Benim esim de azospermi. Yani hic spermi yok. Tese ameliyati ile sperm bulundu. Ilk deneme 2 embriyo transferi tutmadi. Ikinci deneme 2 embriyo transferi biri tuttu. kanama baslamasi ile tam 8 haftalikken dustu. Genetigi bozuk %90 dedi doktor. Iki embriyomuz daha var.Bu sitede en fazla uğradığım, en fazla girdiğim sayfa burasıydı, ilk yazdığım mesaj da bu... belki de umut ettim hikayelerinizi okuyarak ... ama aynı anda benim de dünyam yıkıldı ... ben de Mayıs’ta transfer oldum fakat 8 haftalıkken kalbi durdu.... zaten hiç duyamamıştık ama görmüştük en azından .... dondurulmuslarım var ama yaptırmak istemiyorum.... doktoruma pgt yaptırmayı teklif etmiştim ama kendisi gerek görmedi ... şimdi de yapamıyoruz tekrar çözülüp donması sıkıntı oluyormus .... ya diğerlerinde de aynı sıkıntı varsa??? O yüzden baştan başlayacağım ..... ama bizim sorunumuz erkek infertilitesi ... eşimin sayı kalite hız hersey kötü ve bu yüzden DNAların da sıkıntılı olduğunu düşünüyorum((( şimdi dna hasar testi yaptırdık kendi isteğimizle ... benim sormak istediğim ; kaybeden arkadaşların sıkıntısı neydi? Benimle aynı kaderi paylaşan var mı aranızda ?
Canim çok saol .inşallah tekrar nasip olur ve tamamına ererCanım bnm geçmiş olsun aynı şeyleri yaşayan biri olarak seni çok iyi anlıyorum.. inşallah daha sonra sağlıklı hamileliklerimizle bu yola tekrar başlarız
evet çok zor özellikle pozitifi alıp sonradan böyle bir şeyle karşılaşmak daha da zor geldi banaCok uzuldum canim Allah yardimcin olsun Ne desek teselli olamaz tabi Bu sureci en kolay sekilde atlatmani ve en kisa zamanda saglikla bebeklerine kavusmani diliyorum
Bu surec gercekten cok zormus, yasamayan bilemez, herkese kolayliklar ve saglik dolu gunler.
Çok teşekkür ederim .... sizin doktorunuz pgt icin birsey dedi mi? Gerçi forumlarda Pgt yapılmasına rağmen düşük yaşayanlara rastladımBenim esim de azospermi. Yani hic spermi yok. Tese ameliyati ile sperm bulundu. Ilk deneme 2 embriyo transferi tutmadi. Ikinci deneme 2 embriyo transferi biri tuttu. kanama baslamasi ile tam 8 haftalikken dustu. Genetigi bozuk %90 dedi doktor. Iki embriyomuz daha var.
Ben de erkekten kaynakli dna bozuklugu olabilecegini dusunuyorum. Hepi topu 30 40 tane sperm bulunmustu ve bunlarin hepsi mikroenjeksiyon ile dollemeye zorlaniyor. Normalde genetigi bozuk spermler dogal seleksiyon ile dolleme sansina erisemiyor zaten. Dolayisiyla bizim durumumuzda bozuk embriyo olusma olasiligi daha yuksek.
Ama doktorum bir embriyo genetigi bozuk diye digerlerinin sansi dusmuyor dedi. Hepsi kardes ve bambaska aslinda. Yeni bastan yeni umutlarla deneyecegiz
Yazipek__23 çok üzüldüm senden de güzel haberler bekliyorduk herşeyde bir hayır vardır artık akışına bırakacağız demekki
benim 3. denememde pgtden hepsi sağlıksız gelmiş ve transfere gittiğim gün transfer iptali olmuştu kendini gebeliğe hazırlarken elin boş dönmek çok sarsıcı
pgt mutlaka yaptırın bu sefer ki denemem de sağlıklı gelen iki embriyom tuttu biliyorsunuz darısı tüm isteyenlerin başına
benim de kontrolüm haftaya ama ister istemez etkileniyorum okuduklarımdan yarın doktora gideceğim.
yazdıklarınız umut oldu .... bir daha pgtsiz yaptırmak istemiyorum .... sizdeki neden neydi ?ipek__23 çok üzüldüm senden de güzel haberler bekliyorduk herşeyde bir hayır vardır artık akışına bırakacağız demekki
benim 3. denememde pgtden hepsi sağlıksız gelmiş ve transfere gittiğim gün transfer iptali olmuştu kendini gebeliğe hazırlarken elin boş dönmek çok sarsıcı
pgt mutlaka yaptırın bu sefer ki denemem de sağlıklı gelen iki embriyom tuttu biliyorsunuz darısı tüm isteyenlerin başına
benim de kontrolüm haftaya ama ister istemez etkileniyorum okuduklarımdan yarın doktora gideceğim.
Hayir istemedi. Doktorum hep pozitif. Ben de soku atlattiktan sonra yeniden umutlanmaya basliyorum.Çok teşekkür ederim .... sizin doktorunuz pgt icin birsey dedi mi? Gerçi forumlarda Pgt yapılmasına rağmen düşük yaşayanlara rastladım((( belki de tevekkülü bırakmadan işi akışına mı bırakmak lazım bilmiyorum .... 35 yaşındayım bir yandan acele ediyorum ama bir yandan da birşeyleri zorlamamaya çalışıyorum... kendi içimde gitgellerle uğraşıyorum
Umarım güzel haberler alırsın,güzel düşünün inşallah bir sorun yokturipek__23 çok üzüldüm senden de güzel haberler bekliyorduk herşeyde bir hayır vardır artık akışına bırakacağız demekki
Yaz
yazdıklarınız umut oldu .... bir daha pgtsiz yaptırmak istemiyorum .... sizdeki neden neydi ?
Canım ne zamandır giremiyorum topige ama yazdıklarınızı okudum. Canım ne kadar üzüldüm anlatamamKızlar maalesef duyamadik ağlamaktan başka bişey yapamıyorum düşünemiyorum. 6.5 haftalik durmuş gelişimi embriyo geçen hafta 3.7 mm di bu hafta 6.6 mm olmuş ama 2 cm olması gerekiyomus
hicbir nedenimiz yok aslinda genetikte mozaik turner tasiyiciyisim ama bu da tutmamasi ya da dusuk olmasi icin bir neden degil mozaik bebekler saglikli oluyor hersey kismet demekki zamani varmis
Canım ne zamandır giremiyorum topige ama yazdıklarınızı okudum. Canım ne kadar üzüldüm anlatamamteselli de edemem biliyorum. Dua etmekten başka çaremiz yok rabbim en kısa zamanda sana tekrar hamilelik nasip etsin. Sağlıkla hayırlısıyla kucağina almayı nasip etsin inşallah dualarım hep sizinle. Çocuk isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın rabbim 🖑🖐🖑🖐
Amin canım saol insallah hayırlısıyla tekrar sağlıklı hamilelik yaşamak nasip olsun bana da isteyen herkese de..Canım ne zamandır giremiyorum topige ama yazdıklarınızı okudum. Canım ne kadar üzüldüm anlatamamteselli de edemem biliyorum. Dua etmekten başka çaremiz yok rabbim en kısa zamanda sana tekrar hamilelik nasip etsin. Sağlıkla hayırlısıyla kucağina almayı nasip etsin inşallah dualarım hep sizinle. Çocuk isteyen herkesin kucağını boş bırakmasın rabbim 🖑🖐🖑🖐
Canım aman dikkat et. Benim ilk iki gün kanamam bile olmadı. Hareket ettikçe şişkinliğim oluyordu sadece biraz da bel ağrım vardı. Anestezi kaynaklı sorunlarım vardı. Ancak birkaç gündür ciddi ağrılarım oluyor. Pıhtı geliyor. O yüzden dinlen. Benim gibi ayaklanma hemen. Sonradan başlayabiliyor. Dün büyük bir pıhtı geldi belki de parçadır. Antibiyotik düzenli bir şekilde kullandım. Umarım sorun yaşamam. Bugün gördüm de gögüslerimden sıvı gelmiş. Fark etmemiştim. Süttür belki de. Göğsümde ciddi sızı olmuştu bir de hassasiyet aklıma gelmedi böyle bir şey. Bugün inmişti ama gögsüm bir daha gelmez sanırım. Ben de kendimce güçlü duruyordum ama bugün çok ağladım göğsümden sıvı geldiğini görünce. 3 ay demedi benim doktorum. Ben 2 ay beklemeyi düşünüyorum. Yumurta sorunum olduğu için tüp bebek tedavisinin ilaç etkisi çok geçmeden doğal yoldan olma ihtimalini değerlendirmek istiyorum. Bana ilk adetinde gel testlerini yapalım dedi. Sorun çıkmazsa bir adet dönemi daha bekler denerim diye düşünüyodum. Umarım sorun yaşamam. Tedavi öncesi hiç bir problemim yoktu hormonal. Umarım bir negatiflik oluşmazKızlar bugün kürtaj yapıldı nasibimiz buraya kadarmış..Kendime bile şaşırdım doğrusu 2 gün çok ağladım üzüldüm aksine bugün çok sakindim.genel anestezi yapıldı 10 dk sürdü. Yumurta toplamadan daha ağrısız geldi açıkçası. Biraz kanamam var doktor normal dedi.1 hafta ilişki yasak.ayakta duş almamı soylediler.3 ay da bekleme süresi tedavi icin tabi ben daha fazla beklerim gibime geliyor.herseye iyi yönden bakıyorum eşim yanımda canımız sağ hayattayız yine deneriz ölmedik ya...nefes aldıkça umut vardır ve biliyorum ki dualarımız birgün kabul.olucak canlarımm o evlatları alıcaz kucaklarimiza...
Bir de iki hafta ilişki, küvet, deniz, havuz oturarak banyo yasak. 10 güne kadar kanama normal dedi. Hafif pembemsi kanamam ve çamur gibi pıhtı 5 günden sonra oluşmaya başladı. Kürtaj olduğu gün ayaklandım rahatım diye. Aman kanma. Ve yat dinlen. Ben o hataya düştüm ağrılarım ciddi arttı. Hepsi geçer inşallah. Dediğin gibi Allah bizlere sağlık sıhhat versin ki sağlıklı evlatlarımız olsun inşallah...Kızlar bugün kürtaj yapıldı nasibimiz buraya kadarmış..Kendime bile şaşırdım doğrusu 2 gün çok ağladım üzüldüm aksine bugün çok sakindim.genel anestezi yapıldı 10 dk sürdü. Yumurta toplamadan daha ağrısız geldi açıkçası. Biraz kanamam var doktor normal dedi.1 hafta ilişki yasak.ayakta duş almamı soylediler.3 ay da bekleme süresi tedavi icin tabi ben daha fazla beklerim gibime geliyor.herseye iyi yönden bakıyorum eşim yanımda canımız sağ hayattayız yine deneriz ölmedik ya...nefes aldıkça umut vardır ve biliyorum ki dualarımız birgün kabul.olucak canlarımm o evlatları alıcaz kucaklarimiza...
Inşallah bir sıkıntı olmaz kendiliğinden olur canim.dikkat ediyorum kendime dinleniyorum zaten dün kurtajdan sonra odada dinlenirken bir anda doğruldum o zaman bir miktar kan geldi.simdi birşey yok.1 hafta sonra da kontrolüm var bakalım hakkımızda hayırlısı neyse o olsunCanım aman dikkat et. Benim ilk iki gün kanamam bile olmadı. Hareket ettikçe şişkinliğim oluyordu sadece biraz da bel ağrım vardı. Anestezi kaynaklı sorunlarım vardı. Ancak birkaç gündür ciddi ağrılarım oluyor. Pıhtı geliyor. O yüzden dinlen. Benim gibi ayaklanma hemen. Sonradan başlayabiliyor. Dün büyük bir pıhtı geldi belki de parçadır. Antibiyotik düzenli bir şekilde kullandım. Umarım sorun yaşamam. Bugün gördüm de gögüslerimden sıvı gelmiş. Fark etmemiştim. Süttür belki de. Göğsümde ciddi sızı olmuştu bir de hassasiyet aklıma gelmedi böyle bir şey. Bugün inmişti ama gögsüm bir daha gelmez sanırım. Ben de kendimce güçlü duruyordum ama bugün çok ağladım göğsümden sıvı geldiğini görünce. 3 ay demedi benim doktorum. Ben 2 ay beklemeyi düşünüyorum. Yumurta sorunum olduğu için tüp bebek tedavisinin ilaç etkisi çok geçmeden doğal yoldan olma ihtimalini değerlendirmek istiyorum. Bana ilk adetinde gel testlerini yapalım dedi. Sorun çıkmazsa bir adet dönemi daha bekler denerim diye düşünüyodum. Umarım sorun yaşamam. Tedavi öncesi hiç bir problemim yoktu hormonal. Umarım bir negatiflik oluşmaz
Bende senin gibi yaptım cnm hemen ayaklandim şimdi ağrılarım arttı antibiyotik bitince başlıyo asıl kanama ve ağrılar aslinda.. o sıvı bendende geldi az az göğsmden bi kaç gün.. bende ağladım senin gibi daha bedenim atlamamış hamilelik psikolojisini ruhum nasıl atlatsin diyeBir de iki hafta ilişki, küvet, deniz, havuz oturarak banyo yasak. 10 güne kadar kanama normal dedi. Hafif pembemsi kanamam ve çamur gibi pıhtı 5 günden sonra oluşmaya başladı. Kürtaj olduğu gün ayaklandım rahatım diye. Aman kanma. Ve yat dinlen. Ben o hataya düştüm ağrılarım ciddi arttı. Hepsi geçer inşallah. Dediğin gibi Allah bizlere sağlık sıhhat versin ki sağlıklı evlatlarımız olsun inşallah...
Canım çarşamba günü randevum o gün yaptiricam. Sen ne zaman yaptircaksin?Meralcim ikili tarama yaptirdin mi ?
Amin canım inşallah bunu veren rabbim ötekini de vericek ben inanıyorumAmin canım saol insallah hayırlısıyla tekrar sağlıklı hamilelik yaşamak nasip olsun bana da isteyen herkese de..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?