• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

mantık evliliği yapmak?

Aşk gelip geçici bişey ayrıca senelerdir söylerim aşık olma aşık et..biz kadınlar aşık olunca kör oluyoruz aşkından ölüp bitmeler falan filan sevmek farklı bişey aşık olmak farklı..sev bunda sorun yok ama asla aşık olma üzülen sen olursun..20 yaşına kadar hep aşk evliliği derdim 21 olunca yaşım ve insanların çektiği şeyleri de görünce mantık evliliği..iyi bir mesleği varsa seni el üstünde tutuyorsa bir dediğini iki etmiyorsa sana çok aşıksa(sen sakın aşık olma)

eşimle konuşmaya tanışmaya başlamıştık. sonra sebepsiz konuşmayı kesti ama ben çok alışmıştım ona ve ondan başkasını istemiyordum. sonra beni ilkokuldan beri seven ve bekleyen biri vardı lisedeykende bi dönem birlikte olmuştuk. neyse eşimle konuşmayı bitirince sorgulamaya başladım ve aslında bu diğer çocuğun beni çok sevdiğini onunla evlenmem gerektiğini düşünmeye başladım. ve o çocukla konuşmaya başladık . hatta sevgili olduk. hatta iş ciddiye bindi. tabi içimde hep eşim var. bir olay oluyor ve benim aklıma eşim geliyor. çünkü aşıktım ona. benim sevdiğimle olmadı bari beni sevenle olsun diye düşünmüştüm. 5 sene oluyor bu olaylar olalı tabi. velhasıl her şey dört dörtlük olmasına rağmen yapamadım. o kişiden ayrıldım. ''galiba aşkı yaşamadan öleceğim'' yazar defterlerimde.. ama sonra döndü. neden böyle davrandığını anlattı. tam olarak gelemeyecektim sana düzene sokmam gereken şeyler vardı dedi. affettirdi. ve evlendik :) 2 sene olacak allahın izniyle. hep şükrediyorum aşık olduğumla evlendiğim için. bazen eşime bile tahammül edemiyorum sevmediğim biriyle demekki hiç yapamazmışım . bence kesinlikle en baştan ısınmadığınız biriyle evlilik düşünmeyin. ne kadar iyi harika olursa olsun. olmaz.

Aslında evliliği nasıl gördüğümüzle alakalı. Mesela bana Mantık evliliği iş ortaklığı gibi geliyor. Duygusal olarak bir şey hissetmediğim biriyle bir ömür geçiremezdim. Severek evlendiğim içinde çoğu şey daha kolay hallediliyor daha az göze batıyor.

sevdiğine kavuşamayıp mantık evliliği yapan var mı? evlenince sevilir diyorlar ne düşünüyorsunuz tecrübesi olanlar? cinsel çekim evlilikte ne kadar önemli? tecrübesi olanlar fikir verebilir misiniz

not: iki kişi sevdim ikiside normal değildi demekki ben yanlış insanları seviyorum, severek evlensem sağlıklı olmaz yanlış insanları seviyorum
Mantık evliliğide olsa kalp %50 atacak yoksa eziyet olur o evlilik. Sevmediğiniz biri ile sevişemezsiniz ancak yapmanız gereken bir görev olur.

sevdiğine kavuşamayıp mantık evliliği yapan var mı? evlenince sevilir diyorlar ne düşünüyorsunuz tecrübesi olanlar? cinsel çekim evlilikte ne kadar önemli? tecrübesi olanlar fikir verebilir misiniz

not: iki kişi sevdim ikiside normal değildi demekki ben yanlış insanları seviyorum, severek evlensem sağlıklı olmaz yanlış insanları seviyorum
Azda olsa begenmen lazım.Hem fiziki olarak hemde kafa yapısı olarak.

Cinsellik her şeyden çok önemli evliliğin büyük kısmı , hayatın birden bambaşka aşamaya gelmeyecekse karşındaki kişi maddi manevi sana bir şey katmayacaksa mantık evliliği gibi gelmiyor bana madem aşktan cinsellikten vazgeçtiniz bari gerçekten mantıklı bir birleşme olsun

Cinsel çekim olmadan olmaz. Sevmezsen bence olmaz, bir noktada tahammül bitince sevginin desteklemesi lazım bence. Benimde önüme hep yanlışlar çıktı, aşık olmadım onlara gerçi. Hep iyisi gelecek eminim dedim dedim geldi. Hep kötüyü çekiyorum demeyin ne olur, iyi gelecek diye olumlayın.

Mantığın sevgiden bir adım önde olsun. Bende geçmişimde birini çok çok sevdim gel gelelim ki onunla evlenmek dünyanın en aptalca şeyi olurdu. Ama gözüm ondan başkasını görmezdi deli bir aşktı bizimkisi. Velhasıl onunla evlenmedim o yoluna ben yoluma gittim. Hatta benden önce evlendi. Biriyle tanıştım 1 yıl önce , önce mantık süzgecimden geçirdim. Mantıktan kastım maddiyat olarak düşünmeyin lütfen. Birbirimizle yaşlanana dek oturup sohbet edebilir miyiz? Sohbeti keyifli mi? Şakacı mı? Romantik mi? Fikirlerime değer veriyor mu? Tartışmalarda çözüm odaklı olur mu? Anlayışlı, medeni mi? Çocuklarıma bana güzel bir gelecek sunar mı? Kendini geliştirmeye açık birimi? İlgi alanlarımız ne kadar benziyor falan? Çok düşündüm. Benim için çok uyumluydu. Bu evlenilecek adam dedim. Hatta hemen söz yapmak durumunda kaldık. Nişanlanana kadarki süreçte yavaştan o kıvılcımlanmalar başladı. Onun bana sarılması elime dokunması beni çok etkiliyordu. Ve ten uyumumuz olduğunda inandım. Veee o adam Şuan yanımda uyuyo evlendik. Karnımda bebemle size yazıyoruz. Çok mutluyum. Bazen aşk her şey değil. Kocama ilk etapta mantıken olur gözüyle baktım ve zamanla sevdim Buda benim hikayem:)

Duygunun ve mantığında dengede olduğu evlilik isteyin... Yoksa sadece mantık yada sadece duygu evliliği hayal kırıklığına uğratabilir sizi... Bir kıyafet alırken bile üstünüzdeyken size nasıl hissettirdiğine renklerine beden ölçüsüne duruşuna vs bakıyorsunuz...yani size iyi hissettireni ve beden ölçülerinize uygun olanı seçerken nasilki hislerinizi ve mantığını kullanıyorsanız... Eşinizi de duygularınızın ve mantığınızın dengede olduğu şekilde seçmeniz bir ömür kurtarır...:KK51: Seçim sizin...

Son düzenleme:
Mantık derken mantıklı kısmı nerede? Mesela adamın çok kazandığı güzel bir mesleği mi var? Taksidi bitmiş evi arabası mi var? Çok bonkör, eşine parayı saçan, evlenince seni Fink Fink gezdirecek biri mi? Aileden yüklü bir mal mı kalacak?
Hani boyle bir adayın varsa ben mantık evliliği derim.
Ama sırf evlenmek olmak için orta halli, çift maaşla anca insan gibi gecinebilecek, Evi arabası olmayan senden gelecek destek ve kemer sıkma ile Belki sahip olacak, ortalama tipli, aileci, uyumsuz, ibik bir adamla evlensen bu mantıklı olmaz.
Her gün çalışır bir de eve gelince mutfağa bulaşığa kosarsin, o da TV izler, bir eline sağlık demez, onun maçı varken senin dizin izlenmez, yemek yapmaz, yalandan sofra kaldırıp iltifat bekler, ailesi devamlı para dilenir, kıt kanaat geçinirsiniz, "zaten gusül alicam" diye öncesinde yikanmaz pis pis kendini yalatmaya çalışır, yatakta kötüdür, şeyi küçüktür, işi beş saniyede biter, bencildir falan.
Bu adamın nesi mantıklı?
Yani mantıktan kasıt ne çok haklısın . Bir arkadasim bir ortamda mantık evliliği yaptım demişti, kocasının mevkisi baya yerinde olan başka bir kadın mantikla evlenerek mi öğretmen koca seçtin demişti asdff .

Yani mantıktan kasıt ne çok haklısın . Bir arkadasim bir ortamda mantık evliliği yaptım demişti, kocasının mevkisi baya yerinde olan başka bir kadın mantikla evlenerek mi öğretmen koca seçtin demişti asdff .
Öğretmen koca yine iyi. Eve erken gelir, tatili çoktur, insan gibi insansa çocuğa bakmaya eve aktif yardimi dokunur, işsizlik korkusu yok, memur hazır para akışı var.
Bazıları hepten culsuz insan seciyor.
Benim arkadaşım da daha 24 yaşında mantık evliliği diyordu, uzun yıllar çıktığı sevgilisinden ayrılınca. Bir adam buldu adamın 3 kız kardeşi var tek erkek, babası vefat etmiş , annenin bir dul maaşı var, evler kira, adam ne bulduysa ailesine veriyor ve vermeye devam etmek zorunda çünkü ailesinin durumu hiç yok. Evin babası gibi olmuş, Kardeşler evlenecek her şey bunun sorumluluğunda . Mesleği desen babasının durumu olunca çalışmak zorunda kaldığı için okuyamamış, sanırım lise mezunu bile değil, az kazandığı işi var. Tip desen boy yok pos yok, karakter desen ,benim bildiğim bir artısı yok. "Kınan salonda olsun,herkes gelsin,düğün yapmayalım" diye masrafları kıza kitleyemeyi kâr sayan bir insan.
Adamın tek vasfi evlenmek istemesi , o da muhtemelen çift maaş, düğün takısı için falan. arkadaşıma da demiştim, "bu adamın mantıklı olan kısmı neresi?"
Ama o evlendi. Hala daha mantık evliliği yaptığını iddia ediyor
Arkadaşlar, kamu spotu olsun;
Sevmeden yapılan her evlilik mantık evliliği değildir

Son düzenleme:
Evliliğin doğasına aykırı olduğu için mantık dahilinde değil.

Kişisel fikrim insan zamanla aşık olduğu adama tahammül edemiyo sevmediğiine nasıl olur tahmin bile edemiyorum her şeyi batardı heralde

hiçbir zaman severek evlenemeyeceğim sevdiğim kişiler sorunlu çıkıyor. evlenince seversin diyorlar olmaz mı o şekilde?

erkekler cinselliği herkesle yaşayabiliyorsa duygu olmadan bizde yapamaz mıyız? ben mecburum sevdiğim kişiler sorunlu çıkıyor 😞

sevdiklerim sorunlu problemli çıktı demekki yanlış insanları çekiyorum hayatıma ve mantık evliliği yapan bir sürü insan varmış evlenince seversin diyorlar

bende otuz yaşındayım ve çok problemli insanlarla karşılaştım o yüzden artık sevmeye de ilişkilere de korkuyorum mantık evliliği yapıp kurtulsam mı diyorum
Sevme sevilme ihtiyacı karşılanmadıktan evlenmenin ne mantığı kalıyor ki.evlenmek zorunlu değil ki.

Back
X