Marilyn Monroe

dienes036vv4.jpg
grant06us1.jpg

[video=youtube;1DG0cVUd0pI]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=1DG0cVUd0pI[/video]

[video=youtube;Pe87y5wevmk]http://www.youtube.com/watch?v=Pe87y5wevmk&feature=player_detailpage[/video]

Marilyn saatlerce kitap okumayı ve düzenli günlük tutmayı seven biriymiş.Yazmayı özgürleşmek olarak görüyormuş.En derin düşüncelerini,üzüntülerini ,umutlarını ,güvensizliklerini ,çocukluğunda yaşadığı cinsel tacizden dolayı hisettiği aşırı utançtan bahsettiği yazıları geçen yıl yurt dışında “Fragments :Poems ,Intimate Notes,Letters” adlı bir kitapta yayınlanmış.Günlüklerden biri şöyle başlıyormuş “Belki hatalar yapacağım,insanlar bana gülecek ,beni küçümseyecek ya da rol yapamadığımı düşünecekler”
[video=youtube;Zi5lQfCN-vU]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=Zi5lQfCN-vU[/video]

Marilyn Monroe bir dönem arka arkaya rol aldığı 3-4 filmde güzel ,saf,(bazen aptal) ,komik , sarışın kadını oynadığı filmlerde o kadar inandırıcı oldu ve sevildi ki bazıları onun gerçek hayatta da aptal olduğunu varsaydılar."Aptal sarışın" sözünü Marilyn Monroe'nun filmlerine borçluyuz.Onu yakından tanıyanlar, ,set arkadaşları onun asla aptal biri olmadığını söylemişler.
$MarilynPoetryPost_large.webp "içten ,basit ve dürüst olmayı sevmemin tamamen aptallık olarak anlaşıldığını görüyorum"Marilyn Monroe

Son düzenleme:
ıq sunun yüksek olduğunu biliyorum 168 miş sanırım

einsteininkşnden daha yüksek olduğu yazıyor.onunki 160 imiş

ıq sunun yüksek olduğunu biliyorum 168 miş sanırım

einsteininkşnden daha yüksek olduğu yazıyor.onunki 160 imiş

Ben de rastlamıştım bu bilgiye ama gerçek olduğuna çok ihtimal vermiyorum.Çevresinin gözlemlerine göre normal zekada duygusal bir insan .

Son düzenleme:
Yine çevresindekilere ve kadın ,erkek set arkadaşlarına,çalışanlarına göre M.M çok kibar ,naif, hassas ,zaman zaman eğlenceli ,zaman zaman içine kapanık,çekingen ,birlikte çalışması kolay,çok güzel ,çok çekici ,etrafına ışık saçan yetenekli bir oyuncu.En kötü özelliklerinden biri heryere hemen herzaman geç kalmasıymış.
[video=youtube;pxosol0q0ZA]http://www.youtube.com/watch?v=pxosol0q0ZA&feature=player_detailpage[/video]

Son düzenleme:
Babasını sadece kendisine gösterilen bir fotoğraftan biliyormuş. Fotoğraftaki babasını zamanın ünlü aktörü Clark Gable’a benzettiği için çocukluğu boyunca sanki gerçek babası oymuş gibi kendi kendine oyun oynamış.Marilyn ünlü olunca bu aktörle tesadüfen aynı filmde( “ The Misfits/Uygunsuzlar” )başrolleri paylaşmışlar.

Marilyn’in çalışan bir annesi var.Ancak 7-8 yaşlarındayken annenin akıl sağlığı bozulur ve sık sık akıl hastanesine yatırılır .Annesinin en yakın arkadaşı,film editörü Grace ,Marilyn’i fırsat buldukça dışarı çıkarır ,gezdirir,saçlarını kıvırır,makyaj malzemeleriyle oynamasına izin verir,ona büyüyünce çok ünlü bir film yıldızı olacağını söyler , bazen evinde misafir eder,bazen akrabalarının evine gönderir ancak Grace evlenince Marilyn yalnız kalır .Annesi de sürekli olarak akıl hastanesinde olduğundan yetimhaneye gönderilir.Sonra birkaç koruyucu ailenin yanında yaşar.Marilyn 16 yaşındayken Grace onu yetimhaneden ve koruyucu ailelerin yanından kurtarmak için “iyi bir çocukla” evlendirmek ister.Marilyn kabul eder.Evlilik olur ancak Marilyn’in sonradan anlattığına göre birbirleriyle konuşacak hiç bir şey bulamadan aynı evde yaşayan iki kişidirler.Eşi 1 yıl boyunca askeri eğitim için farklı şehirlere gider(2.Dünya Savaşı başlamıştır).Eşinin annesi de Marilyn’e askeri bir fabrikada iş bulmuştur .Bir gün askeri bir dergi için bir fotoğrafçı Marilyn’in malzemelerle birlikte fotoğrafını çeker(videoda 1.44).Bu fotoğraf başka fotoğrafçıların ilgisini çeker.Marilyn’e ufak tefek modellik sonra filmlerde küçük roller teklif edilir.Fox şirketinin kontratında bekar olması ve hamile kalmaması gerektiği yazıyordur.Marilyn eşine (eşinin yıllar sonra anlattığına göre)boşanmayı ama yeniden evleninceye kadar bir süre birlikte yaşamayı önerir.Jim aile kurmak istediğini söyler, teklifi kabul etmez ve boşanırlar.Jim boşandıktan neredeyse 50 yıl sonra Marilyn ile ilgili bir kitap yazar ayrıca ropörtaj verir.MM için söylediği sözlerden biri şu “Nazik , iyi bir kızdı”
$mm1.webp
[video=youtube;L2YgRFrEAQk]http://www.youtube.com/watch?v=L2YgRFrEAQk&feature=player_detailpage[/video]

Son düzenleme:
yüz hatları kesinlikle mükemmel ..dudaklar burun ayrı ayrı incelendiğinde bile çok güzel ...bebeksi bir yüzü var ama şuh bir kadın olarak biliniyor buda ilginç .. aslında çok çocuksu bir yüzü var ama koyu makyajdan dolayı sanırım .... efsane ne denilebilir ki ... ben herkesin aksine uzun saçı yakıştırırım kendisine .. ilk gençlik fotolarında saçları uzun .. sonradan o bilinen MM saçını yapmış ve bu saçlarla özdeşleşmiş ...

Evet çocuksu bir yüz,sevimli ayrıca .Bazı fotoğrafları kuzuyu ,yunus balığını çağrıştırıyor:)Kendi döneminde en az kendi kadar güzel olan hatta bazılarına göre M.M'den bile güzel bir çok aktris var Hollywood’da ;Elizabeth Taylor,Audrey Hepburn ,Grace Kelly ,Hedy Lamarr ...vs. Ama Marilyn açık ara önde çünkü farklı .Onların aldığı film tekliflerinin 2 katını alıyor.Onun kabul etmediği senaryolar genellikle diğer oyunculara gidiyor Stüdyolar,yapımcılar,yönetmenler daha çok onunla çalışmak ,seyirciler onu daha çok görmek istiyor. Sahne ışığı denen şey MM de fazlasıyla var ve çok kendi gibi .Fiziksel güzelliğinden öte yaydığı pırıltı ,elektrik çok güçlü ve 50 yıldır hala kimse onun karizmasını geçemiyor.Hollywood’da bir numara olduğu tartışılmıyor bile , ikon artık .Onun ilk dönemlerine ait ışığın kötü geldiği , yüzünün daha oturmadığı ,hatalı makyaj ve saç yapılmış ya da silik gözüktüğü beğenilmeyecek olan fotoğrafları da bana doğal ,güzel ,sıcak geliyor . MM 'un başarısı sadece güzelliğinden kaynaklı değil.Mesela Megan Fox olağanüstü güzellikte bir kadın.Ama sinema filmlerinde yıllardır esaslı bir çıkış yapamıyor.Kendisine iyi ,uzun roller teklif edilmiyor .Çünkü kusursuz güzelliğine rağmen ,yeteneğiyle ,sesiyle gerekli etkiyi yaratamıyor.Sinema,sahne ışığı ,pırıltısı Marilyn’kinden çok uzak.Çok güzel bir resim sadece.Ben de MM'un 16-17 yaşlarındaki küllü kahve rengi doğal saçını çok beğeniyorum.Sarının 12 çeşit rengini denemiş bu arada.

Back
X