• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Merhaba arkadaşlar. görünce ben de yazmak istedim. benim yaşım 27. ilk denemem olacak. amh düşüklüğü sebebi de 1,5 yıldır olmuyordu doktor tüp bebek kararı verdi daha önce aşılama olmadım. 10 mayıs adet günüm şimdi adetimi bekliyorum. argifertil f diye bir takviye kullanıyorum bir de tiroit ilacım var. bunların yanında arı sütü, bal ve polen yiyorum.

Merhaba hanımlar, Allah kısmet ederse 1 mayıs'da tedaviye başlıyoruz. Aranızda mayıs ayı tüp bebek adayları varsa topiğime davet ediyorum 😊 gelin bu süreci birlikte paylaşalım 🌿

Edit:
Ayrıca isteyenler;
~ Tüp bebek yaptırma sebebini
~ Yaşını
~ kaç yıl denedikledini
~ daha önce aşılama ve herhangi bir düşük yaşayıp yaşamadıklarını
~ Kaçıncı tüp bebek denemesinde olduğunu
~ bu dönemde kullanılan ilaçları (folik asit, balık yağı, d vitamini vb)
~ hayat kalitesinde ve beslenmesinde yaptığı değişimler
~ sperm kalitesinin ve sayısının artması açısından eşine kullandırdığı ilaçları veya kürleri
~ Yaptıracağı tüp bebek yöntemini (uzun periyod-kısa periyod)
~ Transfer aşamasında taze mi yoksa dondurulmuş embiryo mu konulacağına dair ayrıntılar belirtebilirler 😊

Kendimden bahsetmem gerekirse;
- bu benim ilk tüp bebek denemem olacak
- geçen ay aşılama yaptırdım ve tutmadı malasef
- yaklaşık 3 senedir deniyoruz
- 1,5 sene önce 6 haftalık hamileyken bebeğimin kalbi durdugu icin kürtaj oldum
- sağda ve solda bir adet olmak üzere toplamda iki adet 1.5 cm'lik çikolata kistlerim var.
- uzun periyodlu tüp bebek yöntemi kullanılacak
- taze embriyo transferi yapılacak

-bu dönemde kullandığım ilaçlar:
♡ folik asit olarak folidays,
♡ D3-k2 (orzax ocean- kovid döneminde bağışıklığımın kuvvetlenmesi için yazdı doktorum)
♡ balık yağı (efa mom) bu aralar balık tüketmediğım için bunu kullanmayı kendim tercih ettim.
♡ beslenme olarak; tüp bebek tedavisi sırasinda kullanılan ilaçların ve sonrasinda hamile kalınirsa o hamileligin sebep olacagi kilo alimina karsi 1-2 kilo vemek acisindan yediklerime dikkat ediyorum.
♡ bu süre zarfında paketli gıdaları hayatımdan çıkardım
♡ yeşil çay harici kahve ve çay tüketmemeye çalışıyorum
♡ her hafta en az beş gün egzersiz yapıyorum (bunu telefonuma indirdigim göbeği eritin-bacağı eritin tarzı aplikasyonlar yardımıyla yapıyorum)

♡ Eşime sprem kalitesini ve hareketliligini arttirması acisindan da keçi boynuzu kürü kullandırıyorum. Yumurta toplamaya bir-iki hafta kala da çakşır suyuna başlatacağım.

Umarım mayıs ayı hepimiz için uğurlu bir ay olur 🤲🌸
merhaba bende mayıs 22 si gibi başlıcam tedaviye ilk tüp bebek tedavim olucak.
3 kimyasal gebeliğim 1 boş gebeliğim var. 30 yaşındayım 8 aydır deniyoruz.

Merhaba Bende bir aksilik olmazsa Mayis 17 si gibi tedaviye başlayacağım.Bayram sonuna denk gelecek adetim.Daha önce 2 başarısız tüp Bebek denemem var.En son ki denememde 8 haftalık kürtaj oldum Ocak sonu gibi kalbî durdu malasef.Şimdi sil baştan başlayacağız 3.adetimle herhangi bir sorun çıkmazsa.Ama transferim temmuza kalacak, 2 ay rahîm dinlendirme olacak o arada da Histereskopı yapılacak.
aynı sayılırız seninle bende 22si gibi başlıcam :)

Kızlar birşey sorucam.

Benim maalesef vajinusmus geçmişim var hala tam çözmüş değilim .

Yaşım 34 olunca eşimde de 3.seviye varikosel çıkınca zaman kaybetmek istemedik.

Tüp bebek de yumurta toplanırken anestez i varmış ama transferde yok sanırım , dogru mu ?

Birde bu iğneler çok can yakıyor mu ?

HSG çektirmek zorunlu mu birde. Benden doktorum istemedi ama birkaç yerde okudum yapılıyor sanırım.

Benim AMH değerim : En son geçen yıl bakıldı. : 3,06

AMH Ne sıklıkla düşer bilmiyorum.

Kızlar birşey sorucam.

Benim maalesef vajinusmus geçmişim var hala tam çözmüş değilim .

Yaşım 34 olunca eşimde de 3.seviye varikosel çıkınca zaman kaybetmek istemedik.

Tüp bebek de yumurta toplanırken anestez i varmış ama transferde yok sanırım , dogru mu ?

Birde bu iğneler çok can yakıyor mu ?

HSG çektirmek zorunlu mu birde. Benden doktorum istemedi ama birkaç yerde okudum yapılıyor sanırım.

Benim AMH değerim : En son geçen yıl bakıldı. : 3,06

AMH Ne sıklıkla düşer bilmiyorum.
Opu'da anestezi var ama transferde yok diye biliyorum. Kişiden kişiye belki değişim olabilir.
İğnemin 5. Gününü tamamladım, iğneler korkulacak şeyler değil. Bu arada anksiyete ve panik atak hastasıyım ve bu tür şeylerden çok korkarım. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ve mücadele etmeye çalışıyorım ben de korkularım ile

Opu'da anestezi var ama transferde yok diye biliyorum. Kişiden kişiye belki değişim olabilir.
İğnemin 5. Gününü tamamladım, iğneler korkulacak şeyler değil. Bu arada anksiyete ve panik atak hastasıyım ve bu tür şeylerden çok korkarım. Kendimi rahatlatmaya çalışıyorum ve mücadele etmeye çalışıyorım ben de korkularım ile

Vajınusmus çok farklı birşey maalesef. 5 yıllık evliyim. :(

Rabbim kaldırayamacağımız dertlerle sınamasın inşallah.

Ben eşime keçiboynuzu kürü yapıyorum ama daha yeni başladık . Sperm değeri kötü iken tutmama ihtimalide yüksekmiş.

Acaba mayıs değilde daha ileriki bir tarihte mi yaptırsak bilemedim.

yaşım 34 , o yüzden acele de etmek istiyorum.

Kafam çok karısık anlayacağınız.

Vajınusmus çok farklı birşey maalesef. 5 yıllık evliyim. :KK43:

Ben eşime keçiboynuzu kürü yapıyorum ama daha yeni başladık . Sperm değeri kötü iken tutmama ihtimalide yüksekmiş.

Tabii ki sizin durumunuz daha farklı. Doktorunuz ne diyor peki ileriye atma fikriniz için?

Tabii ki sizin durumunuz daha farklı. Doktorunuz ne diyor peki ileriye atma fikriniz için?

İlk duyduğumuzda hiç beklemiyorduk. Çok şaşkındık o da üzerimize gelmedi.

Hazır hissettiğinizde gelin dedi ama ilkinde olacağının bir garantisi yok . Bu nedenle geçen zaman kötü etkiliyor bence.

Maddi olarak da yıpratıcı bir süreç.

İlk duyduğumuzda hiç beklemiyorduk. Çok şaşkındık o da üzerimize gelmedi.

Hazır hissettiğinizde gelin dedi ama ilkinde olacağının bir garantisi yok . Bu nedenle geçen zaman kötü etkiliyor bence.

Maddi olarak da yıpratıcı bir süreç.
Evet. %50 başarı. Sperm sorunu olanlarda da başarı elde eden çok. Bizim de sorunumuz sperm ağırlıklı. Denemekten başka yapabileceğimiz bir şey yok maalesef.
Yumurta kalitesi için zaman aleyhimizde işliyor.

Merhaba arkadaşlar. görünce ben de yazmak istedim. benim yaşım 27. ilk denemem olacak. amh düşüklüğü sebebi de 1,5 yıldır olmuyordu doktor tüp bebek kararı verdi daha önce aşılama olmadım. 10 mayıs adet günüm şimdi adetimi bekliyorum. argifertil f diye bir takviye kullanıyorum bir de tiroit ilacım var. bunların yanında arı sütü, bal ve polen yiyorum.
Benim de 2 yıldır olmuyor cnm
2 kere aşılama denedik maalesef oda tutmadı umudumuz tüp Bebek bakalım

Z Zahra 123 Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah canım Rabbim dileyen herkese versin bu da bir imtihandır geçer Allah'ın izniyle

Vajınusmus çok farklı birşey maalesef. 5 yıllık evliyim. :KK43:

Merhaba, benim de vajinismus gecmisim var. Eşle yaşanan iliskide bir sıkintım yok fakat muane olurken kendimi her defasında istemsiz sekilde kasarım. Size simdiye kadar hıc alttan muane yapılmadı mı? Eger yapildiysa dert etmenizi gerektirecek bir durum yok, transfer zaten muane gibi oluyor. Transferde anestezi verilmiyor fakat siz özellikle talep ederseniz yapılabilinir diye dusunuyorum. Hsg eger daha önce cekilmediyse, doktorlar tüp bebek tedavi oncesinde istiyorlar. Rahimde perde olup olmadıgını, rahim seklini yani rahimle ilgili detaylari gorebilmek adına.

Eger esiniz de varikosel varsa kafaniza göre kürler uygulamadan muhakkak doktorunuza danışın. Çünkü bazı durumlarda bu tarz kürler var olan durumu daha da kötüye sürükleyebiliyormus. Eger doktorunuz bir tedavi yontemi onerdiyse onun onerisinin disina cikmasanız daha iyi olabilir.

Kızlar merhaba bir şey sormak istiyorum size... şimdi benim 30 nisanda adet olmam gerekiyor gecikir mi erken mi gelir bilmiyorum ama adetin gelmesiyle ben de tedaviye başlıyorum... bugün doktorla görüştük ve bana dedi ki yumurta toplama günü eğer az yumurta varsa hemen bikaç gün sonrasında transferim olucakmış ama eğer yeterli sayıda yumurtam olursa onlar dondurulacakmış ve 1 ay sonra rahmin en iyi durumda olduğu zamanda transfer yapılacakmış.. şimdi anlamadığım nokta şu: diyelim az yumurtam çıktı rahmim tutacak durumda olmasa bile transferimi yapmaları bile bile lades demek olmaz mı acaba ? Bu konuda bilgisi olan biri bana yazabilir mi acaba? Bir de diyelim transfer 1 ay sonra olucak genelde ne zaman rahmin durumu iyi oluyor? Adet sonrası ovulasyon zamanında mı

Az yumurta demek daha az hormon yükselmesi demek vücut normaline daha çabuk dönüyor. Çok yumurta da östrojen yükseliyor ohss riski oluyor bebeğin tutma şansı da azalıyor. Az yumurtanız varsa bile hormon değerleri istenilen seviyede değilse transfer olmuyor merak etmeyin
Kızlar merhaba bir şey sormak istiyorum size... şimdi benim 30 nisanda adet olmam gerekiyor gecikir mi erken mi gelir bilmiyorum ama adetin gelmesiyle ben de tedaviye başlıyorum... bugün doktorla görüştük ve bana dedi ki yumurta toplama günü eğer az yumurta varsa hemen bikaç gün sonrasında transferim olucakmış ama eğer yeterli sayıda yumurtam olursa onlar dondurulacakmış ve 1 ay sonra rahmin en iyi durumda olduğu zamanda transfer yapılacakmış.. şimdi anlamadığım nokta şu: diyelim az yumurtam çıktı rahmim tutacak durumda olmasa bile transferimi yapmaları bile bile lades demek olmaz mı acaba ? Bu konuda bilgisi olan biri bana yazabilir mi acaba? Bir de diyelim transfer 1 ay sonra olucak genelde ne zaman rahmin durumu iyi oluyor? Adet sonrası ovulasyon zamanında mı

Back