• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2021

Ben sağlık çalışanıyım. Tempodan dolayı rapor aldım. Kalp atışını duyana kadar gitmicem sonrası nasip artık. Uzun süre ayakta kalma ya da uzun süre oturmak zararlı ben ikisini de yapıyorum o yüzden riske atmak istemedim sonuçta bu benim hakkım ve kolay bulmadım bu minnağı😂
Aynen doğru söylüyorsunuz. Ben de eczacıyım ama izin alabileceğim bir merci yok, iş yeri sahibiyim😄 Yeterli elemanım da yok, lütfen izin almasın da her şey bana kalmasın diye dua ediyorum artık😄

Doktorunuza mutlaka sorun, her gebelik farklı. Bazı arkadaşlarım okula gelmeye devam etti bazıları izne ayrıldı doktor tavsiyesine göre
Doktoruma göre her şey serbest. Ilk denememde sormuştum; ağırlıkla spor yapıyorum ara mi veriyim diye. Hayır bir sıkıntı olmaz yapabilirsin demişti 🤦🏻‍♀️ o yüzden artık sormuyorum :) Başka hastalarından duyduğum kadarıyla kimseye 1 günlük rapor dahi vermiyormuş gerekli değil diye.

Doktoruma göre her şey serbest. Ilk denememde sormuştum; ağırlıkla spor yapıyorum ara mi veriyim diye. Hayır bir sıkıntı olmaz yapabilirsin demişti 🤦🏻‍♀️ o yüzden artık sormuyorum :) Başka hastalarından duyduğum kadarıyla kimseye 1 günlük rapor dahi vermiyormuş gerekli değil diye.
Her doktorun da yaklaşımı farklı. İnsan o yüzden ne yapacağını şaşırıyor. Bana da mantıklı gelen normal hayatımıza devam etmek aslında. Çünkü biz ne yaparsak yapalım bu bizden bağımsız bir olay. Alkol ve ekstrem sporlar hariç tabii 🐥

Ben de başta çekindim ama aşı olmadan tedaviyi de erteleyebilirler diye yaptırmaya karar verdim. Bilime güvenmekten başka çare yok 🤷🏻‍♀️
Aynen öyle. Bir arkadaşım erken doğum yaptı maalesef ve bebekte anomali gelişmiş. Annede ise sadece tat ve koku kaybı. Bebek de tüp bebekti. Çok dikkatli olmak lazım ve mümkünse aşı sırası gelir gelmez olmak lazım

Bu arada benim de uzun periyot,
Yaş 31
3.denemem,
daha önce 1 düşük 3 dış gebelik var, tüplerim alındı o yüzden
Amh düşük
20 mayısta dondurulmuş 1 adet 5.gün embriyosu transfer olacak Sade frappe Sade frappe
Kısa periyot muydu? Yani tedaviye adet günlerinizdeyken mi başlanmıştı?

Pardon, şimdi gördüm; uzun periyot yazmışsınız 🤗

Canim benim 29.mayis allah nasip ederse insallhh 🙏🙏 3. Deneme 5. Gun dondurulmus embriyo olucak
Tabloya yazılmak için yanıtlamanız gereken bir çok soru var. Tabloda yer alan başlıktaki sorularin yanitlarini bana toparlayip mesaj olarak yazabilirseniz, sizi tabloya ekleyeyim.

Kızlar aranızda çalışan var mı? Benim gibi işe gitmek zorunda olan? Annem ısrarla gitme sacmalama diyor ama gitmek zorundayım. 9 ay hiç mi gitmicem, bir sürü işim var birikmiş.
Bugun geldim çok fazla ayaktayım, en iyi ihtimalle aralarda oturuyorum. Yani normal gebeler 8.ayına kadar çalışıyor diye gördüm ben. Ne yapmak lazım sizce?
Canım ben 6 mayıs perşembe transfer oldum. Perşembe-cuma-cmt-pazar çalışmadım hatta Ramazandı oruç da tutmadım. Pzt hem işe başladım hem de oruç tuttum son 3 gün. Bana doktorum ilk 2 gün dışında normal hayatına dön dedi yoksa kan dolaşımı az olur bu daha zararlı dedi. Ben normal hayatıma döndüm, sadece ağır kaldırmıyorum çok eğilip kalkmalı, uzanmalı iş yapmıyorum. İşim de masabaşı bir iş olduğu için dönmekte sakınca görmedim.

Aynen doğru söylüyorsunuz. Ben de eczacıyım ama izin alabileceğim bir merci yok, iş yeri sahibiyim😄 Yeterli elemanım da yok, lütfen izin almasın da her şey bana kalmasın diye dua ediyorum artık😄
O zaman saat başı alarm kurur ayaktaysan beş dk otur öyle ayarlamaya çalış. Allah kolaylık versin 💐

Bana da söylemediler canım ama burada duymuştum 5aa falan diye. O yüzden sordum. 3bb ve 2bb dedi canım sıkıldı. İyi dedi ama her şeye iyi diyorlar bence moralimizi yükseltmek için. Psikoloji de önemli bu süreçte bu yüzden size sordum 🤔
Kuzu benim 5aa bebeğin kalbi durdu ama 3 olan şu an kucagimda 2 yaşında Rabbim. Ol desin yeter

Kızlar tüm bu süreçte aşı olan var mı?
Ben mart ayında 2 doz aşımı da tamamlamıştım. Hiçbir yan etki görmedim ama 2.den sonra pek çok arkadaşım 1-2 gün yataklık oldu yerinde olsam riske atmazdım. Gebelik netleştikten sonra yaptırmak en mantılısı. Gebe olup aşı olan arkadaşlarım oldu. Yurtdışındayım, pfizer aşısı olduk genelde.

Ben mart ayında 2 doz aşımı da tamamlamıştım. Hiçbir yan etki görmedim ama 2.den sonra pek çok arkadaşım 1-2 gün yataklık oldu yerinde olsam riske atmazdım. Gebelik netleştikten sonra yaptırmak en mantılısı. Gebe olup aşı olan arkadaşlarım oldu. Yurtdışındayım, pfizer aşısı olduk genelde.
Transfer hemen Olmaz diye tahmin ediyorum. Henüz reglmin 2. Günündeyim, yarın 3. Günü olacak ve hem aşı hem de doktor görüşmesi olacak. Transfer genelde reglin 20. Gününde olmuyor mu?
Net anlamak için soruyorum yoksa hemen değiştireceğim aşı randevusunu 😄

Canım ben 6 mayıs perşembe transfer oldum. Perşembe-cuma-cmt-pazar çalışmadım hatta Ramazandı oruç da tutmadım. Pzt hem işe başladım hem de oruç tuttum son 3 gün. Bana doktorum ilk 2 gün dışında normal hayatına dön dedi yoksa kan dolaşımı az olur bu daha zararlı dedi. Ben normal hayatıma döndüm, sadece ağır kaldırmıyorum çok eğilip kalkmalı, uzanmalı iş yapmıyorum. İşim de masabaşı bir iş olduğu için dönmekte sakınca görmedim.

O zaman saat başı alarm kurur ayaktaysan beş dk otur öyle ayarlamaya çalış. Allah kolaylık versin 💐
Haklısınız, Bundan sonrası artık Allah'a kalmış. Elimizden geldigi kadar dikkat edicez, çalışmaktan başka da seçenek yoksa Allah yardımcımız olsun 💕🌺

Back