- 30 Kasım 2016
- 7.942
- 17.818
-
- Konu Sahibi limonludondurmam
Pijama şapkaya gerek yok. Bol bol tek üst tek alt al. Kusan bebek olursa terlerse çok üst değişiyo. Yani bunlar şimdilik yeter. Zaten dışarı da çıkarırsın bol bol. Çıktıkça alırsın. Şimdiden dolabı doldurma. Hediye de gelir.
teşekkür ederim sizede hayırlı doğumlar :)o zaman tulumu azaltayım alt üst takımı fazla alayım en iyisi. bende tecrübede yok internneten araştırdım hepsini :)Ayaklı takımlardan almayın. ayakları büyük olursa sıkıntı oluyor. Ve inanın çabucak büyüyorlar. 15 gün sonra giyememişti benim kızım. Yazık 2-3 kez anca giyebiliyorlar onları. Ayaksızlardan alıp çorapla kapatırsınız. Şapkaları da lastikleri çok sıkı olanlardan almayın. Kafasını kesiyorlar. Bende mart başı doğuracağım nasipse. Kızımdan tecrübeliyim o yüzden. Ayaklı olarak bir hastane çıkışı almayı düşünüyorumHayırlı doğumlar.
sizin listenizde sade güzel ben yeniyim o yüzden hiç bilemiyorum internnet baktık. müslin bezinide aldım listeme. tulumda kişiden kişiye değişiyor çevremde sığmıyo çocuklar fazla alma tulum diyende olduİlk 40 güne planladıysanız bunları çok :)
Başlangıç için 1-2 aylık plan yapıp ona göre alın, sonra zamanı geldikçe kullanıma göre alırsınız.
Mesela ben tulum çok kullandım, görümcem alt değiştirirken pratik bulmadığı için hiç kullanmadı.
Benim oğlanlar uzun boylu olduğu için 15-20 günden sonra 3-6 aya geçtik.
Gibi...
Başlangıç için;
1 hastane çıkışı
2 5li takım (alt üst olanlardan)
2-3 tulum
10 çıtçıtlı body
3 de tulum altına soğuk olursa giydirmek için sadece alt.
Çorap
Ve battaniye. 2 normal/2 triko yada yün
Benimkiler yaz bebesi idi, ama şimdi kışın Doğum yapacağım
Listeye ek,
1 triko yada örme yelek
1 penye yelek
1 hırka
Bir muslin örtüler var ki Benim elim ayağım, 5 tane ondan :) ben banyo sonrası havludan önce ona bile sarıyordum, %100 pamuk hemen emiyor, sonra havluyla devam...
Mesela ağız mendili aldırdılar 10 tane, çocuklarım kusmadıgı için hiç kullanmadım.
İç zıbına ben ihtiyaç duymadım, göbeği düşene kadar da hiç kullanmadım, gerek Yok bence... zaten sık değiştiriliyor üstü başı.
Bana bu kadarı yetti.
Şimdi kız geliyor, yine bu kadar alacağım :)
sizin listenizde sade güzel ben yeniyim o yüzden hiç bilemiyorum internnet baktık. müslin bezinide aldım listeme. tulumda kişiden kişiye değişiyor çevremde sığmıyo çocuklar fazla alma tulum diyende oldu
Hastane çıkışı bir iki tane yeterli alt üst olsun tamamdır. öyle 10 lu takım falan almayın çok gereksiz.merhaba arkadaşlar :)
şubat sonu mart başı Allah izin verirse doğum yapıcam ufak tefek bişeyler almaya başladık listeyi yaptım ama henüz almadım tam olarak fazla mı eksik mi bana yardımcı olursanız çok sevinirim.
Miniğimin Listesi Şöyle Teyzeleri :)
2 adet hastane çıkışı
3 adet iç zıbını bağcıklı ( göbeği düşene kadar )
çıtçıtlı badi 10 adet (uzun kısa karışık)
ayaklı tulum 5 adet (penye kadife karışık)
ayrıca tulumun içine giyilenlerinden almayıda düşünüyorum 2-3 adet
ayaklı 4 ayaksız 2 adet alt pijama tarzı günlük kıyafet
5 adet üst günlük kıyfaet
7 8 adet gevşek iz bırakmayan çorap. Ayrıca annemin ördüğü patikler var :)
4 adet eldiven 2 adet şapka ( hastane çıkışlarıyla 4 adet oluyor şapka)
2 adet pijama takımı ( bu takım sizce tulum falan olduğu için gereksiz mi ?)
4 adet penye yelek
ağız mendili 15-20 adet
yaka önlüğü 4 adet
40 ından sonra dışarı çıkmak için kalın mont gibi tulum almayı düşünüyorum
atkı şapka takımı ayrıca.
uyku tulumuna gerek var mı sizce ? ayaklarına zarar vermeden bebeğimi üstten kundaklamayı düşünüyorum
bunlar alacağım şeyler eksik varsa veya fazlaysa fikir verir misiniz ? :)
ayrıca peluş battaniyesi penye battaniyesi alınıcak onları yazmadım. sadece kıyafetler fazla veya eksik mi öğrenebilirsem çok sevinirim :)
Şimdiden teşekkür ederim