Canım yaaa. ben sana balık tutmayı öğretiriiiim, kıyamam, sen buraya gelmek iste ben seni otobüs durağında karşılarım, sonra sahile götürürüm, olta takımlarını açarım, oltayı denize atarım sonra sana veririm, sen de tutarsın... Süpey bi duyguuu. İnşallah sana birgün yaşatacağım.
Birtanem yeni bir atak geçitiyorsun, büyük bir ihtimalle hormon dengelerinin değişmesinden kaynaklanıyor, diğer ataklar gibi bu da geçecek inşallah, atlayacak, Cuma günü doktoruna tüm ayrıntıları ile herşeyi anlat, açık açık, her hissettiğini ki doğru ilacı doğru tedaviyi verebilsin. Bazen hastalar doktora gittiğinde, doktor kendine kötü demesin diye hissettiklerini saklıyor, kendini daha iyi gösteriyor, bir anlamda doktorun teşhisini yanıltıyor, ben hiç böyle yapmadım, iyiysem iyiyim, kötüysem kötüyümdür. Ne kadar şiddetli bir atak yaşıyorsam onu mutlaka harfi harfine söylerim. Ne hissediyorsam, ve düşüncelerim saçma olsa da.. Sende böyle yap olur mu canım. Seni rahatlatan bir düşünce, bir film, bir yer, yiyecek, her ne varsa, kendini mutlu ettiğin ne varsa sadece onları yap. Biliyorum bunları söylemek çok kolay ama, inan kendime uyguladığım şeyleri sana tavsiye ediyorum. Ben atak yaşadığım zaman genelde uzun yürüyüşler yaparım. Aslında havalar çok müsait değil ama pazar gününe kadar böyle ılık geçecek. Pazar günü soğuyacakmış o güne kadar değerlendirelim derim.
Çalışıyormusun yoksa ev hanımı mısın? Ev hanımı isen bu kısa süre için kolaylıkla yapabileceğin kısa süreli bir hobi edinebilirsin, yapımı zor olmayan, çok ince iş istemeyen (zor olursa bu dar günlerinde sıkıcı gelebilir) bir hobi olması içinin sıkıntısını alabilir. Ben takı tasarımını seçmiştim. Kursa gitmen şart değil, evde öğrenebileceğin birşey olabilir, yeterki seni oyalasın.
Sonra hergün bize yazarsın, yazdığın şeyler veya o an aklından geçen düşünceler sana saçma bile gelse yaz, olsun varsın, yeter ki içinde tutma, paylaş bizimle.. Zaten Cuma gününe de az kaldı, doktorun mutlaka iyi bir tedavi uygulayacaktır. Herşeyin yoluna gireceğini biliyorum ama önemli olan bu geçici sürenin çabuk geçmesi. Bizler yanındayız ve ellerini tutuyoruz, tabiki dualarımızı da eksik etmiyoruz.. Sakın kendini yalnız hissetme. Biz buradayız canım. Bir an önce geçmesini diliyoruz.