- 24 Mayıs 2010
- 7.753
- 9.873
-
- Konu Sahibi yesil_zeytin_
Manuel vites aşkı bir tek Türk milletinde var. Üstelik otomatik vites teknolojisi artık eskisi gibi değil çok gelişti. Otomatik viteste yolun ortasında stop etme veya rampada geri kayma gibi problem yaşamazsınız ki bunlar bile bence otomatik vites bir araç almak için yeterli sebepler.[/QUOTE
Aynen otomatik vites her türlü konforu rahatlığı sağlar.durduğunda her zaman ayak frende falan olmak zorunda değil
şoför adam düz kullanır mantığı var bide sanki minibüs ve ya kamyoncular.
tırcılar bile 16 vitesli tuş şeklinde viteslere geciyor artık bknz amcam :)
ben ikisini de kullandım 10 yıllık deneyimim var otomatige geçince dedim bu ne güzel şeymiş. Babamda 32 yıllık şoför oda aynı görüşte.
Kesinlikle otomatik vites...Malesef iyi sürücü değilim. Direksiyon eğitimi aldığımda kullanmam oldu, başkada kullanma fırsatım olmadı. Arayı alıp kapıda bırakmak istemiyorum. Otomatik olursa kısa sürede öğrenirim diye düşünüyorum
Manuel de kullanılır aslında alıştıktan sonra hiç bir sorun yaşamıycağını düşünyorum.. Otomatik evet çok rahat olabilir ama alıştıktan sonra herhangi bi durumda manuel bi araba kullanmaya kalkınca zorlanıyorsun.. Ama bence manuel gayet iyi.. Ben bi arabada otomotik yada manuel özelliğine bakmam.. benim için temiz orjinal boya kaza değişen ve km de oynama olmamışsa tamamdır o araba..Selam kızlar.
@okypete buraya açmak zorunda kaldım. Taşımazsın değil mi ?
Araba almayı düşünüyorum. Aklımda hep kullanımı rahat olduğu için ve kısa sürede öğrenip, trafiğe daha kısa sürece çıkarım diye otomatik vites araba almak vardı.
İstediğimiz model, tanıdık birinden (arkadaşımın iş arkadaşı), manuel bir araba bulduk. Bende çok kararsız kaldım. (Toyota Yaris- Bisiklet çiziği dışında herhangi bir kazası bir çiziği yok)
Manuel kullananlar bu konuda bana birşeyler yazabilirmi.
Ailemle yaşadığım şehir arasında 1 buçuk saatlik mesafe için hafta sonları kullanacağım. Normalde 4 araba değiştirmek zorunda kalıyordum. Çok trafiği olan şehirde yaşamıyorum.
Cevap veren herkese teşekkür ederim :)
Manuel vites ta baş ağrısı, 5 yıldır otomatik kullanıyorum ve çok memnumum.
Manuel kullanmadan araba kullandığını anlayamazsın..Önce manueli bir öğren..Kısa sürede alışırsın..
Elbette otomatik vites çok rahat ama manueli de kullan derim.
Manuel de kullanılır aslında alıştıktan sonra hiç bir sorun yaşamıycağını düşünyorum.. Otomatik evet çok rahat olabilir ama alıştıktan sonra herhangi bi durumda manuel bi araba kullanmaya kalkınca zorlanıyorsun.. Ama bence manuel gayet iyi.. Ben bi arabada otomotik yada manuel özelliğine bakmam.. benim için temiz orjinal boya kaza değişen ve km de oynama olmamışsa tamamdır o araba..Çok trafik sorununuz yoksa manuel i gayet rahat kullanırsın.. ama trafik çok yoğun ve manuelde zorlanırım diyosan da otomotik araştır tekrar dan..
Ben otomatik araba kullananlari hic anlamiyorum. Ya hu manuel vitesli bir arac kullanmak o kadar zor birseyde degilki! Cok trafigi olan bir sehirde saatlerce arac kullanmak zorunda kalinsa anlarimda
toyota yarislerde özelliklerde yokuş aşağılarda kayma olmadığını vurgulanıyor ..siz bilirsiniz ama otomatik daha seri olur zaten artık herkesin tercihi otomatik bu iyi yada kötü sürücü olduğunuz için bayan yada erkek olduğunuz içinde değil araç trafikte rahat aksın diye.ama dikkat edin bazı otomatikler yokuş da geri kaçıyor yokuş kalkış desteği mutlaka olsun.yeni üretilenler de bu sorun yok ama bazı eski modellerde var.
Manuel araba ile öğren. Keyfin gelince otomatik alırsın. Bil ama yapma mantığı. Sakın otomatik alıp vites atmaktan aciz kadınlardan olma.
kesinlikle otomatik derim. rahatlık varken neden kasasın ki??? yok vites büyüt yok küçült. ne gereği var. ayrıca yaris otomatik viteslerin içinde müthiş bir araba daha dün aynı yorumu yaptım. arkadaşımın arabası yaris müthiş atak ve seri bir araba. toyota candır zaten
Daha önce kavradıysan çok kısa sürede öğrenirsin bence.. çokk kolay manuel :)sorum çok doğru olmayabilir ama nekadar sürede öğrenebilirim mesela?
direksiyon eğitimi alırken kısa sürede kavramıştım
ama erkeklerde manuel tercih etmiyorlar artık üst segment araçlarda manuel çok az yani manuel kullanmak artık ayrıcalık değil.Araba kullanmaktan baska meziyeti olmayan bazi insanlarin manuel arac kullanip kullanmayanlari ezikleme cabasini ben komik buluyorum. Erkekler cok yapar malesef ki..
ama erkeklerde manuel tercih etmiyorlar artık üst segment araçlarda manuel çok az yani manuel kullanmak artık ayrıcalık değil.