- 20 Ağustos 2010
- 3.772
- 9
- 156
- 36
tarifi resimle anlatıyorum, altta :)
hazırlık aşaması:
tencereye bir miktar su koyup kaynatın.
pudra şekerlerinin ağzını açın ve kullanıma hazır bekletin.
marhmallowları ikiye ayırın, pembeler ve beyazlar. (1 paketten 14 adet pembe ve 14 adet beyaz çıktı)
şeker hamurlarını sarmak için düz tabak büyüklüğünde 2 adet streç film kesin.
şeker hamuru için;
1 paket marshmallow
2 paket pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
kurabiye için;
1 paket margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(veya 1 çay kaşığı karbonat)
4 su bardağı un
not: istediğiniz kurabiyeyi yapabilirsiniz aslında. ben bunu yaptım. tarifte 1 su bardağı pudra şekeri de vardı ama koymadım çünkü şeker hamuru baya bi tatlı
ben plastik kalıplar kullandım fakat daha iyi kesim için metal-demir kalıplar önerilir.
farklı renklerde hamur elde etmek için beyaz marshmallowlara gıda boyası katarak istediğiniz rengi elde edebilirsiniz.
hamuru, kurabiyeye yapıştırırken kullanılan bal-su karışımını hamurun üst yüzeyine fazla damlatmamaya çalışın. sanki hep ıslakmış gibi bi görüntü ortaya çıkıyo.
hazırlık aşaması:
tencereye bir miktar su koyup kaynatın.
pudra şekerlerinin ağzını açın ve kullanıma hazır bekletin.
marhmallowları ikiye ayırın, pembeler ve beyazlar. (1 paketten 14 adet pembe ve 14 adet beyaz çıktı)
şeker hamurlarını sarmak için düz tabak büyüklüğünde 2 adet streç film kesin.
şeker hamuru için;
1 paket marshmallow
2 paket pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş margarin
kurabiye için;
1 paket margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(veya 1 çay kaşığı karbonat)
4 su bardağı un
not: istediğiniz kurabiyeyi yapabilirsiniz aslında. ben bunu yaptım. tarifte 1 su bardağı pudra şekeri de vardı ama koymadım çünkü şeker hamuru baya bi tatlı
ben plastik kalıplar kullandım fakat daha iyi kesim için metal-demir kalıplar önerilir.
farklı renklerde hamur elde etmek için beyaz marshmallowlara gıda boyası katarak istediğiniz rengi elde edebilirsiniz.
hamuru, kurabiyeye yapıştırırken kullanılan bal-su karışımını hamurun üst yüzeyine fazla damlatmamaya çalışın. sanki hep ıslakmış gibi bi görüntü ortaya çıkıyo.