mantık evliliği yapmak?

Yani mantıktan kasıt ne çok haklısın . Bir arkadasim bir ortamda mantık evliliği yaptım demişti, kocasının mevkisi baya yerinde olan başka bir kadın mantikla evlenerek mi öğretmen koca seçtin demişti asdff .
Benm kocam haftanın 6 günü çalışıyor bazı günler akşam 9 a kadar işte oluyor çocuğun bakımı ev hep ben de o arkadaşa söyleyin öğretmenle evlenerek hayatını kurtarmış sakın üzülmesin dünyada cenneti yaşıyır😂

sevdiğine kavuşamayıp mantık evliliği yapan var mı? evlenince sevilir diyorlar ne düşünüyorsunuz tecrübesi olanlar? cinsel çekim evlilikte ne kadar önemli? tecrübesi olanlar fikir verebilir misiniz

not: iki kişi sevdim ikiside normal değildi demekki ben yanlış insanları seviyorum, severek evlensem sağlıklı olmaz yanlış insanları seviyorum
Evlenmek zorunda mısın?

Aşk gelip geçici bişey ayrıca senelerdir söylerim aşık olma aşık et..biz kadınlar aşık olunca kör oluyoruz aşkından ölüp bitmeler falan filan sevmek farklı bişey aşık olmak farklı..sev bunda sorun yok ama asla aşık olma üzülen sen olursun..20 yaşına kadar hep aşk evliliği derdim 21 olunca yaşım ve insanların çektiği şeyleri de görünce mantık evliliği..iyi bir mesleği varsa seni el üstünde tutuyorsa bir dediğini iki etmiyorsa sana çok aşıksa(sen sakın aşık olma)
Ne evliliği arkadaş 21 yaşında.

sevmediğin adamla ne eğlenebilirsin, ne sevişebilirsin. Evet duygularında körü körüne peşinden gitmemek lazım ama yine de bir duygu olması gerekiyor. o adamla bir ömür o evde yaşayacaksınız. Böyle düşünün, sevdiğin adama ufak şeylerini görmeyebilirsin ama sevmeyince hepten göze batar. nefes alsa " o nasıl nefes alma " dersin

Mantık evliliği denilen şey yüksek bir maddiyata veya yüksek bir statü saygınlığına sahip birisi ile hayatınızı birlestirmektir. Evlenmeyi düşündüğünüz kişide bu ikisi veya biri yoksa sizinki yokluktan çaresizlikten hadi evde kalmış demesinler diye yapılan bir evlilik olur ki bu da çok mantıksız .

Yalnız 21 yas da bazı kararları almak için çok erken hata yapabileceğiniz bir yaş büyüdüm ben deyip de sacmalamayin

Ana 21 mi.

Sen büyü öyle evlenmeyi düşün. Kolunda altın bileziğin olsun, işe gir.. Sonra evlilik. Koca kaçmıyor 🤭

Yazdığı konuyu mu degistirmis sonraki yorumlarda 30 yazmis 30 sa iyi de 21 se en saçma kararların alınabileceği Bir yas

Ne evliliği arkadaş 21 yaşında.
21 yaş saçmalığını nereden çıkardınız? 30 yaşındayım 21 diye bişey demedim??

Diyelim ki mantık evliliği yaptınız. Sonra pat birine aşık olabilirsiniz. Evlendim aşık olmayayım mümkün değil.

Evlilik zor. Tüm düzen değişiyor, tüm hayat değişiyor. Sevmediğim biri için neden anamı babamı bırakıp gideyim ayrıca?

mantık evliliğinin açılımı "evlenmiş olmak için evlenmek"
o yüzden, hayır 💁

Ayrica sevdiğim adamin zaman zaman her seyi batiyo, bogazlayasim geliyo, sevmedigine hic dayanamazsin, yapma...

Diyelim ki sevemedin ne yapacaksın?
Cinsel çekim olmadan sıfır duygula cinsellik yürümez. En azından cinsel olarak çekici bulmanız lazım. Bahsettiğiniz sıfır duyguyla olmaz

Mantık derken mantıklı kısmı nerede? Mesela adamın çok kazandığı güzel bir mesleği mi var? Taksidi bitmiş evi arabası mi var? Çok bonkör, eşine parayı saçan, evlenince seni Fink Fink gezdirecek biri mi? Aileden yüklü bir mal mı kalacak?
Hani boyle bir adayın varsa ben mantık evliliği derim.
Ama sırf evlenmek olmak için orta halli, çift maaşla anca insan gibi gecinebilecek, Evi arabası olmayan senden gelecek destek ve kemer sıkma ile Belki sahip olacak, ortalama tipli, aileci, uyumsuz, ibik bir adamla evlensen bu mantıklı olmaz.
Her gün çalışır bir de eve gelince mutfağa bulaşığa kosarsin, o da TV izler, bir eline sağlık demez, onun maçı varken senin dizin izlenmez, yemek yapmaz, yalandan sofra kaldırıp iltifat bekler, ailesi devamlı para dilenir, kıt kanaat geçinirsiniz, "zaten gusül alicam" diye öncesinde yikanmaz pis pis kendini yalatmaya çalışır, yatakta kötüdür, şeyi küçüktür, işi beş saniyede biter, bencildir falan.
Bu adamın nesi mantıklı?

Bu şekilde enerjiler göndermeye devam ederseniz zaten böyle devam eder. Biraz sevgi biraz mantık tamam ama hiç sevgisiz asla

Yaparsiniz ama bir yere kadar sonra sıkılır.Çunki arada sevgi yok sizi bir birinize baglayacak.
Ve siz kendiniz zaten mantıklı düşünmuyorsunuz bazilari öyle oldu diye hepsi öyle olacak diyilya.

Mantık çerçevesine uyan bir aday var mı?

Evlilik sadece mantıkla yürümez. Sadece sevgiyle de yürümez. Sevdiğin insanın mantığına uyması lazım seviyorum diye ipsiz sapsızla evlenilmez. Mantığına uyan adamı da en azından beğenmen lazım çekici gelmesi lazım aynı yatağa gireceksin boru değil.

Ayrıca deli divane severek evlendiği adama bile tahammül edemediği oluyor insanın, sevmediğine mümkün değil. Her şeyi batar.

Bende de mantık agir basiyor ama salt mantikla evlilik yapilmaz diye düşünüyorum.
Çekim önemli. Yani evlilikte dokunamayacagin bir adamla olmaz, yapamazsınız kendinizi de mutsuz hissedersiniz. Illa çok cekici gelmesine gerek yok biraz hoslanma varsa ve elele tutusup opebileceginiz biriyse dolu dizgin aşk olmasina gerek yok. En azindan kendi adima boyle düşünüyorum. Bir de oturup sohbet edebilmek gerekir. Bu adam hasta olsam bakar mi, ortak bir paydada buluşabilir miyiz diye düşünmek gerekir.

++++
Ben olsam durumu duzeltmeye bakarim

Evlenince sevilmez. Sevmediğin biriyle evlenilmez.

Şöyle yapabilirsiniz; ilk başta size yakışıklı gelmeyen ama karakter, iş olarak vb konularda size uyan biriyle önce arkadaşça görüşürsünüz, baktınız adamdan hoşlanmaya başladınız. O zaman ilişkiniz evliliğe kadar gider.

Aslında evliliği nasıl gördüğümüzle alakalı. Mesela bana Mantık evliliği iş ortaklığı gibi geliyor. Duygusal olarak bir şey hissetmediğim biriyle bir ömür geçiremezdim. Severek evlendiğim içinde çoğu şey daha kolay hallediliyor daha az göze batıyor.

Hickimse baskasinin yara bandi veya "eh iste" tercihi olmayi hak etmiyor. Bastan cekim yoksa sonradan zor gelir. Bence yalnis insanlari tercih edip duruyorsaniz ilk önce kendinize odaklanin.

Azda olsa begenmen lazım.Hem fiziki olarak hemde kafa yapısı olarak.

O iki kişi sizin hayatınıza ders amaçlı girmiştir ama gördüğüm kadarıyla dersinizi almamışsınız. Bu arada mantık evliliği no!

Cinsellik her şeyden çok önemli evliliğin büyük kısmı , hayatın birden bambaşka aşamaya gelmeyecekse karşındaki kişi maddi manevi sana bir şey katmayacaksa mantık evliliği gibi gelmiyor bana madem aşktan cinsellikten vazgeçtiniz bari gerçekten mantıklı bir birleşme olsun

Cinsel çekim olmadan olmaz. Sevmezsen bence olmaz, bir noktada tahammül bitince sevginin desteklemesi lazım bence. Benimde önüme hep yanlışlar çıktı, aşık olmadım onlara gerçi. Hep iyisi gelecek eminim dedim dedim geldi. Hep kötüyü çekiyorum demeyin ne olur, iyi gelecek diye olumlayın.

Duygunun ve mantığında dengede olduğu evlilik isteyin... Yoksa sadece mantık yada sadece duygu evliliği hayal kırıklığına uğratabilir sizi... Bir kıyafet alırken bile üstünüzdeyken size nasıl hissettirdiğine renklerine beden ölçüsüne duruşuna vs bakıyorsunuz...yani size iyi hissettireni ve beden ölçülerinize uygun olanı seçerken nasilki hislerinizi ve mantığını kullanıyorsanız... Eşinizi de duygularınızın ve mantığınızın dengede olduğu şekilde seçmeniz bir ömür kurtarır...:KK51: Seçim sizin...

Mantıkla tanı ama sevmeden evlenme. Aşk ayrı birşey sevgi ayrı.

Evliliğin doğasına aykırı olduğu için mantık dahilinde değil.

Sevme sevilme ihtiyacı karşılanmadıktan evlenmenin ne mantığı kalıyor ki.evlenmek zorunlu değil ki.

sevmediğin adamla ne eğlenebilirsin, ne sevişebilirsin. Evet duygularında körü körüne peşinden gitmemek lazım ama yine de bir duygu olması gerekiyor. o adamla bir ömür o evde yaşayacaksınız. Böyle düşünün, sevdiğin adama ufak şeylerini görmeyebilirsin ama sevmeyince hepten göze batar. nefes alsa " o nasıl nefes alma " dersin

Mantık evliliği denilen şey yüksek bir maddiyata veya yüksek bir statü saygınlığına sahip birisi ile hayatınızı birlestirmektir. Evlenmeyi düşündüğünüz kişide bu ikisi veya biri yoksa sizinki yokluktan çaresizlikten hadi evde kalmış demesinler diye yapılan bir evlilik olur ki bu da çok mantıksız .
mantık evliliği ülkemizde bolca yok mu? herkes sevdiğiyle mi evlenebiliyor? keşke hem mantık hem sevgi olsa ama malesef olmuyor. çok duygusal bir insanım aşk ve sevgiyi çok severim. duygu olmadan kimsenin elini tutup öpmedim yapamadım. ama yaşadıklarımın sonucu olarak bu noktadayım. bazı evlenmemiş yaşı 50-60 insanlar vardır geçmişte birini sevmiştir ona kavuşamadığı için tek başına ömür geçirmiştir. o kişilerden olucam eğer mantık evliliği yapmazsam. beş buçuk senedir sorunlu bir ilişkideyim terapi alıyorum. kolay kolay kimseyi sevemeyen ve fazla ilişki deneyimi olmamış birisiyim hatta hiç olmadı bu sorunlu ilişki dışında flört denemelerim olmuştu yine o kişiyi unutabilmek için ama başarılı olamadım. şimdi bu kişi görücü usulü tanıştırıldığım iyi ailenin çalışkan çocuğu. tipi iyi değil bana çekici ve hoş gelmiyor ama severim diye düşünüyorum kendimi zorlayacağım yoksa da bir aşk uğruna psikolojisi çökmüş tek başına yaşlanan birisi olacağım. ağır şeyler yaşadım bunu değiştirmenin tek yolu başka bir yola girmek diye düşünüyorum. lütfen yorumlarda acımasız olmadan önce herkesin hayatında her şeyin yolunda gitmediğini düşünerek yorum yapın.

mantık evliliği ülkemizde bolca yok mu? herkes sevdiğiyle mi evlenebiliyor? keşke hem mantık hem sevgi olsa ama malesef olmuyor. çok duygusal bir insanım aşk ve sevgiyi çok severim. duygu olmadan kimsenin elini tutup öpmedim yapamadım. ama yaşadıklarımın sonucu olarak bu noktadayım. bazı evlenmemiş yaşı 50-60 insanlar vardır geçmişte birini sevmiştir ona kavuşamadığı için tek başına ömür geçirmiştir. o kişilerden olucam eğer mantık evliliği yapmazsam. beş buçuk senedir sorunlu bir ilişkideyim terapi alıyorum. kolay kolay kimseyi sevemeyen ve fazla ilişki deneyimi olmamış birisiyim hatta hiç olmadı bu sorunlu ilişki dışında flört denemelerim olmuştu yine o kişiyi unutabilmek için ama başarılı olamadım. şimdi bu kişi görücü usulü tanıştırıldığım iyi ailenin çalışkan çocuğu. tipi iyi değil bana çekici ve hoş gelmiyor ama severim diye düşünüyorum kendimi zorlayacağım yoksa da bir aşk uğruna psikolojisi çökmüş tek başına yaşlanan birisi olacağım. ağır şeyler yaşadım bunu değiştirmenin tek yolu başka bir yola girmek diye düşünüyorum. lütfen yorumlarda acımasız olmadan önce herkesin hayatında her şeyin yolunda gitmediğini düşünerek yorum yapın.
Zorla güzellik olmaz bilmiyormusun?Sen kendinde sağlıklı düşünemiyorsun şu an.Evleneyimde yalniz kalmayım diye kafaya koymuşsun.Evlenincede hiç mutlu değilim diye konu açacakmışsın gibime geliyor böyle devam edersen.🫤
Evlilikte mantıkda sevgide önemli ikiside olmalı.Biri olsun biri olmasın diye birşey yok.Mantik evliligi yapip mutlu olanda vardır illaki ama sen olucakmisin?garanti değil ki bu işler ayrilanlarda çok bu yüzden.

Canım sen terapi sürecini bir bitir . Ondan sonra bu saçma fikirlerinden esame kalmaz . Şuan toksik ilişkinin ve tatmin olmamış aç kalmış gudulerinin tesiri altında konuşuyorsun . Bir kendine gel bir seni iyi hissettirecek kadın gibi hissettirecek flört edin bak bakalım bu fikirlerin f si kalır mi. Ama önce terapi terapi terapi . Emdr tavsiye ediyorum bu sitede 1500 kere yazdım hep yazicam herkes emdr yaptırmalı .

Onu da düşünerek yorum yaptık zaten.evlenmek şart değil diyoruz işte.siz son zamanlarda çok karamsar bir ruh haline girmişsiniz.ama bu dediklerimizi yalancı çıkartmıyor ki.evet ideal bir ilişki bulmak dünyanın en zor şeyi.biz de aynı hayattayız, biz de biliyoruz bunları.ama yoksa da yok yani.yapacak birşey yok.olsa biz de yapalım.

Bende sevdiğimden ayrıldım.
Başka birini severken hayatına baska birisini alman karşındaki insana ayıp olur.Yarabandi olur.
Öncelikle evde kalicam korkusundan çık.1 sene sonra yeniden aşık olacaksin belki.
Ayrıca tabiki her kişi aşık olup evlenmiyor.Fikirleri önemi olur.Ailesine kültürüne bakarsın.Fizigine karakterine.

Gerçekten 30 yaşında mısın
Düzeltme: 21 bile sanmışlar hbabsjsjs evet 30 Muş.
Sevebileceğin biriyle sevgili olup denemeden evlenme.

Son düzenleme:
Aşk evliliği ayrı sevgi evliliği ayrı. Seversin ama aşık olmazsın. Aşk azalır biter, ama sevgi devam eder. Mantık ilişkisi ile başlar seversin. Ama mantıklı olur sevmesin o olmaz işte, evlenmek için evlenilmez... İnsanlar severse katlanır. Düşün adam çorabını ta odanın içinde çıkaracak. Kokuyor çorap, sevmediğin birinin o çorabı gözüne batar. Sevsen de batar, ama alır mısın vs şeklinde konuşursun 😁 (eşim düzenli ondan bahsetmedim)

Ben hayatımda çok mutsuz olduğum bir noktadaydım, ne zaman kendimi toparladım o zaman tüm dengem hayatım kendine geldi. Eşimle de o zaman tanıştım. Sizin dediğiniz mantığa göre mutsuz olduğum dönemde mantıklı bi şekilde biriyle evlensem, hatta belki şu an sevdiğim eşimle o zaman tanışsam bile mutsuz ve istemediğim bi evlilik yapacaktım, çünkü içim mutsuzdu. Mutluluk insanlardan bağımsızdır. Evlenince sihirli değnek değmeyecek. Bence terapiniz bitmeden bu tarz büyük kararlar almayın, yine de siz bilirsiniz.

Mantık evliliği derken ne demek istediniz?Hayatınızda biri varda hoşlanamadınız mı?

Karsinizdaki adam aklinizda hala baska birinin gezdigini biliyor mu? Bence terapiniz bitmeden baskasinin hayatina girmeyin. Siz daha iylesmemissiniz. Simdi acimasizsiniz felan diyorsun ya. Asil acimasizlik baskalarinin hayatini kendi bencilliginle etkilemek.ha karsidaki insan da mantik evliligi yapmak istiyor hisler önemli degil buyursun. Ama sen hem duygusal olup hem cekici bulmadigin biri ile sirf bir kac kritere uyuyor diye mutlu olmayacaksin. Aha da yaziyorum burda. Bir kac kötü tecrüben oldu diye bu kadar karamsar olmanin hic bir anlami yok

O adama yazık değil mi haberi var mı sevilmeden evlendiğinde dair . Bı bekleyin henüz 30 yaşındasınız, terapiye devam edin sonrasına bakarsınız

Kendini gelistir,o zaman doğru insanları seversin...Millet çatır çutur sevisip ,aşık olup evlenince soğuyor ,bu yuzden bence mantık evliliği çok mantıksız

Mantık tek başına yeterli değil. Sevgi de tek başına yeterli değil. Ama mantıklı bir aday gözüne de hitap ediyorsa (Kıvanç olması şart değil. Eli yüzü düzgün, temiz, hoşsohbet) ona şans verip ilişkiye başlayabilirsin.

Back
X