• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mamaya mahkumuz

Ebrudaban benim yaptiklarimin aynisi dene bak nasil emzirmeye baslicaksin :) Rabbim bütün annelere bol bol süt bebislerine de emme istegi versin ins. :)

Merhaba ben 1 haftalik bi anneyim normal yolla 37 haftalik bi bebek dünyaya getirdim. 2.560 kg dogdu bebegim cevremdekilerin ve hemsirelerin hatasi yüzünden hastanede daha benim emzirmeme firsat kalmadan biberonla mama verdiler ogluma. Bana destek olmak yerine Emzirmeme firsat birakmadiklari icin sütüm 4 gün gelmedi. Sonra arada bir emzirmeye basladim ama o arada mama aldi tabiki. 4 gün mamayi az verdim ki emzireyim diye ama oglum 4. Günün gecesi sabaha kadar agladi doktoruna gittik susuz kalmis bebegi besleyememissin sütün yoksa mamaya baslamaktan baska caren yok dedi ve tedavi amacli serum felan derken oglum o gün hastanede yatti. 5. Gün sütüm öyle bir geldi ki kiyafetlerim mahvoldu. Agrıdan cok fena oldum hatta ama bebegim biberona alistigi icin o gün beni hic emmedi. Cevremdekiler buna bi care bulmak yerine yine mama vermeyi tercih ettiler. Kizmayin bana bu ilk cocugum acemi oldugum icin sonunun böyle olacagini hic tahmin etmedim. O günün gecesi oglumu uyurken oyalayarak bi sekilde emzirdim ama üzerinden neredeyse 1 gün gecmis oldu tabi. Oglumu o gün emzirince gögüslerim olabildigince yumusadi ve bi daha sütüm hic o kadar gelmedi. Su an aciktigi zaman önce gögsümü veriyorum en fazla üc bes defa cekiyo sonra süt gelmiyo bagiriyo tabi öyle olunca yine mama veriyorum. Su an böyle devam ediyoruz ama nasil aci cektigimi nasil üzüldügümü size anlatamam. Denemedigim yol kalmadi pekmez, şerbet, bal, inciri kaynatip suyunu ictim lactamil kullandim su icmekten mahvoldum ama yok sütüm hâlâ cok az 6 saatte iki gögsümden 20 cc bile süt gelmiyor bebegim ac kaldigi icin de cevremdekiler özellikle annem emzirme kampina kesinlikle firsat vermiyor nolur yardim edin bana dayanacak ne gücüm ne de umudum kaldi artik :'(

Yazini aglayarak okudum, zira 1 haftalik anneyim,hergun agliyorum zaten.

Hastanede benim de ssutum gelmedi. Hemsireler bastirdi,sıktı canim o kadar yandi ki,olsun dedim yeter ki sutum gelsin bebegim memeyi emsin.

Bebegime memeyi tutturamadi hemsireler. Tabi tuttugunda da birkac cekimden sonra birsey gelmeyince agliyodu yavrum. Hemen mama verdiler ama siringyla...

Hastaneden ciktik. Eve geldim o kadar ugrastim ugrastim yok... Memeyi agzina almiyor bir iki cekse,sut gelmeyince agliyor eliyle ittiriyor.

Agzini acip saga sola ceviriyo kafayi. Her mama verisimde agliyorum. Her mamadan sonra gaz cikarmamizda kafasini kaldirip yuzumde mem ariyor. Dayanamiyorum icim sizliyor.

Ben siringayla veremedim. Emzirme danismani kasikla ver o zman dedi,gosterdi bana,bibron yok dedi. Kasikla yediremiyorum. Daha dogrusu, 3 saatte 60-90 cc mama alan bebegim,kasikla verince 3-4 kasiktan sonra uyuyakaliyor,dokuluyor saciliyor, uyuyakalinca da doymadigini biliyorum 3 kasik mamayla.

Yarin yime emzirme danismanina gidicem. Bugun telefonla aradim, aglamaktan konusamadim kadinla.

Pompa aldim. Pompayla hala kolostrum geliyo,sut hhala yok. O da 20 cc bile degil 2 gogus.

Kayinvalidem neler yapip yedirip icirmedi... Yok yok.

Ben de cok caresizim. Sutum gelse,o mamalari falan aticam gormek istemiyorum. Kutularini gorunce bile aglama krizine giriuorum..

Cozum bulanlar yardim etsinler lutgen.

Bu arada 1 haftaligiz ve spinal sezeryanla oldu dogimum. Sezeryanda gec gelir diyorlar. 3 gun dediler 5 gun dediler 7 gun oldu. Hala gelmedi. Bunalimdayim.

Yazini aglayarak okudum, zira 1 haftalik anneyim,hergun agliyorum zaten.

Hastanede benim de ssutum gelmedi. Hemsireler bastirdi,sıktı canim o kadar yandi ki,olsun dedim yeter ki sutum gelsin bebegim memeyi emsin.

Bebegime memeyi tutturamadi hemsireler. Tabi tuttugunda da birkac cekimden sonra birsey gelmeyince agliyodu yavrum. Hemen mama verdiler ama siringyla...

Hastaneden ciktik. Eve geldim o kadar ugrastim ugrastim yok... Memeyi agzina almiyor bir iki cekse,sut gelmeyince agliyor eliyle ittiriyor.

Agzini acip saga sola ceviriyo kafayi. Her mama verisimde agliyorum. Her mamadan sonra gaz cikarmamizda kafasini kaldirip yuzumde mem ariyor. Dayanamiyorum icim sizliyor.

Ben siringayla veremedim. Emzirme danismani kasikla ver o zman dedi,gosterdi bana,bibron yok dedi. Kasikla yediremiyorum. Daha dogrusu, 3 saatte 60-90 cc mama alan bebegim,kasikla verince 3-4 kasiktan sonra uyuyakaliyor,dokuluyor saciliyor, uyuyakalinca da doymadigini biliyorum 3 kasik mamayla.

Yarin yime emzirme danismanina gidicem. Bugun telefonla aradim, aglamaktan konusamadim kadinla.

Pompa aldim. Pompayla hala kolostrum geliyo,sut hhala yok. O da 20 cc bile degil 2 gogus.

Kayinvalidem neler yapip yedirip icirmedi... Yok yok.

Ben de cok caresizim. Sutum gelse,o mamalari falan aticam gormek istemiyorum. Kutularini gorunce bile aglama krizine giriuorum..

Cozum bulanlar yardim etsinler lutgen.

Bu arada 1 haftaligiz ve spinal sezeryanla oldu dogimum. Sezeryanda gec gelir diyorlar. 3 gun dediler 5 gun dediler 7 gun oldu. Hala gelmedi. Bunalimdayim.
Ayni seyleri yasamisiz resmen. Ben de ayni sekilde bebegime her mama verdigimde aglama krizine giriyodum. Arkadaslarim hep dogum yaptilar. Onlarin bebeklerini emzirdiklerini bildigim icin arkadaslarimdan bile nefret etmstm inan. Kimseyle konusmak istemiyodum ariyolardi cvp vermiyodum. Sıkıntı etme. Ben yasadıklarımda bunu anladım. Ne kadar üzülüp dert edersen o kadar inatla gelmiyo sütün. Ben de süt yapacak herseyi internetten arastirip yiye ice midemi bozdum. Şekerli su bile ictim biliyo musun ama gelmedi. Benim bebegim de ilk zaman ayni sekilde beni itiyodu agliyodu süt gelmeyince 2 cekip aglayarak uyuyodu geri. Kasıkla da ne kadar olsa becer edemiyoduk yarisindan cogu dökülüyodu. Ben inat ettim ama. Ac biraktim. Her aciktim diye agladiginda gögsümü verdim. Bi yandan aglasa da zorla verdigin zaman memeyi hirsla emmeye basliyolar. Her aciktiginda önce gögsünü ver. Aglasin zorla ver sen. Emdigi yere kadar. Uyudu mu kucaginda aglaya aglaya öyle yatir geri. Tekrar aciktim diye agladiginda yine yap ayni seyi ama bu sefer yani ikinci sefere gögsünü birakip uyuduktan sonra burnunu felan sık uyandir. Kasikla mama ver tekrar. Ama mamanin miktarini felan iyi ayarla bu arada mamayi az suyunu cok yaparsan kuzun ishal olur o zamanda zaten tam doymadigi icin su kaybeder hastanelik olursun bizim gibi allah korusun. Sadece bir gün boyunca bu dedigimi yap. Sonra malt icecegi bul ic. Ben bulamadim alkol orani az yüzde yüz malt lar var tuborg sise gibi mesela. Bi gece yatmadan önce onu ic yat ve gece kalk bakalim gögüslerin nasil sütle doluyo :) bi kez öyle gögüslerinde sütü gördügün zaman cesaretlenirsin moral olur bu da daha cok süt gelmesini saglar. Ben nasil aştıysam bu sorunu sana aynısını anlattım. Dedigim gibi morali yüksek tut her seyden önce. Bi Gögüslere benim gögüslerim cok güzel süt yapiyo mesaji göndermek bi de sık emzirmek zorla da olsa emzirmek temel kurallar unutma. Hele zorla emzirmedigin sürece sağsan da boş istedigini ye sütün gelmez .. insallah gelir canım o kadar agladim ki seni anlayabiliyorum. Ama ben yaptım mamayı bi kenara attim artik biberonu kaldirdim aklimiza bile gelmiyo inan.

Ha bi de bebegine uyudugu sürede emzigi tiryaga batir batir ver emsin bu emmek icin cenesindeki kaslarin güclenmesini sagliyo benim bebegim de dogdugunda emmeyi bilmiyodu hemsireler de mecbur şırıngayla vermişti cocuga biberonla verip beni yakan annem oldu :)

Back