Mart 2009 da doğuracak anne adayları (doğurmuşlardan geriye kalanlar)

kızlar selam,
bugün baya yoruldum sonra da eşim geldi. bilgisayarı eşime kaptırdım bugün girmem pek zor artık ne zaman eşimi kaldırabilirsem başından.
Aslıcım kalbim seninle güzel haberlerini bekliyorum tatlım. dua etcem bol bol.
 
ezgiii sesin çıkmamış hiiiiiiç.

sibserrrr rüyacık çoook tatlı maşallah allah bağışlasın minnoooşş
 
tsk ederim canlarimda birsey diycem benim kiiz cok uyuyor neden yaaa hic uyanmiyor ara sira uyaniyor ben emziriyorum oda 6saat fln arayla aksamlari hele hic kalkmiyor neden ? kendimmi uyandirip emzireyim
 
selam gençlik anca girebiliyorum aksatıyorum biraz sizi affola a.s. ee alya hanımın emzir altını temizle uyut sev okşa derken fırsat buluyom kızlar vala yemek yeemgı ve rahat rahat utvalete gıtmeyı ozledım be :roflol:

ee sizde ne var ne yok varmı doguran eden aaaaaaayyy benım kız sıctı :roflol: onu bi temizleyim gelirim yine :)
 
dilekcim valla artık yemekler 5 dk da yeniyor tıkanıyorum yutcam diye..çünkü zilli yemek vaktini biliyor sanki...neyse artık bundan sonra böyle..annelerde gidince babasına emanet edip mutfakla falan öyle ilgilenirim..şöyle uykuları bir düzene girse...
bazen uzun aralıklarla uyanık kalıyor 3 saat falan...daha fazla uyuması gerekmiyormu bunun yaa
 
sende 24. sirada olsaydin seninde sesin cikmazdi :roflol::roflol: ben sessiz sessiz takiliyom siz bana aldirmayin yokmusum gibi davranin :roflol:

yaa sanki ben 13. sıradayım da noluyo pehhh:roflol:
yaa bugün çok yormuşum kendimi belim çok ağrıdı. doğurayım diye temizliğe verdim kendimi :roflol::roflol::roflol:
 
tsk ederim canlarimda birsey diycem benim kiiz cok uyuyor neden yaaa hic uyanmiyor ara sira uyaniyor ben emziriyorum oda 6saat fln arayla aksamlari hele hic kalkmiyor neden ? kendimmi uyandirip emzireyim

canım benim bildiğim ilk zamanlar sık sık emzirmelisin annemler teyzemin kızının burnunu sıkıp uyandırırlardı emziridi teyzem.
 
Bebek hangi sıklıkta emzirilmeli?

Bebeğiniz sizi, ihtiyacı olduğu zaman emecektir. Acıktığı zaman ağlayacak, yeterince aldığı zaman da beslenmeyi durduracaktır.

Bebeklerin çok küçük mideleri vardır, bu yüzden de beslenme zamanında sadece üstesinden gelebilecekleri kadar ufak miktar alırlar. Sonuç beslenme sayılarında sıklık. ılk bir kaç haftada, yeni doğan bebeğiniz 24 saatlik zaman dilimi içinde 7-8 beslenmeye ihtiyaç duyar.

Bu da her 3-4 saatte bir beslenme demek, ve genelde gece boyunca 1 defa olur. Bebeğinizin beslenme saatleri arasında dinlenmeye ve yediklerini sindirmeye ihtiyaçları vardır. Bu zaman aralığı da sütünüzün tekrar dolmasına yardımcı olur. ılk aydan sonra emzirme sıklığı günde 5-6 defaya düşer.

Her emzirme genellikle yaklaşık 10-20 dk. arasındadır. Başlangıçta bebeğiniz biraz arsızca (doyumsuzca) davranacaktır; fakat; doydukça ve yoruldukça daha sakin bir şekilde emecek ve durgunlaşacaktır. Bebeğinizin yeterince beslenip beslenmediğini görmenin en iyi yolu, aylık kilo artışının düzenli olarak takip edilmesidir.
alıntıdır.
 
Uzmanlar, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslendiği takdirde daha sağlıklı ve hızlı büyüyeceğini söylüyor. Bebeklerin gelişimi için anne sütünün en iyi gıda olduğuna dikkat çeken Isparta Sağlık ıl Müdürü Dr. Levent Yılmazer, bebeklerin ilk 6 ay sadece anne sütüyle beslenmesi gerektiğine dikkat çekti. Emzirmenin iyi iletişim sağladığını ifade eden Yılmazer, böylelikle anne ile bebeğin birbirlerini benimsediğini söyledi. Anne sütünün bebekleri her türlü hastalıktan koruduğuna da değinen Dr. Yılmazer, bu sayede bebeklerin daha sağlıklı büyüyeceğini anlattı. Bebeğin anneden emeceği ilk sütün çok besleyici olduğunu hatırlatan Yılmazer, şöyle devam etti: "Yeni doğan bebekler gece ve gündüz 1 veya 3 saat aralıkla emmek ister. Emzirme belirli saatlerle değil bebek istedikçe yapılmalı. Bebek ağladı zaman emzirilmeli. Bebeği sık sık emzirmek süt oluşumunu hızlandırır. Emziren annenin çok yorulmaması ve uykusuzu kalmaması gerekir." Annenin emzirme için öncelikle kendine güvenmesi gerektiğini tavsiye eden Dr. Yılmazer, ilk kez anne olanların tecrübeli olanlardan yardım alabileceğini belirtti. Yılmazer, anne sütü ile beslenen bebeğin D vitamini ve flor dışında hiçbir ek sıvıya, besine ve vitamine gereksinim duymadığını da ekledi.
alıntıdır...
 
nehiray aslı yarın kavuşıyorsunuz bebişlerine sağlıkla inşallah.
denizcim geç kaldım yazmak için ama .41 taşa taşı topla iyice yıka herbirine 1 elham 3 kulhü oku.küvetine alyansını at.yıka en son duruladıktan sonra yine taşlı suyu okuyarak üzerinden dök.40 ındada aynısını yap.ama taşlar okunmuş olduğu için 4o ında okumana gerek yok.40 gezmesine gitmek istersen ya en uzak yere yada en yaşlı birine git ki ömrü uzun olsun.hayırlı olsun yarı 40 ınız nazarları dökülsün inşallah.
 
Bebek kaç saat uyumalı?
Yeni doğan bebeğiniz ilk haftalarda günde 17-18 saat uyur. 3. ayda ise uykusu günde 15 saate düşer. Ancak bu uyku hiçbir zaman gece olsun gündüz olsun aralıksız olarak 2-3 saati geçmez. Böylece bu dönemde siz de hiçbir zaman 2-3 saatten fazla aralıksız uyuyamazsınız.

Bu yazıda sizlere bebeklerin uykusu bu konusunda birkaç öğüt verilecektir.

0-3 ay: Yeni doğan bebeğiniz ilk haftalarda günde 17-18 saat uyur. 3. ayda ise uykusu günde 15 saate düşer. Ancak bu uyku hiçbir zaman gece olsun gündüz olsun aralıksız olarak 2-3 saati geçmez. Böylece bu dönemde siz de hiçbir zaman 2-3 saatten fazla aralıksız uyuyamazsınız. Ya beslemek için, ya altını almak için veya sadece oynamak için uykunuz mutlaka bölünecektir. Bu durum çoğu bebekte 5-6.aya kadar sürer.Bu süre içinde size düşen görev bebeğinizin uyku alışkanlıklarını yerleştirebilmek için alıştırmalara başlamaktır.

Bebeğiniz uykusu geldiğinde gözlerini ovuşturmak, kulaklarını çekiştirmek gibi birtakım hareketler yapar. Bu hareketleri öğrenin.

Bebeğinize gece ve gündüzün farkını öğretmeye başlayın.Buna 2 haftalıkken başlayın.Gündüz onunla oynayın, konuşun, ilgilenin. Gece uyku vakti geldiğinde ışıkları karartın, oynadığınız oyunları mümkün olduğunca yavaşlatın. Onun ilgisini çekecek tüm aktiviteleri sınırlayın. Çamaşır, bulaşık makinesi vs. aletleri çalıştırmayın.

6-8 haftalık olduğunda bebeğinize kendi kendine uyuma şansı tanıyın. Onu yatağına yatırın, uyutmak için çaba sarfetmeyin, kucağınıza almayın veya sallamayın. Böylece kendiliğinden uyumayı öğrenme şansı tanıyın.

3-6 ay: 3-4 aylık olan çoğu bebek günde 15 saat uyur. Bunun yaklaşık 10 saati gece, 5 saati ise gündüzdür. Eskisi gibi her 2-3 saatte bir uyanmamaktadır. Geceleri ancak bir kaç kez beslemek için uyanabilirsiniz. Gündüz uykuları ise 2-3 parti halinde yaklaşık 5 saat olacaktır.Bu dönemde:

Bebeğinizin uyku saatlerini planlamaya başlayabilirsiniz. Geceleri 20- 20.30 sıralarında uyuması uygun olacaktır. Bu saatlerde bebeğiniz çok enerjik görünse de yatmasını sağlayın. gündüz uykularını da belli saatlere planlamaya çalışın.

Yatma zamanı için bir takım alıştırmalar geliştirmeye çalışın. Onu yatırmadan önce oynadığınız oyunları yavaşlatın. Pijamalarını giydirin. Hikaye anlatın, ninni söyleyin. Işıkları azaltın. Bunu her gün yaparak bebeğinizin yatma saati geldiğini öğrenmesini sağlayın.

Bebeğiniz gece uykusunu 10 saat uyuduktan sonra onu uyandırın. böylece gündüz uykularını da düzenli uyumasını sağlarsınız.

6-9 ay: Günlük uykusu yaklaşık 14 saattir. 7 saate yakın bir süre hiç uyanmadan uyuyabilir. Sabah ve öğleden sonra olmak üzere günde iki kez kısa süreli gündüz uykuları uyuması uyku düzeninin sağlanmasında faydalı olacaktır.

Bu dönemde yatma zamanı için daha önceden geliştirdiğiniz alıştırmaların faydasını göreceksiniz. Artık önceden alıştırdığınız gibi pijamaları giydirdiğinizde, hikaye okuyup ninni söylediğinizde uyku zamanının geldiğini kabul edecektir.
Her gün aynı saatte gündüz uykularına yatmasını sağlayın.
Kendi kendine uyuyakalmasını sağlamaya çalışın.

9-12 ay: Bu aylarda muhtemelen bebeğiniz geceleri 10-12 saat ve gündüzleri iki kez yarım- 2 saat uyuyor olacaktır. Size düşen ise yatma zamanı alışkanlıklarını bozmamasını sağlamak, kendi kendine uyuması için gerekenleri yapmak olmalıdır.

12-18 ay:Bu aylarda bebeğiniz günde 13-14 saat uyuyacaktır. 18 aylık olduğunda günde iki kez olan kısa gündüz uykularını öğleden sonraları yarım- iki saatlik tek uykuya indirebilir.Size düşen ise yatma zamanı alışkanlıklarını bozmamasını sağlamak, kendi kendine uyuması için gerekenleri yapmak olmalıdır.

18- 24 ay:Geceleri 10-12 saat, gündüzleri 2 saatlik bir öğlen uykusu yeterli olacaktır. Bu aylarda çocuğunuz oluşturduğunuz alışkanlıkları yıkabilmek için çeşitli hilelere başvurabilir.
 
arkadaşlar yarın doğuma gidiyorum kısmetse... önce suni sancı verilecek olmazsa sezercik olcaz...
inşallah bebeğim ve benim için hayırlısı olur... dualarınızı bekliyorum.... heyecanlı değilim sadece merak ediyorum neler olacağını, onuda inşallah yaşayıp görücez... en kısa zamanda buraya yazmaya çalışıcam kendinize ve bebeklerinize iyi bakın...

haa bu arada hala önümde bir gece var kendi sancmın gelmesi için... benneyaptımki :Saruboceq:
 
tşk ederiz damla teyzesi güzel bilgilerdi bizim için Şeniz a.s.
a.s. umarım faydası olmuştur.
arkadaşlar yarın doğuma gidiyorum kısmetse... önce suni sancı verilecek olmazsa sezercik olcaz...
inşallah bebeğim ve benim için hayırlısı olur... dualarınızı bekliyorum.... heyecanlı değilim sadece merak ediyorum neler olacağını, onuda inşallah yaşayıp görücez... en kısa zamanda buraya yazmaya çalışıcam kendinize ve bebeklerinize iyi bakın...

haa bu arada hala önümde bir gece var kendi sancmın gelmesi için... benneyaptımki :Saruboceq:

hakkında hayırllısı olsun güsel haberlerini bekliyoruzz
 
damlacım çok sağol canım.ama benim kız o kadar bile uyumuyor kafasına göre uyuyor işte.
rebeca canım hadi hayırlı sağlıklı doğumlar.bir avzda kurtarsın rabbim allaha emanet olun.

emelden haberin var.eve geçmişler.3600 gr 49 cm doğmuş oğluşu.gayet iyilermiş bir sorun yokmuş.hanımefendi eve gelip çamaşırları yıkamış ve asmış bile.yapıştırma yapılmış sezeryan yeri çok iyiyim diyoo.millet yatsana dinlensene diyomuş bu hiç oralı değilmiş.gözleri renkli sapsarı saçları varmış oğluşunun.hepinize selamı var.
 
Herkese merhaba.Fenci hadi güzelim sıranı kapacağım yoksa.Dün kontrole gittim doğumun her an olabileceğini söyledi doktor.Gerçi daha 3 haftam var ama m aceleci bizimki biraz.Hatta 24 martta sabah erken gel o zaman kadar muhtemelen açılman olmuş olur doğuma devam ettiririz ded.Ben o kadar bekleyeceğini düşünmüyorum ama.Çünkü sabahtan beri belimde ve vajinamda kasılmalar başladı.Hayırlısı bakalım.
Allah hepimşii sorunsuz bir şekilde kurtarsın inşallah...
 
elifim aslım rebeca canlarım alalh yardımcınız olsun inşallah dualarımız sizinle hakkınızda hayırlıs olsun saglıcakla alın bebıslerınızı kucagınıza :Saruboceq: Güzel haberlerle dönün inşalah

özgeeeeeeeeee kız sen niye bebiş resmini koymuyosun bakimmmmmmmm !!!!! Yoksa nazardanmı korkuyonnn ??? (takılıyom bu arada )
 
hayatcım hadi hayırlısı seninki yarın gelirmiş :))) 16 mart nufüs patlaması olcak zaten bu sene :))
 
X