Mart ayında transferi olup gün sayanlar ....

Teşekkürler canım..sizlerde her şeyin yolunda gittiğini görmek beni mutlu ediyo..

benim 28 martta oldu transferim 1. kalite 5.gün blast. benim daha keseler görünmemişti pozitifleri aldıktan sonra. doktorum hem kese hem kalp atışı için 25 nisan demişti ama o tarihten 1 hafta önce kanamam başladı. kanama sırasında fark edildi keseler. biri büyük biri küçüktü diğerine göre. kanamayla büyük olan gitmiş. küçük olan hala içimde ama içi boş. korkunla ilgili içini ferah tut. çünkü biraz önce doktor kontrolüm vardı. onu bende sordum ilgisi yok dedi. düşük sebebi olarakta %75 kromozom anomalisi dedi. şimdi ilaçları filan bıraktım ve kanama başlamasını ve boş kesenin atılmasını beklicez. sonrada bissürü genetik test istedi onları yaptırıcaz. ve 3 ay sonra tekrar denicez hayırlısıyla.

Cevabin icin tesekkur ederim ve bir sonraki tedavinde bol sans diliyorum . 1.kalitede embroyon oluyorsa ve genetik testlerde yapilirsa bu defa kesin allahin izniyle canim. Sende kanda pihtilasma olayi yoktu degilmi? Arastirildimi?
Hoscakal

mini tüp bebek ve doğal siklus olayını araştırıyodum bir kaç gündür. bugün kontrolde doktora sordum o yöntemleri denesek ne olur diye. hayır kesinlikle dedi. biz o yöntemleri tamamen çaresiz kaldığımız hastalara uyguluyoruz dedi. benim fsh 17 ydi ve bilmem kaç dozluk yüklü iğne ve ilaca rağmen 4 yumurta oluştu ama dedim. bunları kafana takma bırak biz düşünelim dedi. ikna oldum yarım saatlik sohbetin sonunda. genetik testlere odaklanıcam şimdi. sonrada ağustos veya eylül gibi tekrar yola devam.

tamamen çaresizden kastı nedir senin doktorunun bilmiyorum ama jinemed'in sitesine veya mini tüp anlatan herhangi bir siteye girersen daha iyi olur.benim okuduklarıma göre benim için ideal olanı o. doktorun az bi kıvırmış bence... benim güvenim kalmadı ya doktorlara , kendi gördüğüme ve okuduğuma inanıyorum artık.:KK37:

günaydınnnn :))

1-eşin soğan suyunu içtikten sonra üzerine bir bardak süt içebiliyorsa içsin yada bir kibrit kutusu büyüklüğünde peynir yesin koku moku olmuyor :))

soğan suyunu kimin içeceğini öğrendiğine göre kuzum , formulü uygulayan kim biliyorsun di mi :KK9:

2-mini tüp neci ?

piknik tüpü :KK1:

az ilaç az ama kaliteli yumurta ve kaliteli embriyo kısaca , minicik yani:KK19:

Cevabin icin tesekkur ederim ve bir sonraki tedavinde bol sans diliyorum . 1.kalitede embroyon oluyorsa ve genetik testlerde yapilirsa bu defa kesin allahin izniyle canim. Sende kanda pihtilasma olayi yoktu degilmi? Arastirildimi?
Hoscakal
kanda pıhtılaşmaya bakılmamıştı. bugün onuda sordum bende öyle bir sorun varmıdır diye. olsada olmasada ben onunla ilgili ilaçları tedbir amaçlı kullandırıyorum dedi. bende kullanmıştım zaten her gün göbekten.

tamamen çaresizden kastı nedir senin doktorunun bilmiyorum ama jinemed'in sitesine veya mini tüp anlatan herhangi bir siteye girersen daha iyi olur.benim okuduklarıma göre benim için ideal olanı o. doktorun az bi kıvırmış bence... benim güvenim kalmadı ya doktorlara , kendi gördüğüme ve okuduğuma inanıyorum artık.:KK37:

seni bilmiş seniiiiiii :KK16::KK16:

şimdi şöyle canım. dedim ki ben doktora "aaaa olurmu ben kaç gündür araştırıyom çok iyiymiş o yöntem" cevap şu; senin fsh çıldırmış değil, yaşında 40 yaş üstü değil. sonuçta senin toplanan yumurtaların hepsi döllendi ve 5. güne 2 embriyo gelişti dedi. benin için ümitsiz vaka değilsin seni çoluk çocuğa karıştırıcam görücen bak dedi.

böyleyken böyle işte :KK34:

seni bilmiş seniiiiiii

şimdi şöyle canım. dedim ki ben doktora "aaaa olurmu ben kaç gündür araştırıyom çok iyiymiş o yöntem" cevap şu; senin fsh çıldırmış değil, yaşında 40 yaş üstü değil. sonuçta senin toplanan yumurtaların hepsi döllendi ve 5. güne 2 embriyo gelişti dedi. benin için ümitsiz vaka değilsin seni çoluk çocuğa karıştırıcam görücen bak dedi.

böyleyken böyle işte :KK34:

napimm kuzum ama yaaa..:KK53:
mini tedavisini okurken gördüm ki ben de bilmeden mini tedavisi olmuşum ama tam tüp tedavisi ücreti ödemişim.:KK47:
belki bilirsin , anlatmışımdır, yaşım yüzünden hiç bir doktor benimle ilgilenmek istemiyordu. tüp bebek merkezine git diyorlardı. ama ben bir gün psikopata bağlayıp gittim 5. yada 6. doktordu galiba..benim tahlillerim bunlar , bunlara göre yaşımı dikkate almadan , benim çocuğum olur mu olmaz mı söyleyin dedim. yaşımı dikkate almazsa olurmuş...
Ama yaşım 42 miş..aaa ben de 20 sanıyodum, cıks cıkss.:KK51:

yani kuzum fsh - lh - e2 - tsh hatta amh bile yaşıma göre normal benim..:KK16:
ama yaşıma göre pardon doktorlara göre yaşlıyım... :KK33:
senin doktorun deyişiyle "40 yaş üstü" kriterinden mini ivf benim için en uygunudur.:KK51:

inşallah kuzum , çoluk çocuğa karıştığın günlerini de paylaşırsın bizimle... cıvıl cıvıl kalabalık bir ailen olur , temellerini eşin ve senin attığın.:KK16:
Rabbim yardımcın olsun kuzum:KK19:

Son düzenleme:
napimm kuzum ama yaaa..:KK53:
mini tedavisini okurken gördüm ki ben de bilmeden mini tedavisi olmuşum ama tam tüp tedavisi ücreti ödemişim.:KK47:
belki bilirsin , anlatmışımdır, yaşım yüzünden hiç bir doktor benimle ilgilenmek istemiyordu. tüp bebek merkezine git diyorlardı. ama ben bir gün psikopata bağlayıp gittim 5. yada 6. doktordu galiba..benim tahlillerim bunlar , bunlara göre yaşımı dikkate almadan , benim çocuğum olur mu olmaz mı söyleyin dedim. yaşımı dikkate almazsa olurmuş...
Ama yaşım 42 miş..aaa ben de 20 sanıyodum, cıks cıkss.:KK51:

yani kuzum fsh - lh - e2 - tsh hatta amh bile yaşıma göre normal benim..:KK16:
ama yaşıma göre pardon doktorlara göre yaşlıyım... :KK33:
senin doktorun deyişiyle "40 yaş üstü" kriterinden mini ivf benim için en uygunudur.:KK51:

inşallah kuzum , çoluk çocuğa karıştığın günlerini de paylaşırsın bizimle... cıvıl cıvıl kalabalık bir ailen olur , temellerini eşin ve senin attığın.:KK16:
Rabbim yardımcın olsun kuzum:KK19:

bak ne dicem şimdi sana. en yakın arkadaşlarımdan biri antalya dar geldi gitti istanbul'a. Bahçecide tedavi oldu ve şimdi 8 aylık bebeği var. yaş 42 :KK34: ayrıca bugün merkezde bir gebe bayan vardı beklerken sohbet ettik yaş 43 :KK34: ikiz bebeklere gebe 2 haftası kalmış. o yetmedi üstüne bide bebekli bir bayan ve eşi geldi. 6 aylık olmuş şeker kız. onunda yaşı 44 :KK34: yaşa takılmadığını biliyorum ama yinede söyleme gereği duydum bunları. zaten diğer tahlillerin normalken olmaması için sebep yok allahın takdirinden başka. merkezdeki o 2 bayana da düşük doz uygulamış doktor. yani mini tüp bebe.ama şu var aynı parayı alıyorlarmış hemşireye sordum. sadece ilaç parasından tasarruf ediyorsun ve bünyeye fazla ilaç girmiyor. güzel olan tarafı bu.

sadece ben değil inşallah hep birlikte bir gün ( ki gönülden inanıyorum buna) burda hepimiz miniklerimizin resimleri paylaşıcaz. ondan sonrada bebeklerimizle ilgili sohbetler yapıcaz. yok gazını çıkarmıyo, yok uyumadı, yemiyo içmiyo diye:KK1: dertlerimiz bunlar olacak ve bugünlerimizin geyiğini yapıcaz.

bak ne dicem şimdi sana. en yakın arkadaşlarımdan biri antalya dar geldi gitti istanbul'a. Bahçecide tedavi oldu ve şimdi 8 aylık bebeği var. yaş 42 :KK34: ayrıca bugün merkezde bir gebe bayan vardı beklerken sohbet ettik yaş 43 :KK34: ikiz bebeklere gebe 2 haftası kalmış. o yetmedi üstüne bide bebekli bir bayan ve eşi geldi. 6 aylık olmuş şeker kız. onunda yaşı 44 :KK34: yaşa takılmadığını biliyorum ama yinede söyleme gereği duydum bunları. zaten diğer tahlillerin normalken olmaması için sebep yok allahın takdirinden başka. merkezdeki o 2 bayana da düşük doz uygulamış doktor. yani mini tüp bebe.ama şu var aynı parayı alıyorlarmış hemşireye sordum. sadece ilaç parasından tasarruf ediyorsun ve bünyeye fazla ilaç girmiyor. güzel olan tarafı bu.

sadece ben değil inşallah hep birlikte bir gün ( ki gönülden inanıyorum buna) burda hepimiz miniklerimizin resimleri paylaşıcaz. ondan sonrada bebeklerimizle ilgili sohbetler yapıcaz. yok gazını çıkarmıyo, yok uyumadı, yemiyo içmiyo diye:KK1: dertlerimiz bunlar olacak ve bugünlerimizin geyiğini yapıcaz.

45 yaşında şehzadesini bekleyen kuzum puffy var bir de...:KK37:

Desteğin için , açıklamaların için çok teşekkürler neterem...:KK19: gelecek biliyorum...sadece ben onu bunca zaman istemediğim için , naz yapıyor bana...:KK1:

mailimin cevabı gelsin de bakacağım durumlara...:KK51:
Rabbimin izniyle kavuşacağız evlatlarımıza, parka götürücez onları , onlar oynarken :emir_bebek::KK55:biz çekirdek çitleyeceğiz ,
bunu da unutmaa...:KK1:

bir de sabah niyetine olsun , daha erken saatte başka bir topiğe yazmıştım sanırım 40 yaş üstü topiğiydi... :44:
Rabbim hayırlara çıkarsın dün gece bir rüya gördüm ben.:KK53:
Rüyamda bir kadın , tanıyor gibi ama tanımıyor gibiyim de... bana dokunuyor ve gözün aydın hamilesin diyor.
ama dikkat et , zor olacak.sakın şikayet etme , şikayet edersen gider bebeğin dedi... ağzımı açmam dedim...:KK50:
inan ki şikayet etmem, gazına , huysuzluğuna kurban olurum ben... :KK16:
bunca zaman onu istemediğim için beni affetsin , gelsin , sağlıklı sıhhatli huzurlu en önemlisi de hayırlı evlat olsun başka şey istemem inan ki kuzum...:KK17:

acıkk duygusala bağladımm kusura bakmaaa...:KK43:

Kizlarrrrrrr nasilsiiniz ben sizi surekli takipteyim haberiniz ola ben ise yogun esim geldi yurtdisidan musait oldugumda doncem size:))

kuzummm günaydınnn:KK19:
soğan suyu içmek , soğanı yemek kadar koku yapar diye endişe ediyorum da kuzum o yüzden...
yoksa tam da şimdi enfeksiyon varken içsem , double tedavi etkisi yapacak diye hemen başlamayı istiyorum.

ben hemen karbonat alacağım , evde var ama uzun zamandır duruyor.hassas bölgeye kullanacağız bari paketi açılmamış olsun en azından evdekinden tazedir.:KK34:
sirke demiştin bir de ama o ayrı bir uygulamamı... bu konuda yorumun nedir kuzum..

mini tüp neden uygun değil dedin , de bakimm bana... :KK37:
ben bu aralar her şeyi reddetme eğilimindeyim de atladığım bir şey varsa senden duyayım.:44:

Canim mini tupte 1 yada yumurta cikio ki hunkarinda olgun oldugu garanti degil iptal olma olasiligi fazla birde yumurta az oldugundan riske atamadiklarindan blast embriyo icin bekletilmiyorlar.sadece ekdik ilaac kullanmis oluyorsun ama yine ayni parayi odeyeceksin ama tup icin

Canim mini tupte 1 yada yumurta cikio ki hunkarinda olgun oldugu garanti degil iptal olma olasiligi fazla birde yumurta az oldugundan riske atamadiklarindan blast embriyo icin bekletilmiyorlar.sadece ekdik ilaac kullanmis oluyorsun ama yine ayni parayi odeyeceksin ama tup icin

bir arkadaş mini yapan yerler gerçekten mini ücreti alıyorlar dedi... 1250 mi 1750 euro ve 250 TL gibi ilaçlar dedi.
bu bakımdan jinemedden gelecek cevabı bekliyorum , mail atmıştım. sonrasında diğerlerine de aynı içerikle mail atacağım.

bir de ben klomeni kullanırken 4 yumurtam oluşmuştu biliyorsun. hani değerlerim de fena değil ya bakarsın daha iyi olur.

zaten hemen değil kuzum , bir kaç ay sonra...:KK37:

Kızlar tecrübelerinizi ihtiyacım var, dün akşam wc dw silince peceteye kan geldi
Daha sonra ara ara kahverengi akıntı gel sürekli yattım bügün kesildi dr. Aramıştım iğne yaptırdım
Hafta sonu olduğu için gidemedim yarın dr. Gidicem, çok moralim bozuldu ağladım
Kendi hesabıma göre 5+3 günlük kasıklarımda adet ağrısı gıbı ağrı ve kramp oluyo bir
Kac saniyelik ve belim ağırıyor bunlar normalmı bunları yaşayan varmı
Çok korktum hafif leke geliyor çok hafif yok denecek kadar az kahverengi
Bunuda jel kullandiğim için olduğunu düşünüyorum,
İnş. Herşey normaldır yarın olsun artık çok endişeliyim ;((((

Kızlar tecrübelerinizi ihtiyacım var, dün akşam wc dw silince peceteye kan geldi
Daha sonra ara ara kahverengi akıntı gel sürekli yattım bügün kesildi dr. Aramıştım iğne yaptırdım
Kendi hesabıma göre 5+3 günlük kasıklarımda adet ağrısı gıbı ağrı ve kramp oluyo bir

ArkDasim rahat ol bende yasadim suan cok sukur gecti yat dinlen yorma kendini sivi tuket bol bol su allahin izniyle gecer yeterki cok dusunme

kızlar gelmedi dimi beren660 dan...tühhhhh haber yok yani...

Yok canim ben hic gormedim ins mutlu haber aldiysa belkide dinleniyordur

bu topikten vermiştim hamiş haberimi.perşembeden beri içim kan ağlıyor.kontrole gittiğimde bebeklerimin yaşamadığını öğrendim.biri 6 hafta 3 diğeri 7 hafta 4 te mucizelerim beni bırakmış.ve ikiz olduğunuda o an öğrendim.dünyam başıma yıkıldı.cumartesi günüde kürtajla alındı bebeklerim.biri öldüğü için diğerinide zehirleyip öldürmüş diyorlar.Ama ben kendi kendimi suçluyorum aceba benim yaptığım bir hatamı vardı diye sebep arıyorum kendimce.doktorum tek yumurta ikizi olduğu için müdahale edemezdik zaten diyor.annelik nasıl bişeymişki onları görmeden duymadan bukadar bağlanabiliyormuş insan.şimdi hayatıma devam etmeye çalışıyorum ama bu olay aklımdan hiç çıkmıyor.okadar emek bir günde bitti.Rabbim böylesini hayırlı görmüş demekten başka çarem yok Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın.moraliniz bozulsun diye yazmadım sadece içimi dökmeye ihtiyacım vardı.inşallah en kısa sürede toparlanır yeni bir tedavi için gün sayarım...............

bu topikten vermiştim hamiş haberimi.perşembeden beri içim kan ağlıyor.kontrole gittiğimde bebeklerimin yaşamadığını öğrendim.biri 6 hafta 3 diğeri 7 hafta 4 te mucizelerim beni bırakmış.ve ikiz olduğunuda o an öğrendim.dünyam başıma yıkıldı.cumartesi günüde kürtajla alındı bebeklerim.biri öldüğü için diğerinide zehirleyip öldürmüş diyorlar.Ama ben kendi kendimi suçluyorum aceba benim yaptığım bir hatamı vardı diye sebep arıyorum kendimce.doktorum tek yumurta ikizi olduğu için müdahale edemezdik zaten diyor.annelik nasıl bişeymişki onları görmeden duymadan bukadar bağlanabiliyormuş insan.şimdi hayatıma devam etmeye çalışıyorum ama bu olay aklımdan hiç çıkmıyor.okadar emek bir günde bitti.Rabbim böylesini hayırlı görmüş demekten başka çarem yok Allahım kimseye bu acıyı yaşatmasın.moraliniz bozulsun diye yazmadım sadece içimi dökmeye ihtiyacım vardı.inşallah en kısa sürede toparlanır yeni bir tedavi için gün sayarım...............

çok üzüldüm. Rabbim sabır versin.
kendini suçlama ne olur.bizim bilemediğimiz bir sebebi vardır.

Rabbim yeniden hamile kalmanı ve bebeklerine kavuşmanı nasip etsin.

Allah sabır versin canım. aynı şeyleri bende geçen hafta yaşadım. benimkilerde ikizmiş. isimleri bile hazırdı canlarımın.hala geceleri yatağa yattığımda ağlıyorum deli gibi. bende sürekli kendimi suçluyorum. acaba benim yaptığım bişeyden mi oldu diye. evde herşey o 2 haflalık mutluluğumu hatırlatıyor bana. hiç bir şeye konsantre olamıyorum. şimdi bile senin haberini okuyunca elimde, kolumda, bacağımda can kalmadı. ama atlatıcaz bu acıları biliyorum ben. kucaklarımıza alıcaz yavrularımızı ve doya doya koklayacağız onları. bu ay bu topicde bu ortak acıyı 3 kişi yaşadık. diğer arkadaşımızda elfjeydi. .. hamile kalabiliyoruz bunu öğrendik. bundan sonra da neler yapabiliriz ona bakıcaz. ama yine takdir Allahın tabi.

moral bozuyorum diyede düşünme canım. inan burası insana terapi gibi geliyo. yalnız olmadığını öğreniyorsun.

Canım çok geçmiş olsun, ben de 9. hafta kaybettim bebişimi, çok zor kabullenmek biliyorum. Ama kendinde bir hata arama lütfen... Erken düşüklerin %70 i nerdeyse kromozom bozukluğundan oluyormuş gerisi anne ve çevreden kaynanklanan sebepler. Onlar da uyuşturucu, yuksek alkol, aşırı sigara, kan pıhtılaşma sorunları gibi sorunlardan...

Ben düşükten sonra çevremden ne çok yaşanan birşey olduğunu duydum, tanıdığım herkesin nerdeyse bir düşüğü olmuş, haberim bile olmamış. Şimdi rahmin yenilendi, hamile kalabildiğini gordun, bu tür pozitif sonuçlara odaklan lütfen.. Biliyosun gebe kalabilmenin ilk kuralı yüksek moral...

Kızlar cuma akşamı akapunktura gittik ilk defa, çok şeker bir doktorumuz var, elli küsür yaşındaymış ama bakınca en fazla 34 dersin, o kadar enerjik ve sağlıklı...

Düşüğüm olduğunu duyunca çok üzüldü, kanamamın 7 gündür şiddetle sürdüğünü soyleyince hemen tedavi edelim dedi. Ayak başparmaklarımın ucuna ikişer iğne batırdı, sırtıma da iki kap içinde bir ot yaktı... Kırmızı kanaman duracak, pıhtı kaldıysa temizlensin diye iğne batırdım, pıhtı gelirse korkma dedi... Sabaha da kendini daha enerjik hissedeceksin dedi.

Çok şükür seanstan beri kanama çok azaldı ve bugün nerdeyse bitti... Gozlerim açıldı nefes aldım nihayet diyebilirim... Kan kaybından perişan olmuşum meğer....

Kızlar cuma akşamı akapunktura gittik ilk defa, çok şeker bir doktorumuz var, elli küsür yaşındaymış ama bakınca en fazla 34 dersin, o kadar enerjik ve sağlıklı...

Düşüğüm olduğunu duyunca çok üzüldü, kanamamın 7 gündür şiddetle sürdüğünü soyleyince hemen tedavi edelim dedi. Ayak başparmaklarımın ucuna ikişer iğne batırdı, sırtıma da iki kap içinde bir ot yaktı... Kırmızı kanaman duracak, pıhtı kaldıysa temizlensin diye iğne batırdım, pıhtı gelirse korkma dedi... Sabaha da kendini daha enerjik hissedeceksin dedi.

Çok şükür seanstan beri kanama çok azaldı ve bugün nerdeyse bitti... Gozlerim açıldı nefes aldım nihayet diyebilirim... Kan kaybından perişan olmuşum meğer....

canım arkadaşım , çok şükür toparlanmaya başlamışsın.:KK16:

iyi doktorlarla buluştursun Rabbim bizi.Bebek sahibi olmaya çalışmanın hiç bir şeyinden bezmedim inan ki tüccar doktorlarla uğraşmaktan bezdiğim kadar.:KK51:

Dilerim daha iyi olursun artık.Yeni çalışmalar için kendini daha iyi hissedersin.:KK34:

Güzel haberlerini bekliyorum kuzum , öpüyorum seni kendine iyi çok iyi bak...:KK37:

bu arada Selcanı gördün mü oralarda , buralarda yok kendisi...:26:

X