MART-NİSAN AYLARINDA MİCRO ve AŞILAMA YAPTIRACAK ARKADAŞLAR

sağol canımmm birinin banada cvp vermesi çok hoşuma gitti ...... öyle diyorum bende herşeyde vardır bir hayır...kısmet artık ....

nedemek canım burada hepimizin bir sorunu var hepimizin aynı isteği var allahın izni ile bi melek bi minik can diliyoruz hepimiz... tabiki cevap veraceğiz birbirimize allah gönlüne göre versin inşallah :asigim:

canım benim ilk denememde 3 yumurta geliştiğini söylemişlerdi ama yumurta toplama günü sadece 1 tana kalmıştı çünkü ben de erken ovulasyon oluyormuş.okuduğum kadarıyla sende microdan vazgeçip aşılama yaptırmayı düşünüyormusun ama yalnış anlamazsan sana bir tavsiyem olacak eğer çok aceleniz yoksa kendine birkaç ay ara verip bu sırada yumurta geliştirici birtakım ilaçlar ve bitkiselller kullanıp tekrar yumurta takibi yaptırabilirsin ama yine de tabiki senin kararırın anladığım kadarıyla sorunumuz benziyo dr.senden amh testi istedimi.bu test yumurtalık rezervini gösteriyor

Peluşcuğum ilgine gönülden teşekkürler canım. Aynen söylediğin gibi yapacağız sanırım. Microdan vazgeçip aşılama yaptıracağız ve eğer olumsuz olursa birkaç ay ara verip, Hayıt macunu, DHA, L'cartinine, L'arginine, Dong Quai gibi bitkisel tavkiyeler alacağım. Özellikle DHA'nın yumurta gelişiminde etkili olduğunu yerli ve yabancı sitelerde çok okudum. Doktorum yumurta sayısını artırıcı bir ilaç olmadığını söyledi. Yani bu konuda iş başa düşüyor. AMH testini ilk kez senden duyuyorum. Bunu öğrendiğim çok iyi oldu. Yarın doktoruma bir soracağım. Bu arada, ben hipogonadizm hastasıyım. Beyinden hormon salgılanmadığı için ilaç kullanmadan adet göremiyorum. Acaba senin de sorun aynı mı?

Son düzenleme:
Peluşcuğum ilgine gönülden teşekkürler canım. Aynen söylediğin gibi yapacağız sanırım. Microdan vazgeçip aşılama yaptıracağız ve eğer olumsuz olursa birkaç ay ara verip, Hayıt macunu, DHA, L'cartinine, L'arginine, Dong Quai gibi bitkisel tavkiyeler alacağım. Özellikle DHA'nın yumurta gelişiminde etkili olduğunu yerli ve yabancı sitelerde çok okudum. Doktorum yumurta sayısını artırıcı bir ilaç olmadığını söyledi. Yani bu konuda iş başa düşüyor. Bu arada, ben hipogonadizm hastasıyım. Beyinden hormon salgılanmadığı için ilaç kullanmadan adet göremiyorum. Acaba senin de sorun aynı mı?

hayır canım ben şimdilik düzenli adet görüyorum ama doktorum yumurtalarımın biyolojik yaşının 40 civarlarında olduğunu yani çok fazla vaktim kalmadığını söyledi.tahmin edersin ki dünya başıma yıkıldı şimdiye kadar o kadar düzenli ağrısız sorunsuz adetlerim oldu ki ben ilk ilişkimizde hamile kalacağımı zannetmiştim 3 yıldır testler yaptırıyoruz 1 aşılama denedik ama hiçbir dr bana durumumdan bahsetmemişti.neyse bonadea pesetmek yok normalde kadınlar zaten 1 yumurta ile hamile kalıyorlar bizde yapabiliriz.:içelim:

a.s.
Sanki regl olacağım gibi hissediyorum :1no2:

ya arkadaşım umudunu kesme belki olmassın inşallah olmassın bende aşıla yaptırdım bendede var belırti ama yinede umudum var nisanın 4.de belli olacak inşallah hepimiz kavuşuruz:emir_bebek:böyle yaramaz bebeklerimizea.s.

Arkadaşlar merhaba!!Ben martta 1.aşılama diye yazdırmıştım ama bu ay yumurtalarım olgunlaşmadığından dolayı yaptıramadım :KK43: Ama nisan ayında ümitliyim!!!İnşaallahhh yumurtalarım olgunlaşır da 1.aşılamamı geç de olsa yaptırabilirim :teytey: Allahım inşallahh herkese hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip eder!Tedavisi süren arkadaşlara bol şanslar a.s.
İnşallah Nisan ayında ilk ve son aşılamanı yaptırırsın ve bebişine kavuşursun

hayır canım ben şimdilik düzenli adet görüyorum ama doktorum yumurtalarımın biyolojik yaşının 40 civarlarında olduğunu yani çok fazla vaktim kalmadığını söyledi.tahmin edersin ki dünya başıma yıkıldı şimdiye kadar o kadar düzenli ağrısız sorunsuz adetlerim oldu ki ben ilk ilişkimizde hamile kalacağımı zannetmiştim 3 yıldır testler yaptırıyoruz 1 aşılama denedik ama hiçbir dr bana durumumdan bahsetmemişti.neyse bonadea pesetmek yok normalde kadınlar zaten 1 yumurta ile hamile kalıyorlar bizde yapabiliriz.:içelim:

Herkese selamlar, ben ilk micro denememde negatif sonucu 1 hafta once aldim:KK43:( ama 2ay sonra hemen tekrar denemek istiyorum.
Peluş35, sanırım aynı merkezde- aynı doktora tedavi oluyoruz, sen 2. tedavine baslamadan ne kadar ara verdin?

:sm_confused:slm kızlar şimdi doktorumun yanından geliyorum aşılama olacaktım bu çarşamba bugün yumurtalarımı birkez daha ölçmek için çağırmıştı doktorum zaten hani göbekten yapılan hormon iğnesi varya onu kesmişti yarıda fazla büyüyolar diye ama bide bu sabah ne görelimm hemen hemen onlarca yumurta olmuş hepside kocamannnn....bu ay iptal dedi doktorum aşılamayı çünkü çoğul gebelik riski varmış 2 - 3 değil 7 -8 gibi yani kızlarrr işte anlıyacağınız bu yumurtalar büyüse bir türlü büyümese bir türlüü şaşırdık valla ....
aynı durumla karşılaşan varmı aranızda.......:sm_confused:

Dediğin gibi, yumurtaların azı bir dert, çoğu bir dert. Bende yumurta az gelişiyor diye microdan vazgeçilip aşılama yapılıyor.(Günde 8 doz iğne ile 2 yumurta gelişti) Sende ise yumurtanın çok olması sorun. Gelde delirme :) kafamçokkarıştı

arkadaşlar ben de 2 nisanda aşılama yaptırıcam.yanlız daha ctesi dr. gittim tahlilleri gösterdik muhaneden sonra çarşamba gel aşılama yapalım dedi ne bir ilaç nede farklı bişey.bu normal mi sizce ilk denememiz ama içim kıpır kıpr

Böyle bir aşılama ilk kez duyuyorum. Kesinlikle doktorunu değiştir derim.

Herkese selamlar, ben ilk micro denememde negatif sonucu 1 hafta once aldim:KK43:( ama 2ay sonra hemen tekrar denemek istiyorum.
Peluş35, sanırım aynı merkezde- aynı doktora tedavi oluyoruz, sen 2. tedavine baslamadan ne kadar ara verdin?

canım teksen bey bana hemen devam edelim dedi ama ben 1 ay ara vermek istedim.ben bu tedaviyi tüp bebek sigortası ile yaptırıyorum 2 deneme hakkım var.eğer bu denemelerden birinde tutarsa hamilelik vedoğum teminatları da bu tedavinin içinde inşallah hakkımızda hayırlısı olur.

Evet canım, inşallah hakkımızda hayırlısı olsun,herkes bebeğini kucağına aldığı günü görebilsin.

bana vakit kaybetmememi soyledi çünkü yaşım 34 olmasına ragmen yumurtalık rezervlerim cok iyi durumda değilmiş. Biz aslında eşimdeki morfoloji problemi ile gitmiştik ama birde üstüne benim problemim eklendi. Tedavinin başında Teksen bey yaşımın çok üstünde dozla başlattı ancak 3 yumurta toplandı ve 1 tanesi döllenebildi ama tutunamadı.Şimdi DHEA kullanıyorum. Yumurtalıklarımın ilaç dozuna verdiği cevaba bakılırsa 40 yaşında gibi gözüküyormüş. Bu sefer kısa protokol deneyecek.Ama çok stress oluyorum, negatif sonuç çok yıpratıcı....

arkadaşlar ilkinde tutan yokmu? kimse pozitif sonuç almadımı merak etdim aranıza yeni katıldımda ben 20 yaşındayım aşılama yapıldı sonucu bekliyorum bakalım inşallah olur kötü düşünmüyorum ama ha bu arada ilaçsız bi aşılama duymadım yanlış anlamayasın canım:uhm:

Evet canım, inşallah hakkımızda hayırlısı olsun,herkes bebeğini kucağına aldığı günü görebilsin.

bana vakit kaybetmememi soyledi çünkü yaşım 34 olmasına ragmen yumurtalık rezervlerim cok iyi durumda değilmiş. Biz aslında eşimdeki morfoloji problemi ile gitmiştik ama birde üstüne benim problemim eklendi. Tedavinin başında Teksen bey yaşımın çok üstünde dozla başlattı ancak 3 yumurta toplandı ve 1 tanesi döllenebildi ama tutunamadı.Şimdi DHEA kullanıyorum. Yumurtalıklarımın ilaç dozuna verdiği cevaba bakılırsa 40 yaşında gibi gözüküyormüş. Bu sefer kısa protokol deneyecek.Ama çok stress oluyorum, negatif sonuç çok yıpratıcı....

canım yaşadıkdıklarımız birebir aynı bana da kısa protokol uygulanıyor inşallah işe yarar sana da moral olur belki de gebelik takiplerinde karşılarıza.s.

:sm_confused:slm kızlar şimdi doktorumun yanından geliyorum aşılama olacaktım bu çarşamba bugün yumurtalarımı birkez daha ölçmek için çağırmıştı doktorum zaten hani göbekten yapılan hormon iğnesi varya onu kesmişti yarıda fazla büyüyolar diye ama bide bu sabah ne görelimm hemen hemen onlarca yumurta olmuş hepside kocamannnn....bu ay iptal dedi doktorum aşılamayı çünkü çoğul gebelik riski varmış 2 - 3 değil 7 -8 gibi yani kızlarrr işte anlıyacağınız bu yumurtalar büyüse bir türlü büyümese bir türlüü şaşırdık valla ....

haydaaa bende şaşırdım valla ama sana bi tavsiye; madem aşılama iptal oldu, e okadarda yumurtan var, ozaman mutlaka düzenli olarak ilişkiye girin en az bir hafta aksatmadan, okadar yumurtadan biri tutar belkide, zaten aşılamada çok farklı bişey değil, inşallah olur kendiliğinden hadi bakalım bol şansa.s.

bence şansın yüksekken niye yapmadı anlamadım,ayrıca çağul gebelik bebklerin kalp oluşumu başlamadan indirgeniyor ve en sağlam kese bırakılıyor.
Onlarca yumurta derken 20? 30 ? dr bunu iğnelere başladığın sonra ilk muanede fark etmedimi, ayrıca yumurtalarını çatlatmadımı,sonuçta şimdi doğol yolla çatlayacaklar,ama ilaç aldığın için ve dışarıdan uyarma gerekiyor.sonra kıstte dönüşme ihtimali çok yüksek.Ayrıca doğal yolla denemendede gebe kalmam ve hatta çoğul olması yüksek ihtimal,bence dr la konuştun mu bu durumu.Seni ne zaman çağurdı,?Biraz şüpheli geldi bana,( ilaçı dozunu düzenleyemedi)

arkadaşlar ben de 2 nisanda aşılama yaptırıcam.yanlız daha ctesi dr. gittim tahlilleri gösterdik muhaneden sonra çarşamba gel aşılama yapalım dedi ne bir ilaç nede farklı bişey.bu normal mi sizce
ilk denememiz ama içim kıpır kıpr

Benimde ilk aşılamam ilaçsız yapılmıştı (tutmadı ama), belki yeterince yumurtan vardır onları bi denemek istemiş olabilir zaman kaybetmemek açısından, olabilir yani olmaz diye bişey yok, sen illede daha fazla yumurtam olsun daha garanti olsun diyosan erteleyip bidahaki ay ilaçla yapabilirsin ama dediğim gibi yeterince yumurtan varsa doktor durumunu uygun görmüştür, bence de denemekte fayda var,
kaç yumurtan olduğunu söylemedimi, bide çatlatma iğnesi verdimi peki

selam arkadaşlar perşembe günü aşılamam var heyecanla bekliyorum.inşallah hayırlı haberlerle dönerim.aşılama yaptıran aradaşlar yaptırdıktan sonra yatıyomusunuz..dinlenmekmi gerekiyo.bilgilendirirseniz sevinirim..

X