Hakkında 600 kitap basılmış bu arada .Onu anarken bir kaç sözünü de eklemenin doğru olacağını düşündüm.
* Elbiseleriniz kadın olduğunuzu belli edecek kadar dar ,hanımefendi olduğunuzu gösterecek kadar bol olmalı.
*Bir kadına doğru ayakkabıları verin ,bütün dünyayı fethetsin.
*Erkekler kadınların kitap gibi olduğunu düşünüyor.Eğer kapak ilgilerini çekmezse içindekini okuma zahmetine katlanmıyor.
*Bir kadının ona ihtiyacı olmayan bir erkeğe ihtiyacı yoktur.
*Kariyer sahibi olmak harika bir şey ama soğuk bir gecede ona sarılamazsın.
*Aktris olmanın hayalini kurmak aktris olmaktan daha heyecan verici.
*Başarı birçok kişinin sizden nefret etmesine neden oluyor.Keşke böyle olmasa.Etrafınızdaki insanların gözlerinde kıskançlığı görmeden başarının tadını çıkarmak harika olurdu.
*Bir partide konuşmadan saatlerce ayakta durup sinema idollerimin sıkıcı, küçük insanlara dönüşmesini dinliyorum.
*Eğer aptal bir kadın rolünü oynamam ,aptalca sorular sormam gerekiyorsa bunu film boyunca sürdürmek zorundayım.Ne yapmam bekleniyor? Zeki görünmem mi?
*Bazı insanlar kaba davranıyorlar.Bir oyuncu olarak yükselmek istediğimi söylersem ,fiziğime bakıyorlar.Mesleğimi daha iyi öğrenmeyi ,gelişmeyi istediğimi söylediğim zaman bana gülüyorlar.Benden nedense işimi ciddiye almamı beklemiyorlar.(Marilyn şöhretin zirvesindeyken oyunculuk dersi almaya başlamıştı)
*Kimseyi kandırmadım .İnsanların kendilerini kandırmalarına ses çıkarmadım.Kim olduğumu ,ne olduğumu merak etmediler .Onun yerine bana bir karakter biçtiler.Onlarla tartışmadım.Kesinlikle olmadığım birini sevdiler .
*Yorgun ,kırgın ve şaşkın olduğunuzda ,seks sembolü olmak taşıması zor bir yük.
*Köpekler beni hiç ısırmıyor sadece insanlar ısırıyor.
*Hakkınızda hiçbirşey bilmeden size tapıyorlarsa aynı nedenle nefret de edebilirler.
*İnsanların fantezilerine dahil olmak güzel ama insan sadece kendi olduğu için de sevilmek istiyor.
*Sanırım ünlü olduğunuzda, zayıflıklarınız abartılıyor.
*12 yaşında 17 yaşında gibi gösteriyordum.Ama bunu benden başka bilen yoktu .Bedenim gelişmiş ve kıvrımlıydı.Hala yetimhanenin verdiği mavi elbiseyi ve bluzu giyiyordum ve bu giysilerle gelişmiş bir ahmak gibi görünüyordum.
*Küçükken başını belaya sokmamanın en iyi yolunun hiç şikayet etmemek ve hiçbir şey istememek olduğunu öğrenmiştim.
*Hollywood’da bir kadının saç şekli ahlaki değerlerinden daha önemlidir.Kim olduğunla değil nasıl göründüğünle yargılanırsın.Hollywood bir öpücüğünüze binlerce dolar ruhunuza 50 cent ödenen bir yer.
*Küçükken kimse bana güzel bir kız olduğumu söylemedi.Güzel olmasalar bile bütün küçük kızlara güzel odukları söylenmeli.
Ve muhteşem bir şarkıyla yine Marilyn....
[video=youtube;n7zA50kl6fM]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=n7zA50kl6fM&list=PLF79E763A9EC0A267[/video]