Cok tesekkur ederim canim Hepimiz icin herseyin hayirli ve guzel olmasini diliyorum :)Öncelikle tebrikler canim sağlıklı bir gebelik geçirirsin insallah.Rabbim şifa versin bi an önce tüm olumsuzluklardan kurtulursun umarım.Moralini yuksek tut dinlen bol bol insallah güzel olur hersey
Aynı durum bende de var. Yesem de yemesem de midem sorunlu. Yiyince kısa bir rahatlama oluyor ve dediğin gibi hep yemek durumunda hissediyorum bende. 3 kiloyu buldu. Bu hele ki ilk aylara göre çok fazla. Ayrıca ödem de var ama su içmeye atamıyorum. Ellerim şiş şiş. Hareket lazım. Onu da doktorum gözümü korkuttu ve hava çok sıcak akşama kadar pertim çıkıyor. Akşam da bir şey yapasım gelmiyor. Ben de bilmiyorum ne yapmam gerektiği konusunu malesefArkadaşlar benim transferim 24 Mayıs’ta olmuştu , ona göre 7 haftalık gebeyim çok şükür
Kanamam bulantılarım oluyor
Asıl söylemek istediğim şu ki ben bu süreçte yaklaşık dört kg aldımmidem boş oluyor gibi olunca bulantı başlıyor
Yesem de rahatsızım orası ayrı ama yemem gerekiyor gibi istiyor vücudum , bir de tansiyonum hep düşük o yüzden de sık sık yiyorum , çok fazla değil mi bu kilo ?
Kanamam olduğu için hareket de edemiyorum
Kilo aldiginiz icin uzulmeyin. Ilk trimester da olabiliyormus kilo alimi. Mide bulantisina iyi gelen seyler genelde karbonhidratlarmis, onlar da kilo yapiyor.Aynı durum bende de var. Yesem de yemesem de midem sorunlu. Yiyince kısa bir rahatlama oluyor ve dediğin gibi hep yemek durumunda hissediyorum bende. 3 kiloyu buldu. Bu hele ki ilk aylara göre çok fazla. Ayrıca ödem de var ama su içmeye atamıyorum. Ellerim şiş şiş. Hareket lazım. Onu da doktorum gözümü korkuttu ve hava çok sıcak akşama kadar pertim çıkıyor. Akşam da bir şey yapasım gelmiyor. Ben de bilmiyorum ne yapmam gerektiği konusunu malesef
Canım aynı şeyleri yaşıyorum seninle. Cift yumurta ikizi olsaydı bu kadar riskli olmayacaktı. Ama tek yumurta ikizi en riskli gebelik. Erken doğum çok yüksek ihtimal. Tek sığındığım yüce rabbim. Allah yardımcımız olsun. Ikıncı bi doktora gidip farkli bi fikir almayı bende düşünüyorumKızlar bana bir şey söyleyin çok mutsuz hissediyorumbugün bir başka doktora gebelik olduğuna dair belge için gittim. Muayene etti. Tek kese için de iki bebek iki kalp atışı gördük. Malesef üzgün olmamın sebebi doktorun en riskli bulduğu gebelik türünden olduğunu söylemesi. Birinin daha zayıf olmak üzere kalp atışı ikisindede var. Birinin gelişimi biraz daha geriden. Komplikasyon riski yüksek dedi. Şu an için değil bir şey görmedi ama genel olarak yüksek dedi.Kilomu ve tansiyonumu da beğenmedi. Tansiyon biraz yüksek çıktı çünkü. 3 kilo almamı da aşırı buldu.
Canım ya doktor beni endişelendirdi. Bu bizim çok arzu ettiğimiz bir durum değil dedi. Ben yıkıldım zaten. İlerleyen zamanlarda daha net konuşabiliriz dedi. Allah büyük. İnşallah kötü sonuçlarla karşılaşmayız canım. Bıçak sırtı beklemeye devam...Canım aynı şeyleri yaşıyorum seninle. Cift yumurta ikizi olsaydı bu kadar riskli olmayacaktı. Ama tek yumurta ikizi en riskli gebelik. Erken doğum çok yüksek ihtimal. Tek sığındığım yüce rabbim. Allah yardımcımız olsun. Ikıncı bi doktora gidip farkli bi fikir almayı bende düşünüyorum
Aynen canim işte tup bebek tedavisinin eksileri. Normalde bukadar ilaç hormon almasaydık kendi kendimize tek yumurta ikizine hamile kalma ihtimalimiz yok gibi bişeydi. Allah büyük canim ona sigincaz. Senin kesin değildi bugün kesinleşti sanırım tek yumurta ikizi olduguCanım ya doktor beni endişelendirdi. Bu bizim çok arzu ettiğimiz bir durum değil dedi. Ben yıkıldım zaten. İlerleyen zamanlarda daha net konuşabiliriz dedi. Allah büyük. İnşallah kötü sonuçlarla karşılaşmayız canım. Bıçak sırtı beklemeye devam...
Aynen canım. Bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Aslında benim esas doktorum demiştim ya iki kese gördü. Ancak bu doktor o ikinci kesenin aşırı baskılandığını boş olduğunu ancak iki tane pıtırtı vardı ekranda aaa dedi iki bebek. Ama aynı kesenin içinde. Hemen ardından bu istemediğimiz bir şey diyince benim gözler doldu zatenAynen canim işte tup bebek tedavisinin eksileri. Normalde bukadar ilaç hormon almasaydık kendi kendimize tek yumurta ikizine hamile kalma ihtimalimiz yok gibi bişeydi. Allah büyük canim ona sigincaz. Senin kesin değildi bugün kesinleşti sanırım tek yumurta ikizi oldugu
Cnm benim de tek yumurta ikizleri doktorun acikcasi direk olumsuz yönleri söylemiş kendini strese sokma tamam dediklerinde 9haklı olabilir ama tek gebelik olduğun da başka bir risk tasimiycagini bilemezdin demi.. kan çalma dediği de beslenme acısından biri diğerinden daha fazla beslenme oluyo o durum.. ilerleyen zamanlarında amniyo sıvıları ayrı mi değil mi onlara da bakılır beslenmek için plasentalari bir olabilir ama amniyo sıvılarının ayrı olmasıda artı guzel bir durum.. Allah bize bunu nasip ettiyse bu zorlukları da gogusluycezAynen canım. Bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Aslında benim esas doktorum demiştim ya iki kese gördü. Ancak bu doktor o ikinci kesenin aşırı baskılandığını boş olduğunu ancak iki tane pıtırtı vardı ekranda aaa dedi iki bebek. Ama aynı kesenin içinde. Hemen ardından bu istemediğimiz bir şey diyince benim gözler doldu zatenizleyip görücez dedi. İki kalp atımı da duyduk. Yine de dedi bir ihtimal çok ince görmediğimiz bir ayrım vardır belki bir dahakine daha iyi görürüz dedi. Ama %99 tek kesede iki zigot var dedi. Yani kesin gibi. Çöktüm resmen. Yok birbirlerinden kan çalarlar filan bir sürü şey dedi
Varya ben bu olumsuzlukların hepsini netten araştırarak öğrendim. Kendi doktorum pozitif düşünüyoruz kendini simartiyosun kendine dikkat ediyosun. Dışında hiçbişey söylemedi. Hatta nete girip araştırma yapmamı yasakladı. Ama dinleyen kim tabikiAynen canım. Bin yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Aslında benim esas doktorum demiştim ya iki kese gördü. Ancak bu doktor o ikinci kesenin aşırı baskılandığını boş olduğunu ancak iki tane pıtırtı vardı ekranda aaa dedi iki bebek. Ama aynı kesenin içinde. Hemen ardından bu istemediğimiz bir şey diyince benim gözler doldu zatenizleyip görücez dedi. İki kalp atımı da duyduk. Yine de dedi bir ihtimal çok ince görmediğimiz bir ayrım vardır belki bir dahakine daha iyi görürüz dedi. Ama %99 tek kesede iki zigot var dedi. Yani kesin gibi. Çöktüm resmen. Yok birbirlerinden kan çalarlar filan bir sürü şey dedi
Sağ ol canım. Aynen daha ultrasondaydık doktorun farklı bir durumdan bahsetti mi dedi. Evet iki kese var gibi bir dahakine netleşir dedi dedim. Tek kese içinde iki bebek bu dedi. Ama sanki bir hastalıkmış gibi konuştu yüz şekli değişti daha kalp atışını dinlerken hep risklerinde bahsetti düşük olmazsa bile erken doğum bir diğerinin gelişimini engelleyebilir falan ay hiç kalp atışından da bir şey anlamadım. Zaten biri daha geriden kalp atımı da daha zayıf duyunca gittim ben zatenCnm benim de tek yumurta ikizleri doktorun acikcasi direk olumsuz yönleri söylemiş kendini strese sokma tamam dediklerinde 9haklı olabilir ama tek gebelik olduğun da başka bir risk tasimiycagini bilemezdin demi.. kan çalma dediği de beslenme acısından biri diğerinden daha fazla beslenme oluyo o durum.. ilerleyen zamanlarında amniyo sıvıları ayrı mi değil mi onlara da bakılır beslenmek için plasentalari bir olabilir ama amniyo sıvılarının ayrı olmasıda artı guzel bir durum.. Allah bize bunu nasip ettiyse bu zorlukları da gogusluycez
Varya ben bu olumsuzlukların hepsini netten araştırarak öğrendim. Kendi doktorum pozitif düşünüyoruz kendini simartiyosun kendine dikkat ediyosun. Dışında hiçbişey söylemedi. Hatta nete girip araştırma yapmamı yasakladı. Ama dinleyen kim tabiki
Çok haklısın canım da düşünmeden edemiyorum. Belki bir iki güne daha pozitif bir ruh halim olur. Sindiririm inşallahKizlar riskler tüm gebeliklerde var. Sakın canınızı sıkmayın, su an icinizde atan iki minik kalbin sesini dinleyin, anın tadını çıkarın her sey yolunda gidiyor cok şükür degil mi ? Hepimiz icin hayirlisi olsun, pozitif kalmaya çalışalım
Amin cnm inşallah alırızSağ ol canım. Aynen daha ultrasondaydık doktorun farklı bir durumdan bahsetti mi dedi. Evet iki kese var gibi bir dahakine netleşir dedi dedim. Tek kese içinde iki bebek bu dedi. Ama sanki bir hastalıkmış gibi konuştu yüz şekli değişti daha kalp atışını dinlerken hep risklerinde bahsetti düşük olmazsa bile erken doğum bir diğerinin gelişimini engelleyebilir falan ay hiç kalp atışından da bir şey anlamadım. Zaten biri daha geriden kalp atımı da daha zayıf duyunca gittim ben zatenBu normal olur arada fark vajinal bakmak istemiyorum baksak daha net konuşurdum en iyisi beklemek filan dedi. Içime o korkuyu bıraktı ne diyim ki. Nasip. Dua etmekten başka bir şey yapamayız. Allah hepimizin yardımcısı olsun umarım sağlıkla alırız kucağımıza
Açıkçası araştırdığım kadar riskleri biliyorum ama perşembe kontrole gittiğimde ya birinin kalbini duyamazsam diye o kadar korkuyorum ki o daha ağır basiyoÇok haklısın canım da düşünmeden edemiyorum. Belki bir iki güne daha pozitif bir ruh halim olur. Sindiririm inşallahamin canım hepimiz için hayırlısı olsun
Haklısın canım. Bir iki güne daha iyi olurum inşallah . 65 kilo olmuşumAmin cnm inşallah alırıznormal hayattada vardır ya böyle insanlar herşeyin hep olumsuz tarafına bakar karşısındaki insanın psikolojisini alt üst eder o tür bi doktormus yani tek gebe olsan tamam erken doğum olmaz mı diyecekti yani nasıl bi garanti verebilir ki bu konuda sana.. ikiz gebelikler baslikli konu da 2019 ikiz annesi olacaklar başlığıyla başlayan konuya gir tek yumurta ikizleri de cift yumurta ikizleri de var 37 38 haftada doğum yapan.. riskleri benm de aklıma geliyo ama ikiz annesi olacağımı bilmek onları kucağıma alacağımı düşünmeyi tercih ediyorum.. tedbir bizden takdir allahtan.. bu arada kac kilosun
Canim ne güzel hem ikiz hem kalp atışlarını duymuşsun bence üzme kendini keyfini çıkar bazı doktorlar riskleri en baştan söylüyorlar olası bir durum olur diye.Ben de haftasonu kalan testlerimi vermeye başka hastaneye gittim gitmişken muayene oldum ne embriyo göründü ne kalp atışı duyuldu.Aklimda binlerce soru bu zamana kadar duymam gerekiyodu galiba cumartesi kendi doktoruma gidicem ama cok korkuyorum.Sen ne güzel duymuşsun o aşamayı geçmişsin sakın ama sakın kendini de bebislerini de üzme.hem tansiyon icin ilaç kullanabilirsin.kilo olarakta beslenmene dikkat edersin belli bir düzene girer dediğin gibi tedaviden dolayı olabiliyor.bu zamanların keyfini çıkarmak lazım.rabbim hepimizin yardımcısı olsunKızlar bana bir şey söyleyin çok mutsuz hissediyorumbugün bir başka doktora gebelik olduğuna dair belge için gittim. Muayene etti. Tek kese için de iki bebek iki kalp atışı gördük. Malesef üzgün olmamın sebebi doktorun en riskli bulduğu gebelik türünden olduğunu söylemesi. Birinin daha zayıf olmak üzere kalp atışı ikisindede var. Birinin gelişimi biraz daha geriden. Komplikasyon riski yüksek dedi. Şu an için değil bir şey görmedi ama genel olarak yüksek dedi.Kilomu ve tansiyonumu da beğenmedi. Tansiyon biraz yüksek çıktı çünkü. 3 kilo almamı da aşırı buldu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?