- 30 Ocak 2011
- 1.717
- 62
- 363
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Evet çocuksu bir yüz,sevimli ayrıca .Bazı fotoğrafları kuzuyu ,yunus balığını çağrıştırıyor:)Kendi döneminde en az kendi kadar güzel olan hatta bazılarına göre M.M'den bile güzel bir çok aktris var Hollywood’da ;Elizabeth Taylor,Audrey Hepburn ,Grace Kelly ,Hedy Lamarr ...vs. Ama Marilyn açık ara önde çünkü farklı .Onların aldığı film tekliflerinin 2 katını alıyor.Onun kabul etmediği senaryolar genellikle diğer oyunculara gidiyor Stüdyolar,yapımcılar,yönetmenler daha çok onunla çalışmak ,seyirciler onu daha çok görmek istiyor. Sahne ışığı denen şey MM de fazlasıyla var ve çok kendi gibi .Fiziksel güzelliğinden öte yaydığı pırıltı ,elektrik çok güçlü ve 50 yıldır hala kimse onun karizmasını geçemiyor.Hollywood’da bir numara olduğu tartışılmıyor bile , ikon artık .Onun ilk dönemlerine ait ışığın kötü geldiği , yüzünün daha oturmadığı ,hatalı makyaj ve saç yapılmış ya da silik gözüktüğü beğenilmeyecek olan fotoğrafları da bana doğal ,güzel ,sıcak geliyor . MM 'un başarısı sadece güzelliğinden kaynaklı değil.Mesela Megan Fox olağanüstü güzellikte bir kadın.Ama sinema filmlerinde yıllardır esaslı bir çıkış yapamıyor.Kendisine iyi ,uzun roller teklif edilmiyor .Çünkü kusursuz güzelliğine rağmen ,yeteneğiyle ,sesiyle gerekli etkiyi yaratamıyor.Sinema,sahne ışığı ,pırıltısı Marilyn’kinden çok uzak.Çok güzel bir resim sadece.Ben de MM'un 16-17 yaşlarındaki küllü kahve rengi doğal saçını çok beğeniyorum.Sarının 12 çeşit rengini denemiş bu arada.
liz tayor ondan sonra çıktı ama .. yani MM zaten vardı onlar yeniyken ... MM nin ön planda olması zaten o döneme göre çok cüretkar sahnelerde oyanayabilmesi ...amerikada devrim yaratmıştır şüphesiz ... birde özel hayatı hep çalkantılı olmuştur ....sansasyonel bir kadın olmuş ölümüde aynı şekilde olmuş .. bütün bunlar MM yi bir efsane yaptı .... amerikan başkasınıyla yaşadığı aşkla döneme damgasını vuruyor .. aslında MM işini çok iyi bilen zeki bir kadın .. kendindeki malzemeyi çok güzel kullanmış .. BU şekilde fark yaratmış ...[/QUOTE]
Başkanla aşk yaşadığını MM 'ya çok yakın kaynaklar onaylamıyor.Söylenti olarak kalıyor.Olduysa da tek ya da çift taraflı platonik bir ilgi ,beğeni düzeyinde olabileceği tahmin ediliyor.Başka insanların da çağrılı olduğu davetlerde 2-3 karşılaşma ve sohbet olmuş.MM'nin Başkanın doğumgününde yüzlerce insanın olduğu bir yerde herkesin dikkatini çekecek şekilde ona doğumgünü şarkısı söylemesi ,bunun tv programında yayınlanması gazetecilerin hayalgücünü ateşliyor.Hatta MM’nun ölümünden sonra bu teorilere dayalı bir iki kitap yazılıyor ,film çekiliyor.Çünkü bu tarrz hikayeler satıyor .Zaten MM ölümünden 6-7 ay kadar önce tanışıyor Kennedy kardeşlerlerle ve yeni boşandığı için vs yüzünden ağır depresyonda ve zorla ayakta duruyor .Psikiatri kliniğinde bir iki defa uzun süreli yatıyor.Hatta bir defasında zorla götürülüp ,kendisine deli gömleği giydirilmiş.Çıktığında zayıflamış ,çok yorgun işine konsantre olamıyor. .Depresyondan tam çıkamamış ,ilaç bağımlılığı bitmemiş ,ayarları bozulmuş ,yorgun bir kadın hangi arada ve nasıl bu "aşk" ı yaşayabildi anlaması zor ama imkansız da olmayabilir.Ancak işini bilen,zeki kadın ;kurnaz, fettan,femme fatal anlamındaysa katılmıyorum.Çünkü öyle olsaydı son 15 ayında psikolojik olarak dağılmaz ,işini tehlikeye atmaz, böyle bir son yaşamazdı.En azından daha uzun hayatta kalırdı.
işini bilen derken kendine ait özellikleri çok iyi kullanabilen anlamında dedim .. kesinlikle çok zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum aynı zamandada duygusal ...zor bir hayat geçirmiş .. bu kadar erken ölmemeliydi ama şuda var yaşlılığını hiçbirimiz görmedi ... belkide onu efsane yapanda budur .. diğer aktirislerin kırıştığını buruştuğunu herşeyini gördük .. Ama MM her zaman genç ve güzeldi fotoğraflarında sonsuza kadar da öyle kalıcak ....ayrıcaliz tayor ondan sonra çıktı ama .. yani MM zaten vardı onlar yeniyken ... MM nin ön planda olması zaten o döneme göre çok cüretkar sahnelerde oyanayabilmesi ...amerikada devrim yaratmıştır şüphesiz ... birde özel hayatı hep çalkantılı olmuştur ....sansasyonel bir kadın olmuş ölümüde aynı şekilde olmuş .. bütün bunlar MM yi bir efsane yaptı .... amerikan başkasınıyla yaşadığı aşkla döneme damgasını vuruyor .. aslında MM işini çok iyi bilen zeki bir kadın .. kendindeki malzemeyi çok güzel kullanmış .. BU şekilde fark yaratmış ...[/QUOTE]
Başkanla aşk yaşadığını MM 'ya çok yakın kaynaklar onaylamıyor.Söylenti olarak kalıyor.Olduysa da tek ya da çift taraflı platonik bir ilgi ,beğeni düzeyinde olabileceği tahmin ediliyor.Başka insanların da çağrılı olduğu davetlerde 2-3 karşılaşma ve sohbet olmuş.MM'nin Başkanın doğumgününde yüzlerce insanın olduğu bir yerde herkesin dikkatini çekecek şekilde ona doğumgünü şarkısı söylemesi ,bunun tv programında yayınlanması gazetecilerin hayalgücünü ateşliyor.Hatta MM’nun ölümünden sonra bu teorilere dayalı bir iki kitap yazılıyor ,film çekiliyor.Çünkü bu tarrz hikayeler satıyor .Zaten MM ölümünden 6-7 ay kadar önce tanışıyor Kennedy kardeşlerlerle ve yeni boşandığı için vs yüzünden ağır depresyonda ve zorla ayakta duruyor .Psikiatri kliniğinde bir iki defa uzun süreli yatıyor.Hatta bir defasında zorla götürülüp ,kendisine deli gömleği giydirilmiş.Çıktığında zayıflamış ,çok yorgun işine konsantre olamıyor. .Depresyondan tam çıkamamış ,ilaç bağımlılığı bitmemiş ,ayarları bozulmuş ,yorgun bir kadın hangi arada ve nasıl bu "aşk" ı yaşayabildi anlaması zor ama imkansız da olmayabilir.Ancak işini bilen,zeki kadın ;kurnaz, fettan,femme fatal anlamındaysa katılmıyorum.Çünkü öyle olsaydı son 15 ayında psikolojik olarak dağılmaz ,işini tehlikeye atmaz, böyle bir son yaşamazdı.En azından daha uzun hayatta kalırdı.
İnsanlar beni görüp çok güzel bir hayat yaşadığımı düşünüyorlar. Ama ben dünyanın en çok tehlike altında olan adamını, abd başkanını seven bir kadınım, ne büyük acılar içinde kıvrandığımı bilemezsiniz
Kendi ağzından ....
işini bilen derken kendine ait özellikleri çok iyi kullanabilen anlamında dedim .. kesinlikle çok zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum aynı zamandada duygusal ...zor bir hayat geçirmiş .. bu kadar erken ölmemeliydi ama şuda var yaşlılığını hiçbirimiz görmedi ... belkide onu efsane yapanda budur .. diğer aktirislerin kırıştığını buruştuğunu herşeyini gördük .. Ama MM her zaman genç ve güzeldi fotoğraflarında sonsuza kadar da öyle kalıcak ....ayrıca
İnsanlar beni görüp çok güzel bir hayat yaşadığımı düşünüyorlar. Ama ben dünyanın en çok tehlike altında olan adamını, abd başkanını seven bir kadınım, ne büyük acılar içinde kıvrandığımı bilemezsiniz
Kendi ağzından ....
Bu alıntıyı Türkçe bir sitede görünce ben de şaşırmıştım çünkü İngilizce sitelerde böyle bir cümlesi yoktu.7-8 ingilizce siteye bakıyorum,o sitelerden de birden fazla tekrarlanmış olanlarını seçmeye çalışıyorum.Türkçe sitede olan MM ile lgili yapılmış bir filmden alınmış replik ya da dedikoduya dayalı üretilmiş bir laf olabilir. Bazı filmler gerçek bir hikayeden esinlendik ama olayları biz kurguladık diyorlar.Çünkü sansasyonel bir cümle ,İngilizce siteler bunu ıskalamazdı gibi geliyor.Ya da ben şimdilik rastlayamadım.Evet, kendine ait özellikleri iyi kullanan biri son 8 ayını onunla geçirmiş hizmetçisi 'telefonda sinema ile ilgili insanlarla işi hakkında konuşurken başka bir ses tonuyla benimle konuşurken başka bir tonda konuşuyordu ' diyorÖlümünün efsane olmasında katkısı büyük.Öte yandan karizması,yeteneği ,farklılığı, güzelliği ,bazı ilkleri başlatması ,kameraların onu çok sevmesinin yanı sıra ölümünden sonra basın gerçek MMnin kim olduğu üstüne yoğunlaştı .Ortaya baskın olarak naif, alçak gönüllü ,duygusal, acı çeken ,yaralı biri çıktı.Bu da insanların ona olan sevgisini ,merhametini arttırdı.Dediğiniz gibi artık o sonsuza kadar güzel ve genç.