Sorma bu adam sanırım tüm konularda işine gelince
Nasıl doğulu yahu..
Doğulular böyle hap gibi evler sevmezler.
Benim kuzen antepli biriyle evli.
Orada evler 140 m2 den küçük olunca oturamazlarmış. Ee malum bir de çok çocuk var.
Mutfaklar ve salonları çok büyük olur.
Doğuda evler yayla gibidir.
Işine gelince doğulu bence..( Bkz. Şark köşesi)
Denedim denedim çok denedim o arama mevzusunda bunları. Ama olmuyor . Bende saldım ne yapabilirim kiNiyetiniz bir sevgiye sahip olmaksa
Derdiniz sevgi ve normal geçimli bı yasamsa, aldığınız hediyelerin fiyatlarına bakmayı bırakmanız ve sevgi göstermeye başlamanız gerekiyor. Kim sevgi görmediği bir insanin nazını ya da isteklerini önemser ki? Birkaç gün siz arayın konuşun "beni hiç aramıyorum ama ben seni çok özlüyorum ki" diyin sevimlilik yapın. Taslanicam bu önerilerle biliyorum ama ben sevginin de öğrenilebilir bir duygu olduğunu çokça gördüm. Siz bu adama hicbirsey vermeden sevgi almak ya da harcamalarında biraz çaba görmek istiyorsanız sevgi göstermelisiniz araniza sevgiyi koymalisiniz
Bak canım açık olacağım sana..Sorma bu adam sanırım tüm konularda işine gelince
Düğünü de benim için değil de kendi için yapıyor olduğunu anladıktan sonra iyice karar verdim. Zavallı ben başlangıçta ben mutlu olayım içimde kalmasın diye düğün yapıyor sanmıştım ah safıııımmm
Belki de aklında düğün takılarını ev peşinatı yapmak var. Yoksa neden evlenmeden önce almasın evi. Ben artık öyle düşünüyorum.
Ah canım benim keşke sadece elalem ne der olsaydı keşke ...
Bak canım açık olacağım sana..
Şu an bu nişanı tamamen 3.kez nişan attı demesinler diye devam ediyorsun. Yoksa kafanda çoktan bitmiş.
Çünkü hiçbir şey istediğin gibi değil.
Hatta düşüncelerini ciddiye almıyor eş adayı.
Gülüp gülüp geçiyor.
Böyle ömür geçmez.
Pişman olacaksın.
Zaten şimdiden pişmansın.
Ben zengin biri diye ayrılmadığını düşünmüyorum.
3.kez nisan atmanı millet diline dolamasın diye bu çaban o yüzden bu inat durumun.
Daha 30 yaşındasın.
Elalem örgütünü umursama.
Isteyen istediğini konuşsun.
Burada da bizim fikirlere uymayan tonla üye var.
Herkes farklı hayat tecrübelerinden geliyor.
Ama sırf laf olmasın diye evlenilmez.
Bence annenizi karsınıza alın acık acık anlatın herseyi. Bazen aileler iyiliklerimizi isterken de hata yapabilirler. Anlatmadığınız için de ne olup bittiğini bilmiyor kadıncağız. Ve değiştirmesi gereken yönlerini gösterin, isterseniz ağlayın, zorlayın bunu kabullenmesi lazım. Evlenmek bir statü göstergesi değildir. Bu içinde Oldugunuz durum yüzünden karsınızdaki insanı bile iyi tanıyamamıssınız.Ah canım benim keşke sadece elalem ne der olsaydı keşke ...
O kadar uzun hikaye ki şimdi burada hep kendi hayatımı anlatma noktası devreye giriyor işte. Asıl sorun içinde yaşadığım ev. 25 yaşımdan bu yana sıkıntı içinde kıvranıyorum resmen. Ailemi çok seviyorum ama psikolojimle oynuyor. İşe girerim işimi beğenmez , biriyle görüşürüm onu beğenmez, falan filan. 25 yaşımdan bu yana evlilik aşşağı evlilik yukarı. Birisi ile görüşmeye başladım diyelim daha ikinci ayında ne zaman evleniyorsunuz ? Yok mu ciddi bir adım ? Evlenmiyorsanız ne geziyorsun boş yere gezip duruyorsun harap ettin gençliğini, bedavaya kullandır dur kendini....... uzaaar gider işittiğim lafların haddi hesabı yok. Çok çirkinleştin , yaşlandın. Harcadın kendini. Daha neler neler bunları ciddi , ağır ve incitici olarak söylüyor. Bununla alakalı bir konum da olması lazım hatta . Artık kimse ile görüştüğümü bile söyleyemez dışarı çıkmak isteyemez oldum. Nereye gidiyorsun ? Ne zaman evlilik sorusunu duymamak için. Sevgilim olsa bu yaşta mervelere ders çalışmaya gidiyorum diye çıkıyorum. Sırf evlilik muhabbetini duymamak için. Bu haliyle karşımda sevdiğim birisi bile olsa beni kasıntıya sokuyor ilişkilerimde. Hadi çabuk modundan çıkamıyorum. O kadar işledi ki benliğime delircem
Evden çıkıp kendim bir eve de taşınabilirdim ama yapmak istemedim hiç onları tek başına bırakıp gidecekmişim gibi geldi hayatımı yaşamak için, bencilce geldi. Çünkü öyle aşıladı bana. Ki gitseydim yaptırmayacağı vicdan da kalmazdı. Bunun yanında benim kendi vicdanım da evlenmeden evden ayrılmayı uygun bulmadı özel bir durumu olan kardeşim var. Onu bırakmak istemem açıkçası. Evlensem de elim üstünde olacak. Bunu herkesle başta konuşurum. Ben evimde mutluydum halbuki, evlenmek evden ayrılmak gibi bir düşüncem de yoktu . Neden annemin bu rahatsız edici cümleleri baskısı yüzünden kardeşimden kendimi ayırayım durup dururken . İstemedim.
Bu nişanlımdan ayrılınca neler olacak ben bile tahmin edemiyorum. Anca kaf dağının ardındaki prensin gelip beni bulması lazım. Yoksa kimseye bu psikoloji ile ne vakit ayırabilirim ne özeni gösterip evlilik yolunda bir ilişki oluşturabilirim.
Anlatsam nedenler çoook daha uzar da bana inan ki şuan cehennem gibi bir durumdayım . Çoğu geceler ağlıyorum . Kendimi kapana kısılmış hissediyorum. Benim sınavım da buymuş galiba
Size kızmıyorum . Üzüldüm hiç bir kötülüğüm dokunmamasına karşı sanki size karşı bir hareketim olmuşcasına davranmanıza . Beni tanımıyorsunuz benim kim olduğumu mesleğimi hiç bir şeyi bilmiyorsunuz ve buna rağmen ısrarla kendi kafanızda oluşturduğunuz kişi olduğumu iddia ediyorsunuz. Mesleğimi de nişanlımın tam olarak işini de ifşa olmamak adına söylemiyorum. İstediğiniz iddiayı Ededebilirsiniz buraya kadar sorun yok. Kimseye burada kendimi ispatlama olduğumdan farklı anlatma gibi bir amacım yok çünkü derdimi anlatıyorum. Bu platformda yazılardan ibaret bir detayım sadece .Kuzum kıyamam sana, sen bana kızıyorsun ama tam da tahmin ettiğim hikayeyi anlattın... annen yaşındayım ve uzmanlığim dolayisiyla durumunu senden daha iyi anliyorum ve sana şunu söyluyorum SAKIN İÇİNDE BULUNDUĞUN KOŞULLARDAN KURTULMAK İÇİN EVLENME sen annen yüzünden evliliği saplantı yapmışsın ama bu kafayla evlenince işler daha kötü olacak inan bana, terapi al ve evliliği ertele, kendi başına bir hayat kur sonra düşün evliliği, lütfen ...
Önceden defalarca yaptım. Evde kaldı gibi şeyler söylemeye başladığında bağıra çağıra ağlamaya başladım. Bir daha yapmaması gerektiğini net bir şekilde konuştum. Bir iki sefer düzeliyor gibi oluyor kısa süre sonra hop başa sarıyor. Artık ondan da vazgeçtim yani nişanlımın aramama olayından vazgeçtiğim gibi. Şimdi yeni bir erkekle görüşecek olsam utanıyorum. biriyle ilişkiye başlamak utanılacak bir şey olarak kodlanmaya başladı bende.Bence annenizi karsınıza alın acık acık anlatın herseyi. Bazen aileler iyiliklerimizi isterken de hata yapabilirler. Anlatmadığınız için de ne olup bittiğini bilmiyor kadıncağız. Ve değiştirmesi gereken yönlerini gösterin, isterseniz ağlayın, zorlayın bunu kabullenmesi lazım. Evlenmek bir statü göstergesi değildir. Bu içinde Oldugunuz durum yüzünden karsınızdaki insanı bile iyi tanıyamamıssınız.
Bak ısrarla söylüyorum, seni senden daha iyi taniyorum, anliyorum, hatta sevdim bile diyebilirim naifliğini ,elimden senin gibi çok hayat geçti, şimdi birileri seni uyandırmazsa , anlamani sağlamazsa başına gelecekleri de biliyorum,seni kendi kizim yerine koyup tekrar söylüyorum kendini mal yerine koyan sensin şu anda, yapma bunu, ayrı eve çık terapi al ve evliliği sil kafandan, daha çok gençsin , yakma kendiniSize kızmıyorum . Üzüldüm hiç bir kötülüğüm dokunmamasına karşı sanki size karşı bir hareketim olmuşcasına davranmanıza . Beni tanımıyorsunuz benim kim olduğumu mesleğimi hiç bir şeyi bilmiyorsunuz ve buna rağmen ısrarla kendi kafanızda oluşturduğunuz kişi olduğumu iddia ediyorsunuz. Mesleğimi de nişanlımın tam olarak işini de ifşa olmamak adına söylemiyorum. İstediğiniz iddiayı Ededebilirsiniz buraya kadar sorun yok. Kimseye burada kendimi ispatlama olduğumdan farklı anlatma gibi bir amacım yok çünkü derdimi anlatıyorum. Bu platformda yazılardan ibaret bir detayım sadece .
Fakat bana karşı hakarete varan cümleleriniz var. Ben size kötü kırıcı hiç bir şey yapmadım ki. Beni yalancılıkla sizi kandırmakla itham ettiniz yine de bir şey demedim . Güzellikle kendimi açıklamaya çalıştım. Ama en son hızınızı alamayıp mal yerine bile koydunuz. Bu kabul edilebilir değil . Ben sizi hiç kırmadım. Sonuçta benim derdime yazıyorsunuz vaktinizi ayırıyorsunuz hakkınız geçiyor diye düşündüm .
Neyse tavsiyeleriniz için teşekkür ederim yine de . İnşallah güzel bir kapı açılır bana da.
Sizde cok iyi farkındasınız yanlıs kodlamalarınız var ilişkilerle ilgili. Bunun terapi ile çözülmesi mümkün olabilir büyük ihtimalle ama O kadar cok yorulmussunuz ki tekrar Bi caba içine girmek bile istemiyorsunuz. (ayrılmak, evlenmemek gbi)Önceden defalarca yaptım. Evde kaldı gibi şeyler söylemeye başladığında bağıra çağıra ağlamaya başladım. Bir daha yapmaması gerektiğini net bir şekilde konuştum. Bir iki sefer düzeliyor gibi oluyor kısa süre sonra hop başa sarıyor. Artık ondan da vazgeçtim yani nişanlımın aramama olayından vazgeçtiğim gibi. Şimdi yeni bir erkekle görüşecek olsam utanıyorum. biriyle ilişkiye başlamak utanılacak bir şey olarak kodlanmaya başladı bende.
Nasıl doğulu yahu..
Orada evler 140 m2 den küçük olunca oturamazlarmış. Ee malum bir de çok çocuk var.
O kadar cok yorulmussunuz ki tekrar Bi caba içine girmek bile istemiyorsunuz. (ayrılmak, evlenmemek gbi)
Canım çok üzüldüm okuyunca.Ah canım benim keşke sadece elalem ne der olsaydı keşke ...
O kadar uzun hikaye ki şimdi burada hep kendi hayatımı anlatma noktası devreye giriyor işte. Asıl sorun içinde yaşadığım ev. 25 yaşımdan bu yana sıkıntı içinde kıvranıyorum resmen. Ailemi çok seviyorum ama psikolojimle oynuyor. İşe girerim işimi beğenmez , biriyle görüşürüm onu beğenmez, falan filan. 25 yaşımdan bu yana evlilik aşşağı evlilik yukarı. Birisi ile görüşmeye başladım diyelim daha ikinci ayında ne zaman evleniyorsunuz ? Yok mu ciddi bir adım ? Evlenmiyorsanız ne geziyorsun boş yere gezip duruyorsun harap ettin gençliğini, bedavaya kullandır dur kendini....... uzaaar gider işittiğim lafların haddi hesabı yok. Çok çirkinleştin , yaşlandın. Harcadın kendini. Daha neler neler bunları ciddi , ağır ve incitici olarak söylüyor. Bununla alakalı bir konum da olması lazım hatta . Artık kimse ile görüştüğümü bile söyleyemez dışarı çıkmak isteyemez oldum. Nereye gidiyorsun ? Ne zaman evlilik sorusunu duymamak için. Sevgilim olsa bu yaşta mervelere ders çalışmaya gidiyorum diye çıkıyorum. Sırf evlilik muhabbetini duymamak için. Bu haliyle karşımda sevdiğim birisi bile olsa beni kasıntıya sokuyor ilişkilerimde. Hadi çabuk modundan çıkamıyorum. O kadar işledi ki benliğime delircem
Evden çıkıp kendim bir eve de taşınabilirdim ama yapmak istemedim hiç onları tek başına bırakıp gidecekmişim gibi geldi hayatımı yaşamak için, bencilce geldi. Çünkü öyle aşıladı bana. Ki gitseydim yaptırmayacağı vicdan da kalmazdı. Bunun yanında benim kendi vicdanım da evlenmeden evden ayrılmayı uygun bulmadı özel bir durumu olan kardeşim var. Onu bırakmak istemem açıkçası. Evlensem de elim üstünde olacak. Bunu herkesle başta konuşurum. Ben evimde mutluydum halbuki, evlenmek evden ayrılmak gibi bir düşüncem de yoktu . Neden annemin bu rahatsız edici cümleleri baskısı yüzünden kardeşimden kendimi ayırayım durup dururken . İstemedim.
Bu nişanlımdan ayrılınca neler olacak ben bile tahmin edemiyorum. Anca kaf dağının ardındaki prensin gelip beni bulması lazım. Yoksa kimseye bu psikoloji ile ne vakit ayırabilirim ne özeni gösterip evlilik yolunda bir ilişki oluşturabilirim.
Anlatsam nedenler çoook daha uzar da bana inan ki şuan cehennem gibi bir durumdayım . Çoğu geceler ağlıyorum . Kendimi kapana kısılmış hissediyorum. Benim sınavım da buymuş galiba
Teşekkür ederim canım güzel temennilerin için.
Canım çok üzüldüm okuyunca.
Annen sanırım hayatında yaşadığı zorlukları istemeden sana yansıtıyor. Seni bunaltıyor.
Sürekli kıyaslama yaptığını düşünüyorum.
Annenin de beynine evlilik bir mertebedir inancı yerleşmiş. Bu şu an çoğu kişide var. Ne yaparsan yap hayatta evli değilsen seni eksik buluyorlar. Kucumsuyorlar. Bunlara elalem örgütü diyoruz. Ama tabi iş kendi ailen olunca ister istemez umursuyorsun.
Burada iş sana düşüyor. Kendi Kendine telkin yapacaksın. Benim değerim medeni durumumla alakalı değil diye düşüneceksin. Burada üyesin. Ne konular okuyorsundur. Kendini yetiştirmiş senin gibi kadınlar sırf evlenmediği için ne buhranlar yaşıyorlar. Bir kısmı sırf evlendi desinler diye kendilerine hiç uymayacak kişilerle evlilik yapıyorlar. Sonra gelsin buhranlar..
Kardeşinin özel durumu varmış. Allah şifa versin.
Kardeşinle gene ilgilenebilirsin aynı evde olman elzem mı? Mesela yakın bir yerde olursun kendi evin olur. Gene gün aşırı ilgilenirsin.
Kendinle ilgili semaları değiştirmen gerek. Anneni bu saatten sonra değiştiremezsin. Hayatta değiştirebileceğin tek kişi kendinsin. O yüzden değer =medeni durum kodlamanı değiştirmen gerek. Sırf evlisin diye değerli olacağın düşüncesi bir safsata.
Bizim toplumda bazı kadınlar; çocuksuz kadın, kadın değildir deme cüretini buluyor. Bu tamamen kadını aşağılayan bir düşünce. Bir kadın insan olduğu için değerlidir. Gerisi teferruattir.
Ayrıca sen gerçekten kendini yetiştirmiş Birisin.
Duygu evliliği yapmak istiyorsun..ama bu aday sana bunu verecek kapasitede değil. Öyle arada aşk yazmasına bakma lütfen. Seni sevdiğini ben düşünmüyorum. Tahminen senden çok etkilendi. Esin olmanı istiyor. Sevdiğin insanın mutlu olmasını istersin. O ev kararında senin duygu ve düşüncelerini umursamayarak seni sevmediğini sana gösterdi.
Fakat sen buna rağmen ayrılmıyorsun. Senin kararın.
Ama ben bu evliliğin uzun ve mutlu bir şekilde süreceğini düşünmüyorum. İlişkide çoğu şey hasir altı edildi. Bunlar evlenince su yüzüne çıkacak.
Işte o zaman sorunlar başlayabilir.
Yani toparlarsam, anneni değiştiremezsin. Sadece onun laflarından etkilenmemeyi seçebilirsin canım.
Diğer konuda ise içine hiç sinmeyen bir evlilik yapmak üzeresin. Umarım burada sonrasında konularını okumam diye temenni ediyorum.
Çok büyük risk aldığını düşünüyorum. Adamın sana hiç uymadığını düşünüyorum. Bu evlilik işi kısmet işi. Bu adam köprüden önceki son çıkış inan değil. Olacağı varsa sonra da evlenirsin. O annenin dediği gibi herşey güzellik değil. Zaten sırf güzelliğe gelen erkek, sen orta yaş olunca gider. Herkes yaş alıyor.
Lütfen iyi düşün.. boşanma ihtimalinin çok olduğu bir evlilik yapmadan önce iyi düşün. Bir evlilik ya mantık için ya aşk için ya da ikisi için yapılır. Sende bu sebeplerin hiç biri yok. Sırf annenden kaçmak için evlenme. Burada kaç kişi yazdı. Herkes aynı fikirde.
Demek ki doğruluk payı var. Bence bir daha düşün..
sonraki sayfalarda ceylan'a kızım yaşındasın, mesleğim gereği de iyi anladım seni gibi bir seyler söylemişsiniz psikolog falan olduğunuzu ima ettiniz herhalde. kızım yaşındasın dediğinize göre de 50 yaşında falan olmanız lazım. şu detayları okumamış olsam bu alıntıladığım yorumu 18'ine bile basmamış bir ergen yazmış diye düşünürdüm. sizin yerinize ben utandım.hahasghjgds ayrıca konu sahibi ürün pazarlama konusunda da becerikli degil, boyle giderse insan olarak değer görmeyi bırak ürün olarak bile satış zaiyatı sayılacak haberi yok
ben seni çok iyi anlıyorum ceylancım. benim annem de aynı şekilde evde beni darlıyor. ben senden 2 yaş büyüğüm. aynı şekilde çok istesem de anneme kıyamayıp ayrı eve çıkmadım hiç, sırf senin konu ne oldu diye bakmak için girdim bugün siteye. inşallah hakkında hayırlısı neyse o doğrultuda adım atacak gücü bulursun içinde. Rabbim seni, kendin için doğru olan yola doğru çeksin inşallah. yanlış vereceğin bir kararda önüne başka engeller de çıkararak seni o yoldan uzaklaştırsın. inşallah kısa zamanda refaha erersin, çok kalpten diliyorum bunuTeşekkür ederim canım güzel temennilerin için.
Şimdi neden kardeşimi bırakmak istemiyorum . Birincisi annem onunla çok ilgilenmiyor. Ve zaten annemin de bazı problemleri var ve tek başına onunla kalmasını istemedim. Dedim ki işte ne kadar uzun onun yanında olabilsem o kadar iyi diye düşündüm. Bir de evlilik olmaksızın evden ayrıldığımda kardeşimi çok güzel öne sürecek. Daha önce benzer şeyler oldu. Daha kötü psikolojim bozuldu. İşte keyfini gezdiriyorsun da bizi düşünmedin hiç şu bu yani uzar gider burada çok detaylı anlatamıyorum.
İnşallah güzel bir kapı açılır. Yani tek temennim bu .
Teşekkür ederim çookben seni çok iyi anlıyorum ceylancım. benim annem de aynı şekilde evde beni darlıyor. ben senden 2 yaş büyüğüm. aynı şekilde çok istesem de anneme kıyamayıp ayrı eve çıkmadım hiç, sırf senin konu ne oldu diye bakmak için girdim bugün siteye. inşallah hakkında hayırlısı neyse o doğrultuda adım atacak gücü bulursun içinde. Rabbim seni, kendin için doğru olan yola doğru çeksin inşallah. yanlış vereceğin bir kararda önüne başka engeller de çıkararak seni o yoldan uzaklaştırsın. inşallah kısa zamanda refaha erersin, çok kalpten diliyorum bunu
KesinlikleNasıl doğulu yahu..
Annene , o benim kardeşim senin çocuğun. Ben ablalık vazifemi yapıyorum. Annelik vazifesi de sende. Demen lazım. Zaten sorumluluğu alıyorsun ama bir de anneninkini alma. Bu kadar sorumluluk fazla..Teşekkür ederim canım güzel temennilerin için.
Şimdi neden kardeşimi bırakmak istemiyorum . Birincisi annem onunla çok ilgilenmiyor. Ve zaten annemin de bazı problemleri var ve tek başına onunla kalmasını istemedim. Dedim ki işte ne kadar uzun onun yanında olabilsem o kadar iyi diye düşündüm. Bir de evlilik olmaksızın evden ayrıldığımda kardeşimi çok güzel öne sürecek. Daha önce benzer şeyler oldu. Daha kötü psikolojim bozuldu. İşte keyfini gezdiriyorsun da bizi düşünmedin hiç şu bu yani uzar gider burada çok detaylı anlatamıyorum.
İnşallah güzel bir kapı açılır. Yani tek temennim bu .