Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Evet cnm kullanıyorum 3 aydır. Protein C ve S bunlarda düşüğe etki edebiliyormuş. Bir takım da küçükken geçirdiğimiz kızamık, kızamıkçık testleri de yapıldı (rubella, elisa, IFAT) denen testlerde yapıldı çok şükür onlarda bir sıkıntı yok
O kadar çok teferruat var ki 😒

Evet cnm kullanıyorum 3 aydır. Protein C ve S bunlarda düşüğe etki edebiliyormuş. Bir takım da küçükken geçirdiğimiz kızamık, kızamıkçık testleri de yapıldı (rubella, elisa, IFAT) denen testlerde yapıldı çok şükür onlarda bir sıkıntı yok
benim rubella da falan sıkıntı çıktı git aşı oldu dedi bana ama bebeğin tutunmamasına etki ediyor mu bu durum

8 mart sanıyordum ama erken yumurtladim canim ovulasyon testinde gördüm önce sonra doktor kontrolunde de yumurtan catlamis dedi bana. Adete 3 gün var
Canım bence sen hamilesin umutlandırmak istemem ama 2 testte de ben çizgiyi gördüm. Kaç dk sonra çektin resimlerini?

benim rubella da falan sıkıntı çıktı git aşı oldu dedi bana ama bebeğin tutunmamasına etki ediyor mu bu durum
Rubella enfeksiyonu hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara (down sendromu) ya da düşüklere neden olabilir. Allah korusun. Önlemini bir an önce almalısınız

Rubella enfeksiyonu hamilelik sırasında geçirildiğinde bebekte ciddi hasarlara (down sendromu) ya da düşüklere neden olabilir. Allah korusun. Önlemini bir an önce almalısınız
aşının 3 doz yapılması gerekiyormuş ben 1 doz yaptırdım . tekrar mı aşı yaptırmalıyım acaba bilginiz varmı

8 mart sanıyordum ama erken yumurtladim canim ovulasyon testinde gördüm önce sonra doktor kontrolunde de yumurtan catlamis dedi bana. Adete 3 gün var
Ay hadi cnm hayırlısı. Ben günüme 4 gün kala idrar testinde öğrenmiştim. Gittim kan tahlili verdim 42 küsürlerde çıkmıştı ama sonuç hüsran. Adetine 3 gün varmış nasıl durabiliyorsun cnm ya

aşının 3 doz yapılması gerekiyormuş ben 1 doz yaptırdım . tekrar mı aşı yaptırmalıyım acaba bilginiz varmı
Malesef canım aşı konusunda hiçbir bilgim yok ne yalan söyleyim. Ama dediğim gibi düşüklere ve bebeğin gelişiminde etki ediyor. Burada ben topiklerde okumuştum. Dr.lar bu testleri istediği için etki etmesi yüksek ihtimal ki testleri istiyorlar. Bence ilgili bir bölüme danisirsaniz net bilgi öğrenebilirsiniz. Ben bu kadarını biliyorum cnm

Kuzum sen de desene Allah korusun ama 3 düşük yaptım diye. Nereden bilecekler. Ben evet 3 düşükten sonra araştırıldı ama gerçek mi değil mi araştırmadılar yani ne kadar düşük yaptığım. Üstelik git araştırma hastanesine genetik bölüme git benim 2 düşüğüm var ailede de pıhtılaşma var gebelik düşünüyorum yine sonu hüsran olmasindan endiseleniyoruz dersen hemen yaparlar diye tahmin ediyorum. Özellikle belirt yani ailede böyle bir durumun olduğunu.
Yalan söyleyemiyorum belli oluyor bariz 🙈yani onu da düşündüm de 😀ama sonunda yapıcam bunu da. Kadına gittim bir düşük oldu araştırmak istyrm diye bana boşuna para verme dedi. Kendi doktoruma kağıt yazdı araştırılsın diye. Az doktorum var ona bahsedicem bu durumu bu ay doktorum yoktu gelince koşa koşa gidip dicem. Zaten kansızlık tedavi görüyorum 2 aydır folbiol da verdi içiyorum 😅 şimdi bu ilaçlar içiyim de belki önlem olur.

Bana da yapma dediler ilk düşük diye ama iyiki yaptırdım bende pıhtılaşma çıktı 😒
Benim tek yaptırmadığım o kaldı da aklımda şüphe bu benim de inşlh. Değildir. Hatta gebeliğim bir hafta geriden geliyordu bebeğim gelişmiyordu doktorum dikkat et düşük tehliken var dedi. 😟Bu ay son denemem zaten aşılama yaptırcam benim birde eşim olmuyor iş gereği bu da ayrı sorunum izni hep yumurtlama dışında oluyor 😂 artık pess diyorum sıkıldım hepsinden de ya 🤦

Yalan söyleyemiyorum belli oluyor bariz 🙈yani onu da düşündüm de 😀ama sonunda yapıcam bunu da. Kadına gittim bir düşük oldu araştırmak istyrm diye bana boşuna para verme dedi. Kendi doktoruma kağıt yazdı araştırılsın diye. Az doktorum var ona bahsedicem bu durumu bu ay doktorum yoktu gelince koşa koşa gidip dicem. Zaten kansızlık tedavi görüyorum 2 aydır folbiol da verdi içiyorum 😅 şimdi bu ilaçlar içiyim de belki önlem olur.
Cnm ben 6 sene önce araştırma hastanesinde yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam ücret ödemedim ama 1.5 ay sonra cıktı tahlil sonuçları. Tabi maddi durumunuz el verisli ise özel labaratuvarlarda yaptırabilirsin daha erken çıkma ihtimali de var. Yalan konuşmak tabi ki kimse istemez ama malesef bize bunu mecbur ediyorlar. Empati duygusu yoksun bir milletiz (sözüm meclisten dışarı) kimsenin umurunda değil ne yazık ki. Aşılama da yaptırsan tüp bebekte yaptirsan problem varsa yine aynı sorunlar yaşanacaktır. Zaten tüp bebek de yaptirsan bir takım tahlil testlerden geçeceksin cnm

Cnm ben 6 sene önce araştırma hastanesinde yaptırdım yanlış hatırlamıyorsam ücret ödemedim ama 1.5 ay sonra cıktı tahlil sonuçları. Tabi maddi durumunuz el verisli ise özel labaratuvarlarda yaptırabilirsin daha erken çıkma ihtimali de var. Yalan konuşmak tabi ki kimse istemez ama malesef bize bunu mecbur ediyorlar. Empati duygusu yoksun bir milletiz (sözüm meclisten dışarı) kimsenin umurunda değil ne yazık ki.
Evet bırakıyorlar anlamıyorlar. Kan vermeye günüm geçse gitsem bana aşırı kanaman yoksa sorun değil adettir diyorlar düşük yaşadığım için gün geçince gitmek istyrm ya bu sebeble olursa diye. Birde benim düşük olup bir damla kanamam olmadı gebelik sonlanmış çoktan bir hafta önce. kontrole gidince doktor burada çocuk yok dedi şoka girdim içimde parçalanmış yine tık yok bende düşüğe dahil kürtaj ettiler kazdılar temizlediler öyle. Gelde bunu anlat kulak arkası dinliyor kimisi acı senin dert senin ben bunu biliyorum buna inanıyorum ancak aynı şeyi yaşamış olmalı yada duyarlı birine denk gelmelisin ki anlasın seni. Allahım ver beni bu çilelerden kurtar diyorum her defasında. Başka var mı bebeğin nasıl geçti varsa hamileliğin?

Merhaba , yarın dahiliye doktoruna gideceğim. Gebelik öncesi hangi tahlilleri istemeliyim doktordan ??
Gebelik öncesi kadın doğum uzmanına değil neden dahiliye gidiyorsunuz peki? Dahileye gittiğinde gebelik düşünüyorum deyip kan vitamin ve şeker gibi şeylere baktırabilrisn ama hormonlara kadın doğum bakıyor😉

X