Mayıs ayı tüp bebek yaptıracaklar 2019:)

Benimde kızamığa bağışıklığın var demişti daha önce bi doktor hangi testle öğrendiniz bunu siz biliyo musun hatirlamiyorum da ben
Bağışıklığınız varsa sorun yoktur zaten. Ben de hatırlamıyorum malesef. Doktorum çok düşük bir olasılık ama yine de en azından çocuklar ve kalabalık ortamlardan uzak durun demişti.

Merhaba arkadaşlar,33 yaşındayım.Yaklaşık 11 aylık bir deneme sonucu çocuk sahibi olamayınca , (HSG dahil) gerekli tüm testlerimizi yaptırdık.Yapılan testler sonucu AMH 0.94,FSH 9.29 ve LH 6.38 olarak belirlendi ve yumurta rezervimin yaşıma göre çok düşük olduğu teşhisi konuldu.Eşim de ise morfoloji bozukluğu olduğu tespit edildi.Biz de geciktirmemek için aşılama vs. gibi tedavi yöntemlerini atlayıp direk tüp bebek yaptırmaya karar verdik.2019, Mayıs ayında 13 adet yumurtam toplandı ve bunun 9 tanesi ile işlem yapıldı.Bu 9 tane içerisinden 6 tanesi döllendi.Hepsi 1. kaliteydi.İlk transferim mayıs ayında yapıldı ve 1 adet, 3. günü embriyosu transfer edildi.Kalan 5 embriyodan da, 1.kalite olan 1 tanesi 6. gün donduruldu. Ancak ilk transferim başarısız oldu, doktorum embriyonun içeride gelişme sağlayamadığını söyledi.Haziran ayının sonunda dondurulan blastosist embriyomun transferi yapılacak. Açıkcası biraz stresliyim, zira ara vermeden yeni transfer yapılmasına hazır mıyım bilmiyorum.Sizlerinde takdirinde olduğu üzere uzun soluklu bir tedavi olduğu için gerek iğne ve ilaçlar, gerek başarısız sonuçlanan bir deneme sonrası psikolojik ve fizyolojik olarak çok hazır hissedemiyor insan kendini.Doktorumla da bu çekincemi paylaştım ancak ara vermenin bir anlamının olmadığını ifade etti ve yeniden ilaçlara başladık.Sonuç itibariyle , 6. gün embriyosu ile hamile kalan ve benim gibi peş peşe transfer olan,olduysa başarılı olan arkadaşların tavsiye ve desteğine ihtiyacım var.Şimdiden teşekkür ederim.Sevgiler.

Canım aynı durumda olmasam da yazmak istedim. Umarım her şey gönlünce olur. Ne kadar zor olsa da kalbini ferah tutmaya çalış. İnşallah başarılı olacaktır.

canım madem embriyoların var neden bir tane transfer edildi. ayrıca peş peşe olması benim kanımca iyi değil hem sen psikolojik olarak hazır olmadığını söylüyorsun hem de vücudun bir ay da olsa dinlenseydi keşke benimde 2 tane 6. embriyom vardı önceki transferimde 1 tane 5.gün embriyosu 1 tane de 6. gün embriyosu transfer edildi ama ikisi de tutunmadı.

Canım aynı durumda olmasam da yazmak istedim. Umarım her şey gönlünce olur. Ne kadar zor olsa da kalbini ferah tutmaya çalış. İnşallah başarılı olacaktır.
İlgin için çok teşekkür ederim canım,umarım her ikimiz için de hayırlısı ne ise o olur.Sana da yolculuğunda bol şans dilerim.

Öncelikle cevabın için teşekkür ederim canım.Şöyle ki; 35 yaşın altında ancak 1 embriyo transferi yasal olduğu için tek embriyo transferi yapıldı.Doktorum eğer bir-iki deneme sonrasında tutmazsa o zaman düşünürüz demişti.Zaten geriye yalnızca 1 adet, 6. gün embriyom kaldı.Gerçekten yorucu ve zor bir süreç, şans hepimizin yanında olsun.

canım ben 4 kez tüp bebek yaptırdım ve her defasında 2 embriyo transfer edildi evet yasal olarak tek konulması gerekiyor ama doktorlar tutunma ihtimali yüksek olsun diye 2 embriyo transfer ediyor evet süreç zor ve meşakkatli Allah yar ve yardımcımız olsun

Amin canım hepimiz için hayırlısı olsun.

Çok şükür canım ya çok sevindim adına. Ee sende takvim yap artik Amin canım rabbim herkese nasip etsin inşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…