• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bisküvi - Kurabiye Tarifi Marshmallow ile şeker hamurlu kurabiye yapımı

telomer

mart ❤
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2010
3.772
9
156
36
tarifi resimle anlatıyorum, altta :)

hazırlık aşaması:
tencereye bir miktar su koyup kaynatın.
pudra şekerlerinin ağzını açın ve kullanıma hazır bekletin.
marhmallowları ikiye ayırın, pembeler ve beyazlar. (1 paketten 14 adet pembe ve 14 adet beyaz çıktı)
şeker hamurlarını sarmak için düz tabak büyüklüğünde 2 adet streç film kesin.

şeker hamuru için;
1 paket marshmallow
2 paket pudra şekeri
2 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı oda sıcaklığında bekletilmiş margarin

kurabiye için;
1 paket margarin
1 yumurta
1/2 su bardağı buğday nişastası
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu(veya 1 çay kaşığı karbonat)
4 su bardağı un
not: istediğiniz kurabiyeyi yapabilirsiniz aslında. ben bunu yaptım. tarifte 1 su bardağı pudra şekeri de vardı ama koymadım çünkü şeker hamuru baya bi tatlı

ben plastik kalıplar kullandım fakat daha iyi kesim için metal-demir kalıplar önerilir.
farklı renklerde hamur elde etmek için beyaz marshmallowlara gıda boyası katarak istediğiniz rengi elde edebilirsiniz.
hamuru, kurabiyeye yapıştırırken kullanılan bal-su karışımını hamurun üst yüzeyine fazla damlatmamaya çalışın. sanki hep ıslakmış gibi bi görüntü ortaya çıkıyo.

şeker hamuru yapımı:
önce marshmallowları eritmek gerekiyo. bunun için:
ikiye ayırdığınız marshmallowların pembelerini cam bir borcama dizin. ocaktaki kaynayan suyun üzerine borcamı koyun. yalnız borcama su değmicek. suyun buharı değecek.(bu yüzden ben borcamın kapağını kullandım)
Eki Görüntüle 427097

yaklaşık 5 dk sonra erimeye başlayacaklar..
Eki Görüntüle 427098

sakız kıvamına gelene kadar beklesinler kaynayan su buharında
Eki Görüntüle 427099
bu hale gelince tencerenin üzerinden alıp üzerine 1 çorba kaşığı su dökün.. ve kaşık yardımıyla bir yandan karıştırırken bir yandan da pudra şekeri dökmeye başlayın.
sakız gibi bi hamur zaten. insanı sinir ediyo yılmak yok :9: pudra şekeri dökerken karıştırmaya devam. karıştırma işlemi zorlaşınca tezgaha pudra şekeri döküp hamuru tezgaha alıp yoğurmaya başlayın..
Eki Görüntüle 427101
elinize yapışan hamuru, elinize pudra şekeri dökerek çıkarmaya çalışın... aslında hiç elinizden çıkmayacakmış gibi görünüyo ama pudra şekeriyle doyuruncaya kadar yılmak yok. (bu aşamaya kadar yarım paketten biraz daha fazla pudra şekeri yemiş oluyo)

hamur azıcık yapış yapış kalana kadar yoğurduktan sonra top haline getirin. etrafını margarinleyin
Eki Görüntüle 427102

streç filmle kaplayın
Eki Görüntüle 427103

beklemeye bırakın(aslında 24 saat oda sıcaklığında bekletin diyolar ama gerek yok :))

aynı işlemi beyazlar içinde yapın..
Eki Görüntüle 427104

Eki Görüntüle 427105

Eki Görüntüle 427106

hamurlar beklerken kurabiyelerinizi yapın..
Eki Görüntüle 427108

kurabiyeler soğuduktan sonra, şeker hamurunuzu, pudra şekeri döktüğünüz tezgaha alın.elinizle azıcık yoğurduktan sonra merdane ile açın..
Eki Görüntüle 427110

kalıplarınızla kesin
Eki Görüntüle 427111

Eki Görüntüle 427112

herşey hazır. sıra yapıştırma ve süslemede..
yapıştırma işlemi için, bir çay tabağına biraz bal koyun ve azıcık sulandırın.
yumurta fırçasıyla kurabiyelerin üzerine sürün ve şeker hamurunuzu üzerine yapıştırın..
kalan hamurlara başka şekiller verin. yaratıcılığınızı konuşturun :1:

Eki Görüntüle 427113

Eki Görüntüle 427115

afiyet olsun :56:
(lütfen fotocuklarımı çalmayın :54:)

Son düzenleme:
eline sağlık. ben de denemiştim bu tarifle şeker hamuru yapmayı ama zar zor 1 avuç kadar çıkartmıştım. hiç de kolay değil onun kıvamıyla uğraşmak. hazır şeker hamuru almayı tercih ederim :)

eline sağlık. ben de denemiştim bu tarifle şeker hamuru yapmayı ama zar zor 1 avuç kadar çıkartmıştım. hiç de kolay değil onun kıvamıyla uğraşmak. hazır şeker hamuru almayı tercih ederim :)

ilk pembeleri yaptım ve bir ara çöpe mi atsam diye düşündüm :9: gerçekten kıvam tutana kadar çileden çıkarıyor.. ama beyazlara geçtiğimde artık ne kadar pudra şekeri gerektiğini çözdüm.
yaklaşık 1 paketle kendine geliyo ..

lütfen fotocuklarımı calmayın demiş yaaa :9: seni de o kurabiyelerini de yerimmmm bravo kuzum ilk gordugum yerde opucem alnından bana hatırlat :9:

valla ben asla ugrasamaz hemen atardım o asamada cope tebrik ediyorumm seni bebeğimm... harika görünüyolaaaaaaarrrr :56: ellerine sağlıkk :16:

lütfen fotocuklarımı calmayın demiş yaaa :9: seni de o kurabiyelerini de yerimmmm bravo kuzum ilk gordugum yerde opucem alnından bana hatırlat :9:

valla ben asla ugrasamaz hemen atardım o asamada cope tebrik ediyorumm seni bebeğimm... harika görünüyolaaaaaaarrrr :56: ellerine sağlıkk :16:
oooy oy sen öpersin de ben hatırlatmaz mıyım hiiiiçççç :54:
sen uğraşma, sen zaten kurabiyesin kiii :56:

ne güzelde resimlemişsin...tebrik ederim..çok güzel olmuşlar...
teşekkür ederim

Sizi çok tebrik ederim,nekadar meşakatli birşeymiş bu,ilk fırsatta denemek istiyorum,benim oğlanların doğum gününde şeker hamurlu pasta yapmak istiyorum ama buralarda şeker hamuru bulamıyorum,bundan yapsam olur herhalde.,birde bana lazım olan mavi beyaz bunların varmı öyle renkleri bu şekerleri nereden aldınız??

şimdi ben deniyorum bu tarifiii :32:
kolay gelsin canım.

Sizi çok tebrik ederim,nekadar meşakatli birşeymiş bu,ilk fırsatta denemek istiyorum,benim oğlanların doğum gününde şeker hamurlu pasta yapmak istiyorum ama buralarda şeker hamuru bulamıyorum,bundan yapsam olur herhalde.,birde bana lazım olan mavi beyaz bunların varmı öyle renkleri bu şekerleri nereden aldınız??
marhmallowları bimden aldım ben.. paketin görüntüsünü ekliyim
$Haribo Marshmallows.webp
pembe ve beyaz var sadece.. ama siz istdiğiniz rengi yapmak için(mavi mesela) beyaz olanların içine istediğiniz rengin gıda boyasından katabilirsiniz.
doğum günleri de şimdiden kutlu olsun paşacıkların :40:

bu hamurla pastada kaplanabılırmı uygunmu sertıgı cokmu yapısıyor
pasta da kaplanabilir. normal şeker hamuruyla yapılan herşeyi yapabilirsiniz. çok sert değil, ancak açıkta bekletirseniz kuruyabilir. o zamanda biraz suyla ıslatıp(örneğin elinizi suyla ıslatıp)hamuru tekrar yoğurun istediğiniz kıvama gelir..

çok tesekkurler
sanırım 5 paket hem suslemeye hem kaplamaya yetrlı olur

5 paket çok fazla. en fazla 2 paket ile yapsanız olur.. fotoğrafta göründüğü kadar değildi kurabiyelerim onun bi 3 katı kadar çıkardı daha

5 paket çok fazla. en fazla 2 paket ile yapsanız olur.. fotoğrafta göründüğü kadar değildi kurabiyelerim onun bi 3 katı kadar çıkardı daha

merhaba oncelıkle tesekkür ederim paylaşım için bende hamileyim ve değişik şeyler arıyordum hastanede dağıtmak için bu kurabiyelerin bayatlaması kaç günü buluyor yada şöyle demeliyim dondurucuya atsak bu haliyle görüntüde ve tadında bir değişiklik olurmu ?

merhaba oncelıkle tesekkür ederim paylaşım için bende hamileyim ve değişik şeyler arıyordum hastanede dağıtmak için bu kurabiyelerin bayatlaması kaç günü buluyor yada şöyle demeliyim dondurucuya atsak bu haliyle görüntüde ve tadında bir değişiklik olurmu ?

yorumunuzu yeni gördüm, hamileymişsiniz hayırlı olsun, sağlıcakla doğsun inşallah..
kurabiyelere gelince, buzlukta donduktan sonra istediğiniz zaman çıkarıp oda sıcaklığında çözülmesini bekleyin.(ikram etmeden yaklaşık 2 saat önce) hiç bişey kaybetmez tadından.
dışarda da bir hafta kadar tadı iyi oluyo ..
kolay gelsin

ben pasta ustasıyım su kadarını söyleyebilirim seker hamuruyla aynı fiyata denk gelio en basta ikincisi seker hamuru kadar pürüzsüz diil acılması cok daha zor ve cok cabuk sertlesio okadar ugrasa degmez aynı ugrasla kendiniz evde seker hamuru yapabilirsiniz

ben pasta ustasıyım su kadarını söyleyebilirim seker hamuruyla aynı fiyata denk gelio en basta ikincisi seker hamuru kadar pürüzsüz diil acılması cok daha zor ve cok cabuk sertlesio okadar ugrasa degmez aynı ugrasla kendiniz evde seker hamuru yapabilirsiniz

pasta ustası için şeker hamuru daha kolay gelebilir. ben ikisini de denedim, bu kolayıma gitti..

Son düzenleme:
gerçekten harika elinize sağlık en kısa zamnda deniycem özelliklede bulundugum yerde şeker hamurunun olmamasıdan dolayı bu yöntem 10 numara

Back
X