size Qatar ile ilgili kisa bir breef veriym. Burasi cok kucuk, yani istanbul kadar bir ulke. Nufusunun %20si kadarini Qatarli araplar olusturuyor. Kalan %80 lik part Hindistanli, Nepalli, Filipinli, Az sayida Turk ve az sayida diger milletlerden olusuyor. Cok zengin ve luks bir ulke, Devlet halka vergi veriyor, evlenecekleri zaman ev esya herseyi karsiliyor. Fakirlik yok (sadece Qatarlilardan bahsediyorum, yani bu ayricaliklar Qatar araplarina) Malikanelerde yasiyorlar. Herkes zengin yani. Hic bir iste calismiyorlar. Tezgahtarlik, bankacilik, hastane, postane falan gibi islerde %80lik nufus, yani yabancilar calisiyor. Qatarlilar calismaz.
Qatarin baskenti Dohayi ben izmire benzetiyorum. Sahil yolu Kordona benziyor, ismi de Al-Corniche (kornis yani) Cok temiz, piril piril, guvenli bir huzur ulkesi. Halk zengin oldugu icin, ayaklanma, hak talep etme gibi bi dertleri yok. Zaten haklarini fazlasiyla aliyorlar. Cok guvenli bir yer dedim. Cuzdanini yere dusurup, 2 saat sonra dusurdugun yerde bulabiliyosun, ici dolu sekilde, kimse almaya tenezzul etmiyor. Fakir yabancilar da cezadan tirstiklari icin almazlar. Bu ulkede suc orani %0.000 bilmemkac. Yani yok. Ulkede hapishane de yok. sadece nezarethane gibi biyer varmis 10 kisilik. Sicak haricinde hersey cok guzel. Ayrica giyim acisindan da cok rahat. Turkiyede rahatsiz olup giyemedigim acik kiyafetlerimi burda giyiyorum. Araplar dahil kimse bakmiyor. Dunya mutfaklari mevcut, degisik seyler yiyoruz. Aklima gelenler bunlar. Yasanacak ulke, ama bulbulu altin kafese koymuslar, ah vatanim demis, o misal ben de ulkemi, sevdiklerimi ozluyorum.