Mayıs ayında beraber hamılelık yaşayalım diyenler buyursun :)

ay bılelemedım canım ya napsam kı onun ısı daha uzun ıs spor ev valla bayılazagımmm

ben bu ay incir kürü yaptım iki hafta adetim 4 gün erken geldi.denizhan hocaya erken adet oldum dedim dün telefonda.bişey olmaz takma dedi.ama ben incir kürü yaptığımı söylemedim belki kızar diye

saracoglu soyle dıyor adetın bıtımınden sonra 7. gunu 15 gun ıcın dıyor ozamanda normal donguye gore hamıle olabılırsın ama zararı yok dıyor. Bence sen bır netlestır bebegı regl olduktan sonra yap Sogan kurunu rıske atma canım:) Birde prolaktın e falan baktınmı prolaktını yuksek olanların ıncır kuru yapması onerılmıyor

ben bu ay incir kürü yaptım iki hafta adetim 4 gün erken geldi.denizhan hocaya erken adet oldum dedim dün telefonda.bişey olmaz takma dedi.ama ben incir kürü yaptığımı söylemedim belki kızar diye

valla ben soganı soyledım dedım ılaclar bosmus soganla regl oldum dedım ıyı yapmıssın dedı :) napayım yalan degıl sonucta

valla ben soganı soyledım dedım ılaclar bosmus soganla regl oldum dedım ıyı yapmıssın dedı :) napayım yalan degıl sonucta

sen iyi yapmışsın canım.çünkü soğan gerçekten işe yarıyor kim ne derse desin.daha doğrusu bazı kişilerde hamileliği sağlamıyor belki ama kesinlikle hiç bişey yapmazsa bile rahmi temizlediğine inanıyorum

canım benım adet oldugumda bıle kıstım temızlenmıyordu ufacık kalıyordu ancak dogum kont. hapıyla olusmuyordu gıttım hıc bısı yoktu kıstte 5 cm lık bır kıst :)

Ayy bende oyleyim yaa boyle görüyorum bebekleri insan cok hevesleniyo

Ates olceri bende almak istiyorum nasil yapcazki bunu

burada bır sıte var oradan oku canım ama bıldıgım kadar hergun sabah uyandıgında aynı saatte yataktan hıc kalkmadan dıl altından olcup gunlu yazıyorsun adetın basladıgında baslıyorsun ama ben bıttı baslıycam. Sanırım atesın yukselmeye basladımı yumurtluyorsun en yuksek oldugundada catlıyor galıba .. eger atesın adetıne kadar duşmezse bebıs gelıyor demekmıs:)

Ateş Ölçme Yöntemi

Merhaba Arkadaslar

Ateş ölçme yöntemini uygulamak için;

* Adetin 1.gününden itibaren, her gün aynı saatte,
* Tercihen sabah saat 6-8 arası,
* Dijital bir ateş ölçerle,
* Dil altından,
* Yataktan kalkmadan bazal vücut ısımızı ölçüyoruz.

Bu yöntem sayesinde ateşinizin seyrine göre yumurtlama günlerinizi tespit edebileceksiniz. Yumurtlama olduğu zaman ateş normal seyrinden 0.2 derece kadar artış gösterir ve salgılanan progesteron hormonunun etkisiyle luteal faz dönemi içinde ateş bu seviyede devam eder. Eğer hamilelik gerçekleşmediyse, ateşiniz beklenen adet tarihinin bir ya da birkaç gün öncesinde, bazen de beklenen adet sabahı düşer ve eğer hamileyseniz ateş seviyeniz yükseklerde devam edecektir. Unutmayın ki, herkesin bazal vücut ısı seviyesi birbirinden farklıdır; bu nedenle ateşinizi başkalarının ateş seviyeleriyle kıyaslamadan, yukarıda belirtilen koşullara uygun ve düzenli olarak ölçerek kendi ateş seyriniz hakkında bilgi edinmelisiniz. Bol bebişli günlere

ATEŞ ÖLÇME YÖNTEMİNİ UYGULANAMADAN ÖNCE BİLİNMESİ GEREKEN ÖNEMLİ NOKTALAR:
*Ateş ölçme yöntemi ile yumurtladığımızı, yumurtladıktan 3 gün sonra öğrenebiliriz. Ateş ölçme yönteminin tek dez avantajı da yumurtlama gününün önceden bilinememesidir. Fakat aylarca bu yöntemi uygularsanız, eski tablolarınıza göre yumurtlama gününüzü öngörebilirsiniz.
Örneğin; yumurtlamadan önce kiminin ateşi belli bir derecede sabitlenirken, kiminin ateşi düşüşe geçer. Kiminin de normal düşük seyrinde devam ederken birden yüksek seyrine geçer. Siz de kendi ateş düzeninizi aylarca ateş ölçme yöntemini uygulayarak keşfedebilir, yumurtlama günleri için belki bir öngörüde bulunabilirsiniz.

NOT: Tablo yapmak ve fertility friend sitesine üye olmak için öncelikle google dan arayıp fertility friend sitesine giriyoruz.
√ Orada kullanıcı adı ve şifre isteyen kısımda sign up yazısını buluyoruz ve ona tıklıyoruz.
√Çıkan sayfada choose a username kısmına bir kullanıcı adı seçip yazıyoruz.
√ Your email address kısmına email adresimizi giriyoruz.
√ Next yazısına tıklıyoruz ve çıkan sayfada send the course directly to my email inbox yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Daha sonra çıkan sayfada start now yazısını tıklıyoruz ve I accept all terms yazan kutucuğu işaretliyoruz.
√ Bu işlemlerden sonra, çikan sayfada your date of birth olan kısma doğum tarihimizi giriyoruz.
√ Calendar week starts on Sunday yazan yeri Monday olarak değiştiriyoruz.
√ Your Menstrual Cycle Setup: Last Menstrual Period yazan yere son adet tarihimizi giriyoruz.
√ Usual Cycle Length yazan yere adet döngümüz kaç günse onu giriyoruz.
√ Thermometer and Temperature Method olan kısımda Units yazan yeri celcius olarak değiştiriyoruz.Orally yazan yer aynen kalsın.
√ Daha sonra set up yazısını tıklıyoruz.
√ Bu işlemden sonra karşımıza bir takvim çıkacak.Takvimde ateş ölçmeye başladığımız günü buluyoruz ve temperature yazan kısma derecemiz kaç çıktıysa onu giriyoruz.
√ Time olan kısma hergün saat kaçta ölçüyorsak onu giriyoruz.Onu otomatik ayarlamak için set default diyoruz ve çıkan sayfada Default Wakeup Time yazısının olduğu yere hergün ölçeceğimiz saati yazıyoruz.
√ Başka birşey işaretlemeden en son set yazısını tıklıyoruz.
√ Cervical Fluid olan kısm akıntı gireceğimiz yer ve oraya tıkladığımızda karşımıza çıkanlar ise
dry kuru, sticky yapışkan akıntı, creamy krem kıvamındaki akıntı,watery su gibi olan akınti ve eggwhite olansa tam yumurtlama zamanında gelen yumurta akı kıvamındaki akıntı demektir.
√ Menses/Spotting olan kısım adet olduğumuz günlerde işaretleyeceğimiz kısımdır; örneğin leke geliyorsa spotting,hafif geliyorsa light, orta derecede ise medium, ağır geliyorsa heavy yazısını işaretliyoruz.
√ Intercourse/Insemination olan bölüm ise ilişki var mı yok mu onu belirten kısım. Oraya yes ya da no girmek yeterli. Ya da ilişki sabah olduysa am akşam olduysa pm seçenegini isaretliyoruz.
√ Tüm bu işlemlerden sonra save yazısını tıklıyoruz ve girdigimiz bilgileri kaydediyoruz.

FERTILTY FRIEND Hakkında Açıklayıcı Bilgiler:

Home sayfamızı açıyoruz.
Data Entry (Bilgi Girişi) kısmını seçiyoruz. (Yani takvimde hangi gündeysek ona tıklıyoruz, data entry sayfamız açılıyor)
Buradaki Primary yani birincil veri kısmının açıklamaları aşağıda yer almaktadır.

1.Cervical Fluid: Adet olmadığımız dönemlerde bu kısmı dolduruyoruz. Ama emin olmadan doldurmayın. Yoksa yumurtlama gününüz hatalı olabilir.

•N/A: Fikriniz yok.
•Dry: Akıntı yok.
•Sticky: Akıntı yapışkandır. Parmaklarınızın arasından akıntıyı kontrol ederken yapışkanlığı hissedersiniz.
•Creamy: Akıntı kıvamlıdır. Losyon formundadır.
•Watery: Akıntı su gibi sıvıdır.
•Eggwhite: Akıntı rengi şeffaftır. En belirgin özelliği ise akıntıyı işaret ve baş parmaklarınızın arasına aldığınız zaman yumurta akı gibi uzayan bir formda olmasıdır.
Eggwhite akıntıda kafa karıştıran bir diğer ayrıntı da ilişki sırasındaki vajinal ıslaklığın da eggwhite akıntıya çok benzemesi hususudur. Bunun için ilişkiye girmek üzereyken akıntınızı kontrol etmeyin.
İlişki sonrasında da spermlerin bir kısmının vajinadan akması sonucu da akıntı girişi kafa karıştırır. İlişki sonrasında da akıntı kontrolü yapmamalısınız.

Burada yukarıdan aşağıya doğru en doğurgan olan akıntıların tanımı verilmiştir. Akıntıların en doğurgan olanı en aşağıda (eggwhite), en verimsiz olanı (dry) en üstte yazmaktadır. Gün içinde bu akıntı türlerinden birkaçı olabilir. Onun için en doğurgan türünü işaretleyin ki doğru olsun. Mesela sabah creamy akıntı vardı ama öğlen eggwhite oldu. O zaman girmeniz gereken akıntı formu eggwhite olmalıdır.

2. Menses/Spotting: Adet zamanı kullandığımız bölümdür. Bu bölümü işaretleyince otomatik olarak yeni döngü başlar.

•spotting: lekelenme
•light: hafif kanama
•medium: normal kanama
•heavy: yoğun kanama

Tavsiyem adetin ilk gününü leke bile olsa light seçin ki yeni döngünüz başlasın.

3. Intercor/Insemination: İlişki zamanını yazıyoruz.

•yes: evet bugun ilişki var.
•am: sabah ilişki oldu
•pm:akşam ilişki oldu
•both: hem sabah hem akşam ilişki oldu.
•no:bugün ilişki yok
•IUI:aşılama
•IVF:tüp bebek transfer

*Oluşturduğumuz tabloyu sayfamızda paylaşıp bilgi almak için, öncelikle sayfanın sağ üst köşesinde SHARING yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Sonra açılan listede SET UP yazısını buluyoruz ve tıklıyoruz. Karşımıza çıkan sayfanın en altına geliyoruz.CREATE HOME PAGE yazan yazıyı tıklıyoruz ve kendi linkimizi oluşturmuş oluyoruz. Sonra aynı sayfada YOUR CHARTING HOME PAGE WEB ADDRESS yazısının altındaki kutucuktaki http ile başlayan linki konuya cevap verirken yapıştırıyoruz.

Ateş Ölçme Yöntemine Yeni Başlayanlar, Lütfen Okuyunuz.

- Sağlıklı ölçümler vajinal ve dil altı yapılan ölçümlerdir. En doğru sonucu veren ölçüm ise vajinal ölçümdür, ama zor olduğu için dil alından ölçüyoruz.
- Kol altı, alın, kulak gibi yerlerden ölçüm yapılmaz, çünkü yanıltıcı olur.
- Dijital termometre kullanmamız gerekir.
- Kesintisiz en az 3 saat uyuduktan sonra saat, tercihen 06.00 - 08.00 arasında sabit bir zamanda yataktan çıkmadan ölçmeniz gerekmektedir.

- Bu yöntem yumurtladıktan ancak 3. Gün sonra size yumurtanın gününü verir. Bizim gibi alışanlar sadece öncesen tahmin edebilir . Genel prensip, yumurtlamadan 24 saat sonrası ateş yükselir ve yüksek devam eder. Adete 3. Gün kala da ateş düşmeye başlayabilir, adet sabahı da düşebilir. Ama ateş düşmez ve yüksek devam ederse hamilelik ihtimali düşünülmelidir.
- Kimin de yumurtlamadan önce ateş düşer kimin de ise düşmez ama mutlaka yumurtlama sonrası ateş yükselir.
- Bu arada önemli olan ateş yükselmeden içerde spem olmasıdır. Ateş yükseldikten sonra gebelik şansı biter.

Kocama aldirayim bari aksam bnmde adetim bitti simdi baslasam olurmu ki kac derece artiyo

Kocama aldirayim bari aksam bnmde adetim bitti simdi baslasam olurmu ki kac derece artiyo

bende oyle yapıcam canım olsun ogrenırız degısıklık olur ama ben hıc aksatmadan gun asırı ılıskı dıyrum boylelıkle hıc bırseye gerek kalmıyor:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…