Benim esim de azospermi. Yani hic spermi yok. Tese ameliyati ile sperm bulundu. Ilk deneme 2 embriyo transferi tutmadi. Ikinci deneme 2 embriyo transferi biri tuttu. kanama baslamasi ile tam 8 haftalikken dustu. Genetigi bozuk %90 dedi doktor. Iki embriyomuz daha var.Bu sitede en fazla uğradığım, en fazla girdiğim sayfa burasıydı, ilk yazdığım mesaj da bu... belki de umut ettim hikayelerinizi okuyarak ... ama aynı anda benim de dünyam yıkıldı ... ben de Mayıs’ta transfer oldum fakat 8 haftalıkken kalbi durdu.... zaten hiç duyamamıştık ama görmüştük en azından .... dondurulmuslarım var ama yaptırmak istemiyorum.... doktoruma pgt yaptırmayı teklif etmiştim ama kendisi gerek görmedi ... şimdi de yapamıyoruz tekrar çözülüp donması sıkıntı oluyormus .... ya diğerlerinde de aynı sıkıntı varsa??? O yüzden baştan başlayacağım ..... ama bizim sorunumuz erkek infertilitesi ... eşimin sayı kalite hız hersey kötü ve bu yüzden DNAların da sıkıntılı olduğunu düşünüyorum ((( şimdi dna hasar testi yaptırdık kendi isteğimizle ... benim sormak istediğim ; kaybeden arkadaşların sıkıntısı neydi? Benimle aynı kaderi paylaşan var mı aranızda ?
Ben de erkekten kaynakli dna bozuklugu olabilecegini dusunuyorum. Hepi topu 30 40 tane sperm bulunmustu ve bunlarin hepsi mikroenjeksiyon ile dollemeye zorlaniyor. Normalde genetigi bozuk spermler dogal seleksiyon ile dolleme sansina erisemiyor zaten. Dolayisiyla bizim durumumuzda bozuk embriyo olusma olasiligi daha yuksek.
Ama doktorum bir embriyo genetigi bozuk diye digerlerinin sansi dusmuyor dedi. Hepsi kardes ve bambaska aslinda. Yeni bastan yeni umutlarla deneyecegiz