- 9 Nisan 2013
- 7.062
- 7.279
- 398
- 34
- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #12.081
Doktorum tedbir amaçlı doğuma kadar kullanmamı söyledi bana,oğlumda da doğuma kadar kullanmıştım. Buda tehlikeli sanki ,keşke tüp bebek tedavisi uygulanmadan önce tüm bu testler yapılsa boşuna kayıplar olmasa...Çok tesekkur ederim. Evet, normalde her sabah kalktigimda oh bugünü de atlattım çok şükür diyerek mutlu bir sekilde uyanirdim. Bi kac haftadır içimde hep bir kuşku ve tedirginlik vardı. Hatta doktor kontrolünde de doktorum nasılsın diye sordugunda "stresliyim, kan pihtilasmasi olduysa kalbi durduysa diye dusunmeden edemiyorum oksapari biraktigimdan beri" dedim hatta doktor da "ayyy simdiki anne adaylari ne stresli" gibilerinden espri yapti. Sonrası da malüm zaten. Allah bir daha yaşatmaz demekten başka çarem yok ne yazık ki.
Arkadaşlar bu arada hamilelik imzası nasıl iptal ediliyor bilgisi olan var mı acaba? Kulube her girdigimde altimda gebelik haftami gormek bana iyi gelmeyecektir.
Ama ben happymomda 40 hafta olup normal doğuran ikiz annesi de gördüm maşallah onaAy inşallah sağlıkla doğsunlar da 35den sonraya okeyim. Yalnız aralığın son haftası doğacaklar yazık olacak yılsonu çocuklarım
Aynen valla iyi cesaret ben kistimden korkuyorum büyürse plasentaya baskı yapabilirmiş. Zamanında olsun da normali eksik kalsınAma ben happymomda 40 hafta olup normal doğuran ikiz annesi de gördüm maşallah ona
Kistin kaç cm?Aynen valla iyi cesaret ben kistimden korkuyorum büyürse plasentaya baskı yapabilirmiş. Zamanında olsun da normali eksik kalsın
Tedaviye ilk başladığımda 3cmdi. 14+2de gittiğimde 4.7cm olmuş. 5.aya kadar büyüyor sonra büyümesi duruyor ama senin kistin bi bebişin eşiyle önlü arkalı büyürse ona baskı yapabilir dedi. Yeri mesele yani bebekler ters v gibi duruyor tam ortada kist varKistin kaç cm?
Evet canım doktorum çok sakin bilgili sevdim kendisini bununla başladım işte bi sıkıntı çıkmazsa bunla doğumu yaparız inşallahDoğumu bu doktorda mı yapacaksın
O zaman minik notlar al hem söylemediklerini söylersin hem sorularını sorarsın. Hayırlısıyla bi doğursaydıkEvet canım doktorum çok sakin bilgili sevdim kendisini bununla başladım işte bi sıkıntı çıkmazsa bunla doğumu yaparız inşallah
Bi arkadaşın da hamileyken miyomu büyüyordu sonra dediğin gibi durdu büyümesi. Sorun olmaz inşallah artık bu saatten sonra Allahin izniyle. Doğum yaparken de alırlar kistinı rahatlarsın. Bana da doktorum doğum esnasında tüplerini alacam diyor. Zaten tuplerim bağlı hidrosalpinks olduğu için. Çok şişmişler dedi ultrasonda görünce.Tedaviye ilk başladığımda 3cmdi. 14+2de gittiğimde 4.7cm olmuş. 5.aya kadar büyüyor sonra büyümesi duruyor ama senin kistin bi bebişin eşiyle önlü arkalı büyürse ona baskı yapabilir dedi. Yeri mesele yani bebekler ters v gibi duruyor tam ortada kist var
Bence de. Peki sizin dediginiz testler devlette yaptiriliyor mu? Pihtilasma ve diger dediginiz testler için nerden randevu almam gerekiyor benimBende pıhtılaşma çıktı mesela ama hafif düzeyde. Ona rağmen oksapari kesmiyor doktorlar. Keşke gebe kalmadan önce herkese yapsalar bu testo
Ben üniversite hastanesinde tıbbi genetik bölümünde yaptırmıştım hem ben hem eşimBence de. Peki sizin dediginiz testler devlette yaptiriliyor mu? Pihtilasma ve diger dediginiz testler için nerden randevu almam gerekiyor benim
Ben antepte tip fakültesine gitmiştim onlar yönlendirdiler bir yere hiç ücret odemedim. Hem bizim genetige baktılar eşimle hem de benim pıhtılaşma durumuna baktılar. 1 ay sonra cikti sonucu.Bence de. Peki sizin dediginiz testler devlette yaptiriliyor mu? Pihtilasma ve diger dediginiz testler için nerden randevu almam gerekiyor benim
Geçmiş olsunBence de. Peki sizin dediginiz testler devlette yaptiriliyor mu? Pihtilasma ve diger dediginiz testler için nerden randevu almam gerekiyor benim
Genetiğe nasıl baktılar peki?Ben antepte tip fakültesine gitmiştim onlar yönlendirdiler bir yere hiç ücret odemedim. Hem bizim genetige baktılar eşimle hem de benim pıhtılaşma durumuna baktılar. 1 ay sonra cikti sonucu.
2 düşüğümün olduğuna dair rapor fln isteniyor mu peki? Ona göre hastaneden cikarttirayımGeçmiş olsunevinize yakın bir üniversitenin genetik bölümüne başvurup 2 dusugunuzu anlatırsanız hem sizden hem de eşinizden kan alıyorlar. Benim testim 15 günde çıkmıştı
İnşallah daha fazla büyütüp bana sıkıntı çıkarmasın da annemin de varmış ama bebek büyüyünce erimiş doktor da şok olmuş doğumda bakmışlar kist yok. Benim tüpler de bağlanacak sanırım ya senin de benim de sadece doğum olmayacak komple onaracaklarBi arkadaşın da hamileyken miyomu büyüyordu sonra dediğin gibi durdu büyümesi. Sorun olmaz inşallah artık bu saatten sonra Allahin izniyle. Doğum yaparken de alırlar kistinı rahatlarsın. Bana da doktorum doğum esnasında tüplerini alacam diyor. Zaten tuplerim bağlı hidrosalpinks olduğu için. Çok şişmişler dedi ultrasonda görünce.
Kan aldılar eşim ve benden ayrı ayrı bakıldı kromozomlara. İkimizin kromozom dizilimi normaldi ama doktorum bu bir şey ifade etmez sizin ikinizinki birleşince kromozom kırılabilir kesilebilir artabilir dedi. O yüzden o testi onemsemediGenetiğe nasıl baktılar peki?
Allah 3 çocuğuma sağlık versin bir daha rahmimle ve tuplerimle isim olmasın yaİnşallah daha fazla büyütüp bana sıkıntı çıkarmasın da annemin de varmış ama bebek büyüyünce erimiş doktor da şok olmuş doğumda bakmışlar kist yok. Benim tüpler de bağlanacak sanırım ya senin de benim de sadece doğum olmayacak komple onaracaklar
Benden bir şey istemediler ama siz bu konuda bir rapor alıp görürseniz daha sağlıklı olur. Sizin ve eşinizin soy ağacını oluşturacaklar. Sadece benim değil ailemdeki bütün düsukleri sisteme işlediler. Ben Gazi üniversitesinde yaptırdım bomboştu.2 düşüğümün olduğuna dair rapor fln isteniyor mu peki? Ona göre hastaneden cikarttirayım
Hanımlar merhaba, haberler iyi değil malesef... bugün 12. Haftamdı doktor kontrolüm vardı. Bebeğimin malesef kalbinin ve dolayısıyla gelişiminin durduğunu ögrendik. Çok mutsuz olmama rağmen bu durumu metanetle karşıladım. Annelik iç güdüsü müdür, başka bir şey midir bilemem ama sanki hissetmiştim. 9.haftalık olarak gözüküyor, 3 haftadır benimle birlikte yrn kürtajım var. Oksaparı kestigimden beri ya bi sey olursa telaşim zaten vardı, siz siz olun pıhtılaşma testini yaptırın. Ben yaptırmadığım icin pişmanım. Oksaparı 9. Ayınaa kadar kullanacak olan arkadaşlar da bence morardım diye üzülmek yerine sevinsinler. Bilmiyorum ama sanki pıhtılaşmadan dolayı olmuş gibi içime doğuyor. Yrn kürtajdan sonra genetik test için yollanacak, kromozom bozukluğu yoksa pıhtılaşma testi yapılacakmış ama bozukluk olsun veya olmasın ben bu testi yaptiricam. Benim için üzülmeyin, demeki böyle olması gerekiyormuş ki oldu. Bu saatten sonra diz dövmenin, karalar bağlamanın kimseye bir faydası olduğunu düşünmüyorum. Sizden tek isteğim yarına kadar bir zehirlenme, kanama, ağrı vb gibi belirtim olmadan yrnı bir an önce sağlıklı ve en kolay şekilde atlatmak. Bu arada merak edenleriniz olursa hiç bir belirtim olmadı, hala da yok umarım yrna kadar da olmaz. Kendinize iyi bakın, hepinize sağlıklı gebelikler diliyorum. ❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?