- Konu Sahibi bahargunay
-
Arkadaşlar üç haftadır İstanbuldaydım, yeni doktorum Mehmet Emin Ceylan'ın tedavisi altındaydım gerçekten çok iyi bir doktor tavsiye ediyorum (Muaynanesi Bakırköy-İncirlide internetten ulaşabilirsiniz) ben 13 senedir tam olarak iyileşemedim Mehmet Bey tedavimin yetersiz olduğunu söyledi gerçekten ilaçları çok iyi geldi size öenrmeyi görevim biliyorum... Yeni arkadaşımız Mavi 1453 hislerini çok iyi anlıyorum ben bu düşüncelerin üstesinden tam tersini yaparak durumumu kabul edip, insanlarla paylaşmaktan çekinmeden geldim üniversiteye giderkende eşimle tanıştıktan sonrada durumumu olduğu gibi herkesle paylaştım insanlar acımasız değil, inan bana herkes destek oldu sana tavsiyem durumunu kimseden gizleme tanıştığın kişi sana gerçekten değer veriyorsa seni anlar ve destek olur fakat herzaman iyi niyetli,sabırlı,içten davran ve hastalığını anlamaya çalışıp inasanlara kendini kapama. Allah yardımcın olsun eğer İstanbuldaysan Mehmet Beye gitmeni öneririm çünkü düzün tedavi ile rahatsızlığın kısa sürede kontrol altına alınır. Baharcım sanada tekrar teşekkür ederim benim yeni doktorumu bulmama vesile olduğun için, sana bebeğin olduktan sonra bebeğe bakıp bakamadığını soracaktım bana benim gücüm yetmez ve uykusuzluk hastalığımı tetikler gibi geliyor ve atak geçirirsem ne yaparım endişesi var bana yardımcı olursan sevinirim hepinize sevgiler arkadaşlar.....
Henüz herşeyin başında olduğun için kafanın karışık olması o kadar normal ki canım, ne yapacağını bilememen, neler yaşayacağını bilememen çok normal. Olsun en azından bir sıkıntın yaşadığında danışacağın bizler varız. Öncelikle henüz tedavinin başındasın ve inşallah lityuma cevap verir tedavin, mesela lityum bana hiç iyi gelmemişti, bu nendenle başka ilaçlar kullandık. Ama lityum iyi gelmezse de hiç panikleme, piyasada o kadar çoook ilaç çeşidi varki bu hastalık için, onun için içini ferah tut. Doktorlar ilk önce lityumu önerirler, tedaviye cevap alınamazsa o zaman başka seçeneklere bakarlar.
Gelelim durumu kabullenme konusuna, ne zamanki tedavin cevap verecek, sen kendini daha iyi hissedeceksin ve günlük hayatını daha kolay yaşayacaksın, işte o zaman hastalığın sana hükmetmediğini anlayacak, aslında bipolar olmanın çok ta korkulacak birşey olmadığını, ilaçlarını içip tedavini sürdürdüğün sürece günlük yaşantına herkes gibi devam edebildiğini, sadece bazı duyguları daha yoğun yaşadığını anlayacak, ve artık saklanmanın anlamsız olduğunun farkına varcaksın. Günümüzde satılan ilaçların yüzde 60'ının antidepresan grubu olduğunu dikkate alırsak, psikiyatrların randevuloarının ne kadar dolu olduğunu düşünürsek, en fazla 1 yıl içinde ilaçlarını kendi mahallenin eczanesinden almanın aslında farklı birşey olmadığını düşünmeye başlayacaksın. Çünkü psikiyatrik hastalıklarla her ailede mücadele eden birisi mutlaka var... Ama biz bilmiyoruz...
Tabiiki sen de aşacaksın kendini, bundan hiç şüphen olmasın.. Nasıl ki tohum toprağın altında bir süre bekler sonra çimlenir ve filizlenir, ve nasıl ki tüm bunlar bir zaman sürecidir, zaman ister, bu zaman geldiğinde sende herşeyin yoluna girdiğini hissedeceksin... .Zaman sadece biraz zaman gerekli...
Gelelim, beğendiğin kişiye durumu açıklama meselesine.. Evlilik o kadar değişik ve uzun bir yolki, bu yolda yürüyeceğin kişi seni olduğu gibi kabul eden biri olmali ki her anında sana yoldaş olabilsin, balayı gibi değil sadece, gerçek anlamda sevgi bu demek, her anında, her zaman, koşulsuz şartsız kabul etmektir. Bu nedenle iş ciddiye bindiği zaman durumunu muhakkak bir şekilde açıklamak gerekecektir. Eğer sana talip olarak gelirlerse veya niyetlerini belli ederlerse ailen veya sen konuyu açarsınız. Bipolar yerine şakar hastası da olabilirdin, kalp hastası da olabilirdin. Bu durumda da izlenilmesi gereken yol aynı olacaktı. Eğer durumu anlayışla karşılamazlarsa zaten bir ömür boyunca yanında yanıbaşında olacak doğru insan değildir.. Ne olur kendine güvenmeyi öğren. Sende herkes gibi çok değerlisin, ve ne olur kendini küçümseme.. Şu anda bu kişiye karşı hissettiklerini çok iyi anlıyorum. İnşallah hayırlısı olur. Gelişmeleri bekliyoruz..
İlaç tedavisine başlayalı ne kadar oldu.. Kendinde bir iyileşme hissediyor musun? Yan etkiler varmı? Doktor olarak kime gidiyorsun? Bunları da yazmayı unutma olurmu.. İlaç olarak sadece lityum mu kullanılıyor yoksa ek ilaçla tedavin destekleniyormu? Bunları da bizimle paylaşırsan iyi olur. İnşallah bir daha başka atak geçirmezsin. Hastalığın ilk olarak mani atağı mı yoksa depresif atakla mı farkedildi. Bunlar da önemli aslında. Önemli olan bir konu daha, atakların şiddeti, normal hayatını ne kadar etkiliyor atakların. Mesela sosyal ilişkileirini, ev hayatını etkiliyor mu.. Cevapalrını merakla bekliyorum..
Merhaba Mavim 1453... seninle aynı durumu yaşamışız sanırım . Ben de İstanbul'da on beş gün yatarak tedavi gördüm .Benim de psikozluydu atağım . Öncesinde psikologla psikiyatri işbirliğinde tedavi görmüştüm terapi de vardı işin içinde . Depresyon tedavisiydi öncesinde ...Sonra doktorumu arayarak ki yaptığım en büyük yanlış ben iyiyim dedim onun tarif ettiği şekilde ilaçlarımı kestim. Sonrasında kendimi hastanede buldum. tedavim devam ederken kpss ye çalıştım o yıl atandım ,bu süreçte tevadimi hiç aksatmadım , ilaçlarımı hep içtim ... sanırım o zamanlar beynim bir hedefe kilitliydi ve geçmişi unutmak için tutulacak bir dalım vardı. Acaba öğretmen olduğumda stres hastalığımı tetikler mi diye endişe ettim , ama çok şükür her kontrolümde ilacın dozu yavaş yavaş düşürülüyordu . Nişanlıyken ben de doktora sorduğumda eğer hamilelik olursa nasıl hareket ederiz diye. İlacı kesemeyeceklerini gerektiğinde hastanede yatıracaklarını söylediler. onra İzmir'e prof. randevu aldım doktora gitmeyi o kadar uzun süre ertelemiştim ki senin düşündüklerini ben de düşündüm beynimi kemirdi uzunca bir süre... eşimle çocuğumuz olmazsa nasıl olur diye bile konuşuyorduk ama her zaman hayırlısını diledik Allah'tan . Doktorum ilacımı değiştridi ve istersen şimdi bebek sahibi olmak için adım atabilirsin dedi...Aslında bipolardan çok evlendikten sonra melanom rahatsızlığıyla baş etmek zorunda aldım doktorun bana ikinci hayatını yaşıyorsun demesi ne demek biliyor musun? Bipolar aslında o kadar da korkulacak bir rahatsızlık değil . Başıma hiç beklemediğim bir anda hayatta kalabilecek miyim endişesi sardı . Bununla mücadele etmek ne kadar kötü tahmin edemezsin .
Sanırım hastalığın daha çok yeni ve tedavin daha sıkı devam ediyor bu süreçte şu an kimse senden daha değerli değil...Ama vakit geldiğinde evlilik , çocuk hepsi oluyor merak etme ,öncelikle sağlığına tam anlamıyla kavuşman çok önemli...Bu da ilaçalarla mümkün o geri dönemek istemeyeceğin durumdan ilaçlarla çıktın , ayağa kalktın ... üç ya da beş yıl sonrasının neler getirip neler görüreceğini kim bilebilir?Ben hayatını mucizeler getirdiğini inanıyorum sen de inan lütfen... Rabbime' dua ederken de beni hep hayırlı insanlarla karşılaştırmasını diledim.Dualarmıızla da hayatımızı şekillendirebildiğimizi ben yaşayarak görüyorum .
Mavim 1453 bende seninle benzer şeyler yaşadım hatta teşhisimiz aynış bende Mehmet Bey'e gitmeden önce senin ilaçların hepsini kullandım fakat beni hiçbiri iyileştirmedi. Mehmet Bey 13 yıl hiç kullanmadığım iki ilaç verdi kendime geldim sana Ona gitmeni öneririm fiyatı 300 tl fakat indirim yapıyormuş ona git çünkü yanlış tedavi görürsen hastalık uzar bu arada benda hastanelerle çok haşır neşir oldum...
merhaba ben zeynep yazılarını okudum hepimizçok zor günler geçirdik ben artık iflah olmam diyordumamaçok şükür Rabbim dermansız dert vermesin şimdi hamdolsun iyiyim ilaçlarımıda çok düşürdüm kimsenin yarına çıkacağının garantisi yok sende bu rahatsızlık var belkide kısmetinde farklı rahatsızlıklar çıkacak orası hiç belliolmaz bende 13 senedir çıkamadığım deprosyonum var ilerleyince panik atağaçevirdi ikisiylede boğuştum en güzel yıllarımda çıktıkarşıma liseyi yenibitirdiğimdönemde çokilaç kullandım her bırakmayı denediğimde tekrar rahatsızlandım artık bu ilaçlarla yaşamayı öğrendim bende evleniceğiminsana nasıl söylerim diye düşünürdüm ama hiçkorktuğum gibi olmadı benimsana tavsiyem görüştüğüninsana hemen söylememen bırak ikinizde birbirinizi biraz tanıyın daha sonra fazla detaylara girmeden söylersin eğer sana karşı birşeyler hissettiyse kişiliğini beğendiyse zaten olumlu karşılar diğer türlü seni sadecehastalığında değerlendirirse zaten onunla birömrü geçiremezsin senin için hayırlısı olmuştur bence çünkü bizim rahatsızlığımızın tedavisi var Rabbimdermansız dert vermesin onunda yarına sağlıkla çıkacağının garantisi yokkk bunları düşünme bence şimdi tedavini olmaya bak ilkönce sen ve sağlığın diğerleri nasip kısmet meselesi zaten hayat senin içinde güzel olur inşallah...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?