• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Manik depresyon (bipolar bozukluk) tedavisi gören hamileler.. Gelin birlik olalım..

Zeynep'ciğim, tatlım İstanbul'da lodos var ya bir başım ağrıyor ki sorma, ondan sizlere bu akşam kısa yazıyorum, beni idare edin çünkü ekrana bile bakamıyorum. Hepiniz Allah'a emanet olun ve dua edin ağrım geçsin. Ağrı kesici içtim inşallah etki eder. Hepinizi öpüyorum, yarını bugünden daha iyi geçirmek üzere şimdilik hoşçakalın kızlar :))

ayyy canım inş.geçer biran önce Allah şifanı versin tez zamanda inş.baharcım sen iyi ol da bizi merak etme .ben hamdolsun çok iyiyim mide bulantım ve sıkıntım olmayınca hayat çok güzel sizinle olmakta çok güzel . bu arada sen ne zamanda bir gidiyorsun hülya hanım'a .sende Allah'a emanet ol seni çok çokkkk öpüyorum iyi geceler görüşürüzzzzz....

Kızlar bugün kontrolümüz vardı.. Veee kızımız olucakmışş
Baharcım oğluşun doğru bilmiş.. :)
16+2 haftalık olmuşuz 140 gr ağırlında
4'lü tarama içinde kan verdik ultrason ölçümlerimiz iyiymiş Gayet iyi görünüyor dedi doktorumuz...
1 ay sonrada ayrıntılı ultrason için randuavu aldık...
Öpüyorumm sizleri.. :)

Ne güzel bir başlık :) tüm sayfaları okumak istiyorum. Motivasyonunuz tam gaz devam etsin bu başlıkla :)

Sevgili Üçrenkmavi... canım henüz özelden mesaj atma hakkım yok ama sen numaranı mesajla atarsan seni yarın mutlaka ararım... Yazdığım mesajlar kaç olunca özel mesaj hakkım olacak bilmiyorum. İnşallah olur yakında. Salı günü görüşmel üzere, canım arkidişim :))) tatlı rüyalar ve tüm arkidişlerime de iyi geceler renkli rüyalar dilerim.
Yüz mesaj sayısına ulaşınca özel mesaj atabiliyorsunuz. Diğer arkadaşın sorusunun cevabı da, eğer özel mesaj atmak istiyorsanız o kişinin profil sayfasına girip özel mesaj yaz tıklyabilirsiniz.

Meleeeeek, süper bir haber bu, kız Zeyno duydunmu? Kız geliyoooo. Ne güzel, hayırlı olsun, bu arada aferin oğluma :))) Bildi valla :)) Ölçümlerininde güzel olmasına sevindim. Herşey yolunda gidecek, yüreğim çok temiz duygularla kaplı ve içime hiç kötü his doğmuyor, çok ferahım. Sende sakın evham yapma. Ayrıntılı ultrasonda nelere bakıldığını ben yazmıştım. Bu konuda bilgi edinmek istersen 2011 yılının Eylül veya Ekim ayına ait yazdıklarıma bakabilirsin. Orada liste halinde yazmıştım. Sende bir ön bilgi edinirsin istersen. Muhtemelen ayrıntılı ultrasonunu bir profesör yapacak, senin kendi doktorun yapmayacak, çünkü ayrıntılı ultrasona başka doktor bakıyor. En azından bizim hastanede öyleydi. Yaklaşık 45 dakika sürüyor. Herşeyi milim milim ölçüyorlar. Ama eminim tüm sonuşlar normal çıkacak. Ayrıca dörtlü tarama testinin sonuçlarını da 4-7 gün sonra alabilirsin. Sonuçlar şimdiden hayırlı olsun. Bu arada kızlar başımın ağrısı geçti. Çok şükür bu gece iyiyim. Ayrıca yarın bebeğe bakması için teyzemi ayarladım, yarın ayaklarım ağrıyana ve şişene dek gezmek istiyorum :))) Bazen sokakta gezmeyi özlüyorum, bebek olmadan önce haftada 3 gün Eminönü'ne gider fırt fırt gezerdim, şimdi nerdeeee. Henüz bebişi olmayanlar, lütfen benim için biraz gezin..:)) Evet melekciğim, bu güzel haberlerden sonra seni ve bebişini komacaaan kucaklıyorum ve size güzel bir haftasonu diliyorum. Şimdi sıra sayfamıza yeni gelen misafirimize ve Zeyno'ya geldi.. Size tatlı rüyalar Melekciğim.. Allah'a emanet olun.

Benim teyzem bipolar iki tane birbirinden zeki tatlı bebişi var inşallah sizin de öyle olur hiç canınızı sıkıp üzülmeyin

iyi hafta sonları Zeyno'm, mutlu haberi aldınmı teyzesi, kızımız geliyor. Benim içime doğan tahmini doğum tarihi 4 Temmuz 2013. Bakalım tutacakmı. Şimdiden pembeleri hazırlayalım bakalım. Şimdilik 2 oğlan (biri benimki diğeri Nil'in oğlu) ve 3 kızımız var. (Ceren, Funda ve Meleğin kızı :)) Toplamda 5 bebeğimiz var çok şükür. Funda ve Meleğin kızı yoldalar. Funda kimmi? Buradan yani Çengelköy'den arkadaşım. O da paxil kullanıyordu hamile kalmadan önce, aynı zamanda Hülya hanımın hastası. Anlayacağınız Çengelköy'de Hülya hanım pek meşhur, bende uzun zamandır gidemedim. Sadece ilaçlarım bitince yazdırmaya gidiyorum, çünkü herşeye koşturmaktan kendime vakit kalmıyor ne yazık ki.
Evet Zeyno'm çok şükür sende toparlandın. Sizlerden biri sıkıntı yaşayınca, bir atak yaşayınca kendimde oluyormuş gibi oluyor.
Ayrıca sayfamıza bir yeni arkadaşımız geldi... İlk zamanlar bu sayfayı biri keşfedecekmi diye sabah akşam bakardım, kimsenin yazmadığını görünce, dünyada bu durumda olanın tek ben olduğumu düşünmeye başladım. Aslında dünyadakı en talihsiz, en moral bozan düşüncedir, bu durumda olan tek kişi oluşun. Kendini dünyanın en şanssızı gibi düşünürsün. Şimdi görüntülenme sayımız 20000 i geçti. Burada hepimiz birimiz, birimiz hepimiz içiniz. Çok samimi ve herkesin kardeş gibi olduğu bir noktadayız. İyiki varız hep beraber.. Hepinizi öpüyorum canlarım, güzel bir haftasonu geçirin inşallah.. Zeyno'ma ve diğer tüm arkadaşlarıma tatlı rüyalar dilerim...

Sevgili arkadaşım, sayfamıza hoşgeldin.. Bizim motivasyonumuz paylaştıkça, birbirimize yardım ettikçe ve Güzel bebek haberleri aldıkça artıyor. 5. bebeğimiz yolda... Burada doktorların bile umut vermediği noktalarfa yeniden beyaz sayfalar açıyor, mucizeler yaşıyoruz. Sende aramıza hoşgeldin. 1 kişinin daha aramıza katıldığını bilmek, bir kişinin daha elinin sıcaklığını hissetmek, ve gerektiğinde dua istemek bizlere güç veriyor.. Allah seninde umut kapını hiçbir zaman kapatmasın..

Sevgili Meleğim, ayrıntılı doppler ultrasonda nelere bakılıyor diye 3. sayfaya liste yapmışım. 15 Ekim 2011 tarihli mesajımı okuyabilirsin tatlım. Ay ne güzel yazmışım kız kendime aferin dedim. Bak iyiki de yazmışım, şimdi unuttum bu kadar detayı, yaz desen de yazamam şimdi :))

Bahar hanım ben bipolar değilim ve bebiş de düşünmüyorum :) başlık çok ilgimi çekti. İnsanların birbirlerine aktif destek verip içten yardım ettiği başlıkları takip etmeyi çok seviyorum. Arasıra misafiriniz olurum nasipse :)

melekcim çok sevindim Allah tamamına erdirsin ve sağlıkla mutlulukla kucağına almayı nasip etsin inşallah ...
baharcım darısı benim ve diğer isteyen arkadaşların başına inşallah . başının ağrısının geçmesine çok sevindim merak ediyordum dün giremedim dedim inş.iyidir geçmiştir oğluşun maşallah benim içinde tahminde bulunsun bakalımmm :)))) bebiş olucakmı diyee şaka biryana çok iyiyim hamdolsun yaaa sen insana nasıl bir morel güç veriyorsun Allah seni başımızdan eksik etmesinnn ve seni darda koymasın inşallah ...
tekmi geziceksin eşinlemiii benim yerimede gezzzz oğluşunuda senide çokkkkk öpüyorum herkese güzel pazarlar diliyorum...

Baharcım Zeynepcim çook teşekkür ederim canlarım.. Allah gönlüme göre verdi Rabbime çook şükür
Ama 2 gündür pek iyi değilim bu yüzden yazamadım bile
Tekrar geri geldi depresyon ve anksiyete.. :(
Kötü hissediyorum kendimi nasıl bir hamilelik geçiriyorum ben anlamıyorum.. :((
ağlama nöbetleri geri geldi hiç uyanık kalmak istemiyorum :14:
Yarın akşam psikiyatride randuavum var bakalım ne diyecek
Dualarınıza ihtiyacım var..

Sevgili Meleğim, geçmiş olsun canım, bende senden ses çıkmayınca merak etmiştim doğrusu, depresyonun mu arttı canım, tabi hormonlar da çok etkiliyor, ben kendimden hatırlamaya çalışıyorum ilk 5 ayda çok atak yaşadım, gerçekten zor günlerim olduğunu hatırlıyorum. Birde şunu soracaktım, uykun mu geliyor, ben hamileyken yataktan akşam 5'te yani 17:00 de falan kalkıyordum :))) Aslında uykuyu çok severim de yani yataktan beni kimse kaldıramıyordu. Uyumak istemen belki hamilelikten olabilir. Canım benim tabii ki dualarımız hep seninle, sen psikiyatri randevuna bir git bakalım ne diyecekler, en azından ilk 3 ayı atlattığın için ilaç değişimi veya eklenmesi gerekiyorsa daha rahat yapabilirler, en kısa zamanda iyileşeceğini umut ediyorum ve dua ediyorum. Allah yardımcın olsuncanım benim

Canım Zepnep'im, bebeğim ya, ne güzel şeyler yazmışsın benim için, var ya, sizlerle bütünleşince kendimi daha değerli hissetmeye başladım, kız bak sonra şımarırım falan heeee :))) Yoook, şaka bir yana sen de benim moralimi gökyüzüne uçurdun, teşekkür ederim tatlım.
Bu arada kızlar pazar günü Ümraniye Tepeüstü'ndeki alışveriş merkezine gittim. Enişteniz balığa gittiği için ben tek başıma gittim mecburen. Tek gittiğim için de kozmetik mağazalarını alt üst ettim, malum erkekler çok sıkılıyor parfümeri mağazalarından. Ben genelde giyim mağazalarında değil de kozmetik mağazalarında kendimi kaybediyorum. Bol bol bakındım, tester'lardan sürdüm kokladım, ay içim açıldı var ya.. Seniniçin de gezdim Zeyno'm... En kısa zamanda yine tekrarlamalıyım bunu diye düşünüyorum. Eskiden eşimle balığa giderdik, bende çok güzel balık tutarım ayrıca, ama şimdi hava soğuk, yoksa biz sahile yürüyerek 2 dakika mesafedeyiz ama soğuktan dolayı gidemiyorum. Mayıs ayında istavrit akını başlayınca sizi çağıracağım :))
Hepiniz Allah'a emanet olun.. Tatlı rüyalar diliyorum..

Baharcım çok iyi yapmışsın gezmekle.. Bana da iyi gelir parfümerileri gezmek çarşıya çıkmak..
Balık tutmak çok güzel bir şey olsa gerek hep istemişimdir ama hiç götüren olmadı ne yazıkki..
İstavriti de çok severim bu arada.. İnşallah yüzyüze görüşme fırsatımız olur birgün seninle..
Ama mayıs ayında benim bebiş epey büyümüş olucak Bahar teyzesi.. :)
Bu akşam hatta 1 saat önce hiç hissetmediğim kadar net hissettim hareketlerini çok güzel bir duygu..
Depresyon ve kaygılar var canım 2-3 gündür beynim boşalıyor gibi oluyor ve aklımı yitirme korkusu yaşıyorum
Biliyorum bu anksiyetenin panik atağın en net düşüncelerinden ama yaşarken gerçek gibi oluyor...
Doğumdan çok doğum sonrası korkum var :(
Çünkü her yaşadığım mutluluk, heyecan bana bunları yaşatıyor..
Rabbim yardımcımız olsun hepimizin canım.. İyiki sizler varsınız ki aynı şeyleri yaşayan insanlarla paylaşmak çok güzel..
Bizlerin yanında olduğun için çok çok teşekkür ederim Baharcım...

Canım yaaa. ben sana balık tutmayı öğretiriiiim, kıyamam, sen buraya gelmek iste ben seni otobüs durağında karşılarım, sonra sahile götürürüm, olta takımlarını açarım, oltayı denize atarım sonra sana veririm, sen de tutarsın... Süpey bi duyguuu. İnşallah sana birgün yaşatacağım.
Birtanem yeni bir atak geçitiyorsun, büyük bir ihtimalle hormon dengelerinin değişmesinden kaynaklanıyor, diğer ataklar gibi bu da geçecek inşallah, atlayacak, Cuma günü doktoruna tüm ayrıntıları ile herşeyi anlat, açık açık, her hissettiğini ki doğru ilacı doğru tedaviyi verebilsin. Bazen hastalar doktora gittiğinde, doktor kendine kötü demesin diye hissettiklerini saklıyor, kendini daha iyi gösteriyor, bir anlamda doktorun teşhisini yanıltıyor, ben hiç böyle yapmadım, iyiysem iyiyim, kötüysem kötüyümdür. Ne kadar şiddetli bir atak yaşıyorsam onu mutlaka harfi harfine söylerim. Ne hissediyorsam, ve düşüncelerim saçma olsa da.. Sende böyle yap olur mu canım. Seni rahatlatan bir düşünce, bir film, bir yer, yiyecek, her ne varsa, kendini mutlu ettiğin ne varsa sadece onları yap. Biliyorum bunları söylemek çok kolay ama, inan kendime uyguladığım şeyleri sana tavsiye ediyorum. Ben atak yaşadığım zaman genelde uzun yürüyüşler yaparım. Aslında havalar çok müsait değil ama pazar gününe kadar böyle ılık geçecek. Pazar günü soğuyacakmış o güne kadar değerlendirelim derim.
Çalışıyormusun yoksa ev hanımı mısın? Ev hanımı isen bu kısa süre için kolaylıkla yapabileceğin kısa süreli bir hobi edinebilirsin, yapımı zor olmayan, çok ince iş istemeyen (zor olursa bu dar günlerinde sıkıcı gelebilir) bir hobi olması içinin sıkıntısını alabilir. Ben takı tasarımını seçmiştim. Kursa gitmen şart değil, evde öğrenebileceğin birşey olabilir, yeterki seni oyalasın.
Sonra hergün bize yazarsın, yazdığın şeyler veya o an aklından geçen düşünceler sana saçma bile gelse yaz, olsun varsın, yeter ki içinde tutma, paylaş bizimle.. Zaten Cuma gününe de az kaldı, doktorun mutlaka iyi bir tedavi uygulayacaktır. Herşeyin yoluna gireceğini biliyorum ama önemli olan bu geçici sürenin çabuk geçmesi. Bizler yanındayız ve ellerini tutuyoruz, tabiki dualarımızı da eksik etmiyoruz.. Sakın kendini yalnız hissetme. Biz buradayız canım. Bir an önce geçmesini diliyoruz.

Zeyno'm sana da tatlı rüyalar, Meleğimize ve kızına dua etmeyi unutma olur mu tatlım, inşallah sende iyisindir. Kendine iyi bak, pazar günü hava 10 derece soğuyacakmış, dikkat et sakın üşütme, ilaçlarını ihmal etme, ayyy sana annelik yaptım biraz :))

Baharcım bitanesin gerçekten nasıl güzel şeyler yazmışsın gerçekten psikolog olsaydın ne güzel olurmuş :)
Ben bu akşam gittim doktoruma anlattım içimdekileri.. Beni senelerdir tanıdığı için fazla ciddiye almıyor sanırım..
Bu duruma sevinsem mi üzülsem mi bilemedim..
Hormonlarınında etkisi var bunları yaşamanda diyor doktorum haklılık payıda var tabiki
Bugün inan tüm gün uyudum hamilelikten biliyorum tabiki
Zor geçiyor Bahar'ım günler geçsin istiyorum artık bazende geçmesin karmakarışığım...
İlacımı aynı dozda aynı şekilde devam etme kararı aldı doktorum fazla kafana takma bu hastalığı düzelicek diyor..
Kafamı birşeye veremiyorum birkaç gündür o yüzden hobi edinmek aklıma bile gelmiyor..

Sevgili Meleğim, inşallah tez zamanda şifaya kavuşursun, canım benim, bu yaşadığın atak eninde sonunda atlayacak geçecek, sen yeterki bu süre içinde kendini rahat tutmaya çalış, belki de uyuman daha iyi, çünkü uyursan zaman daha çabuk geçer hemde sinirlerin dinlenir. Çalışmadığın için ve bakmak zorunda olduğun başka bir çocuğun olmadığı için daha şanslısın, düşünsene beni şimdi, bu halimle depresyonumu düşünemiyorum bile, inan atak yaşadığım zaman hastalanmaya bile hakkım olmuyor.
Şimdi zaman senin için çok zor geçiyor bunu biliyorum, keşke bir zaman makinem olsaydı ve zamanı hooooop diye ileri alsaydım senin için. Bu arada iştahın nasıl? Yemek yiyebiliyor musun? Bulantın oluyor mu? Halsizlik ve çarpıntı hissediyormusun. Ben 1 durak bile yürüyemediğimi hatırlıyorum. Çok halsizlik hissediyordum, çok çarpıntım da vardı. Hep böyle devam edecek sanıyordum ama geçti çok şükür. Seninki de geçecek umarım bu süre kolay olur ikiniz için. Hepimiz sağlığınız için dua ediyoruz ve yanındayız. Her konuda sıkıntılarını bize yaz canım, bu süreyi en kısa sürede ve kolaylıkla atlatman için elimizden geleni yapacağız. Yüce Rabbim yanınızda olsun. Tatlı rüyalar Melekciğim...

merhabalar canlarım ben bu ara int.giremedim int.yoktu ablamageldim 1 hafta burdayım gelirgelmez baktım yazılanlara .
melekcim kendini rahatlatmaya çalışsıkıgiyin ve bolbolyürüyüşlere git uykun varsada uyu zaman geçer bende hamileyken hiçuyuyamıyordum herkese uyku yapardı bana da uyuyamama sinirolurdum.inş.daha iyisindir dualarımsizinle.
baharcım sen nasılsın gezmişsin çokgüzel bende çok severim öyleşeylere bakmayııı ben gayet iyiyim hamdolsun yaaa adet olmadımbende bu ayyy 9 günümgeçti strestenmiacaba bilmiyorum korunuyoruz ama bilmiyorum Allah sonumuzu hayır et sinnn
ikinizide çokkk öpüyorummm görüşmeküzere...

Back