Marilyn Monroe

MM 'nun şarkı söyleme yeteneği de varmış.Farklı filmlerde söylediği 8-10 şarkısı var.Bu videoda "I'm through with love "şarkısını söylüyor.

[video=youtube;pi2Pxg3TUDE]http://www.youtube.com/watch?v=pi2Pxg3TUDE&feature=player_detailpage[/video]

Son düzenleme:
"Benim de duygularım var ve hala insanım.Tek istediğim olduğum gibi ve yeteneğim için sevilmek" Marilyn Monroe

"Önce kendime bir birey olduğumu ispatlamaya çalışıyorum.Sonra belki kendimi aktris olduğuma ikna ederim"Marilyn Monroe

[video=youtube;1LQy5iu68bg]http://www.youtube.com/watch?v=1LQy5iu68bg&feature=player_detailpage[/video]

Son düzenleme:
(0.16) annesiyle:anne hastaneden ayrıldığı bir gün Marilyn’e koruyucu aile olan insanların evine gelip kızını götürmek istemiş.İzin vermemişler.Annesinin o anda sinirkrizi geçirmesi Marilyn’in aklında kötü bir anı olarak kalmış.Çocukken yetimhanede kendisine kimsesiz ya da yetim denmesi Marilyn’i çok kızdırır ,üzermiş.Hemen itiraz eder “ Hayır ! annem var benim.Yaşıyor” dermiş.

Marilyn’in başından 3 evlilik geçiyor.(2.31)2. evliliğini zamanın ünlü beyzbol oyuncusu Joe Di Maggio ile yapıyor.Bu sefer karşılıklı bir aşk evliliği .O sırada Marilyn 1 yıldır ünlü bir yıldızdır.Di Maggio da ünlüdür ancak kalabalıklardan ,şatafattan,tantanadan hoşlanmayan sakin biridir.O yıl ‘The seven year itch /Yaz Bekarı ‘ adlı komedi filmi çıkıyor piyasaya( M’nin beyaz kiloş elbisesinin eteğinin havalandırmadan dolayı yukarı uçtuğu sahnenin olduğu film).Marilyn’in yıldızı iyice parlıyor.Marilyn’e olan aşırı ilgi Di Maggio’yu bunaltıyor,kıskançlıklar başlıyor.Sonunda Joe Marilyn’den sinemayı ,Hollywood dünyasını bırakmasını istiyor.Ama Marilyn ne mesleğini ne evliliğini bırakmak istemiyor.Evlilik sadece 8 ay sürüyor. (2.51)Boşanmanın açıklandığı basın toplantısında Marilyn ağlamasına engel olamıyor.

2 yıl sonra yazar Arthur Miller ile evleniyor.Kişilik ve yaşam tarzları birbirinden çok farklı bu iki insanın evliklerinin 2 yıl içinde bitmesi kimseyi şaşırtmıyor.Evliliklerinin 1 yılını birbirlerinden ayrı geçiriyorlar.Türkan Şoray’ın sohbet programlarnda,röpörtajlarında gösterdiği çekingen,ürkek ,tedirgin tavırlar Marilyn’de de var.Yani hassas ,kırılgan biri normalde. ,Bu boşanmadan sonra Marilyn depresyon tanısıyla psikiyatri kliniğine yatırılıyor.Bu dönem Marilyn’in yaşamında kırılma noktası .Sakinleştirici ilaç bağımlısı oluyor.Çok zayıflıyor.İyice hassaslaşıyor. Son zamanlarında bir arkadaşına sonunun annesine benzemesinden korktuğunu söylüyor. Sağlığı gibi işi de etkileniyor bu durumdan.Maalesef düşe kalka geçirdiği bu 1,5 yılın sonunda (bazılarına göre bilerek bazılarına göre bilinçsizce )aşırı uyku ilacı aldığı için vefat ediyor.

Cenaze işlerini baştan sona 2. eşi Joe Di Maggio üstleniyor.”Onu siz bu hale getirdiniz “ diyerek cenazeye ne basını ne de sinema dünyasından kimseyi çağırmıyor.Sadece aile ve yakın dostlar davet ediliyor.Di Maggio kendi öldüğü yıl olan 1999 tarihine kadar 37 yıl boyunca her hafta Marilyn’in mezarına taze çiçekler
yollamış .Söylentiler Marilyn’le Di Maggio’nun aslında Marilyn ölmeden bir süre önce tekrar görüşmeye başladıkları ve yeniden evlenmeyi planladıkları yönünde ama Di Maggio yaşamı boyunca Marilyn ile ilgili kimseye tek kelime söylemediği için bu haber ne onaylanıyor ne red ediliyor.

[video=youtube;tHVTL6LqjLo]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=tHVTL6LqjLo[/video]

Son düzenleme:
Evet çocuksu bir yüz,sevimli ayrıca .Bazı fotoğrafları kuzuyu ,yunus balığını çağrıştırıyor:)Kendi döneminde en az kendi kadar güzel olan hatta bazılarına göre M.M'den bile güzel bir çok aktris var Hollywood’da ;Elizabeth Taylor,Audrey Hepburn ,Grace Kelly ,Hedy Lamarr ...vs. Ama Marilyn açık ara önde çünkü farklı .Onların aldığı film tekliflerinin 2 katını alıyor.Onun kabul etmediği senaryolar genellikle diğer oyunculara gidiyor Stüdyolar,yapımcılar,yönetmenler daha çok onunla çalışmak ,seyirciler onu daha çok görmek istiyor. Sahne ışığı denen şey MM de fazlasıyla var ve çok kendi gibi .Fiziksel güzelliğinden öte yaydığı pırıltı ,elektrik çok güçlü ve 50 yıldır hala kimse onun karizmasını geçemiyor.Hollywood’da bir numara olduğu tartışılmıyor bile , ikon artık .Onun ilk dönemlerine ait ışığın kötü geldiği , yüzünün daha oturmadığı ,hatalı makyaj ve saç yapılmış ya da silik gözüktüğü beğenilmeyecek olan fotoğrafları da bana doğal ,güzel ,sıcak geliyor . MM 'un başarısı sadece güzelliğinden kaynaklı değil.Mesela Megan Fox olağanüstü güzellikte bir kadın.Ama sinema filmlerinde yıllardır esaslı bir çıkış yapamıyor.Kendisine iyi ,uzun roller teklif edilmiyor .Çünkü kusursuz güzelliğine rağmen ,yeteneğiyle ,sesiyle gerekli etkiyi yaratamıyor.Sinema,sahne ışığı ,pırıltısı Marilyn’kinden çok uzak.Çok güzel bir resim sadece.Ben de MM'un 16-17 yaşlarındaki küllü kahve rengi doğal saçını çok beğeniyorum.Sarının 12 çeşit rengini denemiş bu arada.

liz tayor ondan sonra çıktı ama .. yani MM zaten vardı onlar yeniyken ... MM nin ön planda olması zaten o döneme göre çok cüretkar sahnelerde oyanayabilmesi ...amerikada devrim yaratmıştır şüphesiz ... birde özel hayatı hep çalkantılı olmuştur ....sansasyonel bir kadın olmuş ölümüde aynı şekilde olmuş .. bütün bunlar MM yi bir efsane yaptı .... amerikan başkasınıyla yaşadığı aşkla döneme damgasını vuruyor .. aslında MM işini çok iyi bilen zeki bir kadın .. kendindeki malzemeyi çok güzel kullanmış .. BU şekilde fark yaratmış ...

liz tayor ondan sonra çıktı ama .. yani MM zaten vardı onlar yeniyken ... MM nin ön planda olması zaten o döneme göre çok cüretkar sahnelerde oyanayabilmesi ...amerikada devrim yaratmıştır şüphesiz ... birde özel hayatı hep çalkantılı olmuştur ....sansasyonel bir kadın olmuş ölümüde aynı şekilde olmuş .. bütün bunlar MM yi bir efsane yaptı .... amerikan başkasınıyla yaşadığı aşkla döneme damgasını vuruyor .. aslında MM işini çok iyi bilen zeki bir kadın .. kendindeki malzemeyi çok güzel kullanmış .. BU şekilde fark yaratmış ...[/QUOTE]

Başkanla aşk yaşadığını MM 'ya çok yakın kaynaklar onaylamıyor.Söylenti olarak kalıyor.Olduysa da tek ya da çift taraflı platonik bir ilgi ,beğeni düzeyinde olabileceği tahmin ediliyor.Başka insanların da çağrılı olduğu davetlerde 2-3 karşılaşma ve sohbet olmuş.MM'nin Başkanın doğumgününde yüzlerce insanın olduğu bir yerde herkesin dikkatini çekecek şekilde ona doğumgünü şarkısı söylemesi ,bunun tv programında yayınlanması gazetecilerin hayalgücünü ateşliyor.Hatta MM’nun ölümünden sonra bu teorilere dayalı bir iki kitap yazılıyor ,film çekiliyor.Çünkü bu tarrz hikayeler satıyor .Zaten MM ölümünden 6-7 ay kadar önce tanışıyor Kennedy kardeşlerlerle ve yeni boşandığı için vs yüzünden ağır depresyonda ve zorla ayakta duruyor .Psikiatri kliniğinde bir iki defa uzun süreli yatıyor.Hatta bir defasında zorla götürülüp ,kendisine deli gömleği giydirilmiş.Çıktığında zayıflamış ,çok yorgun işine konsantre olamıyor. .Depresyondan tam çıkamamış ,ilaç bağımlılığı bitmemiş ,ayarları bozulmuş ,yorgun bir kadın hangi arada ve nasıl bu "aşk" ı yaşayabildi anlaması zor ama imkansız da olmayabilir.Ancak işini bilen,zeki kadın ;kurnaz, fettan,femme fatal anlamındaysa katılmıyorum.Çünkü öyle olsaydı son 15 ayında psikolojik olarak dağılmaz ,işini tehlikeye atmaz, böyle bir son yaşamazdı.En azından daha uzun hayatta kalırdı.

Marilyn ,kendisinin de içtenlikle itiraf ettiği gibi özgüven eksikliği olan biri.Bu kendisine ithaf edilen şarkı ve kitaplarda yine kendi ağzından çıktığı kelime olan "insecure/güvensiz" olarak çok sık geçer.Yeni insanlarla tanışmakta ve konuşmakta zorluk çekiyor.Dönem dönem bu çekingenliği o kadar artıyor ki setteki odasından saatlerce dışarı çıkmıyor.1950lerde Kore savaşına katılan askerlere moral vermek için bu ülkeye davet edilince ,ilk defa kendisini çok seven bu kadar çok insanla yüzyüze geliyor.Gördüğü sevgi ilgiden çok etkileniyor ve bu onun özgüvenini bir süreliğine yükseltiyor çünkü gerçekten sevildiğine inanıyor.Bu geziyi en mutlu olduğu,şaşırdığı anlardan biri olarak hatırlıyor.(1.33)
[video=youtube;rMb1y1kPIUE]http://www.youtube.com/watch?v=rMb1y1kPIUE&feature=player_detailpage[/video]

Son düzenleme:
'Something's Got to Give 'filmi Marilyn'in en son filmi.Ama MM'nun kliniğe yatması , çıktıktan sonra rolüne bir türlü odaklanamaması ,sete sürekli geç gelerek çekimleri aksatması film şirketini zarara sokuyor ve Fox Marilyn'i işten kovuyor ancak rol arkadaşı Dean Martin Fox'a MM giderse kendisinin de filmi bırakacağını söyleyerek Marilyn'in işini geri almasını sağlıyor.Bu video Marilyn'in ölümünden 3,5 ay önce çekilmiş.Maalesef film yarım alıyor.Marilyn'in gözlerinde ,hüzün ,yorgunluk ,pus var ama yine de güzel.
[video=youtube;yFaGHnbcnIs]http://www.youtube.com/watch?v=yFaGHnbcnIs&feature=player_detailpage[/video]

Asıl adı Norma Jeane Baker.Monroe annesinin evlenmeden önceki soyadı .Marilyn adını pek sevmezmiş ama öyle ün kazandığı için değiştirememiş.Aslında Jeane Monroe olmasını istemiş.Elthon John MM için 'Goodbye Norma Jean ya da diğer adı Candle in the Wind / Rüzgardaki Mum' olan bir şarkı yazdı.'It seems to me you lived your life like a candle in the wind/Bana öyle geliyor ki hayatını rüzgara tutulmuş bir mum gibi yaşadın....
[video=youtube;w-M8Hi3vNKM]http://www.youtube.com/watch?v=w-M8Hi3vNKM&feature=player_detailpage[/video]

Son düzenleme:
Güzel bir kadın ama cok fazla huzunlu ve ürkek..
Seksılıkten cok uzak..
Sadece ınsanların beynıne yerlestırılmeye calısılan bır MM.olmuş..
Kaldı kı hayatına bakınca durumdan kendı de memnun değil..
Belki isteyerek belki de istemeyerek ama sonucta ünü şöhretı kaldıramamıs ve hayatına mal olmus..

Allah rahmet etsın ne dıyelım..

"Bencilim ,sabırsızım, özgüvenim biraz az.Hatalar yapıyorum.Zaman zaman ele avuca sığmaz ,baş edilmesi zor biriyim.Ama en kötü halimdeyken beni idare edemiyorsanız, o zaman en iyi halimi de hak etmiyorsunuz demektir"Marilyn Monroe
[video=youtube;CCbGV1AZNb4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=CCbGV1AZNb4[/video]

"Bir aktris para makinası değildir ama size para makinasıymışınız gibi davranıyorlar" Marilyn Monroe

"Paranız olmadığında sorun yemek bulmak oluyor.Para olduğunda sorun seks oluyor.İkisine de sahipseniz bu defa sorun sağlık.Herşey yolundaysa bu defa da ölümden korkuyorsunuz" Marilyn Monroe

"Bütün gece boyunca kimsenin benle konuşmadığı bir partiye gittim.Erkekler eşlerinden ya da sevgililerinden korkuyordu.Hanımlarsa bir köşede gruplaşmış benim tehlikeli karekterimi tartışıyorlardı" Marilyn Monroe

[video=youtube;d-3-Its-Z24]http://www.youtube.com/watch?v=d-3-Its-Z24&feature=player_detailpage[/video]

liz tayor ondan sonra çıktı ama .. yani MM zaten vardı onlar yeniyken ... MM nin ön planda olması zaten o döneme göre çok cüretkar sahnelerde oyanayabilmesi ...amerikada devrim yaratmıştır şüphesiz ... birde özel hayatı hep çalkantılı olmuştur ....sansasyonel bir kadın olmuş ölümüde aynı şekilde olmuş .. bütün bunlar MM yi bir efsane yaptı .... amerikan başkasınıyla yaşadığı aşkla döneme damgasını vuruyor .. aslında MM işini çok iyi bilen zeki bir kadın .. kendindeki malzemeyi çok güzel kullanmış .. BU şekilde fark yaratmış ...[/QUOTE]

Başkanla aşk yaşadığını MM 'ya çok yakın kaynaklar onaylamıyor.Söylenti olarak kalıyor.Olduysa da tek ya da çift taraflı platonik bir ilgi ,beğeni düzeyinde olabileceği tahmin ediliyor.Başka insanların da çağrılı olduğu davetlerde 2-3 karşılaşma ve sohbet olmuş.MM'nin Başkanın doğumgününde yüzlerce insanın olduğu bir yerde herkesin dikkatini çekecek şekilde ona doğumgünü şarkısı söylemesi ,bunun tv programında yayınlanması gazetecilerin hayalgücünü ateşliyor.Hatta MM’nun ölümünden sonra bu teorilere dayalı bir iki kitap yazılıyor ,film çekiliyor.Çünkü bu tarrz hikayeler satıyor .Zaten MM ölümünden 6-7 ay kadar önce tanışıyor Kennedy kardeşlerlerle ve yeni boşandığı için vs yüzünden ağır depresyonda ve zorla ayakta duruyor .Psikiatri kliniğinde bir iki defa uzun süreli yatıyor.Hatta bir defasında zorla götürülüp ,kendisine deli gömleği giydirilmiş.Çıktığında zayıflamış ,çok yorgun işine konsantre olamıyor. .Depresyondan tam çıkamamış ,ilaç bağımlılığı bitmemiş ,ayarları bozulmuş ,yorgun bir kadın hangi arada ve nasıl bu "aşk" ı yaşayabildi anlaması zor ama imkansız da olmayabilir.Ancak işini bilen,zeki kadın ;kurnaz, fettan,femme fatal anlamındaysa katılmıyorum.Çünkü öyle olsaydı son 15 ayında psikolojik olarak dağılmaz ,işini tehlikeye atmaz, böyle bir son yaşamazdı.En azından daha uzun hayatta kalırdı.
işini bilen derken kendine ait özellikleri çok iyi kullanabilen anlamında dedim .. kesinlikle çok zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum aynı zamandada duygusal ...zor bir hayat geçirmiş .. bu kadar erken ölmemeliydi ama şuda var yaşlılığını hiçbirimiz görmedi ... belkide onu efsane yapanda budur .. diğer aktirislerin kırıştığını buruştuğunu herşeyini gördük .. Ama MM her zaman genç ve güzeldi fotoğraflarında sonsuza kadar da öyle kalıcak ....ayrıca
İnsanlar beni görüp çok güzel bir hayat yaşadığımı düşünüyorlar. Ama ben dünyanın en çok tehlike altında olan adamını, abd başkanını seven bir kadınım, ne büyük acılar içinde kıvrandığımı bilemezsiniz

Kendi ağzından ....

Son düzenleme:
işini bilen derken kendine ait özellikleri çok iyi kullanabilen anlamında dedim .. kesinlikle çok zeki bir kadın olduğunu düşünüyorum aynı zamandada duygusal ...zor bir hayat geçirmiş .. bu kadar erken ölmemeliydi ama şuda var yaşlılığını hiçbirimiz görmedi ... belkide onu efsane yapanda budur .. diğer aktirislerin kırıştığını buruştuğunu herşeyini gördük .. Ama MM her zaman genç ve güzeldi fotoğraflarında sonsuza kadar da öyle kalıcak ....ayrıca
İnsanlar beni görüp çok güzel bir hayat yaşadığımı düşünüyorlar. Ama ben dünyanın en çok tehlike altında olan adamını, abd başkanını seven bir kadınım, ne büyük acılar içinde kıvrandığımı bilemezsiniz

Kendi ağzından ....

Bu alıntıyı Türkçe bir sitede görünce ben de şaşırmıştım çünkü İngilizce sitelerde böyle bir cümlesi yoktu.7-8 ingilizce siteye bakıyorum,o sitelerden de birden fazla tekrarlanmış olanlarını seçmeye çalışıyorum.Türkçe sitede olan MM ile lgili yapılmış bir filmden alınmış replik ya da dedikoduya dayalı üretilmiş bir laf olabilir. Bazı filmler gerçek bir hikayeden esinlendik ama olayları biz kurguladık diyorlar.Çünkü sansasyonel bir cümle ,İngilizce siteler bunu ıskalamazdı gibi geliyor.Ya da ben şimdilik rastlayamadım.Evet, kendine ait özellikleri iyi kullanan biri son 8 ayını onunla geçirmiş hizmetçisi 'telefonda sinema ile ilgili insanlarla işi hakkında konuşurken başka bir ses tonuyla benimle konuşurken başka bir tonda konuşuyordu ' diyor ;) Ölümünün efsane olmasında katkısı büyük.Öte yandan karizması,yeteneği ,farklılığı, güzelliği ,bazı ilkleri başlatması ,kameraların onu çok sevmesinin yanı sıra ölümünden sonra basın gerçek MMnin kim olduğu üstüne yoğunlaştı .Ortaya baskın olarak naif, alçak gönüllü ,duygusal, acı çeken ,yaralı biri çıktı.Bu da insanların ona olan sevgisini ,merhametini arttırdı.Dediğiniz gibi artık o sonsuza kadar güzel ve genç.

Son düzenleme:
Güzel bi kadın ama bu kadar abartılması ve ilahlaştırılması bana saçma geliyor....

MM'nun son 8 ayında onun yanında sürekli yaşayan hizmetçisi Betty Robin 'e göre MM

*İnsanlar tarafından ,yani medya ve sinema dünyası tarafından suistimal edildi.Kendisini kullanan ,kullanmaya çalışan insanlardan nefret ediyordu.Arkadaşsız,yalnız,dalgın ,çok sessiz ,mutsuz biriydi.Etrafındaki insanlar çoğunlukla onun maaş ödediği insanlardı.Arada eve gelen tek kişi 2.kocası Joe Di Maggio'du.Arada New York'a gittiğinde yazar Carl Sandburg ve eşiyle görüşüyordu(Marilyn'in en yakın arkadaşları).

*Çok çalışkandı.(MM çok ünlü ,popüler olduğu ve rol yeteneği tartışılmadığı dönemde bile kendi isteği ile oyunculuk dersleri almaya başlar ve düzenli olarak Actor's Stüdyo okuluna gider.Sınıfta başka öğrenciler de vardır.Yani özel ders değil)Çok çalışıyordu ve çok kitap okuyan bir insandı.

*Gardrobunun elbiselerle dolup taştığını sanmayın.Dolabındakiler birkaç jean ve birkaç bluzdu.Tek bir elbisesi vardı.6 ay boyunca dışarıya ve okula aynı elbiseyi giydi.Sadece davetlere çağrıldığında değişik elbiseler giyiyordu.Evdeyken hiç takı taktığını görmedim.

*Ne sigara ne içki içtiğini görmedim .Sadece bir keresinde evindeki bir toplantıda şampayadan bir iki yudum alıp gerisini bırakmıştı.

*Masada hep taze çiçekler olmasını istiyordu.

*Zamanının çoğunu evde geçiriyordu.Zorunlu olmadıkça dışarı çıkmıyordu.

*Olağanüstü güzellikteydi.Hiç bir filmi onun bu güzelliğini ,ışığını yansıtabilmiş değil.

*Onun kesinlikle intihar etmediğine ,bilerek,isteyerek kendini öldürmediğine inanıyorum.Mutsuzdu ama hayata bağlıydı.Yalnız kötü bir alışkanlığı vardı.Yatağının yanındaki komidinin üstü doktorların verdiği sakinleştirici ve uyku haplarıyla doluydu.Tek bir hap işe yaramadığında tekrar tekrar hap alma alışkanlığı edinmişti.

*Birgün bana büyükannesi ve büyükbabası olan insanların evet , ilginç annesi babası olanların değil büyükannesi ve büyükbabası olanların çok şanslı insanlar olduğunu söylemişti.

[video=youtube;jNaXlc_wd9I]http://www.youtube.com/watch?v=jNaXlc_wd9I&feature=player_detailpage[/video]

[video=youtube;8eeTTgFGE9Y]http://www.youtube.com/watch?v=8eeTTgFGE9Y&feature=player_embedded[/video]

[video=youtube;icVOs7kb8yo]http://www.youtube.com/watch?v=icVOs7kb8yo&feature=player_embedded[/video]

"Akıllı bir kız öper ama aşık olmaz,dinler ama inanmaz ve terkedilmeden terk eder" MM
"Para beni ilgilendirmiyor ,sadece harika olmak istiyorum"MM
"Hep güvensiz hissettim.Aslında hissetiğim şey tam olarak korkuydu"MM

Bir kişilik analistine göre MM mükemmeliyetçi bir karakter ve insanların ondan bekledikleri kadar kusursuz olamamaktan korkuyor.Ara sıra korkudan tutuluyor.

[video=youtube;902Hg4HOa-s]http://www.youtube.com/watch?v=902Hg4HOa-s&feature=player_embedded[/video]

Marilyn'in ölümünden 3 hafta önce fotoğrafçı George Barris MM 'nun fotoğraflarını çekiyor.Üstündeki Meksika hırkası fotoğrafçının MM'ya hediyesi.GB'se kendi ağzından duymadıkça gazetelerde yazılan hiçbirşeye inanmamasını söylemiş ve aralarında GB'in ölünceye kadar hergün hatırlayacağını söylediği bir diyalog geçmiş.

MM; Çok üşüdüm, yoruldum .Artık bunlar son fotoğraflar olsun mu?
GB; Tamam.Söz veriyorum bunlar son fotoğraflar olacak !

Gerçekten de bunlar MM'nun son fotoğrafları olmuş.

[video=youtube;zmajjetiBm8]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=zmajjetiBm8[/video]

MM'nun ölü bulunduğu evinin girişinde Latince "Cursum Perficio" yazıyormuş.Anlamı ;Yolculuğum burada sona eriyor

$CP.webp

Son düzenleme:
[video=youtube;ecp3fDps4gI]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=ecp3fDps4gI[/video]

Back
X