Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Kizlar benim bugün 19. Günüm test yapsam cikarmi sizce yumurtlamadan sonraki 9.günüm valla strestenmi nedir midem bulaniyo hafif dalgalaniyo buay bi gecmedi gitti yaa
9 gün erken canım, 14. veya 16. günü bekle evde test yap 2. çizgiyi görürsen kan ver... sen 10-11 şubat gibi yumurtlamışsın ama öyle görünüyor..

Canım bat 22 mart. Dr. Gününe 4-5 gün kala kan ver dedi. 3 aydır bekliyoruz bakalım inş. bu ay son bulur. Gınaa geldi artık sağlık ocağı günün geçsin öyle yaptır demesinden her seferinde söylemekten yoruldum hemşire yorulmadi.
bu gibi düzensiz adet görülen durumlarda ovülasyon takibi ile yumurta çatladıktan 14-16 gün sonra evde yapılan testler de sonuç verir.

Eğer bugün yumurtlama olursa eşim vardiyada ve 4 gün ilişki olmamış olacak.Aksam olacaktı ben hastanelik olduğum için olamadı. Ertesi gün gelecek eşim catlamayı degerlendirebilirim belki ama benim bu ay yine denk gelmeyecek olmayacak bence. Bakalım daha kaç ay daha deneyeceğiz 😔
hep bu şekilde oluyorsa direkt aşılama yaptırabilirsiniz..durumu anlatın doktora yok demeyecektir.

Evet cnm kullanıyorum 3 aydır. Protein C ve S bunlarda düşüğe etki edebiliyormuş. Bir takım da küçükken geçirdiğimiz kızamık, kızamıkçık testleri de yapıldı (rubella, elisa, IFAT) denen testlerde yapıldı çok şükür onlarda bir sıkıntı yok
merhaba bu testlerden anlıyormusunuz yada paylaşırmısınız karşılaştırsak banada yapıldı bıse yok dendı ama ınternetde baska seyler yaı-zıyor

Yaaa nasip işte gerçekten.. bir sürü insana doğum yaptırıp tedavi ediyor ama bu durumdan mahrum çok zor bir durum.. gerçekte bazı şeylere gönülden iman edip razı olmak gerekiyor demekki. yoksa insan düşününce kafayı yer . Çevreye bakınca cahil cühela bir sürü çocuk doğuran bakmayan insan var. Ama herkese nasip edilen farklı demekki..
Çok haklısınız.. geçen de doğurup çöpe atatn bir kadının haberini gördüm... ne insanlar var...

Başka var mı bebeğin nasıl geçti varsa hamileliğin?
Benim düşüklerim adet gününden 1 hafta sonra gerçekleşiyor. Yani keseyi daha görmeden oluyor. Ağrı sızı ve yoğun kanamalı afedersiniz pihtili oluyor. Hiç kürtaj olmadım. Artık yorulup bunaldigimi gören dr. öğrenir öğrenmez rapor çıkartıp iğneye başlattı. Iyi ve duyarlı bir doktordu sayesinde 9 ay boyunca her gün bir tane aynı saatlerde göbekten vuruldum ve çok şükür doğumumu gerçekleştirdim herşey çok çok yolunda gitti. Tabi doğumdan sonra 20 gün daha kullanıp bıraktım. Pıhtı atmaması için. Şuan da 4.5 yasinda bir oğlum var :) şükürler olsun

merhaba bu testlerden anlıyormusunuz yada paylaşırmısınız karşılaştırsak banada yapıldı bıse yok dendı ama ınternetde baska seyler yaı-zıyor
Benimki bu şekilde anlayan varsa eğer

Eklentiler

• 9F39D805-B4C2-421E-BE0D-00F54CABDEA5.jpeg
    9F39D805-B4C2-421E-BE0D-00F54CABDEA5.jpeg
    222,7 KB · Görüntüleme: 42
Merhaba , yarın dahiliye doktoruna gideceğim. Gebelik öncesi hangi tahlilleri istemeliyim doktordan ??
Gebelik düşünüyorsanız size en iyi kadın doğumcu yardımcı olur. Üstelik yumurta takibi ve rahminizi değerlendirir. Dahiliye de sadece kan-idrar değerlerinize ve troid değerlerinize bakar.

Ben de öyle okudum hatta ilk hiç bilmeden hamile kaldım ama o hamileliğim kalp durması ile sonlandı bakalım şimdi nasıl olacak 🤷‍♀️
Kuzum sen hamile kalmışsan yine kalırsın endişelenme, herşey güzel olacak :))
Şimdi buna bakarken uzun cizgisi varsa testin kuruma çizgisi oluyor ama o gölge gibi silik çizgi ise olablr hevesini kırmak da değil amacım asla yinede heveslenme sonrası çok üzücü oluyor. Böyle çok gördüm ama sonu hüsran olan birisi olarak diyorum. En azından testte pembeyi görmeden kendini heveslendime kuzum 🤗
ben de seninle aynı fikirdeyim canım, ben çizgi göremedim. sonradan üzülmesini istemem arkadaşımızın... biraz daha geçsin tekrarlasın testi.
Merhaba , yarın dahiliye doktoruna gideceğim. Gebelik öncesi hangi tahlilleri istemeliyim doktordan ??
Dahiliye basit testler yapacaktır.. kadın doğuma aktarsın seni.. FSH, TSH, LH, E2, Prolaktin, AMH, İnsülin önemli verilerden...Vitamin de bakılmasında fayda var. Örneğin demir, c, d, b12, folik asit gibi...

Canım tahlil sonuçları resmin varsa paylaşır mısın anladığım kadarıyla yardımcı olabilirim

Gebelik düşünüyorsanız size en iyi kadın doğumcu yardımcı olur. Üstelik yumurta takibi ve rahminizi değerlendirir. Dahiliye de sadece kan-idrar değerlerinize ve troid değerlerinize bakar.
Kadın doğuma gittim sadece hormonlarıma bakıldı. Diğer değerlere bakılmadı . Bunun için gideceğim.

selam kızlar nasılsınız nasıl gidiyor..:halay:
ben bugün bi fenayım acayip belim ve göğüslerim ağrıyor dokunamıyorum sızlıyor çalışmasam evde gidip yatasım var yani. çok sinir bozucu yaa :KK12::KK12:

Ovulasyon döneminde pik oldu çatlama gördüyseniz teste devam etmenize gerek yok. Silik çıktığında herşey olmuştur olması gerektiği gibi. Gerisi Allah kerim deyip beklemektir 😉Testine devam etmene gerek yok birde boşuna harcama testini. Ovulasyon bittiyse devam etmenize gerek yok. Çünkü boşa olan bir durum olur. İlişkiye gelince keyfi ilişki olacaksa onu da siz bilirsiniz canım ama bebek için devam etmeyin derim 😊
Tamam kuzum çok sağol bugünde yaptım t iyice silik çıktı yapmak istemiyorum artık zaten

Kadın doğuma gittim sadece hormonlarıma bakıldı. Diğer değerlere bakılmadı . Bunun için gideceğim.
Valla ben anlamış değilim bu doktorları. Dahiliye doktorun yapmış olduğu testleri bana kadın doğumcu da yapmıştı. Üstelik bunu sağlık ocağı da yapıyor. Eğer troid hormonlarınız da sıkıntı varsa kadın doğum dr. Dahiliyeye yönlendiriyor. Bu durum dahiliyeyi de aşıyorsa seni endokrinoloji bölümüne sevk ediyor.

X