Otomatik ehliyet mi manuel ehliyet mi ?

Otomatik vites çok büyük kolaylık büyük şehirlerde özellikle.
Ama size yaşadığım bir sıkıntıdan bahsedeyim. Otomatik vites kullandım hep haliyle manueli unuttum.
Çalıştığım yerde de arabalar hep düz vitesti. Uzun mesailer yaptığım için onu kullanmam gerekiyordu bazen. Ben kullanamayınca biri bırakmak zorunda kalıyordu. Zar zor alıştım ve çok pişman oldum keşke manueli öğrenseydim diye.
O yüzden bence manueli bilip cepte tutmakta fayda var.
Ayrıca şöyle de bir dipnot: Otomatikte kaderinizi tamamen arabaya bırakıyorsunuz. Ama ben manuelde kontrol tamamen sizde. Olası kazalrın önüne geçebiliyorsunuz manuelde gerçekten.

• Beğen
Reactions: csi
Benim eski genel müdürüm 45 yaşında bir erkek idi. 18 yaşından beri kendi arabası varmış ve ömrü boyunca otomatik araba kullanmış.

Ben kendi gözümle gördüm acil durumda manuel araba kullanamamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu.
İşte aklıma ilk bu sebep geldiğinden otomatik istemedim

• Beğen
Reactions: csi
9 senedir ehliyetim var. Bir kere manuel kullanmam gerekmedi. Büyük şehirde manuel de kullanilmaz zaten bitti artık.

Benim eski genel müdürüm 45 yaşında bir erkek idi. 18 yaşından beri kendi arabası varmış ve ömrü boyunca otomatik araba kullanmış.

Ben kendi gözümle gördüm acil durumda manuel araba kullanamamanın ne kadar kötü bir şey olduğunu.
Nasıl bir sıkıntı yaşadı acaba

Kumandasız eski tip tvler ve uzaktan kumandalı tv ler gibi düşünüyorum ben bu mevzuyu

Uzaktan kumandalı tv çıktıktan sonra kumandasızı neden tercih etsin ki insanlar?
Otomatik de benim gözümde öyle
Ne diye manuelle uğraşasın?

Benim araç manuel, çok da zor değil ama otomatik araç alabilsem hep otomatikte devam edeceğimden manuel ehliyete ihtiyaç duymazdım diye düşünüyorum

Otomatik vites çok büyük kolaylık büyük şehirlerde özellikle.
Ama size yaşadığım bir sıkıntıdan bahsedeyim. Otomatik vites kullandım hep haliyle manueli unuttum.
Çalıştığım yerde de arabalar hep düz vitesti. Uzun mesailer yaptığım için onu kullanmam gerekiyordu bazen. Ben kullanamayınca biri bırakmak zorunda kalıyordu. Zar zor alıştım ve çok pişman oldum keşke manueli öğrenseydim diye.
O yüzden bence manueli bilip cepte tutmakta fayda var.
Ayrıca şöyle de bir dipnot: Otomatikte kaderinizi tamamen arabaya bırakıyorsunuz. Ama ben manuelde kontrol tamamen sizde. Olası kazalrın önüne geçebiliyorsunuz manuelde gerçekten.
Daha geçen hafta, fena yağmur vardı burada. Bir ada düşünün, adadan döneceğim tam ada çıkışı su birikintisi. Benim hatam, acelem de olduğu için adadan biraz hızlı kalkarak dönmek idi. Araç önce kıçını sağa attı, tam toparlarken sola. İnanın eğer altımdaki araç otomatik olsa idi ve ben de paniklese idim kaza kaçınılmazdı.

Ben hatamı biliyorum ama gene de iyi ki manuel araç imiş altımdaki diyorum. (not: araçta esp vardı ama yetmedi)

Bende kursa yazıldım manuel alıyorum.daha mantıklı.direksiyon derslerimede başladım.ilk iki gün çok zorlandım.hayatımda hiç araba kullanmamıştım.hatta geçenlerde konu bile açmıştım.ayağım debriyaja yetişmiyor diye .ama şuan çok daha iyiyim.sorun bendeymiş ben yapamamışım.şuan o sorunu aştım.umarım sınavı kazananilirim.
Zor oluyor mu direksiyon dersleri nasıl ilerliyor

Otomatik al geç. Sonuçta otomatik vites kullancaksın yüzde 90 ihtimalle.

Şeye de acayip ayarım. Yoğğğkkk yeaaa araba kullandığğğnıı bileceğğğğnnnn:))) otomatikk neyyğğğğ:))

Bütün dünya hayatını kolaylaştırmaya çalışır bizim insanımızda hemcinslerini manuel kullanamıyor diye bile aşağılamaya ezmeye çalışır.

Otomatik al geç uğraşma bile. Önümüzdeki yıllarda manuel araç kalmayacak bile.

2 senedir ehliyetim var. Manuel aldim. Her ihtimale karsi. Hatta hic otomatik kullanmadim simdiye kadar. Manueli deneme sansiniz varsa bir deneyin. Ondan sonra karar verirsiniz. Dunya hali belli olmaz aracinizi satmaniz gerekebilir. Acil bir durumda manuel arac kullanmaniz gerekebilir

Benim manuel ehliyet. 1 yıl manuel kullandim. Ama 9 yıldır otomatik kullanıyorum. Manuel kullanmayı unuttum nerdeyse..
Otomatik olsaydı da birşey değişmeyecekti benim için.
Manuel kullanmayacaksanız, manuel almanız zaten pek de gerekli olmayacak..

9 senedir ehliyetim var. Bir kere manuel kullanmam gerekmedi. Büyük şehirde manuel de kullanilmaz zaten bitti artık.
Aaaaa lütfen :)) nasıl ezeceğiz birbirmizi :)))) Manuel kullanmayan da araba kullanıyom demesin :)))) bu cümleleri nasıl kuracağız:)))

Size katılıyorum sonuna kadar. Helal.

Ehliyetler ne zaman ayrıldı manuel otomatik diye hiç haberim yok ve çok şaşırdım .

Ama böyle bir ayrım varsa manuel alın derim.Zira mantıken manuel ehliyetle otomatik araçta kullanılabilir.

Yıllarca maneul araç kullandım neden şimdiye kadar kendime bu eziyeti yaptım diye düşündüm durdum . Otomatik araç gibisi yok, tek ayak boş nereye koyarsan koy :) :)

Yani işin özü manuel kullanan otomatiğide kullanır

Otomatik al geç. Sonuçta otomatik vites kullancaksın yüzde 90 ihtimalle.

Şeye de acayip ayarım. Yoğğğkkk yeaaa araba kullandığğğnıı bileceğğğğnnnn:))) otomatikk neyyğğğğ:))

Bütün dünya hayatını kolaylaştırmaya çalışır bizim insanımızda hemcinslerini manuel kullanamıyor diye bile aşağılamaya ezmeye çalışır.

Otomatik al geç uğraşma bile. Önümüzdeki yıllarda manuel araç kalmayacak bile.

Çok güldüm yeaaaağğ yorumuna çok yaşa :)

Ben manuel aldım ama 4 senedir otomatik kullanıyorum. Manuel kullanmayı unuttum diyebilirim. Manuel özellikle direksiyon sınavında zorluyor. Bu sene birkaç arkadaşım otomatik vites ehliyeti aldı ve çok rahat geçtiler. Ben otomatik tavsiye ederim.

Konu sahibi uçmuş ama fikrimi söyleyeyim. Ne is yaptığınız burda biraz önem arzediyor aslında. Ne alaka yavv diyenler olabilir. Erkekler bunu kullanabiliyor ve zevk bile alıyorlarsa bunu sebebi beyinde. Onlar el göz ayak koordinasyonu gerektiren aktivitelerle baya ilgilendikleri için muhtemelen beyindeki noral dallanma gelisiyor, ondan rahatlar. Örneğin halı sahada top oynarken gelen topa bak, rakibe bak, ayağını omzunu ona göre ayarla vs gibu hesap yapa yapa gelisiyor o beceriler. Hemşireyim ben mesele iki elini aktif kullanip göz derinlik algin iyi degilse tedavileri hep geç bitirirsin damaryolunu birden çok deneyip hastayi huzursun edersin. *Konuya dönecek olursak bence manuel al*. O becerilerin yoksada bi yerden edinmeye baslamis olursun. Neticede fanusta yasama garantimiz yok ölene kadar:KK52:

Zor oluyor mu direksiyon dersleri nasıl ilerliyor
Çalışmalar sınav alanında yapılıyor.sınav güzergahında yapılan herşeyi her derste uyguluyoruz.dediğim gibi ilk iki gün zorlandım.ama şuan iyiyim.bide dersler bittikten sonra birkaç defa daha ben kendim çalışacağım.kazanırım diye düşünüyorum.

X