Gebeliğe Hazırlık Mart 2021 Gebelik Planlayanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Taze fasulye Taze fasulye bir gebenin günlüğünde var kızlar inceleyebilirsiniz.

mesela ilişkiyide (afedersiniz ) o şekilde ters olarak yapıyorsunuz. bittikten sonra yüz üstü yatıyorsunuz yatağa.

bende bu ay o şekilde denedim bence sperm rahime daha yakın oluyor bunu hissediyorsunuz. açıkçası klasik yönteme göre şunları fark ettim .

1 ) klasik yöntem denediğimde ilişkiden bir gün sonrası kasıklarımda böyle kuşun kanat çırpması gibi birşey hissederdim
ters rahim denediğim gün aynı hissi ilişkiden ilk yarım saat sonra hissettim

2) klasik yöntemde ilişkiden bir gün sonra ayağıma kramp girerdi
ters rahim denediğim gün aynı kramp ilişkiden ilk yarım saat sonra oldu.

3) spermin vijanamdan dışarı çıkış oranı da bayağı azaldı
4) klasik yöntem denediğimde günlerce kasıklarımda sürekli batma ve ağrı hissederdim. hatta hep bu ay hamileyim derdim ama sonuç hep hüsran olurdu

ters rahim denediğimde diğer günlerimde çok rahattım hiçbir ağrım olmadı.

benim kendimde farkettiklerim bunlardı. belki bir faydası olur diye yazmak istedim .başkasında aynı şeyler olur mu bilemiyorum .
Çok teşekkür ederim ❣️

Kalça kaslarimla sol bacak Kasım. Çok kasılıyor ve ağrıyor.
Yumurtlama dönemi benimde sağ kasığımda çok ağrı oldu bacağıma vurdu. İki gün böyle oldu. 3. Gün ağrı kesildi. Zaten doktora gitmiştim ağrım kesilmişti. O da bakmış ve yumurta çatlamış demişti.benim anladığım şu, yumurta çatlamak üzere iken oluyor o ağrılar kasık batmaları. Ağrı kesildiği günde yumurta çatlamış oluyor.
Yumurta takibi için kaçıncı gün gittiniz doktora peki? Adet günü mü öncesi mi sonra mı 🤔
Reglimin 3. Günü gittim önce. Hormon tahlil vsler yapıldı. O günden tam bir hafta sonra da kontrole çağırdı. Yani reglimin 11. Gününde gitmiş oldum. Yumurta çatlamak üzere dedi. 13. Gün yine gittim çatlamış dedi.

Yumurtlama dönemi benimde sağ kasığımda çok ağrı oldu bacağıma vurdu. İki gün böyle oldu. 3. Gün ağrı kesildi. Zaten doktora gitmiştim ağrım kesilmişti. O da bakmış ve yumurta çatlamış demişti.benim anladığım şu, yumurta çatlamak üzere iken oluyor o ağrılar kasık batmaları. Ağrı kesildiği günde yumurta çatlamış oluyor.

Reglimin 3. Günü gittim önce. Hormon tahlil vsler yapıldı. O günden tam bir hafta sonra da kontrole çağırdı. Yani reglimin 11. Gününde gitmiş oldum. Yumurta çatlamak üzere dedi. 13. Gün yine gittim çatlamış dedi.
Özel miydi devlet mi peki, devlet hastanelerinde birkaç gün sonrasına randevu kolay alınmıyor diye soruyorum.

Adet döngünüz kaç gün acaba. Kendi çatlama günümü bulmak için sordum. Benim 16-21. günler arası değişiyor çatlama. Buraya baktığımda çoğu kişi daha önce yumurtluyor. 🙄

Merhaba kizlar bende mart ayi icin gebelik istiyordum fakat sorunum var 🤦‍♀️ esim korona atlatti hic belirtisi yoktu fakat ilaclarini da kullandi (favicovir) ilacin prospektüsünde 7 gün korunma öneriliyor kullanali 2 hafta oldu önümüzdeki 2 gün benim yumurtlama günlerim bu ay vitamin ve kür kullandim uzun zamandir cocuk istiyoruz bugunleri degerlendirmeli miyim sizce 🤔🤔

Hoşbuldum canım, 🙈 ya ben zaten beklemiyordum 😅 çünkü günümü karıştırdım yumurta çatlama dan değerlendirme olmadı belki onun rahatlığı vardı değerlendirseydik üzülebilirdim😳 sonuç burdayım umarım bu ay bize hayırlı olur 🙏 bende döngümğ karıştırmam🙏 sen nasılsın ilk şok gitmiştir tabi
Bende çatlatma pik gördüm heyecan yapmıştım açıkcası belirtilerim ilk defa olan şeylerdi ama bundan sonrası için güzel şeyler olsun inşallah iyiyim biranda adetimle birlikte duygusallığımı attım bomba gibi hazırım mart kedileri gibi 😂boş geçirmicem ama çabamda olmayacak 😀ya tutarsa diyerek yaşıcam bu ay. 🙈Döngünü neden karıştırıyorsun ki peki onu anlayamadın 🤗

Kızlar merhaba hepinize, bugün moralim biraz kötü, geçenlerde hormon tahlili ve hsg çektirmiştim belki hatırlayanlarınız vardır, tüm tahlillerim ancak toparlandı bugün doktora gösterdim, tüm tahlillerim çok iyi yalnız amh çok düşük çıkmış, doktorum herhangi bir ilaç vs vermedi, bu aşamada çok zor dedi, yumurta rezervim çok azalmış malesef, iki kez aşılama sonrasında tüp bebek deneyebiliriz dedi, sen düşün taşın karar verirsen gel dedi, evde ovül testi yaptım fotoda göreceğiniz üzere bugün yumurtlama günü, testi yaparken inşallah değildir bugün olmasın derken kıpkırmızı çıktı, bugünü ve yarını değerlendiricem umudumuz baki, 😊 inşallah tez zamanda yüzümüz gülecek 🙏🏻🙏🏻

Eklentiler

• 445C0FE9-5C7B-488C-9C33-76BC0F04E66E.jpeg
    445C0FE9-5C7B-488C-9C33-76BC0F04E66E.jpeg
    49,8 KB · Görüntüleme: 35

Benim kasıklarım değilde. Bacak kaslarim ağrıdı canim

Kızlar merhaba hepinize, bugün moralim biraz kötü, geçenlerde hormon tahlili ve hsg çektirmiştim belki hatırlayanlarınız vardır, tüm tahlillerim ancak toparlandı bugün doktora gösterdim, tüm tahlillerim çok iyi yalnız amh çok düşük çıkmış, doktorum herhangi bir ilaç vs vermedi, bu aşamada çok zor dedi, yumurta rezervim çok azalmış malesef, iki kez aşılama sonrasında tüp bebek deneyebiliriz dedi, sen düşün taşın karar verirsen gel dedi, evde ovül testi yaptım fotoda göreceğiniz üzere bugün yumurtlama günü, testi yaparken inşallah değildir bugün olmasın derken kıpkırmızı çıktı, bugünü ve yarını değerlendiricem umudumuz baki, 😊 inşallah tez zamanda yüzümüz gülecek 🙏🏻🙏🏻
Bazı şeyler çok darda kaldığında ummadığında olurmuş. Kim bilir sizin için dua edeceğim gönlünüzce olsun değerlendirin belki 🌸 açar çiçek sizin için ❤️amh kaç acaba? 🤔 Rabbim yanınızda olsun hep dilerim. 🙏

Kaç çıktı canım amh? Maşallah test kopkoyu inşallah gerek kalmadan hamile kalırsın bu ay💐

Tamam aynen öyle yapalım peki yarın akşam yerine yarın sabah yapsam ne diyorsun fikrini merak ettim yarın tam pik olur ya akşam değilde yarın sabah
Olur canım hiç fark etmez çatlama olduktan sonra önemli değil o kadar. Pik içinde yapılan ilişki daha anlamlı. Merak ettiğim yumurtan hemen çatlıyor mu zaman mı alıyor?

merhaba kızlar testimi evde unutmusum :KK43: yapamıcam ama kasıklarımda ağrı var regl olacakmısım gibi of ya neden unuttum ki
Olsun canım iş yerinden eve gitmeden 1 veya 2 saat önce içme sıvı alma gidince hemen yap. Üzme kendini o kadar hızlı pik olsa kaybolmaz gün içinde 🤗

Arkadaşlar bir şey merak ettim ben bu ovulasyon testini ilk defa yapacağım inşallah. Şimdi mesela bazı kadınlar düzenli adet olsa bile yumurtlama olmayabiliyor falan deniliyor ya. Bu test ile yumurtlayip yumurtlamadigimizi görüyoruz değil mi.

Olur canım hiç fark etmez çatlama olduktan sonra önemli değil o kadar. Pik içinde yapılan ilişki daha anlamlı. Merak ettiğim yumurtan hemen çatlıyor mu zaman mı alıyor?
Pik 2 gün sürüyor ve t C den hep koyu çıkar bu gün eşit yarın koyu çıkar 2 gün koyu kalıyor sonra da yavaş yavaş açılıyor benim

Ben yumurtlama günümü reglden bir hafta kadar sonra anlıyordum böyle yumurta beyazı gibi ince bir şey geliyor . Bazen yoğun oluyordu bazen az .ama öyle kasik ağrısı vs hissetmiyorum. Reglim sancılı olduğu için belki o sancıyi pek hissetmiyor olabilirim. İllaki sancı vs hissetmek mi gerekiyor yumurtlamada

Arkadaşlar bir şey merak ettim ben bu ovulasyon testini ilk defa yapacağım inşallah. Şimdi mesela bazı kadınlar düzenli adet olsa bile yumurtlama olmayabiliyor falan deniliyor ya. Bu test ile yumurtlayip yumurtlamadigimizi görüyoruz değil mi.
Ben yumurtladığımı yumurtladığımı da gördüm ama aynı zamanda doktora gidip test ettiğim birşey değildi tabi ki. 🙈 Birgebeningünlüğü ebru abla ile test etmiştik. Korkmuştum iki ay üst üste yumurta olmazsa doktora git demişti. Ama şu da vardı zaten doktor kontrolünden sonra başlamıştım teste birşeyim olmadığına emindim. Yumurta oluyordu lakin pik olmamıştı bir kere. 🙈Senin testin hangisi kaset mi strip mi acaba?

X