Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kızlar size bişe sorucam. Geçen hafta adetin 3. Günü doktora gittim. Ultrasonla baktı herhangi bi sorun yok dedi ama kan tahlili vs istemedi. Benim de aklım takıldı sadece ultrasonla enfeksiyon bile olsa görülür mü ki. Ben enfeksiyonum var gibi düşünüyorum da😅 akıntım çok oluyor ve bence kötü kokulu

Bende bu ay bu sistemi deycem 11-13-15 bir bölü bir boşla devam edicem rabbim inş nasip eder hepimize vakti saati rabbim biliyor her gün denediğim de oldu 5 gün ara vermeden de bu ay 3. Deneme ayı olacak nasipse 🙏inş güzel haberler alırız
İnşallah sabırsızlıkla adet günümü bekliyorum çok kafama takmamaya çalışıyorum kendimde belirti aramamaya çalışcam olumsuz olunca daha fazla üzülüyorum çünkü hakkımızda hayırlısı artık hepimiz için dua ediyorum herzaman

Canım 3 günüde değerlendirmen gerekiyor, hem yumurtlamaları hem çatlamayı, çünkü yumurtlama olduğunda bir sonraki günün çatlamamı olacağını yoksa yumurtlamanın devam edip etmeyeceğini bilemezsin, ertesi gün yumurtlama devam ediyorsa yeniden değerlendiriyoruz, silik görene kadar devam yani 🙈 silik gördüğümüz gün kapanış bitiriyoruz 😁
O sperm sağlığı için iyi olmaz bence ilk pik günü değerlendirsen zaten 2,3 gün sperm yaşıyo 1 gün boşluk bırakıp sonraki gün değerlendirirsen daha sağlıklı olur hemde bişey kaçırmış olmazsın

Yani haklısın bende korkuyordum aman dedim kullandım valla bi cesaret

Eşinde sperm sorunu yoksa çok sorun olmaz. Geçen bi topikte bir kadın adetten adete arada 28,29 gün her gün değerlendirdi ve gebe kaldı. 🤷‍♀️🤷‍♀️
Bende bi bakayım o zaman şu macuna kuzu... vala iyi sabretmis beni banyo yıldırıyo namazları kaçırdığım bile oldu Allahım affetsin

Etkileyebilir gün aşırı yap bence bir gün dolu bir gün boş ben öyle yaptım .yumurtada pik gördüğüm ilk gün değerlendirdik sonraki gün boş ve bir sonraki günde çatlamıştı silikti o günü de değerlendirip bıraktım artık bundan sonra dua edip bekliycem
Bende geçen ay öyle yaptım biliyo musun nasip sanırım birazda

Valla nblm ilk bebek düşündüğümüz de her gece birliktelik oldu ama hep böyle idi gebelik sağlandı öyle salmıştık nasip deyip ama nasip olmadı derken kürtaj korun adet ol falan 3 aydır her türlü devam yine ama nasip olmadı bide insan kaybedince aceleci oluyor herhal de bunaltıcı olmaya başladı inş bu ay nasip olur
Evet canım yaraları sarmak için ❤️ İnşallah bebişin bu ay geliyordur 🤲🏻🤲🏻

Kızlar size bişe sorucam. Geçen hafta adetin 3. Günü doktora gittim. Ultrasonla baktı herhangi bi sorun yok dedi ama kan tahlili vs istemedi. Benim de aklım takıldı sadece ultrasonla enfeksiyon bile olsa görülür mü ki. Ben enfeksiyonum var gibi düşünüyorum da😅 akıntım çok oluyor ve bence kötü kokulu
En azından bi simir testi alabilirdi ya neden bakmışlen almamış ki 🙈 of muayene zaten bi olay ikinci, üçüncü muayene artık zor ya😂 hazır bakmışken alsaydı keşke

Kızlar yorumlar mısınız bugün sanki koyu olmuş öyşe değil mi?

Eklentiler

• 20210220_155022.jpg
    20210220_155022.jpg
    102,1 KB · Görüntüleme: 51
O sperm sağlığı için iyi olmaz bence ilk pik günü değerlendirsen zaten 2,3 gün sperm yaşıyo 1 gün boşluk bırakıp sonraki gün değerlendirirsen daha sağlıklı olur hemde bişey kaçırmış olmazsın
Yok kız 2 gün üst üste bişi olmaz 😂 birde şöyle düşün yjmurtlama diye değerlendirdiğin gün aslında yumurtlama olmuyor, ertesi gün pik yaptığında gerçek yumurtlama günü oluyor ve o günü sperm kalitesi için boş geçip çatlama günü değerlendirmiş oluyorsun, o zaman gerçek yumurtlamayı kaçırmış oluyorsun, yumurtlama çatlamanın önündeki gün oluyor

En azından bi simir testi alabilirdi ya neden bakmışlen almamış ki 🙈 of muayene zaten bi olay ikinci, üçüncü muayene artık zor ya😂 hazır bakmışken alsaydı keşke
Bnde dün muayene oldum bnden aldı sinir testi 10 güne çıkar bu arada hiç sorun yok çok şükür yumurta fazladan var sıkıntı etme olur dedi inşallah bakalım artık

Üst üste değerlendirmek normal demi hani bişey olmaz
Canım yumurtlama günü ve çatlama gününün değerlendirilmesi gerekli, instagramda bir gebenin günlüğü sayfasınıda takip edebilirsiniz, Ebru hanımada sorabilirsiniz bu konularda cevap veriyor, örnekleride bolca var sayfasında 🙏🏻😊

Kızlar size bişey sorcam. Ben daha önce de yazmıştım 2. yi istiyoruz 10 yaşında bir kızım var 2- 2,5 yıldır istiyoruz ama olmadı. Adetin 3. günü doktora gittim tahlil hormon tahlili yapıldı. Hormonların iyi dedi doktor değerlerim şöyle
Progesteron: 0,14
Lh: 4,86
FSH: 7,12
Prolaktin: 15,65
Değerlerim normalse tüplerim tıkalı mı acaba sorusu aklıma takıldı. Sezeryanla doğum yaptım. Ne dersiniz olabilir mi

Bnde dün muayene oldum bnden aldı sinir testi 10 güne çıkar bu arada hiç sorun yok çok şükür yumurta fazladan var sıkıntı etme olur dedi inşallah bakalım artık
Bendende aldılar adetin ikinci günü gittiğimde hem hormon testi verdim hem simir testi, ama simir testi daha çıkmadı, kontrol günü geçsin diye geç çıkarıyorlar galiba o testi 🙈

Kızlar size bişey sorcam. Ben daha önce de yazmıştım 2. yi istiyoruz 10 yaşında bir kızım var 2- 2,5 yıldır istiyoruz ama olmadı. Adetin 3. günü doktora gittim tahlil hormon tahlili yapıldı. Hormonların iyi dedi doktor değerlerim şöyle
Progesteron: 0,14
Lh: 4,86
FSH: 7,12
Prolaktin: 15,65
Değerlerim normalse tüplerim tıkalı mı acaba sorusu aklıma takıldı. Sezeryanla doğum yaptım. Ne dersiniz olabilir mi
Olabilir canım bendende hsg filmi istendi geçen pazartesi çektirdim bir tüpüm tıkalıymış açıldı, 7 yaşında bir oğlum var sezeryanla doğmuştu 😊

Eki Görüntüle 2786103
Merhaba kızlar dün benim böyleydi. Ama degerlendiremedik:KK43: eşim baskı altında hissetti heralde görevi tamamlayamadık. Canım sıkıldı. Ama önceki iki gün değerlendirdik.
Yumurtlamadan onceki gunlerde de tutma ihtimali cok fazla bence canini skma☺️Doktorlar tarafindan soyleniyor. Zaten 72 saat yasiyor sperm olacaksa herturlu oluyor . Olmayacaksa da ne yapsan tutmuyor iyi dusun iyi olsun oyuzden😁

X