- 20 Şubat 2016
- 223
- 401
- 103
- Konu Sahibi Sade frappe
-
- #2.041
Aynen doğru söylüyorsunuz. Ben de eczacıyım ama izin alabileceğim bir merci yok, iş yeri sahibiyimBen sağlık çalışanıyım. Tempodan dolayı rapor aldım. Kalp atışını duyana kadar gitmicem sonrası nasip artık. Uzun süre ayakta kalma ya da uzun süre oturmak zararlı ben ikisini de yapıyorum o yüzden riske atmak istemedim sonuçta bu benim hakkım ve kolay bulmadım bu minnağı
Ben öncesinde Covid aşısı olmuştum 2 doz.Kızlar tüm bu süreçte aşı olan var mı?
Ben tüpe başlamadan iki gün önce oldum. Yarın da ikinci dozu olacağım ve transfer işlemleri işin doktora da gideceğimBen öncesinde Covid aşısı olmuştum 2 doz.
Doktoruma göre her şey serbest. Ilk denememde sormuştum; ağırlıkla spor yapıyorum ara mi veriyim diye. Hayır bir sıkıntı olmaz yapabilirsin demiştiDoktorunuza mutlaka sorun, her gebelik farklı. Bazı arkadaşlarım okula gelmeye devam etti bazıları izne ayrıldı doktor tavsiyesine göre
Her doktorun da yaklaşımı farklı. İnsan o yüzden ne yapacağını şaşırıyor. Bana da mantıklı gelen normal hayatımıza devam etmek aslında. Çünkü biz ne yaparsak yapalım bu bizden bağımsız bir olay. Alkol ve ekstrem sporlar hariç tabiiDoktoruma göre her şey serbest. Ilk denememde sormuştum; ağırlıkla spor yapıyorum ara mi veriyim diye. Hayır bir sıkıntı olmaz yapabilirsin demiştio yüzden artık sormuyorum :) Başka hastalarından duyduğum kadarıyla kimseye 1 günlük rapor dahi vermiyormuş gerekli değil diye.
Ben de başta çekindim ama aşı olmadan tedaviyi de erteleyebilirler diye yaptırmaya karar verdim. Bilime güvenmekten başka çare yokBen tüpe başlamadan iki gün önce oldum. Yarın da ikinci dozu olacağım ve transfer işlemleri işin doktora da gideceğim
Bazen bende de geliyor, bir damladan bir şey olmaz canınızı sıkmayın.Daha fazla bile bekliyorum
Aynen öyle. Bir arkadaşım erken doğum yaptı maalesef ve bebekte anomali gelişmiş. Annede ise sadece tat ve koku kaybı. Bebek de tüp bebekti. Çok dikkatli olmak lazım ve mümkünse aşı sırası gelir gelmez olmak lazımBen de başta çekindim ama aşı olmadan tedaviyi de erteleyebilirler diye yaptırmaya karar verdim. Bilime güvenmekten başka çare yok
Ben de iğnelere başlanmadan bir gün önce sinovac ikinci dozu olmuştumKızlar tüm bu süreçte aşı olan var mı?
Kısa periyot muydu? Yani tedaviye adet günlerinizdeyken mi başlanmıştı?Bu arada benim de uzun periyot,
Yaş 31
3.denemem,
daha önce 1 düşük 3 dış gebelik var, tüplerim alındı o yüzden
Amh düşük
20 mayısta dondurulmuş 1 adet 5.gün embriyosu transfer olacakSade frappe
Tabloya yazılmak için yanıtlamanız gereken bir çok soru var. Tabloda yer alan başlıktaki sorularin yanitlarini bana toparlayip mesaj olarak yazabilirseniz, sizi tabloya ekleyeyim.Canim benim 29.mayis allah nasip ederse insallhh3. Deneme 5. Gun dondurulmus embriyo olucak
Canım ben 6 mayıs perşembe transfer oldum. Perşembe-cuma-cmt-pazar çalışmadım hatta Ramazandı oruç da tutmadım. Pzt hem işe başladım hem de oruç tuttum son 3 gün. Bana doktorum ilk 2 gün dışında normal hayatına dön dedi yoksa kan dolaşımı az olur bu daha zararlı dedi. Ben normal hayatıma döndüm, sadece ağır kaldırmıyorum çok eğilip kalkmalı, uzanmalı iş yapmıyorum. İşim de masabaşı bir iş olduğu için dönmekte sakınca görmedim.Kızlar aranızda çalışan var mı? Benim gibi işe gitmek zorunda olan? Annem ısrarla gitme sacmalama diyor ama gitmek zorundayım. 9 ay hiç mi gitmicem, bir sürü işim var birikmiş.
Bugun geldim çok fazla ayaktayım, en iyi ihtimalle aralarda oturuyorum. Yani normal gebeler 8.ayına kadar çalışıyor diye gördüm ben. Ne yapmak lazım sizce?
O zaman saat başı alarm kurur ayaktaysan beş dk otur öyle ayarlamaya çalış. Allah kolaylık versinAynen doğru söylüyorsunuz. Ben de eczacıyım ama izin alabileceğim bir merci yok, iş yeri sahibiyimYeterli elemanım da yok, lütfen izin almasın da her şey bana kalmasın diye dua ediyorum artık
Kızarıklık falan yok canım bende de sadece o bir damlaya sinir olmuştum ama bu sabah olmadı o da ne hikmetseYok canım olmaz o kadardan. Doktorum etini sıkma ger iyice kasa denk gelsin dedi öyle yaptıktan sonra fazla ağrımda olmadı fazla kızarıklıkta olmadı gererek dene birde
Aynen, bu sabah yapınca olmadı zaten nasılsaBazen bende de geliyor, bir damladan bir şey olmaz canınızı sıkmayın.
Kuzu benim 5aa bebeğin kalbi durdu ama 3 olan şu an kucagimda 2 yaşında Rabbim. Ol desin yeterBana da söylemediler canım ama burada duymuştum 5aa falan diye. O yüzden sordum. 3bb ve 2bb dedi canım sıkıldı. İyi dedi ama her şeye iyi diyorlar bence moralimizi yükseltmek için. Psikoloji de önemli bu süreçte bu yüzden size sordum
Ben mart ayında 2 doz aşımı da tamamlamıştım. Hiçbir yan etki görmedim ama 2.den sonra pek çok arkadaşım 1-2 gün yataklık oldu yerinde olsam riske atmazdım. Gebelik netleştikten sonra yaptırmak en mantılısı. Gebe olup aşı olan arkadaşlarım oldu. Yurtdışındayım, pfizer aşısı olduk genelde.Kızlar tüm bu süreçte aşı olan var mı?
Transfer hemen Olmaz diye tahmin ediyorum. Henüz reglmin 2. Günündeyim, yarın 3. Günü olacak ve hem aşı hem de doktor görüşmesi olacak. Transfer genelde reglin 20. Gününde olmuyor mu?Ben mart ayında 2 doz aşımı da tamamlamıştım. Hiçbir yan etki görmedim ama 2.den sonra pek çok arkadaşım 1-2 gün yataklık oldu yerinde olsam riske atmazdım. Gebelik netleştikten sonra yaptırmak en mantılısı. Gebe olup aşı olan arkadaşlarım oldu. Yurtdışındayım, pfizer aşısı olduk genelde.
Canım ben 6 mayıs perşembe transfer oldum. Perşembe-cuma-cmt-pazar çalışmadım hatta Ramazandı oruç da tutmadım. Pzt hem işe başladım hem de oruç tuttum son 3 gün. Bana doktorum ilk 2 gün dışında normal hayatına dön dedi yoksa kan dolaşımı az olur bu daha zararlı dedi. Ben normal hayatıma döndüm, sadece ağır kaldırmıyorum çok eğilip kalkmalı, uzanmalı iş yapmıyorum. İşim de masabaşı bir iş olduğu için dönmekte sakınca görmedim.
Haklısınız, Bundan sonrası artık Allah'a kalmış. Elimizden geldigi kadar dikkat edicez, çalışmaktan başka da seçenek yoksa Allah yardımcımız olsunO zaman saat başı alarm kurur ayaktaysan beş dk otur öyle ayarlamaya çalış. Allah kolaylık versin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?