• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

markette çalışmak..

kızlar merhaba

yine bir derdim var ..

Şöyleki; markette çalışan var mı aranızda? kriz bitene kadar markette çalışsam diyorum. aslında sekreterim.. ama bu zincir marketler var ya hani ismini yazmak yasak mı bilmiyorum ama b.., a1..., ş.. gibi marketlerde geçici çalışsam diyorum en azından maaşı zamanında verir. maaşları şartlarını bilen var mı? ankaradayım ben. zorluğu nedir?

yardımcı olacak var mı?
7 sene bu sektordeydim girebiliyorsan Mig... gir. Sartlari diger firmalara oranla cok daha iyi.

kızlar merhaba

yine bir derdim var ..

Şöyleki; markette çalışan var mı aranızda? kriz bitene kadar markette çalışsam diyorum. aslında sekreterim.. ama bu zincir marketler var ya hani ismini yazmak yasak mı bilmiyorum ama b.., a1..., ş.. gibi marketlerde geçici çalışsam diyorum en azından maaşı zamanında verir. maaşları şartlarını bilen var mı? ankaradayım ben. zorluğu nedir?

yardımcı olacak var mı?
Bi yakınım a1.. De çalışıyordu ve asgari ücretten fazla aldığını söylüyordu ama tam şartlara hakim değilim ama o cok memnundu

Ben de Migros çalışanlarının çok daha rahat olduğuna şahit oluyorum. Oturuyorlar en azından. Birileri marsa ülke kurdu biz hala oturarak çalışamayan mesleklerden bahsediyoruz :silah:

Içerden tanıdığın yoksa zaten b ve ş ile başlayan çağırmıyor. A li olan mülakata çağırıp senin cv n bölge müdüründen yüksekse iyiyse tepeme cikar benden üstün olur diye yine işe girmene oluyorlar.(başıma geldi)
ha benim yerime aldiklari personelde 1 aydan fazla dayanamadı. 7 aydır o mağazaya her gittiğimde başka başka personelle karşılaştım.

Ben çok eskiden çalışmıştım bi markette . Sabah 8.45 den akşam 9.15 e kadar full ayakta. Ama haftada iki gün izin vardı . 25 gün dayanabildim . Akşam 4..5 e kadar zaman hızlıca akıp gidiyor kasiyerlik zevkli mal dizmekte zevkli bence. Yeniden bu işi düşünürken bu başlığı gördüm . Başka bi iş mi baksam diye düşünüyorum şuan . Herkes olumsuz çünkü

Şu ismini vermediğiniz 3 harfli 😂 marketlerin çalışma şartları zor. Daha büyük yerlerde rahat edersiniz çünkü çalışacağınız konum belli oluyor. Kasa ise kasadan ya da reyoncuysanız reyondan başka yere bakmıyorsunuz. 3 harfli marketlerde her işi yapıyorsunuz.

Ay berbat.. İnan çok çok kötü bir durumda değilseniz çalışılmaz. 12saat çalışacaksın, kasaya, reyona, skt kontrolüne, temizliğe, sevkiyata her şeye koşacaksın. + 12saatin dolduktan sonra kasa yapacaksın, hesap vereceksin + dağılmış rafları toplayacaksın +her ay belli bir gün mağaza kapandıktan sonra sayım yapılacak! Bu çok önemli. Tüm ürünler depodakiler ve raftakiler teker teker sayılacak. Stoktaki sayı ile karşılaştırılacak. Stokta 500yazıyor elinde 450tane var atıyorum. Tekrar sayılacak.. Mağazada eksik, çalınmış olan tüm ürünlerin parası toplanıp, çalışanların maaşından kesilecek.. Bu arada sayım gece 12de mi biter 1de mi biter...

Ay berbat.. İnan çok çok kötü bir durumda değilseniz çalışılmaz. 12saat çalışacaksın, kasaya, reyona, skt kontrolüne, temizliğe, sevkiyata her şeye koşacaksın. + 12saatin dolduktan sonra kasa yapacaksın, hesap vereceksin + dağılmış rafları toplayacaksın +her ay belli bir gün mağaza kapandıktan sonra sayım yapılacak! Bu çok önemli. Tüm ürünler depodakiler ve raftakiler teker teker sayılacak. Stoktaki sayı ile karşılaştırılacak. Stokta 500yazıyor elinde 450tane var atıyorum. Tekrar sayılacak.. Mağazada eksik, çalınmış olan tüm ürünlerin parası toplanıp, çalışanların maaşından kesilecek.. Bu arada sayım gece 12de mi biter 1de mi biter...
Bu sayımı müdür ve yardımcısı yapıyor kasiyeri ilgilendirmiyor. Çalınan ürün bizden kesilmiyor. Haberimiz bile olmuyor. Yani yıllar önce böyleydi . Bu kadar mı değişmiş şimdi . ? Zor o zaman zor

Bu sayımı müdür ve yardımcısı yapıyor kasiyeri ilgilendirmiyor. Çalınan ürün bizden kesilmiyor. Haberimiz bile olmuyor. Yani yıllar önce böyleydi . Bu kadar mı değişmiş şimdi . ? Zor o zaman zor
Canım ben burda yazılan marketlerde değil ama tatbak, türkcell gibi büyük yerlerde çalıştım. Ben tatbakta kasiyerdim, kasa eksiği benden, kuruyemiş eksiği o kısımla ilgilenenden kesilirdi. Çikolata ve lokumların sürekli kilosu tartılıp stok ile karşılaştırılırdı. Ve bunu tezgahtar yapardı. Müdür oturup kameradan izliyorken, yardımcısı sadece sorun olduğu zaman ilgilrnirdi..
Turkcellde ise inanın her akşam kepenkler indikten sonra telefonları sayardım. Hem dizili olanları, hem kasadaki tlfonları. 4sene önce filandı.
İlkokuldan arkadaşım da 6ay kadar a1o1de çalıştı ve her ay sayımı onlar yapıyorlardı.. Arkadaşım şube müdürünün baskılarına dayanamayıp işten çıktı. Psikolojik baskı. Yoğurdun sktsinin geçmesine son 1gün var, satamazsanız sizden keseceğiz diyormuş. E satılmayanları da cidden kesiyormuş.. İşten çıkalı 8-9 ay filan oldu onun da.

Siz ne zaman çalışmıştınız sayım konusunda filan rahatmışsınız merak ettim

Market degil de giyim gibi markalar varsa once onlari deneyin derim.
Kardesim part time mangoda calisiyor. 2200 aliyor. Massimo dutti daha da iyi onermisti ama eve ters lokasyondaydi.
Fazla mesai part timeda yok full arkadaslari fazla kalirsa ek ucret aliyor. Fullerin normal maasi da gayet iyi.
Bu arada sadece kasada. Reyon, depo vs yok onlarin personeli ayri.

Ay bu faciaymis.
Daha köklü kaliteli yerlere bakmak lazim.
Cogu 7.5 saat calistirir. Maasi da gayet dolgundur.

gireli 3 gün oldu ve ölüyorum. daha 3. günden kasaya aldılar. açık çıkacak mı diye içim içimi yiyor. öğrenciyim, paraya ihtiyacım var ama dayanılacak gibi değil. tüm gün ayaktasın. azıcık iş yapmasan müdür kameradan görüp uyarıyor. müşterilerin tribi ayrı. parası olan dayılanıyor. saatler çok saçma. aklı olan girmez vallahi

Benim gözlemlediğim Migros gibi büyük kurumsal yerler daha iyi .en azından nerde çalıştığın belli olur ,herkesin pozisyonu belirli oluyor .hem kasaya bakıp müşteri yokken yerleri paspas yapmıyorsun .şokta falan herseyi aynı kişi yapıyor

Z ile başlayan şu orta sınıf tekstil mağazasına başvur bence. En azından part çalışıp asgari ücret alırsın. Şartlarıda diğer markalara göre iyi.

Neden cinden bahşeder gibi B, A falan yazıyorsunuz :KK48: bim A101 ve şok yazmak yasak mı?
Yorumları okuyunca -ota b.ka arıza çıkaran biri olmadığım halde- bu marketlerde extra yumuşak olup sakin kalmamız gerektiğini anladım. Çalışma şartlarına gel :KK14:
Tam isimlerini zikredemeyecek kadar kötü zamanlar yaşadıkta ondan :)

Back
X