Gebeliğe Hazırlık MART 2022 GEBELİK PLANLAYANLAR

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Hayırlı olsun canım çok sevindim
Kızlar şuan elim ayağım titriyor kizlarrrr çok şükür ya rabbim çok şükür hamileyim galiba testime bakın ne olur çok net gözükür batm geçeli bugün üçüncü günüm göğüs ağrım ve Beyza sulu akıntım var dün sol kasığımda agriy girdi bı bakın ne olur var dimi yanlış görmüyorum

canım bence test yapma sabret ne kadar geç öğrenirsen okadar iyi. şimdi içim içimi yiyor değerlerim yükselecekmi bişey olacakkmı diye en iyisi gecikince kan vermek hem değerin de yüksek çıkar hemde keseyi görmek için sabırsızlanmazsın. ah biz kızlar adet olur yumurtlamaya sabırsızlanırız yumurtladık adeti bekleriz hamile kaldık kesesiydi kalp atışıydı cinsiyetiydi hareket etmesiydi doğmasıydı.... kısaca hiç bitmeyecek beklemeler. sabrı öğrenmemiz lazım. kan ilacı olarak FerroZınc kullanıyorum demir ilaçlarının en iyisi folik asittr var çinkoda demirde ben eczanede teknikerim eczacım en iyisi olarak bunu yazdırttı doktoruma. birde ekstra olarak d vitamini yumuşak kapsül yazdırdı sende alabilirsin d vitamini gebe kalmayı kolaylaştırır. belki duymuşsundur mfk yönteminde doktor eşlere d vitamini öneriyor. ben devit3 5.000 ünite yumuşak kapsül (2 günde 1) ferrozınc ve folibol kullanıyorum.

Selam canım sen demir ilacına doktor tavsiyesi ile mi başladın. Hamilelik 4.ayda başlanıyor diye biliyorum. Bende de kronik kansızlık sorunu var da. Erken başlasam sorun olur mu acaba. En son 3 ay önce değerlerimde sınırdaydı

Kizlar bisi soracagim bat dündü henüz olmadim ama pazari bekliyorum yumurtlamayi gec gordum.

Sorum su ki dun ve bugun sag kasigimda agri mi desem sizlama mi desem bir aci var. Rahatsız etmiyo ama bilemedim pozitifi gorup boyle belirtileri olan var mi

Selam canım sen demir ilacına doktor tavsiyesi ile mi başladın. Hamilelik 4.ayda başlanıyor diye biliyorum. Bende de kronik kansızlık sorunu var da. Erken başlasam sorun olur mu acaba. En son 3 ay önce değerlerimde sınırdaydı
Başla kuzum hiçbir sorun olmaz aksine daha iyi benim ferritim 3 çok düşük kullanıyorum 1 ay olucak

Kızlar şuan elim ayağım titriyor kizlarrrr çok şükür ya rabbim çok şükür hamileyim galiba testime bakın ne olur çok net gözükür batm geçeli bugün üçüncü günüm göğüs ağrım ve Beyza sulu akıntım var dün sol kasığımda agriy girdi bı bakın ne olur var dimi yanlış görmüyorum
Ben kendi derdime bu postu görmemişim. Tebrik ederim seni canım 🥰🥰

Kizlar bisi soracagim bat dündü henüz olmadim ama pazari bekliyorum yumurtlamayi gec gordum.

Sorum su ki dun ve bugun sag kasigimda agri mi desem sizlama mi desem bir aci var. Rahatsız etmiyo ama bilemedim pozitifi gorup boyle belirtileri olan var mi
Yumurtalamayı ne zaman gördün canım zaten yumurtlamadan 14 gün sonra adet olunur

Ben pozitif ve suan sağ kasik ağrım ve bel ağrım var. Ama bel ağrım hafif. Sag kasik batma şeklinde gidip geliyo ara ara. Bat 1 gün gecikmiş. İdrar testi deneyebilirsin🥰

Şuan ferrum fort kullanıyorum canım peki diğer ay doktora senin dediğin ilaçtan yazdırmak istesem yazar mı bi sıkıntı olmaz dimi aynı tedavi çünkü? Bir de ferro zinc mi iyi gyno ferro sanol mu bu ilacı da çok övüyorlar
aynı canım ferrozınc içerik olarak daha kaliteli fakat çok çok aşırı düşükse demir hemen yükselsin diye gyno ferro içerinde demir daha yüksek yani doktorun uygun görürse ferrozınc kullan ama ek olarak folik asit de almalısın çünkü 0.5 mg kadar var fakat gebelik öncesi ve gebelikte daha yüksek doz folik asit kullanmasın bu demir haplarının içerğindeki folik asit senin vücudunun ihtiyacı kadar olan doz gebelikte bebeğe daha çok gerek ben folibol kullanıyorum her tablette 5 mg folik asit var yani ferrozınc te 10 tablettek toplam folik asit kadar. zten gebe kalmak isteyen herkes bence 3 ay öncesinden başlamalı folik asit almaya genelde döllenmeyi kolaylaştırmaz derler fakat yumurta kalitesini arttırarak döllenmedeki pürüzleri azalttığını yani kolaylaştırdığını düşünüyorum

aynı canım ferrozınc içerik olarak daha kaliteli fakat çok çok aşırı düşükse demir hemen yükselsin diye gyno ferro içerinde demir daha yüksek yani doktorun uygun görürse ferrozınc kullan ama ek olarak folik asit de almalısın çünkü 0.5 mg kadar var fakat gebelik öncesi ve gebelikte daha yüksek doz folik asit kullanmasın bu demir haplarının içerğindeki folik asit senin vücudunun ihtiyacı kadar olan doz gebelikte bebeğe daha çok gerek ben folibol kullanıyorum her tablette 5 mg folik asit var yani ferrozınc te 10 tablettek toplam folik asit kadar. zten gebe kalmak isteyen herkes bence 3 ay öncesinden başlamalı folik asit almaya genelde döllenmeyi kolaylaştırmaz derler fakat yumurta kalitesini arttırarak döllenmedeki pürüzleri azalttığını yani kolaylaştırdığını düşünüyorum
Günlük doz 400 mcg yani 0.40 mg diye biliyorum canım fazla doz almakta kötü olmaz mı

Yumurtalamayı ne zaman gördün canım zaten yumurtlamadan 14 gün sonra adet olunur
13 ya da 14 gordum ama normal dongume gore dun bat tarihimdi.
Ben pozitif ve suan sağ kasik ağrım ve bel ağrım var. Ama bel ağrım hafif. Sag kasik batma şeklinde gidip geliyo ara ara. Bat 1 gün gecikmiş. İdrar testi deneyebilirsin🥰
Ya dun yaptim negatif cikti ama bekliyorum simdi. Batma mi desem ince bi sizi gibi ara ara aynen dedigin gibi.

Sabah aç karnına mi alıyorsunuz peki
Önceden sabah aç karna alıyodum ama midem bulandı bi kaç gün sonra. Şimdi gece yatmadan önce içiyorum aç karna portakal suyuyla alıyorum demiri 6 kat arttırıyormuş. Ama sakın kendi kendine kullanmaya kalkma doktoruna danış canım hamilelikteki kan değeriyle öncesi bir olmaz mesela hamile olmadan önce sınır 11se şuan 14 falandır belki doktorun önermez. ben hamile olmadıgım için kullanıyorum zaten doktora gidip kullanmaya başladım kafama göre değil

13 ya da 14 gordum ama normal dongume gore dun bat tarihimdi.

Ya dun yaptim negatif cikti ama bekliyorum simdi. Batma mi desem ince bi sizi gibi ara ara aynen dedigin gibi.
Yumurtlamayı ayın kaçında gördün peki canım? Bat tarihin ona göre değişir mesela geçen hafta gördüysen bat 24 değilde ayın 1idir

canım bence sen hemen bi sağlık ocağında kan ver değerlerine baktır. ben araştırdım demir düşüklüğü yumurta kalitesini etkilediği gibi döllenen yumurtanın rahme tutunmasını engelliyor hatta düşük ihtimalini arttırıyormuş demir vitamini normal olanlar gebeliğin 4. ayında kullanma sebepleri bence bebeğin anneden beslenme sonucu demirin azalmaması içindir.ben kan verdim 10 çıktı düşüktü eczacım da demir olarak o ilacı önerdi bende doktoruma demir olarak bunu yaz dedim zaten doktorum da ben demeden o ilacı yazdı benim ekstra d vit. yazdırdım bence gerçekten hamile kalmak isteyen kişi bir an önce kan verip özellikle d, demir, b12 vit bakktırması tamamlaması gerek bebek için vücudumuzu sağlıklı bi hale getirmemiz için. sonrası rabbime kalmış. vitamin takviyesi gerçekten hafife alınacak bişey değil bilginiz olsun.

Kızlar 4 aydır çocuk istiyorum ama her ay negatifi görmekten ümidim azaldi.Bu ay yumurtlama günü eşim il dışında olduğu için değerlendiremedik.Yumurtlamadan 3 4 gün önce ve yumurtlamadan iki gün sonrası birliktelikler oldu yanlış hatırlamıyorsam. Uygulamadan takip ediyorum da batım 28 mart ama hiç adet belirtim yok genelde de sağ bazen sol alt karnimda ağrilar oluyor.Günlerdir de genital bölgemde ağri olup olup geçiyor,gögüs çevremde de kabarciklar belirginleşmiş.Acaba gebe olup bu belirtileri olan var mı?
Erken gebelik testi alsam mı bilemedim geçen ay mesela 3 gün gecikti adetim ama oldum regl.

Kızlar 4 aydır çocuk istiyorum ama her ay negatifi görmekten ümidim azaldi.Bu ay yumurtlama günü eşim il dışında olduğu için değerlendiremedik.Yumurtlamadan 3 4 gün önce ve yumurtlamadan iki gün sonrası birliktelikler oldu yanlış hatırlamıyorsam. Uygulamadan takip ediyorum da batım 28 mart ama hiç adet belirtim yok genelde de sağ bazen sol alt karnimda ağrilar oluyor.Günlerdir de genital bölgemde ağri olup olup geçiyor,gögüs çevremde de kabarciklar belirginleşmiş.Acaba gebe olup bu belirtileri olan var mı?
Erken gebelik testi alsam mı bilemedim geçen ay mesela 3 gün gecikti adetim ama oldum regl.
Bunlar belirtiler canım ama regl öncesi belirtilerle hamilelik belirtileri aynı. O uygulamaları hiç önermem bence çok yanlış ovulasyon testi kullansan daha iyi olur inşallah kullanmana gerek kalmaz hamilesindir

X