toksoplazma testi yaptırdım. Neyse ki önceden bu enfeksiyonu habersiz atlatmışım ve bağışıklığım varmış.
-Hamilelikte yaptırmak istemediğim için tetanoz aşımı iki hafta önce tamamladım.
-Diş ve diş etlerim de hamilelikte artan problemlere önlem olması açısından bakıma girdi çıktı.
Özetle ben tam tekmil hazırım ama eşimdeki durumu henüz bilmiyoruz çünkü o şimdilik rahat bi adam :)
Bu arada daha önce eşimle hamilelik için hiç risk almadık ve korunmayı yeni bıraktık. Bu benim ilk deneme hikayem yani.
Ben özellikle Mayıs ayında hamile kalmayı çok istediğim için ilk ve bütün kozlarımı bu ay içinde ovülasyon testi ve yardımcı jel ile birlikte kullanacağım. :)
Haziran başında sonucu sizlerle paylaşırım. Tutturamazsam Haziran'ı pas geçip çalışmalara Temmuz'da devam edeceğiz bakalım 7 ay süre tanıdık kendimize. Hayırlısı..
Aranızda bu aydan itibaren hamile kalmayı planlayan varsa tanışmak, birlikte bu heyecanlı ve gergin süreci paylaşmak isterim. İsteyen herkese bol şans..
Aynen artik geri sayim baslayacak insaallah hayirli haberler aliriz :)Umarım canım. İki hafta sonra net sonuç çıkar. Hadi hayırlısı.. :)
Bu ay coğu kisinin gebelik haberini ogrendik burdan insaallah ben de bu aydan umutluyum hayirlisi olsun :) bu arada ne ogretmenisin? ben de ogretmenim ozel bir dil okulunda ingilizce ogretmenligi yapiyorum :)1.5 yıllık evliyim ben de diyetisyenden gittim 10 kilo verdim 2 ay önce sigarayı bıraktım kan testlerim ve muayenem yapıldı bebeğe engel bir şey Yok çok şükür :) 2 Aydır korunmuyoruz ama gönlümden hep Mayıs'ta hamile kalmak geçiyordu öğretmenler için çok ideal bir tarih çünkü. Dün regl oldum bakalım hakkımızda hayırlısı :) böyle fazla fazla hazırlık yapmakta iyi kin bazen bilemiyorum :/ bu arada yaşım da 33 :)
Ben de İngilizce öğretmeniyim:) umarım güzel haberler alırızBu ay coğu kisinin gebelik haberini ogrendik burdan insaallah ben de bu aydan umutluyum hayirlisi olsun :) bu arada ne ogretmenisin? ben de ogretmenim ozel bir dil okulunda ingilizce ogretmenligi yapiyorum :)
Hanimlar size birsey sorucam, ovulasyon testlerini bu ay ilk defa kullaniyorum dün 11de yaptigim pik olmus gibiydi aksam 7deki oldukca silikti bende catlama olmustur diye tahmin ediyordum fakat bugun 11de kontrol amacli yaptigimda t cizgisi tekrar koyu olmustu yani dun 11deki kadar olmasa da aksam7dekinden fazlaydi? Simdi benim yumurtlamam hala gerceklesmemis mi anlamadim? Yumurtlama olsa bile bu lh seviyesi yine yuksek mi cikiyor. Kendimi tavuk gibi hissediyorum yumurtlama dedikce
Ben de İngilizce öğretmeniyim:) umarım güzel haberler alırız
Henüz bilmiyorum ki. Çalışmalar sürüyor. İki hafta sonra anlarız var mı yok mu. :)Bat yarın canimm ben dün evde yaptım.cift çizgi gorunce kan verdim şükürler olsun :)panic_attack sende varmi bebis canim
Kızlar affedrsnz ama bişey soracam biraz özel olacak amailişki de altına yastık koyma ya da ilişki den sonra ayakları dikme falan yapıyor musnz ya da yapmaya gerek var mı bu konuda neler yapıyrsnz
Canım ben yumurtladiktan 16 gün sonra regl oldum. Yumurtladigim günü biliyorum çünkü yumurta takibi yapılıyor.Merhaba ben birsey sormak istiyorum durumunuzla ilgili. Eger 8 ya da 9. Gun yumurtlama olduysa ondan 14 gun sonra regl olmaniz gerekiyor. Takviminizde onceki aylar da oyle mi? Yani eger hep o gunlerde yumurtlama oluyorsa takvime regli girdiginde o tarihleri tekrar duzenliyor onu kontrol ettiniz mi? Ben birkac kisiden daha duydum aslinda farkli gunlerde yumurtluyormusum diye yani bilimsel olarak yukurtlamadan 14 gun sonra regl olmak lazim acaba istisnalar olabiliyor mu?
Aynen tamamen Rabbim in mücizesi Rabbim in takdiri bize yaşarz inşlhhhhhValla bilimsel olarak işe yaradığına dair bir veri yok ama denemekten zarar gelmez mantığıyla 15 dakikalığına yastık koyulabilirmiş. Spermin yer çekimiyle ilgisi yok, o isterse onu tutan yokmuş yani :) Spermin tüm zorlukları aşıp yumurtaya ulaşması en az yani en erken 8 saat civarı sürüyomuş. İhtimaller hesaplanınca hamile kalmak gerçekten zor aslında. Buna rağmen insan ırkı çoğalmaya devam ediyo ve bu yüzden adı mucize. :)