markette çalışmak..

kackaloribu

Nirvana
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2016
6.965
30.811
548
31
kızlar merhaba

yine bir derdim var ..

Şöyleki; markette çalışan var mı aranızda? kriz bitene kadar markette çalışsam diyorum. aslında sekreterim.. ama bu zincir marketler var ya hani ismini yazmak yasak mı bilmiyorum ama b.., a1..., ş.. gibi marketlerde geçici çalışsam diyorum en azından maaşı zamanında verir. maaşları şartlarını bilen var mı? ankaradayım ben. zorluğu nedir?

yardımcı olacak var mı?

Markette çalışmak zordur bütün gün ayakta koştur insanlar düşüncesiz rafları dagıtıyorlar elinde birşeyi almaktan vazgeçip çok alakasız başka raflara koyuyorlar ama işsiz kalmaktan iyidir en azından başka iş bulana kadar idare edebilirsiniz.

Üç harflilerin b lisinde çalıştım :) ortalık malı gibisin valla hem kasaya bakıyorsun hem reyon da mal açıp mağaza yapıyorsun (miktarı azalan ürünleri alttakiyle birleştirmek) sktlere bakıyorsun temizlik yapıyorsun. Çıkmadan önce kasaya geçtiysen. Kendi kasanda ki paraları sayıyorsun, pos ta ki toplam rakamla hesap kitap yapıyosun açığın var mı diye. Diyelim ki kasadan fazlan çıktı hiç birşey olmuyor. Eğer kasanda eksik çıkarsa senden çatır çatır alıyorlar. Daha önce fazla n çıktıysa ondan düşmüyorlar ama (a101 de kasadan açık çıkarsa fazla çıkardığından düşme varmış)

Sktsi yaklamış.,o gün dolmuş ve ya 1 gün geçmiş ürünleri mağaza müdürü ufak bi indirimlee müşterilere sattırıyor. Ve bunun için baskı görüyosun. Satsan da mavi boncuk takmıyorlar o ayrı :)

Benim işten çıkmama sebep çalışma saatlerinin saçmalığı idi. Mesela bu akşam 9 buçuk ta çıktıysan yarın sabah 10 da iş başı diyorlar (vardiya hazırlansa bile diyelim o gün biri rapor aldı hoop senin vardiyayı öne çekiyorlar yine akşam çıkıyorsun) haftada 45 saatti galiba fazlası mesai oluyo. O parantez içinde yazdıklarımdan dolayı mesai yapmış oluyprsun ve paraya çevirilmiyor. Bi sonra ki vardiyada hatırlatıyorsun öğlen 13:00 da başlaman gerekirken atıyorum 15:00 da gel diyorlar. Evli olunca ne temizlik ne yemek hak getire dinlenemedim bile.

Ayrıca işkurla girersen daha az maaş alıyorsun ilk 3 ay bence değen mi bim için? Değmez. Hele hele o aktüel ürünleri vs olduğunda cuma günleri falan müşterileri zapt etmek çok zor

Yukarıdaki arkadaşa harfi harfine katılıyorum. Ben a lisinda çalıştım bir ay yemin ederim başıma gelmeyen kalmadi. Arkada kalmadan topuk. Kendimi iyice değersiz hissetmistim baya piskolojim bozulmuştu. Bazı ruh hastasi müşteriler ayrı, mağaza müdürün sicili bozuk azgın teke olur o ayrı, bölge müdürü gelir saçma sapan kararlar verilir hakkında sürgün yersin o ayrı. Cekmedigim rezillik kalmamıştı. He bir de kasanda açık çıkarsa senin maaştan kesiyorlar. Benim öyle 200 TL mi kesmislerdi. Uzak durun arkadaşlar bu tür mağazalardan. Az kişi calistirirlar iki kuruşa, hem emeğini hem zamanını sömürürler. Bence mesleğin üzerinden iş aramaya devam et canim

Ben çalışmadım ama çalışan bir arkadaşım iki ay sabredebildi sonradan ise sabır taşı çatladı ve işten çıktı. Her gün konuşurduk nerdeyse bir saat konuşuyorsak en az 45 dakikasını iş için olan şikayetini dinlerdim şahsen. Onun anlatımıyla bence zor bir iş gibi ama yapabileceğinizi düşünüyorsanız tercih sizin

Ay ben de bir şey merak ediyorum. Özellikle bazı mahallelerde hırsızlık çok oluyor onların parası da çalışanların cebinden mi çıkıyor

ankaradaysanız çağdaş markete form verin derim hem temiz hem de diger marketlerdeki hibi is yoksa oturma reyon temizle demiyorlar herkesin yaptigi is belli orada

Ay ben de bir şey merak ediyorum. Özellikle bazı mahallelerde hırsızlık çok oluyor onların parası da çalışanların cebinden mi çıkıyor
evet calisanin cebinden cikar ama calisanlar genelde kendi aralarinda aylik cuzi miktarlarda parayi bir yerde biriktirir onay yuklu acigi cikan olduysa o parayi ona verirler

Rezil bir sömürü sistemi ancak iş olmayınca insanlar maalesef çalışmak zorunda kalıyorlar. Çünkü maaşlar zamanında yatıyor. Özel sektörde bu bir.lüks maalesef. Açık çıkan parayi a ule başlayan çalışandan alıyormuş. Üstelik yol ve yemek de yok ve insanlari deli gibi her işte kullanıyorlar. Velhasıl sahipleri daha lüks hayatlar yasasın diye zavallı insanlar 3 kuruşa eziliyorlar oralarda

Ağzı yanmışlar tam ismi zikretmiyor
Gerçekten insanın özgüvenini düşüren bi sektör. Daha önce kipa da çalışmıştım insan yerine koyuluyormuşum meğer.

Ağzı yanmışlar tam ismi zikretmiyor
Gerçekten insanın özgüvenini düşüren bi sektör. Daha önce kipa da çalışmıştım insan yerine koyuluyormuşum meğer.
İsmi zikretmek ne kelime Tobe diyorum Allah düşürmesin oralara birdaha :) uzun dönem işsiz kaldım markete gir diyenlerin ağzına carpasim geliyordu hele o a lisi Varya daha fazla konusmayim ben Allah kimseyi oralara düşürmesin, herkese güzel güzel işler nasip etsin :)

Ha bide açığım çıkmıyor diyen yalan söyler. Haftasonları 5 kuruş 10 kuruşlarla paraüstü vermek zorunda kaldığımı bilirim (paraüstü 4 lira vs vereceksem eğer) sıra almış başını gitmiş. Mağazada 1 lira yok. E kuruşlarla paraüstü verince beynin yanıyo açık çıkıyor illaki. Çağdaş vs daha iyi şartları aman diyim üç harflilerden uzak dur

Ahhaha bir keresinde bir müşteriye bozuk paralarla para üstü verdim diye alcaklarini almamisti haspam, napayım az alsam benim cebimden çıkacaktı :)

Ahhaha bir keresinde bir müşteriye bozuk paralarla para üstü verdim diye alcaklarini almamisti haspam, napayım az alsam benim cebimden çıkacaktı :)
Ayy evet bide o var. Sanki ben fantazi olsun diye bozukluklarla uğraşıyorum poşet muhabbeti sinir krizi geçirmeme sebep oluyodu bide. Allahtan paralıya çevirildide o yönden rahat ediyordur çalışanlar.

A’lı olanda çalışan tanıdıklarım var. Sürekli ayaktalar. Bir tanıdık Orada yöneticinin sorun çıkardığını söylüyordu. . Ama ekmek parası isterseniz girebilirsiniz .
Kolay gelsin. Umarım rahat edebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…