• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Öncelikle iyi dileklerde bulunanan ve yardımcı olmaya çalışan herkese çok teşekkür ederim. Allah kimseye yaşatmasın, gerçekten çok zor. Oksapar kullanmayan tüm arkadaşlar önlem amaçlı kullansınlar ki sonradan benim gibi keşke psikolojisine girmesinler. Bunu kaybı olan üzgün bir anne adayının tavsiyesi olarak alabilirsiniz. Son ana kadar ne ağrım oldu ne de kanamam. Burda rahim yumuşatıcı bir kaç ilaç içmeme rağmen kanamam olmadı ta ki ameliyat oldasına alınıncaya kadar. Ameliyathanede tekerlekli sandalyeden kaltığım gibi şarıl şarıl kanamam başladı, muhtemelen bu da olması gereken (çünkü devamlı kanamamım olup olmadıgı soruldu) ve kürtajı kolaylaştıran bir durumdu. Şimdi on gün boyunca antibiyotik kullanıcam. Doktorum bu süre zarfında aşı olmamda bir sakınca görmedi. En azından aşı işini aradan çıkartmak istiyorum. En kısa zamanda da burda bazı arkadaşların önerdiği gibi üniversite hastanesinde genetik ve trombofili testini yaptiricam. Genelde bebekte bir sorun yoksa genetik testi isteniyormuş ama olsun, en azından içim rahat edecek. Bu arada ultrason doktoru kesemin gayet normal oldugunu, bebegin gelisiminin 9+1de kaldigini, herhangi bir kanama alani olmadigini söyledi. Seninle alakalı bir problem yok, her şey yolunda muhtemelen bebekte sıkıntı vardı dedi. Sağolsunlar benimle ilgilenip rahatlatmaya çalıştılar. Şayet bir sıkıntı varsa ve bu kayıbın sebebi herhangi bir sıkıntıdan kaynaklıysa, umarım bulunur ve çözülür. En uygun zamanda sağlıklı bir gebelik gecırebilmem ve doğum yapabilmem adına dualarınızı bekliyorum. Hepiniz kendinize iyi bakın, herkese sağlıklı gebelikler diliyorum.

Canim benim, çok cok geçmiş olsun. Çok etkilendim. Dikkate alir misin bilmem ama yavrun hatta yavrularin için görüp bakabileceğin yerde iki tane fidan dik canim. Onlar da bu dünyayi rahminde deneyimlediler. Yer yüzünde onlarin anisina bir şeyler olsun🙏

Allahim kucagini tez doldursun, ki dolduracağina inaniyorum. Bi dahaki gebelik sürecin olumlu sonuçlanir umarim🙏
Sabir ve metanet diliyorum.
Çok teşekkür ederim 🤲

Bebeğinin kalbi duran kader ortağı arkadaşlarım; L Lady Starlight D dusunen kdn son durumunuz nedir acaba? Az önce kürtaj oldum ben de. Sizlere hangi testler yapıldı ve bebeğiniz genetik muaneye gitti mi acaba?
Bitanem şimdi gördüm, çok çok üzgünüm canım benim. Ne dersem diyim sana sadece yeni tedavine odaklanmak iyi gelecek. Bana da sadece o iyi geldi.
Benim yeni tedavim bugün başlayacaktı ama 3 cm kist olmuş, e2 değerim yüksek çıkınca aspire edemedi doktorum. Pz.tesi e2 değerim düşerse aspire edilecek ve yeni tedavim başlayacak. Kuzum benim aşamalar şöyle oldu:
1. Bebek genetik teste gitti
2. Hemen alinmiyormus, yaklaşık on gün sonra biz de eşli kromozom testi verdik. Koldan kan alınarak bakılıyor. Özel labda 530*2 ödedik.
Yaklaşık 15-20 işgünü içinde sonuçlar geliyor. Bizim test sonucumuz normal geldi ama bebeğin trizomi 13. Bu yüzden kalbi durmuş, yaşamla bağdaşmayan bir kromozom anomalisi, döllenme sırasında olan tesadüfi bir fazladan kopyalama.
3. Sebebi belli olduğu halde ben bir sonrakini riske atmamak için bugün kan pıhtılaşma testi verdim kandan bakılıyor canım. 4 tane faktör istedi doktorum. Düzen lab Allianz sigorta indirimiyle oldukça uyguna geldi.
4. Cd56 testi normalde rahimden doku alınarak yapılması daha anlamlı ama benim artık sıtkım sıyrıldı, hiç yoktan iyidir diyerek onun için de bugün kan verdim Düzen lab da. 4 faktör pıhtılaşma testi ve bu cd56 ya Allianz sigorta indirimiyle 1315 TL verdim. Sonuçları 15 güne çıkacak.

Ayrıca bu yumurta toplama sonrası oluşacak beşinci güne gelenleri pgt ye göndereceğim.

Benimkini fazla bulanlar da var kuzum, birçok insan ilk düşüğe takılmamış aynen devam etmiş. Ben fazlaca telaşlı ve sağlamcı biriyim ve yaş dolayısıyla çok acele etmem gerekiyor.
Tekrar geçmiş olsun bitanem, insAllah bir sonraki tedavin çok iyi geçer, bebeğin sırasını bekliyordur insAllah. 😘❤️❤️❤️

Selam arkadaşlar bana da yardımcı olabilirmisiniz acaba🙇‍♀️
29temmuz dondurulmuş emrio transferim oldu 3adet..9.gün kanamam başladı (2gün devam etti) kırmızı kan testi yaptım
18temmuz 44
21temmuz 65
23temmuz 48
27temmuz 141
29temmuz 334
02Agustos 1177
06Agustos 4175 cıktı
Dün yine çok kısa süren bi kanamam başladı kıpkırmızı ve kısa sürede kesildi tüm gerekli ilaç ve iğnelerimi kullanıyorum doktorum tutunma dönemi kanama olabiliyor dedi korkuyorum yinede düşükmü yaptım diye değerlerim biraz tutarsız sanki yada ben kuruntu yapıyorum.. ve geçici menepoz dan sonra transferim oldu bu durumda son adet tarihimde belli değil kaç haftalık hesapliyamiyorum😔 sizce durumum ne olabilir

Kızlar sabah 7de test yapmıştım,10 gassasuyyetli erken gebelik testi, böyle çıkmıştı, ikinci fotoda fotoğrafın işığını azalttığımda daha belirgin görünüyor diye. şimdi tuvalete gittiğimde pedimde açık kahverengi leke gördüm,sonra peçeteyle sildim,bir şey çıkmadı,böyle yerleşme kanaması olur mu? 4.gün embriyosunun transferinin 8.günü. 5.gün embriyosu olarak hesaplarsak 7.gün oluyor

Eklentiler

• F8C33D39-DDEB-4B6E-A929-6D689D98DE3D.jpeg
    F8C33D39-DDEB-4B6E-A929-6D689D98DE3D.jpeg
    27,6 KB · Görüntüleme: 32
  • A08D6541-8E1F-469D-8167-636F70B8FD35.jpeg
    A08D6541-8E1F-469D-8167-636F70B8FD35.jpeg
    36,2 KB · Görüntüleme: 35
Bitanem şimdi gördüm, çok çok üzgünüm canım benim. Ne dersem diyim sana sadece yeni tedavine odaklanmak iyi gelecek. Bana da sadece o iyi geldi.
Benim yeni tedavim bugün başlayacaktı ama 3 cm kist olmuş, e2 değerim yüksek çıkınca aspire edemedi doktorum. Pz.tesi e2 değerim düşerse aspire edilecek ve yeni tedavim başlayacak. Kuzum benim aşamalar şöyle oldu:
2. Hemen alinmiyormus, yaklaşık on gün sonra biz de eşli kromozom testi verdik. Koldan kan alınarak bakılıyor. Özel labda 530*2 ödedik.
Yaklaşık 15-20 işgünü içinde sonuçlar geliyor. Bizim test sonucumuz normal geldi ama bebeğin trizomi 13. Bu yüzden kalbi durmuş, yaşamla bağdaşmayan bir kromozom anomalisi, döllenme sırasında olan tesadüfi bir fazladan kopyalama.
3. Sebebi belli olduğu halde ben bir sonrakini riske atmamak için bugün kan pıhtılaşma testi verdim kandan bakılıyor canım. 4 tane faktör istedi doktorum. Düzen lab Allianz sigorta indirimiyle oldukça uyguna geldi.
4. Cd56 testi normalde rahimden doku alınarak yapılması daha anlamlı ama benim artık sıtkım sıyrıldı, hiç yoktan iyidir diyerek onun için de bugün kan verdim Düzen lab da. 4 faktör pıhtılaşma testi ve bu cd56 ya Allianz sigorta indirimiyle 1315 TL verdim. Sonuçları 15 güne çıkacak.

Ayrıca bu yumurta toplama sonrası oluşacak beşinci güne gelenleri pgt ye göndereceğim.

Benimkini fazla bulanlar da var kuzum, birçok insan ilk düşüğe takılmamış aynen devam etmiş. Ben fazlaca telaşlı ve sağlamcı biriyim ve yaş dolayısıyla çok acele etmem gerekiyor.
Tekrar geçmiş olsun bitanem, insAllah bir sonraki tedavin çok iyi geçer, bebeğin sırasını bekliyordur insAllah. 😘❤️❤️❤️
Sağol hayatım, üşenmeyip uzun uzun yazmışsın ❤ benimki de bgn genetiğe yollandı, 15 gün sonra çıkarmış sonucu. Ben gömmek için incelendikten sonra geri yollanmasını istedim, umarım getirirler. Bu benim malesef ikinci kaybım; ben de ileride sağlıklı bebeğimin doğacağını hayal edip teselli buluyorum. Kafamı ordan uzaklaştırmazsam devamlı ağlama geliyor 😔 Pıhtılasma ve genetik testini de üniversitede yaptırmayı düşünüyorum, umarım ona da hemen randevu alabiliriz. Bir de burda bazı arkadaşlar başka testler de yaptırmamı önermişler, yaparlarsa onlarında yapılmasını rica edicem. Bebekte bir problem çıksın veya çıkmasın diğer dondurulmuş embriyoları teste yollama gibi bir şansımız var mı acaba? Yoksa dondurulmamış mı olmaları gerekiyor. Yumurta toplama sonrası oluşacak olanları pgtye yollayacağini söylemişsin, tedaviye baştan mı başladın? Bu arada cd56 testi ne oluyor tam olarak, acaba üniversitede yaparlar mı bana da?

Canım bu arada, doktorun yeni tedaviye başlamak için ne kadar dinlenme verdi sana? Bana 10 gün sonra gel ne yapacağımızı konuşalım dedi.

Kızlar merhaba ya son bir haftadır çok tedirgınım cunku kasık ağrılarım tamameb gectı tık yok kusma dışındaki tüm belirtilerim gectı ben mı abartıyorum acaba? Şuan 11 hafta olmamıx lazım en son 9 haftalıkken gıttım doktor 12. Haftada gel dedı ama ya bebeğime bişey olduysa neden tüm belırtılerım gectı sizdede oldu mu?

Sade frappe Sade frappe canım çok üzüldüm 😔 içini ferah tut arkadaşlarda yazmış hep yeniden sağlıklı şekilde tedavine başlarsın Allahım hayırlı evlat nasip etsin inşallah 🤲 dualarım sizlerle 🤲

Canim benim, çok cok geçmiş olsun. Çok etkilendim. Dikkate alir misin bilmem ama yavrun hatta yavrularin için görüp bakabileceğin yerde iki tane fidan dik canim. Onlar da bu dünyayi rahminde deneyimlediler. Yer yüzünde onlarin anisina bir şeyler olsun🙏

Allahim kucagini tez doldursun, ki dolduracağina inaniyorum. Bi dahaki gebelik sürecin olumlu sonuçlanir umarim🙏
Sabir ve metanet diliyorum.

Geçmiş olsun Rabbim yerini tez zamanda doldursun inşallah 🙇‍♀️

Sade frappe Sade frappe canım çok üzüldüm 😔 içini ferah tut arkadaşlarda yazmış hep yeniden sağlıklı şekilde tedavine başlarsın Allahım hayırlı evlat nasip etsin inşallah 🤲 dualarım sizlerle 🤲
Hepinize çok teşekkür ederim, umarım her şey bundan sonra daha güzel olur. Arada alıntılamayı unuttuğum arkadaşlar varsa kusuruma bakmasın.

Sağol hayatım, üşenmeyip uzun uzun yazmışsın ❤ benimki de bgn genetiğe yollandı, 15 gün sonra çıkarmış sonucu. Ben gömmek için incelendikten sonra geri yollanmasını istedim, umarım getirirler. Bu benim malesef ikinci kaybım; ben de ileride sağlıklı bebeğimin doğacağını hayal edip teselli buluyorum. Kafamı ordan uzaklaştırmazsam devamlı ağlama geliyor 😔 Pıhtılasma ve genetik testini de üniversitede yaptırmayı düşünüyorum, umarım ona da hemen randevu alabiliriz. Bir de burda bazı arkadaşlar başka testler de yaptırmamı önermişler, yaparlarsa onlarında yapılmasını rica edicem. Bebekte bir problem çıksın veya çıkmasın diğer dondurulmuş embriyoları teste yollama gibi bir şansımız var mı acaba? Yoksa dondurulmamış mı olmaları gerekiyor. Yumurta toplama sonrası oluşacak olanları pgtye yollayacağini söylemişsin, tedaviye baştan mı başladın? Bu arada cd56 testi ne oluyor tam olarak, acaba üniversitede yaparlar mı bana da?
Bitanem bana hala biri nasılsın diye sorduğunda ağlama geliyor. Özellikle bilen biri sorduğunda direk gözlerden boşalıyor ve bundan hiç hoşlanmıyorum, bakalım ne zaman geçecek. Benim sana tavsiyem sana geri yollanmasından vazgeç, inan o kimlik kazandıkça bizim için çok daha zor. Cinsiyetini öğrenmek bile beni çok kötü etkiledi.
Dondurulmuş bende de var ama şimdi onu çözdürup biyopsi alındıktan sonra tekrar dondurup transfer zamanı bir daha cozdurmek riskli olabilir dedi doktorum. Yapan merkezler var ama ben önermiyorum dedi. O yüzden baştan başladım.
Cd56 testi de rahmin embriyoyu yabancı cisim olarak görüp kabul etmeme olasılığını ölçen bir test. Kandan çok rahimden bakılmaksı anlamliymis ama ben bir de o işe giremiycem, çok yoruldum. O yüzden kandan baktiriyorum canım.

Canım bu arada, doktorun yeni tedaviye başlamak için ne kadar dinlenme verdi sana? Bana 10 gün sonra gel ne yapacağımızı konuşalım dedi.
Aynen on gün sonra gittim ben de konuşmak için. İlk adetle başlarız dedik. Ama benim ilk adet onüçüncü gün hemen geldi, daha rahim tam toparlanmamisti, o yüzden şimdi bu İkinci adetle basliycaz kisti halledebilirsek bitanem.

Kızlar merhaba ya son bir haftadır çok tedirgınım cunku kasık ağrılarım tamameb gectı tık yok kusma dışındaki tüm belirtilerim gectı ben mı abartıyorum acaba? Şuan 11 hafta olmamıx lazım en son 9 haftalıkken gıttım doktor 12. Haftada gel dedı ama ya bebeğime bişey olduysa neden tüm belırtılerım gectı sizdede oldu mu?
Kusma bılantı varsa hiç korkma bende de tek belirti oydu keşke bi yerim ağrısa da bulantım olmasa😂

Aynen on gün sonra gittim ben de konuşmak için. İlk adetle başlarız dedik. Ama benim ilk adet onüçüncü gün hemen geldi, daha rahim tam toparlanmamisti, o yüzden şimdi bu İkinci adetle basliycaz kisti halledebilirsek bitanem.
Beybicim kisti aspire edecek derken laporoskipiyle falan mı alacak? Benim de transfer zamanı kistim 3 cmdi doktor direkt yaptı sıkıntı olmaz diye.

Kusma bılantı varsa hiç korkma bende de tek belirti oydu keşke bi yerim ağrısa da bulantım olmasa😂
Kusma bulantı var canım kötü bir koku aldıgımda hemen öğürüyorum onun dışındakı belırtılerım yok oldu bur haftadır hereey yolundadır inşallah🤲🏻 Ayy bulantı kusma çok berbat bırsey ya ama katlanıcaz mevbur bebişerimiz sağlıklı olsunda gerısı önemlı diil

Beybicim kisti aspire edecek derken laporoskipiyle falan mı alacak? Benim de transfer zamanı kistim 3 cmdi doktor direkt yaptı sıkıntı olmaz diye.
Yok bitanem, normal muayene koltuğunda içindeki sıvıyı bosalticak iğneyle. Diğer yumurtalar rahat büyüsün diye. Öyle bir yerde ki arkasında kaç yumurta var göremedik.

Kusma bulantı var canım kötü bir koku aldıgımda hemen öğürüyorum onun dışındakı belırtılerım yok oldu bur haftadır hereey yolundadır inşallah🤲🏻 Ayy bulantı kusma çok berbat bırsey ya ama katlanıcaz mevbur bebişerimiz sağlıklı olsunda gerısı önemlı diil
Beybi o yüzden şüphelenme Allahın izniyle senin kusma bulantı yaşaman bebeğin varlığını sağlıklı olduğunu ifade ediyor bana öyle demişti dr😂

Back