- 23 Ağustos 2010
- 1.662
- 276
- 198
- Konu Sahibi farahnihal
-
Bugün canınız mı sıkkın ? Belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlamak istiyorsunuz belkide yorumlar istiyorsunuz. Buyrun bu alan sizin için. İçinize atıp dert sahibi olacağınıza BDV'ye yazın söz sahibi olun..yazıyor sitenin başında..yazıp rahatlamak istiyorum var mı???sorunallah herkeze sizin açtığınız konulardaki dertleri versin :)):)
alacak durumunuz varsa alın niye dert ettiniz ki :) ama tabi bunun vergisi , muaynesi , sigortası , yakıtı vs masraflarınıda hesaplamanız lazım.
Sene de iki kere Mtv, iki yılda bir muayanesi, kaskosu,trafik sigortası, herhangi bir aksamı bozulduğunda yapılacak bakım masrafları ve elbette yakıtı karşılayacak gücünüz varsa tabi ki alın.Gözünüzü korkutmak amaçlı yazmadım, araba sahibi olmak kesinlikle harika birşey rahatlığına keyfine diyecek sözüm yok, ancak masrafları bir çocuk okutmak ve büyütmekle eşdeğer gibi.
arabasına marka model ve yaşına göre değişir tatlım net birşey söylenemez atıyorum vergi 300-600 tl arası olsa kasko 700ü buluyor zaten bakımı en az 200 tl olsa zts si zaten 250 desek ortalama yıllık 1.500 tl en az değerlerde hesaplarsak masrafı olur yakıtı katmadım yakıt senede 2000tl falan tutuyor zaten hepsi en az 3500 tlye geliyor tatlımArkadaşlar araba almayı hem istiyorum hem istemiyorum, aileler bulundugumuz şehirde,yazın motorsikletle civarı gezebiliyoruz, ihtiyaç değil ama bazen almak istiyorum istediğn an istediğin yere gitme lüksüne sahipsin.. sonrada masrafını düşünüyorum..araba masraflı az da binsek çokta binsek..bir kaç yıl daha erteleyeyim mi..alanlarda genlede diyor rahatlıgına alıştın mı bir daha vazgeçemezsin..yılda iki üç kere tatile çıkıyoruz..otobüsle :)
banane ne yaparsanız yapın . rahatmısınız şimdi onu merak ettim?boş odayı doldurdunuz,araba hayalinizi paylaştınız rahatlama oldu mu?Bugün canınız mı sıkkın ? Belki sebep var belki yok. Yazıp rahatlamak istiyorsunuz belkide yorumlar istiyorsunuz. Buyrun bu alan sizin için. İçinize atıp dert sahibi olacağınıza BDV'ye yazın söz sahibi olun..yazıyor sitenin başında..yazıp rahatlamak istiyorum var mı???sorun
banane ne yaparsanız yapın . rahatmısınız şimdi onu merak ettim?
o zman sorun yok arabayı almış kadar olmuşsunuzdur :)Süperim dünya güzel, ben güzel ....lalalalala lalalala
arabasına marka model ve yaşına göre değişir tatlım net birşey söylenemez atıyorum vergi 300-600 tl arası olsa kasko 700ü buluyor zaten bakımı en az 200 tl olsa zts si zaten 250 desek ortalama yıllık 1.500 tl en az değerlerde hesaplarsak masrafı olur yakıtı katmadım yakıt senede 2000tl falan tutuyor zaten hepsi en az 3500 tlye geliyor tatlım
o zman sorun yok arabayı almış kadar olmuşsunuzdur :)
Masrafları alacağınız arabanın motor gücüne ve yaşına göre değişiklik gösteriyor.7 yaşında bir araç ile 3 yaşında ki aracın masrafları aynı olmuyor, aynı şekilde motor gücü de masrafları etkiliyor.Kesenize göre araştırırsanız esasında bulabilirseniz gönlünüze göre.Hem bir bebikiniz de var anldığım kadarıyla -Allah bağışlasın- çocuklu bir ailede araba olması büyük bir nimet esasında çok işinize yarar.Beni korkutan masraf zaten yoksa almak sorun değil, ne bilim bin tl maaş al..2 3 bin arabaya harca yılda, senede 3 ay arabaya çalışırmış gibi hissederim...sanki
Elbette masrafı var fakat araba gibisi yok.
Masrafları alacağınız arabanın motor gücüne ve yaşına göre değişiklik gösteriyor.7 yaşında bir araç ile 3 yaşında ki aracın masrafları aynı olmuyor, aynı şekilde motor gücü de masrafları etkiliyor.Kesenize göre araştırırsanız esasında bulabilirseniz gönlünüze göre.Hem bir bebikiniz de var anldığım kadarıyla -Allah bağışlasın- çocuklu bir ailede araba olması büyük bir nimet esasında çok işinize yarar.
Masrafları alacağınız arabanın motor gücüne ve yaşına göre değişiklik gösteriyor.7 yaşında bir araç ile 3 yaşında ki aracın masrafları aynı olmuyor, aynı şekilde motor gücü de masrafları etkiliyor.Kesenize göre araştırırsanız esasında bulabilirseniz gönlünüze göre.Hem bir bebikiniz de var anldığım kadarıyla -Allah bağışlasın- çocuklu bir ailede araba olması büyük bir nimet esasında çok işinize yarar.
İŞte böyle denildimi içim gidiyor araba için..
Eğer birikim yapmaya çalışıyorsanız, ev almak için imkanınız varsa arabaya yatırscağınız peşinatı eve yatırın ve ay ay odeyın.
Yok rv alma imkanım yok ilerisi için birikim yapmak istiyorum diyorsanız yine araba fuzuli bir alım değildir.
Yine satılıp yine iş gorur.
Sağol canım çok teşekkür ederim :) Adı Rüzgar olacak nasipse.Bence eşinle ilanlardan ya da etraftan önce 25 bin tl lik bir araç gözünüze model olarak kestirin.Akabinde de aracın tüm olası masrafları ile ilgili bir hesabınızı yapın, baktınız içinize siniyor alıverirsiniz.Bebekle de gezmek ayrı bir keyif olur hem.Masrafsız hiçbir mal mülk yok ki.Ev alsanız onun da masrafı var, arabanın da var.Allah gönlünüze göre verir inşallah.Allah seninkinide analı babalı büyütsün inş..daha doğmamış ama isim belli mi bu arada :) en fazla 25 binlik bir araç düşünürüm ...polo falan...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?