Gebeliğe Hazırlık Mayıs 2021 Ayı Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Şimdi hiç stres de olamıyorum aşırı olunca dayanamaz gelirdi şimdi adetim geçikme olduğu günler beni bunalım alır böyle buhran sarardı sıkılır o yana bu yana sarardım kabıma sığmam birde daha gidip bakmıyorum artık geleceğini düşünür korkardım lavaboya bu sefer gelemeyecek diye korkmaya başladım ayyy Allahım ben nasılım iyi miyim şöyle gerçek var nazar değmesin turp gibiyim oruç tutuyorum ama tutmuyor gibiyim enerji dolu kabıma sığmıyorum 😂😂😂
Maşallah 💜💜💜 kaç gün geçti âdetin?

Şimdi hiç stres de olamıyorum aşırı olunca dayanamaz gelirdi şimdi adetim geçikme olduğu günler beni bunalım alır böyle buhran sarardı sıkılır o yana bu yana sarardım kabıma sığmam birde daha gidip bakmıyorum artık geleceğini düşünür korkardım lavaboya bu sefer gelemeyecek diye korkmaya başladım ayyy Allahım ben nasılım iyi miyim şöyle gerçek var nazar değmesin turp gibiyim oruç tutuyorum ama tutmuyor gibiyim enerji dolu kabıma sığmıyorum 😂😂😂
Ne diyeyim Allah akıl sağlığımızı korusun😂

ovulasyon ile iki kere yumrtlama gördüm bu ay 17.günü adetimin ikinci yumrtlamayı gördüğüm gündü iki gün sürdü 3 Nisan ilişkim oldu 4 Nisan çatlamam oldu dedim bunu da değerlendireyim en son ilişkim o gece oldu işte çatlama dan sonra hiç ilişkim olmadı 🙈
4 nisanda catladiysa senin bat tarihin bugün yarin oluyor galiba

IMG_20210417_144256.jpg

Benim pik yaklasti insallah... Normalde adetin 21. Gunu pik görüyordum son uc aydir. Bugun 14

Arkadaşlar bu yazıyı bu ay yaptığım tek şey çörek otu bal karışımıydı dedim araştırayım adet geçirtiren kadınlar olmuş mu bir çok olmasa da nadir birçok yazı okudum malesef baya uzun süre geçiktiemiş 3 kişi okudum. Yazıları pişmanlık içinde yazılardı. araştırma yaparken buldum 😒aklımda deli deli sorular oluştu bunu yazan kadının durumu ortada. Burada hepinize demek istiyorum eğer herşey düzenli ise karışımlardan uzak durmanız asla iş görmüyor tersi durumlar doğuruyor. 🙄

izmirlibayan:merhaba arkadaslar konu eski ama belki aratan olur benim gibi diye bende paylasayim gecen ay 9 aralikta adet oldum reglnin 2.gunu basladim bal tarcin corekotu kurune 10 gun kullandim .
sag yumurtaligimda 6cmlik kist vardi bu arada doktorum kendi kendine hamile kalmayi dene demisti .
her zaman 28 gunde bir adet olan ben bu ay 6 ocaktan beri bi turlu adet olamadim
doktora gittim hamilelik testim negatif sag yumurtaligimda ki kist 8.5cm olmus ve icinde 4.5cm lik bir kist daha..
sol yumurtaligimda da 2cmlik catlamamis folikul kisti yani doktor adet sokturucu tarnusal diye bi ilac verdi hala adet olmuyorum .
keske bilmeden etmeden boyle bi kure baslamasaymisim cok pismanim suan ameliyat olmam gerekiyor.)

Şimdi bu kadının bir sürü mesajı var hepsini okuyamdımsa da. Bende bu kadın gibi 28 günde bir adet olan birisi olarak adetim çok geçikme yapıyor asla bu kadar geçikmezdi. Kendimi biliyorum 🙈şuan benimde yumurtalarım çatlamayıp kiste çevirmiş olblr mi dünki kadın doktor görememiş ollbr mi?
En çok da kistte çevirme olacağını düşündüren şey ovulasyon testimin adet gününe doğru sürekli pik çıkması. Bende ilk defa bu ay çörek otu bal tarçın kullandım ama şuan çok pişmanım eğer normal yumurtalar büyüyorsa bunu yapmak delirtti kadının 22 mm yumurtaları çatlamamış 😏pazartesi sabah erkenden kendi doktoruma gideceğim bende hiç adet olacak göz filan yok ama hamilelik belirtim de yok hep benim gibiymiş kadında belirti filan yok. Aralıklı bel ve kasık ağrım var kist ağrı yapar diye biliyorum hiç kist gibi şeyler duymamıştım doktorlardan bu sefer duyacağım. Birde bu yaptığım şeyi söylesem mi doktoruma çok kızacak diye korkuyorum 😶testleri hep negatif çıkmış sürekli 😱 isteyen adını yazdım kadının girsin okusun msjlafını en azından çörek otu bal tarçın herkes de aynı şeyi yapmıyor daha kötü sonuçlar doğuruyor 48 gün gelmemiş adeti kadının. Bende sizlere yazmak istedim kaş yaparken gözlerimiz çıkıyor. Oysaki çok Araştırmıştım çoğu kadına erken adet yaparmış tersi olacağını hiç okumamıştım 😱Pazartesi günü sizlere yine iyi haberle gelmek isterdim ama içimde o his gitti yinede iyi düşünmek istiyorum.
Canim endişeye düşme kendinde diyorsun o kadar araştırdım bu duruma rastlamadım diye demek ki cok nadir olan bir durum ve seni bulma ihtimali düşük olabilir bu yüzden yine kesin git bence doktoruna ama sakin kal kötüyü hep okuduğunuzda kendimize yoruyoruz o yüzden hiç girmek istemiyordum foruma ama etkilenmemek bizim elimizde unutma

Mayıs ayı için hamilelik planlayan güzel hanımlar, gelin bu süreci birlikte paylaşalım :)

Beni etiketleyerek aşağıdaki bilgileri paylaşanları tabloya ekleyeceğim:

1-Beklenen Adet Tarihiniz? (BAT)
2- Yaşınız?
3-Ne zamandır istiyorsunuz?

4-Gebelik için kullandığınız ilaç ve takviyeler?

Not:
Vermiş olduğunuz BAT tarihinden 10 gün sonra hamilelik veya yeni regl tarihi bilgisi vermeyen arkadaşlar listeden çıkarılacaktır.
Hepimize Bol Şans diliyorum :anneadayı:

Kullanıcı AdıBATYAŞİstediği SüreKullandığı ilaç/TakviyeSonuç
@Sblgnr27.NisGlifor 1000+ Folidoce
@dytnur129.Nis261,5 YılFolik Asit
@Hatunca5230.Nis303 YılFolidoce
@tonbaliklisalata2.May313 AyKlomen
@bonnieandclyde2.May261,5 YılResretvord+Demir+ Folidoce+ Omega
@seleny03.May284 AyFolibol
@ladymiracle4.May316 AyFolidoce
@Ekimlove4.May252 Ayx
@bbusraa614.May254 AyProwomen
@Fdm895.May326 Ayİnsulin+Folik Asit
@Gobekadimyokbenim5.May313 AyFolibol
@roseanne5.May311 Yılx
@yubucukp5.May382 YılMatofin +B12+ Folibol
@dilarayetik6.May262 AyFolik Asit
@yldz17256.May291 YılCoraspin + Folik Asit
@Kukuletalim7.May302 YılFolikosal+Arısütü Bal Polen Propolis
@pembemanolya7.May274 AyVitabiotics+Pregnacare
@MoonfacedMom7.May282,5 Yılx
@GreenLover7.May2910 AyFolikosal
NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim 7.May343 YılProwoman+Dvit+Astalife
@Maviayyy8.May312 YılFolik Asit+B12+ D Vit.
@Egenin incisi18.May307 AyD Vitamini + Gynositol
@bgm218.Mayx1 YılKlomen+Çatlatma
@Srks9.May252 YılKlomen
@asuella9.May39?Folibol+Klomen
@yeni minnak9.May283 AyClife macun+Folik Asit
@Nm8832610.May3510 AyFemibion
@Khalesi110.May248 Ayx
@Ayvegece10.May298 AyKlomen
@cccilemm10.May3410 AyDecavit
@Smaozgl10.May238 AyFolik Asit
@Tuvel11.May296 Ayx
sweetdreams1985 sweetdreams1985 11.May35xFolibol
@Aysunnn2812.Mayx2 YılFolik Asit
pofudukbiri pofudukbiri 12.May251 YılKlomen+Folidoce+Arı sütü bal propolis
@YarenSultan9212.May293 Ayx
@fattee12.May289 Ayx
@Mervei13.May33Folik Asit+ D Vit.
@saymia13.May291 AyFolibol
@experla13.May284 AyRegenesis max
@Insolsun14.May2811 AyKlomen+Ovitrelle
@ELIF700714.May342 Ayx
@Esrakcshn14.May354 AyFolik Ait + Levitron
@9ozom16.May281 YılFemara+Çatlatma
@tgba9816.May222 AyFolibol
Ha-ri Ha-ri 17.May283 AyCoraspin + Folik Asit+ Femara
@mavi_ylmz18.May313 AyFolik Asit+ Vitamin d
@yeshll20.May2711 AyC life takviye
@the economist20.May305 AyGynosito
P Poouh 21.May271 Ayx
@M e g g23.May275 AyD3, K2, Solgar fosfat
@Derin111124.May283 Yıld3 + b12 + C vitamini
@KokunHuzur25.May304 Ayx
@LeyLA84db28.May378 AyProwomen+ D, K vitamini
@Hayat su 060628.May252,5 YılFolidoce + Dvit
Yusra-61 Yusra-61 ?3030 AyFolbiol
saqelenge saqelenge ?371 Ayx
Merhabaa herkese başarılar diliyorumm:)))💕
Bat:18mayıs (reglıyım şuan 17nisan 1.gün)
İlaç kullanmıyorum bıraktım folık ve asprın kullandı
1senedir istiyoruz

Canim endişeye düşme kendinde diyorsun o kadar araştırdım bu duruma rastlamadım diye demek ki cok nadir olan bir durum ve seni bulma ihtimali düşük olabilir bu yüzden yine kesin git bence doktoruna ama sakin kal kötüyü hep okuduğunuzda kendimize yoruyoruz o yüzden hiç girmek istemiyordum foruma ama etkilenmemek bizim elimizde unutma

Teşekkür ederim ben kendim olur tarafını tabi ki aklıma getirdim ama bozmuyorum kendimi. Mesela yazıyı arkadaşlarım bilmeleri adına paylaştım doktora danışmadan yapmamaları için. Güzel şeyler olsun derken kötü durumlara düşmemek için. 🤗 Tabi isteyen yapsın herkesin kendi düşüncesi ama bildiğimi de paylaşmak istedim. Rabbim çok aratmadan versin inşallah ❤️

Mayıs ayı için hamilelik planlayan güzel hanımlar, gelin bu süreci birlikte paylaşalım :)

2- Yaşınız?

Not:
Vermiş olduğunuz BAT tarihinden 10 gün sonra hamilelik veya yeni regl tarihi bilgisi vermeyen arkadaşlar listeden çıkarılacaktır.

Merhaba herkese. Benim de umutlarım Mayısa kaldı artık. Bu ay içimde hep bir umut vardı aslında ama olmadı maalesef. Kahverengi lekelenme başladı ve çok az da olsa devam ediyor. Adetim sökülmedikçe de iyice stres oluyorum şu an. Stres oldukça da iyice sökülmüyor o da sanırım kısır bir döngü oldu 😃
Allah hayırlı olan vakitte hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşallah hepimize. Gebe kalamama imtihanımızdan başarıyla geçeriz inşallah. Rabbim bu mübarek ayda hepimize hayırlı gebelikler nasip etsin inşallah 😊
1- Yeni bat : 15 Mayıs
2- Yaş : 32
3- 4 aydır istiyorum
4- Bal arı sütü polen kullanıyorum

Ya benim herşeyim normaldi kalite amaçlı yapmamıştım şöyle düşünmüştüm kullananlar hamile kalmışlar demişti o kadar da araştırdım ki ilk defa böyle birşey yaptım birde sürekli yapmayın diyen bendim canım ya tövbe ediyorm 🙈çaresizlik diye birşeyimiz olmasın yinede burada birbirimize hep faydalı olmaya çalışıyoruz şu yazın başta okusam asla yemezdim 🙄o kadının her sözü altın zaten. Çok teşekkür ederim ayrıca sizede 🤗
Rica ederim ne demek ,yapanlara da hak veriyorum ben tabiki her yolu denemek istiyoruz ama aslında o kendi zamanını bıkıyor ve biz sadece bekliyoruz geleceği zamanı 💞

2- Yaşınız?

Not:

Kullanıcı AdıBATYAŞİstediği SüreKullandığı ilaç/TakviyeSonuç
@Sblgnr27.NisGlifor 1000+ Folidoce
@dytnur129.Nis261,5 YılFolik Asit
@Hatunca5230.Nis303 YılFolidoce
@tonbaliklisalata2.May313 AyKlomen
@bonnieandclyde2.May261,5 YılResretvord+Demir+ Folidoce+ Omega
@seleny03.May284 AyFolibol
@ladymiracle4.May316 AyFolidoce
@Ekimlove4.May252 Ayx
@bbusraa614.May254 AyProwomen
@Fdm895.May326 Ayİnsulin+Folik Asit
@Gobekadimyokbenim5.May313 AyFolibol
@roseanne5.May311 Yılx
@yubucukp5.May382 YılMatofin +B12+ Folibol
@dilarayetik6.May262 AyFolik Asit
@yldz17256.May291 YılCoraspin + Folik Asit
@Kukuletalim7.May302 YılFolikosal+Arısütü Bal Polen Propolis
@pembemanolya7.May274 AyVitabiotics+Pregnacare
@MoonfacedMom7.May282,5 Yılx
@GreenLover7.May2910 AyFolikosal
NasilYarDiyeyim NasilYarDiyeyim 7.May343 YılProwoman+Dvit+Astalife
@Maviayyy8.May312 YılFolik Asit+B12+ D Vit.
@Egenin incisi18.May307 AyD Vitamini + Gynositol
@bgm218.Mayx1 YılKlomen+Çatlatma
@Srks9.May252 YılKlomen
@asuella9.May39?Folibol+Klomen
@yeni minnak9.May283 AyClife macun+Folik Asit
@Nm8832610.May3510 AyFemibion
@Khalesi110.May248 Ayx
@Ayvegece10.May298 AyKlomen
@cccilemm10.May3410 AyDecavit
@Smaozgl10.May238 AyFolik Asit
@Tuvel11.May296 Ayx
sweetdreams1985 sweetdreams1985 11.May35xFolibol
@Aysunnn2812.Mayx2 YılFolik Asit
pofudukbiri pofudukbiri 12.May251 YılKlomen+Folidoce+Arı sütü bal propolis
@YarenSultan9212.May293 Ayx
@fattee12.May289 Ayx
@Mervei13.May33Folik Asit+ D Vit.
@saymia13.May291 AyFolibol
@experla13.May284 AyRegenesis max
@Insolsun14.May2811 AyKlomen+Ovitrelle
@ELIF700714.May342 Ayx
@Esrakcshn14.May354 AyFolik Ait + Levitron
@9ozom16.May281 YılFemara+Çatlatma
@tgba9816.May222 AyFolibol
Ha-ri Ha-ri 17.May283 AyCoraspin + Folik Asit+ Femara
@mavi_ylmz18.May313 AyFolik Asit+ Vitamin d
@yeshll20.May2711 AyC life takviye
@the economist20.May305 AyGynosito
P Poouh 21.May271 Ayx
@M e g g23.May275 AyD3, K2, Solgar fosfat
@Derin111124.May283 Yıld3 + b12 + C vitamini
@KokunHuzur25.May304 Ayx
@LeyLA84db28.May378 AyProwomen+ D, K vitamini
@Hayat su 060628.May252,5 YılFolidoce + Dvit
Yusra-61 Yusra-61 ?3030 AyFolbiol
saqelenge saqelenge ?371 Ayx
Merhaba ben de 25 yaşındayım 11 aydır deniyoruz, folidoce kullanıyorum reglim düzensiz ama batım en geç 25 Mayıs olur diye düşünüyorum hayırlısıyla 😊

Ama gerçekten öyle en iyisi bu inan çok iyi geliyor hem elinde gözle görülür birşeyler olmuş olur :)) fazla yanlış bilgi kirlilik yapıyor forumlarda :KK43:
Normalde evden calistigim icin basimi isten kaldira bi insan degildim okadar yogundumki biraz mola vermek icin siparos alimini azalttm ama.yok bos durmak yaramiyor hemen geri ise sarildim igne iplik kumas bana terapi zaman geciyor uretiyorum para kazaniyorm ogluma ceyiz yapiyorum 🤣

Normalde evden calistigim icin basimi isten kaldira bi insan degildim okadar yogundumki biraz mola vermek icin siparos alimini azalttm ama.yok bos durmak yaramiyor hemen geri ise sarildim igne iplik kumas bana terapi zaman geciyor uretiyorum para kazaniyorm ogluma ceyiz yapiyorum 🤣

En güzeli çalışkan insanın hali başka. 🤗
Bende öyle beceriler yok hiç isteyemedim öyle şeyleri biraz ince iş olması beni sinir ederdi birde olduğum yerde durabilen birisi değilim. Ben biraz kitap okurum. Kafama takılan bilgi varsa onu 4 kaynaktan araştırırım seviyorm kafam dağlıyor ama buraya takılalı bir yere takılmaya zaman kalmıyor.onu geçtim iş yapmak gelmiyor temizlik yapacaktım adet gelemedi 🤣 çıldırmış gibi temizlik yapıp enerji atmak istiyorum. Nasipse ramazan sonu işe başlamak istyrm bakalm ne oluyor. 👍 Nasıl mutluysan onunla ilgilenmek çok güzel 😍 kolay gelsin sana canım 😊

Maşallah canım ne güzel..
Bende çok severim el işi ürünleri.. Kızımın bütün hediyeliklerini kapı süsü ü kendim yapmıştım vaktinde.. Sen neler yapıyorsun 🥰

X