- 27 Aralık 2016
- 609
- 369
- 35
Bu saydiginiz testlerin ne faydasi var dusugu falan mi engelliyor birde foyatlari nekadar bu testlerin?merhabalar arkadaşım ngs pgt yaptırmak en güzeli bende keşke yaptırsaydım diyorum
benimde kontrol cuma günü olacak herşey yolunda ise 19-21 mart arası transfer olur
Arkadaşım tüp bebekte negatif almış veya pozitif görmüş ama kaybı olanlar ile 35 yaş üstü olanlara kromozom ve genetik tarama yapılıyor embriyo üzerinde yurtdışına gönderilen örnekleri inceliyiorlar ve %97-98 oranla sorun neyse bildiriyor bu embriyo böylece en baştan ayıklaniyor ama pgt ngs yaptırıp sorun olmayan embriyo illa tutacak diye birşeyde yok en azindaa gebelik olursa sağlıklı bir çocuk tasigini biliyorsun ikili üçlü dörtlü testlere ( gebelik döneminde yapılıyor) rahat bir sekilde giriyorsunBu saydiginiz testlerin ne faydasi var dusugu falan mi engelliyor birde foyatlari nekadar bu testlerin?
Anladim sanirm bunuda dr talep ediyor bizden yapalim diye anlafigim kadariyla tedavi dusunuyorumdabakalim neler gorucez.tesekkrlerArkadaşım tüp bebekte negatif almış veya pozitif görmüş ama kaybı olanlar ile 35 yaş üstü olanlara kromozom ve genetik tarama yapılıyor embriyo üzerinde yurtdışına gönderilen örnekleri inceliyiorlar ve %97-98 oranla sorun neyse bildiriyor bu embriyo böylece en baştan ayıklaniyor ama pgt ngs yaptırıp sorun olmayan embriyo illa tutacak diye birşeyde yok en azindaa gebelik olursa sağlıklı bir çocuk tasigini biliyorsun ikili üçlü dörtlü testlere ( gebelik döneminde yapılıyor) rahat bir sekilde giriyorsun
Bahcecide embriyo başı en son 350 dolardı 2017 yılında
Ben 35 yaş üstüyum Dr tavsiye etmedi ama keşke ben isteseydim diyorumAnlad
Anladim sanirm bunuda dr talep ediyor bizden yapalim diye anlafigim kadariyla tedavi dusunuyorumdabakalim neler gorucez.tesekkrler
Hayırlı olsun inşallah. Allah kucaginiza almayı nasip etsin. Hak eden herkese anneliği tattirsinArkadaşlar bende bugün sonucumu aldım.Çok şükür pozitif.İnşallah rabbim tüm evlat isteyenlerin kucağını doldursun içinde de benimkini.
Hayitli olsun canım Allah tamamına erdirsin inşallahArkadaşlar bende bugün sonucumu aldım.Çok şükür pozitif.İnşallah rabbim tüm evlat isteyenlerin kucağını doldursun içinde de benimkini.
basta cok uzuldum de suan uzulmuyorum yıcek ekmegı yokmus belkıde saglıksız hayrsız olacaktı. bugun 12 gunm ama kan fılan bakmadm bıdha hatta suan pazar dıe gezmeye cıktm esımle yarn bıdaha yaptcm 5ın altndysa arayıp ılacları bırakacam önume bakcam. napalım ınsanlar kocaman evlatlarını topraga verıo herkes bı sekılde sınav olacak.. rabbım hakkıyla gecıp ödulunu almayı nasıp etsn hem bu sunyada hem öbur dunyada ınsaallahÜmitsizliğe kapılma sonradan değerler normale dönebilir canım. İlaçları bırakma doktorun bırak demediği sürece. Herşeyin bir vakti canım. Üzülme sakın
Bu benim ikinci transferim yarın olacak.hic lucrin kullanmadım. Ilk transferimde de kullanmamıştım gonal f kullanmıştım. Eğer lucrin yumrtaliklari uyarıp yumurta elde etmek için kullanılıyorsa dondurulmuş tedavide kullanılmaz. Daha bugün sordum ilk transferimde ohss geçirdim bunda öyle bi risk var mi diye. Dondurulmuslarda yumurtaliklar uyarilmadiklari için böyle bi risk yok dedi doktor.kızlar birşey soracağım. tüp bebekte lucrin kullanıp dondurulmuş embriyo tranferi deneyen oldu mu?
yumurta üretme sürecinde lucrin kullandım ama dondurulmuşta da kullanılıyor mu? eğer öyleyse adetten bir hafta önce başlamak gerekiyor ya . bu sebepten bir ay daha beklemek istemiyorum. bilgisi olan cevap verebilir mi? sadece rahim kalınlaştırıcı mı kullanılıyor?
Yok tatlım bu kistlerin uyumasını sağlayan bi baskılayıcı ilaç bende gonal f kullandım yumurta büyütmek için. Ohss riski yüzünden donduruldu embriyolar şimdi transfer edilecek .Bu benim ikinci transferim yarın olacak.hic lucrin kullanmadım. Ilk transferimde de kullanmamıştım gonal f kullanmıştım. Eğer lucrin yumrtaliklari uyarıp yumurta elde etmek için kullanılıyorsa dondurulmuş tedavide kullanılmaz. Daha bugün sordum ilk transferimde ohss geçirdim bunda öyle bi risk var mi diye. Dondurulmuslarda yumurtaliklar uyarilmadiklari için böyle bi risk yok dedi doktor.
Hangi saaats vurduysan o saatte vurmaya devam et , ilacını takip eden hemşire 20:00 diye yazdısaati 5 ya da 10 gece yapman çok önemli değil,ben hemşireye 20:05 gece yaptım sıkıntı olur mu dedim yok dediKizlar birsey soracam ben cumartesi gunu tedaviye basladim karindan igne antibiyotik ve folik asit kullaniyorum yarin kontrolum var doktor bana karindan igneyi 2 ile 7 arasi vurul dedi ben ancak 7 yi 10 geceye yetisebildim ve her gun ayni saatte oldugu icin mecbur oyle devam ettim sizce sorun olurmu