Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Canım benim yapma ya bırak bence kürler hiç iyi birşey değil. Benim adetim 5.günü ben normalde binde bir geçikirim 28 günde bir olurum bazn 3 veya 4 gün geçerdi ama kimsayalım olmuştu geçikmem de yine adet olmuştum. İnşallah hamileyimdir diye düşünmek istyrm. Kist filan hiç duymadım kendimde hayatımda doktorum çok kızacak bana inşlh birşey olmamıştır 🙏🏼çok doğru birşey varsa olumluya dönüyor yoksa olumsuza dönebiliyor. Oyy oy Allahım.
Geciktirme insanda heyecan yapıyor negatif çıksa bile geç döllenme diyor ama maalesef kur etkiliyor ovu testi aldım sağlık problemim yok bildiğim kadarıyla boşuna düzenimi bozmim haklisin canim

Teşekkür ederim ben kendim olur tarafını tabi ki aklıma getirdim ama bozmuyorum kendimi. Mesela yazıyı arkadaşlarım bilmeleri adına paylaştım doktora danışmadan yapmamaları için. Güzel şeyler olsun derken kötü durumlara düşmemek için. 🤗 Tabi isteyen yapsın herkesin kendi düşüncesi ama bildiğimi de paylaşmak istedim. Rabbim çok aratmadan versin inşallah ❤️
Amin canim niyetini anladım zaten sen takma kafana diye söylemiştim 😊

Geciktirme insanda heyecan yapıyor negatif çıksa bile geç döllenme diyor ama maalesef kur etkiliyor ovu testi aldım sağlık problemim yok bildiğim kadarıyla boşuna düzenimi bozmim haklisin canim

En güzeli Rabbim inşallah 🤗 bizlere nasip eder yormadan anne olmayı 🙏🏼

5.günüm geçikti. Kan testlerim negatif çıktı birde o benim kafamı karıştırdı. Yinede güzel düşünmeye çalışıyorum bu yazıyı bilgi olsun diye diğer arkadaşlarıma paylaştım. 👍
Benim de öyle 3 gün gecikti reglim

Arkadaşlar ben biontech aşı oldum hemşireye sordum ikinci dozdan sonra gebelik düşünün dedi ben bu ayı ve sanırım diğer ayı pas geçerim ne olur ne olmaz

Yusra-61 Yusra-61 canım sürekli yazdıklarını okuyorum herkese yardımcı oluyorsun elinden geldiğince ben hormon değerlerinden pek anlamıyorum ama en son Şubat ayında adetimin 2. Günü gittim ve hormon tahlili yaptırdım sonuçlar
E2:56,3
Lh:4,10
Fsh6,77
Tsh:0,78
Prolaktin :11,8
Acaba nasıl değerlerim burdan okudukça prolaktin düşük geldi doktorum normal demişti ama kafam karıştı birde bu ay da tutmazsa hormon testini tekrarlamak istiyorum acaba nasıl değerlerim cevaplarsan sevinirim 🌸

Arkadaşlar bu yazıyı bu ay yaptığım tek şey çörek otu bal karışımıydı dedim araştırayım adet geçirtiren kadınlar olmuş mu bir çok olmasa da nadir birçok yazı okudum malesef baya uzun süre geçiktiemiş 3 kişi okudum. Yazıları pişmanlık içinde yazılardı. araştırma yaparken buldum 😒aklımda deli deli sorular oluştu bunu yazan kadının durumu ortada. Burada hepinize demek istiyorum eğer herşey düzenli ise karışımlardan uzak durmanız asla iş görmüyor tersi durumlar doğuruyor. 🙄

izmirlibayan:merhaba arkadaslar konu eski ama belki aratan olur benim gibi diye bende paylasayim gecen ay 9 aralikta adet oldum reglnin 2.gunu basladim bal tarcin corekotu kurune 10 gun kullandim .
sag yumurtaligimda 6cmlik kist vardi bu arada doktorum kendi kendine hamile kalmayi dene demisti .
her zaman 28 gunde bir adet olan ben bu ay 6 ocaktan beri bi turlu adet olamadim
doktora gittim hamilelik testim negatif sag yumurtaligimda ki kist 8.5cm olmus ve icinde 4.5cm lik bir kist daha..
sol yumurtaligimda da 2cmlik catlamamis folikul kisti yani doktor adet sokturucu tarnusal diye bi ilac verdi hala adet olmuyorum .
keske bilmeden etmeden boyle bi kure baslamasaymisim cok pismanim suan ameliyat olmam gerekiyor.)

Şimdi bu kadının bir sürü mesajı var hepsini okuyamdımsa da. Bende bu kadın gibi 28 günde bir adet olan birisi olarak adetim çok geçikme yapıyor asla bu kadar geçikmezdi. Kendimi biliyorum 🙈şuan benimde yumurtalarım çatlamayıp kiste çevirmiş olblr mi dünki kadın doktor görememiş ollbr mi?
En çok da kistte çevirme olacağını düşündüren şey ovulasyon testimin adet gününe doğru sürekli pik çıkması. Bende ilk defa bu ay çörek otu bal tarçın kullandım ama şuan çok pişmanım eğer normal yumurtalar büyüyorsa bunu yapmak delirtti kadının 22 mm yumurtaları çatlamamış 😏pazartesi sabah erkenden kendi doktoruma gideceğim bende hiç adet olacak göz filan yok ama hamilelik belirtim de yok hep benim gibiymiş kadında belirti filan yok. Aralıklı bel ve kasık ağrım var kist ağrı yapar diye biliyorum hiç kist gibi şeyler duymamıştım doktorlardan bu sefer duyacağım. Birde bu yaptığım şeyi söylesem mi doktoruma çok kızacak diye korkuyorum 😶testleri hep negatif çıkmış sürekli 😱 isteyen adını yazdım kadının girsin okusun msjlafını en azından çörek otu bal tarçın herkes de aynı şeyi yapmıyor daha kötü sonuçlar doğuruyor 48 gün gelmemiş adeti kadının. Bende sizlere yazmak istedim kaş yaparken gözlerimiz çıkıyor. Oysaki çok Araştırmıştım çoğu kadına erken adet yaparmış tersi olacağını hiç okumamıştım 😱Pazartesi günü sizlere yine iyi haberle gelmek isterdim ama içimde o his gitti yinede iyi düşünmek istiyorum.
Cnm cok sasirdm ben bal ve tarcin yaptm sadece 10 gun umarm ben de de o etkiyi yapmaz.🙄 Adet olmamak cok kotu ya.

Yusra-61 Yusra-61 canım sürekli yazdıklarını okuyorum herkese yardımcı oluyorsun elinden geldiğince ben hormon değerlerinden pek anlamıyorum ama en son Şubat ayında adetimin 2. Günü gittim ve hormon tahlili yaptırdım sonuçlar
E2:56,3
Lh:4,10
Fsh6,77
Tsh:0,78
Prolaktin :11,8
Acaba nasıl değerlerim burdan okudukça prolaktin düşük geldi doktorum normal demişti ama kafam karıştı birde bu ay da tutmazsa hormon testini tekrarlamak istiyorum acaba nasıl değerlerim cevaplarsan sevinirim 🌸

Hepsi iyi prolaktinin düşük değil canım. Benim değerlerim de bunun gibi hemen hemen. Gayet iyi canım 🤗 bencede normal abest birşey yok tamm.

Maşallah canım ne güzel..
Bende çok severim el işi ürünleri.. Kızımın bütün hediyeliklerini kapı süsü ü kendim yapmıştım vaktinde.. Sen neler yapıyorsun 🥰
Kanavice bebek panosu, aşk panosu ,lavanta keseleri kanavice havlu, kanavice yastik kiliflari yatak ortuleri seccadeler isimli isleme bebek kirlenrlentleri oyun matlari v.s 🙂 hobi olarak basladim ama isim oldu artik uretmek cok güzel

Cnm cok sasirdm ben bal ve tarcin yaptm sadece 10 gun umarm ben de de o etkiyi yapmaz.🙄 Adet olmamak cok kotu ya.

Bir yerde kötü de sebepsiz geçikse sıkıntı yok da başka şeyler sebeb olursa insanı üzüyor. Birde kimisi genelde 4 gün erken olurmuş. Yani bakalım sen ne oluyorsun bebek yoksa bende şuan ben ona bağlıyorum bugünde geçti ve adet olacak göz yok bende bakalım ne oluyor canım. 🙈

Çok sağol 🙏🏼 burda bişeyler okudukça kafam karışıyor 🙄 sürekli olmama nedeni şundan mı vs. diye içim rahatladı 😂
Yok canım böyle birşeyin yoksa ona buna bağlama bende sebepsiz kısırlık var öyle önceden çok yapardım şimdi anladım ki birşeyi Allah verecek. İçimize bu istediği koyan inşallah istediğimizi verir. 👍

Merhaba benide listeye eklermisiniz yeni katıldım 2 aydır deniyoruz bat şuan belirsiz yaş 27 kullandığım ilaç suanlik yok

Beklenen Adet Tarihiniz? 17 nisan
2- Yaşınız? 32
3- Ne zamandır istiyorsunuz? 3 ay
4-Gebelik için kullandığınız ilaç ve takviyeler? Yok
Beklenen adet tarihim aslında 10 Nisan ama 7 gün geciktim 3 gün kahverengi lekelenme geldi sanki bugün kanama geldi ve çok ağrım var.Hayırlısı bu ay güzel haber alırız inşallah
Canım burası mayıs grubu Nisan gününüz gelmiş zaten adet olursanız mayıs ayı bat gününüzü söylerseniz yazarım. 👍 Nisan yazmıyorum ben. 😉

Yalnız testinizin c çizgisi de silik hangi saatte yapıyorsunuz testi, ama evet yaklaşmış baya
Testlerim epeydir elimde son kullanma tarihleri geçik bitiriyorum bunları. Pik oldugunda t cizgim cok koyu oluyor sansliyim o yüzden. 14 gün sonra da adet oluyorum doğru cikiyor yani. Öğlen yaptım testi.

Merhaba herkese. Benim de umutlarım Mayısa kaldı artık. Bu ay içimde hep bir umut vardı aslında ama olmadı maalesef. Kahverengi lekelenme başladı ve çok az da olsa devam ediyor. Adetim sökülmedikçe de iyice stres oluyorum şu an. Stres oldukça da iyice sökülmüyor o da sanırım kısır bir döngü oldu 😃
Allah hayırlı olan vakitte hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah hepimize. Gebe kalamama imtihanımızdan başarıyla geçeriz inşallah. Rabbim bu mübarek ayda hepimize hayırlı gebelikler nasip etsin inşallah 😊
1- Yeni bat : 15 Mayıs
2- Yaş : 32
3- 4 aydır istiyorum
4- Bal arı sütü polen kullanıyorum
Bal ari sütü poleni nereden temin ettin hazir mi

Merhabalar kızlar inşallah Rabbim bu ay hepimize sağlıkla mucizemize kavuşmamızı nasip eylesin🤲🏻🤲🏻
Bugün sabah ovulasyon testi yapmıştım T çizgisi koyu çıktı dünü değerlendirmiştik sizce bugünü de değerlendirmeli miyiz yoksa gün aşırı mı daha iyi olur?eşimin değerleri de düşük çıktı takviye kullanıyoruz o yüzden sizlere de danışmak istedim çok sağolun şimdiden
Canım düşük ise gün aşırı yapmanız daha iyi olur 😉

X