Mantıksız mı sanki ? Sevmiyor da galiba ?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yok ben ev ile alakalı anladım da . O evde oturmak istemiyorum. Şimdi ayrılmayacağım zaten 2 aya yakın bir zaman var sayılır düğüne . O zamana kadar kimbilir ne sorunlar olacak göreceğim. Belki düğüne bir gün kala belki düğünde ama o eve girmicem . Karar verdim . Eğer kendisini düzeltirse bu süreç içerisinde bir şans veririm yoksa o imzayı atmam düğünde bile olsa bitiririm.
Peki siz kendinizi düzeltebilecek misiniz? Yani demek istediğim hersey planladiginiz gibi gitti. Düğün geçti. Sevmediğiniz biriyle ayni yastığı değil ayni sofrayi paylasabilecek misiniz? Evlenmeden önce iste herkesin sizin gibi kendi capinda planlari vardır. Düğüne yakın herkesin üzerinde yüksek oranda bir baskı oluşur. Vicdanen ileride konustugunuz seyleri yapamama olasiliginiz var. Sahsen benim vicdanim elvermez. Sırf hayat sartlarina göre evlilige karar verilmez. O kadar masraf yaptirip sonra hadi bye demek bilmiyorum benim etik degerlerime ters. Karşı taraf geçiştiriyor bu sanki sizin isinize geliyor gibi. Ya ben yedi ceddinin ceddini arastiririm cevap alamayinca. Bi de sevmeyecegim yeri yerinden oynatırım. Biraz davranislariniz tuhaf geldi.

Canım yazdım tutmuş evi . Yukarıda yazdım

Şaka gibi yaşıyorum şaka 🤦🏻‍♀️😂
Benim aramama gerek kalmadı . Kendi aradı biraz önce. Tutmuş hemde tutalı 5 6 saat oluyor sanırım . Ve benim haberim yok !!!! Tutunca tuttum diye arasa bari o da değil. Evi tutmuş gitmiş iş yapmış karşı yakaya falan geçmiş ordan dönüş yolunda bu saat olmuş beni arıyor. Dedim kesin tutucam demedin , pazarlık yapcan diyordun sigara meselesi vs dedim . Ya ben sana tamam dedim tutucam dedim ya dedi. İyi hayırlı olsun dedim kapadım 🤦🏻‍♀️

Okudum canım.. Nişanlın o 1+1evi tutmuş. :olamaz:
Ne yapmayı düşünüyorsun?

Tamam mı devam mı?

Hiçbir şeyiniz yoksa bile kesin bir iletişim sorunu var aranızda. Tüm aranmak için bekleyeceğinize bak ben o evi kesinlikle istemiyorum diye açık açık konuşsanız ev zaten tutulmamıştı. Hep aramamak için bahane ürettiniz ve hiçbi zaman açık bir şekilde istemiyorum o evi demediniz. Yaşayacağınız yerle ilgili bir karar alınacak ama siz hiç kararınızı net bir şekilde söylemediniz. Şimdi de tutuldu o ev diye trip atacaksınız. Evlenirseniz büyük ihtimalle yeni ev bakılacak filan. Hep çift dikiş gibi. Açık ve net bir şekilde isteğinizi ve tereddütlerinizi nişanlınıza söyleyin artık yuvarlamak yerine. Böyle hep tahmini konuşmak zorunda kalıyorsunuz.
Madem ayrılacaksınız niçin "o evi tutarsan bu iş biter" diye rest çekmediniz. bi de o eve kira sözleşmesi yaptıysa yazık değil mi? Sizin ilişkinizde bir sürü problem var birisi de iletişimsizlik. İsteklerinizi net söylemiyorsunuz adama

Bu adam bana bu dairenin on katı iğrenç daireler gösterdi. Ve ben bağırdım çağırdım sinirlendim. Ama yaptığı en fazla bu ben istediğimi anlattım ama en fazla bu . Bu adam daha fazlasını şimdi yapmayacak. He ben o eve girmeyip kirayı yakarsam yapar mı? Yapabilir.
Adam hep kendi bildiğini yapıyor. Olur sanıyor ben başta diyorum bak bu bana gelmez yakarım. Yapıyor ve yakıyorum bir o kadar daha yapmak zorunda kalıyor. Tecrübeli . Eğer azıcık akıllı olsaydı zaten benim istediğim gibi söylediğim tarifte bir ev tutardı ama yapmadı.
Ben rest çeksem çektiğim restle kalırdım zaten bu iş biterdi. Hiç değilse ben bitireyim.

Dünden beri konuyu takipteyim Ceylan ve bütün yorumlarını da okudum, gözlemim çok pasif davrandığın için adam kıs kıs gülerek evi tutuyorum veya tuttum diyebiliyor. Sen bu ilişkinin içerisinde olmak istemiyorsun ama yaprak gibi sürükleniyorsun. Düğüne 1 saat kala da olsa ayrılırım diyorsun ama net olarak ne istediğini karşı tarafa söylemiyorsun.
Evet bana da çok değişik geldi. Bir kac tane senaryo üretebildim kafasindaki dusuncelerle alakali. Çok çıkmaz bir ilişki. Pasif davrandığını düşünmüyorum. Hediye fiyatlarini gozlemleyen biri ve istedigini simdilik alamayan mantik evliligi yapan birinin yapmayacagi seydir pasiflik. Bi davranislarinin altinda yatan başka dusunceleri mevcut bence

Evlilik aylık gelirle ölçulmez tabiki ama nişanlınız geliri konusunda sizi kesinlikle yaniltmış.Tüm davranışları bunun göstergesi. Geliri az olan dahi nişanlısı için kendi ölçüsünde fedakarlılkta bulunur. Üstelik sizin hicbir düşüncenizi önemsemiyor. Son derece cimri ve küçük hesaplar peşinde. Durumunuzu gözden geçirmelisiniz.

Ben çoğu erkeğin insani yanına inanamıyorum kusura bakmayın. Erkekleri genel olarak sevmiyorum.
Hayat sizi niye evliliğe sürüklüyor gerçekten? Adamı sevmiyorsunuz zaten hatta erkekleri genel olarak sevmiyormuşsunuz. E çocuk da hemen istemiyordunuz çocuk için de diyemem. İlişkide kendinizi değerli görmüyorsunuz. Siz sevmiyorsunuz ama adam çok seviyor desem o da yok. Niye ısrarla evlenmek hem de bu adamla?

Yok ben ev ile alakalı anladım da . O evde oturmak istemiyorum. Şimdi ayrılmayacağım zaten 2 aya yakın bir zaman var sayılır düğüne . O zamana kadar kimbilir ne sorunlar olacak göreceğim. Belki düğüne bir gün kala belki düğünde ama o eve girmicem . Karar verdim . Eğer kendisini düzeltirse bu süreç içerisinde bir şans veririm yoksa o imzayı atmam düğünde bile olsa bitiririm.
Üzgünüm ama hiç dügünde bile biterecek bir hâliniz var gibi durmuyor. Aksine insanlardan laf duymamak için evleneceksiniz gibi duruyor. Bize dediğiniz gibi yazın bir mesaj. "50 kere sana o evi istemediğimi söyledim, beni dinlemedin. Nerede yaşayacağıma dair bile karar vermeye hakkım olmadı, bana saygı duymuyorsun. Ben o eve gir-me-ye-ce-ğim!" yazın mesela. Kendi iyiliğiniz için de en azından erteleyin şu düğünü. Öyle gözlemleyin bir şans vermek istiyorsanız. İki ay çok kısa süre. Zaten salgın var ikinci dalga geliyor. Kimse gelmez deyin, seneyeye erteleyin. Ha erteldiğiniz için parası yanarsa zaten gerçek yüzünü anında görürsünüz :KK66:

Peki siz kendinizi düzeltebilecek misiniz? Yani demek istediğim hersey planladiginiz gibi gitti. Düğün geçti. Sevmediğiniz biriyle ayni yastığı değil ayni sofrayi paylasabilecek misiniz? Evlenmeden önce iste herkesin sizin gibi kendi capinda planlari vardır. Düğüne yakın herkesin üzerinde yüksek oranda bir baskı oluşur. Vicdanen ileride konustugunuz seyleri yapamama olasiliginiz var. Sahsen benim vicdanim elvermez. Sırf hayat sartlarina göre evlilige karar verilmez. O kadar masraf yaptirip sonra hadi bye demek bilmiyorum benim etik degerlerime ters. Karşı taraf geçiştiriyor bu sanki sizin isinize geliyor gibi. Ya ben yedi ceddinin ceddini arastiririm cevap alamayinca. Bi de sevmeyecegim yeri yerinden oynatırım. Biraz davranislariniz tuhaf geldi.
Zaten yaptı yapacağı masrafı. Evlenmicem ben. He ancak değişir de istediklerimi yaparsa evlenirim. Bu haliyle uzaktan yakından bir şeye benzemiyor. Ha şimdi ayrılmışım ha üç beş hafta sonra fark yokki artık arada. Yapılacak en büyük masraflar yapıldı zaten. Ev tutuldu onun geri dönüşü yokki. Düğün yeri desen onun da parası taa 3 ay önce verildi. Düğün aslen mayıstaydı ya

Evet bana da çok değişik geldi. Bir kac tane senaryo üretebildim kafasindaki dusuncelerle alakali. Çok çıkmaz bir ilişki. Pasif davrandığını düşünmüyorum. Hediye fiyatlarini gozlemleyen biri ve istedigini simdilik alamayan mantik evliligi yapan birinin yapmayacagi seydir pasiflik. Bi davranislarinin altinda yatan başka dusunceleri mevcut bence
Bende anlamıyorum konu sahibini. Yaptığı yorumlara dayanarak aklı başında ne istediğini bilen birisi gibi dursa da, nişanlısına olan tavrı hiç öyle değil. Kolay değil nişan atmak, bende daha önce 2 kez attım. Ama hayat beni nereye sürüklerse oraya giderim ama sonunda kafama koyduğumu yaparım omurgalı bi davranış değil bana göre. Ne istediğini ve ne istemediğini biliyorsan ve aşık değilsen kuralların nettir ve karşıya bunu net bi şekilde söylersin

Sizdeki bu prenses sendromunu napicaz?

Zengin olsun, bana para harcasin, ben calismayayim.
Ben onu sevmeyeyim, o benim için ölsün bitsin
Ben aramayayim, o arasin
Ben az konusurum o cok anlasin...

Nisanliniz cok cins ama siz de tuhafsiniz. Maddi manevi yanlis beklentileriniz var. Evlilik paylasmaktir. Siz süs bebeği gibi yasamak; daha dogrusu bir koca tarafından boyle yasatilmak istiyorsunuz. Olmaz. 100 adamla tanisin gorusun yine de olmaz.

Hayat sizi niye evliliğe sürüklüyor gerçekten? Adamı sevmiyorsunuz zaten hatta erkekleri genel olarak sevmiyormuşsunuz. E çocuk da hemen istemiyordunuz çocuk için de diyemem. İlişkide kendinizi değerli görmüyorsunuz. Siz sevmiyorsunuz ama adam çok seviyor desem o da yok. Niye ısrarla evlenmek hem de bu adamla?
Israrla evlenmek istemiyorum. Evlenmicem zaten bu şekilde devam ederse . Ki eder. Ben konuşucam onunla bu maddi durumları. Fakat tutulan ev için şuan bir şey yapamıyorum. Konuştığumda nasıl aydınlatacak ne dicek bilmiuorum. Gelir yazarım.
Başta böyle değildi durumlar böyle olsa zaten evlenme kararı almazdım. Hatta burda konu açmıştım. Sevmediğinle evlenilir mi diye . O zaman da sevmiyordum sonradan birden sevmiştim. İyi geliyordu ondan sonra kabul etmiştim. Böyle değildi .

Çocuk istiyorum neden istemeyim. Ben de bir kadınım. Fakat birisinden çocuk yapmaya karar vermek için o evliliğin oturması gerekir hemen yapmam diyorum.
Yanlış hatırladim o zaman çocuk meselesini

Ama erkekleri sevmeyip, herşeyi karşı taraftan bekleyen kafayla bir evliliğin oturacağını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz.

Tek taraflı çabayla hiçbir ilişki yürümez.

Zaten yaptı yapacağı masrafı. Evlenmicem ben. He ancak değişir de istediklerimi yaparsa evlenirim. Bu haliyle uzaktan yakından bir şeye benzemiyor. Ha şimdi ayrılmışım ha üç beş hafta sonra fark yokki artık arada. Yapılacak en büyük masraflar yapıldı zaten. Ev tutuldu onun geri dönüşü yokki. Düğün yeri desen onun da parası taa 3 ay önce verildi. Düğün aslen mayıstaydı ya
Kendinizi yargiladiginiz zamanlar oluyor mu hiç? Benim dediğim, benim dediğim.... Dünya sizin etrafınızda dönmüyor tıpkı bizim etrafimizda da dönmediği gibi. Harcadığını harcadı, onu yapti bunu yaptı zaten sevmiyorum üstüne soğuk bir su içsin. Bu düşünceleri yaşayan o kadar çok hastam var ki evrene birseyler yapiyorlar sonra evrenden iyi bir jest bekliyorlar. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu sizin kişiliğiniz ve sizin kararlariniz tasasi ne bana ne de baska birine düşer. Sizi yargilamakta öyle ama siz bence kendinizi bi yargilayin sonunda kaybeden hep bu sekilde düşünenler oluyor. Size yazilan yorumlar hep sizi haksiz bulan yorumlar. Birazcık bi nefes alip silkelenin

Kendinizi yargiladiginiz zamanlar oluyor mu hiç? Benim dediğim, benim dediğim.... Dünya sizin etrafınızda dönmüyor tıpkı bizim etrafimizda da dönmediği gibi. Harcadığını harcadı, onu yapti bunu yaptı zaten sevmiyorum üstüne soğuk bir su içsin. Bu düşünceleri yaşayan o kadar çok hastam var ki evrene birseyler yapiyorlar sonra evrenden iyi bir jest bekliyorlar. Ne ekerseniz onu biçersiniz. Bu sizin kişiliğiniz ve sizin kararlariniz tasasi ne bana ne de baska birine düşer. Sizi yargilamakta öyle ama siz bence kendinizi bi yargilayin sonunda kaybeden hep bu sekilde düşünenler oluyor. Size yazilan yorumlar hep sizi haksiz bulan yorumlar. Birazcık bi nefes alip silkelenin
Ama iyi de ben şuanda bir şey yapamıyorum ki harcanan olaylara . Şimdi elimde değil. Önceden böyle değildi. Böyle de düşünmüyordum diyorum. Bu şimdi olan bir şey ve zaten masraflar yapıldı. Ne yapabilirim ben buna ? Onları mı ödeyim ne yapayım ? Zaten ödenmiş ben şimdi de ayrılsam ödenmiş on gün sonra da ayrılsam bir ay sonra da farkı yokki

Bende anlamıyorum konu sahibini. Yaptığı yorumlara dayanarak aklı başında ne istediğini bilen birisi gibi dursa da, nişanlısına olan tavrı hiç öyle değil. Kolay değil nişan atmak, bende daha önce 2 kez attım. Ama hayat beni nereye sürüklerse oraya giderim ama sonunda kafama koyduğumu yaparım omurgalı bi davranış değil bana göre. Ne istediğini ve ne istemediğini biliyorsan ve aşık değilsen kuralların nettir ve karşıya bunu net bi şekilde söylersin
Ya sanırım konu sahibi calismaktan kaçınıp havadan para yagsin diye bekliyor. Kolay insan yadirgayan biri degilim ama benim dedigim dedigim dedigim... bu tarz insanları bulan insanlar için gerçekten üzülüyorum. Haklarinda hayirlisi olsun. Sonu ne oldu onu da yazar düğün zamani

Fakat tutulan ev için şuan bir şey yapamıyorum.
Hatta burda konu açmıştım. Sevmediğinle evlenilir mi diye . O zaman da sevmiyordum
Tutulan ev için yapabileceğiniz şeyler varken bir şey yapmamayı tercih ettiniz ama. Neyse en azından artık açıkça konuşmaya karar verdiniz. Buna da şükür.

Açtığınız eski konuyu bilmiyorum ama o konuda sizi sevmediğiniz biriyle evlenmeniz konusunda destekleyen oldu mu mesela?

Düğüne yakın ayrılırım diyosunuz, ayrılık konuşması diyorsunuz, evi istemediğinizi söylüyorsunuz ama aynı zamanda tutmuş diyorsunuz. İnsanların sorularından bahsediyorsunuz. Ne kendinize ne karşı taraftaki insana kartlarınızı açık oynayamıyorsunuz. Ne iletişim kurabiliyorsunuz ne de ne istediğinize karar verebiliyorsunuz. Rahat yaşayayım ama bunu da karşı taraf sağlasın diyorsunuz. Asla kalbinizi kırmak istemiyorum yanlış anlamayın lütfen dayanamadım sadece artık porselen bebekten farkınız nedir? Yapmayın kendinize bunu. Sevmediğiniz biriyle bu hayata atılmayın. Batsın parası bu neymiş ya:kızgın:

Ama iyi de ben şuanda bir şey yapamıyorum ki harcanan olaylara . Şimdi elimde değil. Önceden böyle değildi. Böyle de düşünmüyordum diyorum. Bu şimdi olan bir şey ve zaten masraflar yapıldı. Ne yapabilirim ben buna ? Onları mı ödeyim ne yapayım ? Zaten ödenmiş ben şimdi de ayrılsam ödenmiş on gün sonra da ayrılsam bir ay sonra da farkı yokki
Tamam ama hepsinin geri dönüşü vardir. Emlakciya gider durumunu anlatir emlakci yeni kiraci bulana kadar odemesini alir sonra sözleşme feshedilebilir. Bu bir seçenek. Ya maddiyati geçtim sen al karsina evlenecegin adami otur konuş. Benim beklentim bu bu de. Bilmedigin yanlarindan cevap iste. Kaybedecek biseyin yok. Belki de o istemediğin o evi senin bitakmani istediği icin tutmustur kim bilebilir

Tutulan ev için yapabileceğiniz şeyler varken bir şey yapmamayı tercih ettiniz ama. Neyse en azından artık açıkça konuşmaya karar verdiniz. Buna da şükür.

Açtığınız eski konuyu bilmiyorum ama o konuda sizi sevmediğiniz biriyle evlenmeniz konusunda destekleyen oldu mu mesela?
O zaman sevdim işte. Hatta geldim konuya da yazdım . Tabiki aşık olmadım ama içim ısındı mutluyum dedim. Ki bu konuda da yazdım onu. Sonradan böyle oldu işte nerden bilebilirdim ki. Ben direk hiç sevmeden evliliğe evet dememiştim. İçim ısınınca kabul etmiştim. Ben de seviyordum ama benden çok sevsin böyle biriyle daha mutlu olurum dedim. İlla aşk büyük aşkım diye tutturmayım dedim. Sıfır sevgi kötülük böyle bir şey değildi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X