- 25 Ekim 2015
- 148
- 68
- 48
- 35
- Konu Sahibi Yagmur Selen
Merhaba ben 1 haftalik bi anneyim normal yolla 37 haftalik bi bebek dünyaya getirdim. 2.560 kg dogdu bebegim cevremdekilerin ve hemsirelerin hatasi yüzünden hastanede daha benim emzirmeme firsat kalmadan biberonla mama verdiler ogluma. Bana destek olmak yerine Emzirmeme firsat birakmadiklari icin sütüm 4 gün gelmedi. Sonra arada bir emzirmeye basladim ama o arada mama aldi tabiki. 4 gün mamayi az verdim ki emzireyim diye ama oglum 4. Günün gecesi sabaha kadar agladi doktoruna gittik susuz kalmis bebegi besleyememissin sütün yoksa mamaya baslamaktan baska caren yok dedi ve tedavi amacli serum felan derken oglum o gün hastanede yatti. 5. Gün sütüm öyle bir geldi ki kiyafetlerim mahvoldu. Agrıdan cok fena oldum hatta ama bebegim biberona alistigi icin o gün beni hic emmedi. Cevremdekiler buna bi care bulmak yerine yine mama vermeyi tercih ettiler. Kizmayin bana bu ilk cocugum acemi oldugum icin sonunun böyle olacagini hic tahmin etmedim. O günün gecesi oglumu uyurken oyalayarak bi sekilde emzirdim ama üzerinden neredeyse 1 gün gecmis oldu tabi. Oglumu o gün emzirince gögüslerim olabildigince yumusadi ve bi daha sütüm hic o kadar gelmedi. Su an aciktigi zaman önce gögsümü veriyorum en fazla üc bes defa cekiyo sonra süt gelmiyo bagiriyo tabi öyle olunca yine mama veriyorum. Su an böyle devam ediyoruz ama nasil aci cektigimi nasil üzüldügümü size anlatamam. Denemedigim yol kalmadi pekmez, şerbet, bal, inciri kaynatip suyunu ictim lactamil kullandim su icmekten mahvoldum ama yok sütüm hâlâ cok az 6 saatte iki gögsümden 20 cc bile süt gelmiyor bebegim ac kaldigi icin de cevremdekiler özellikle annem emzirme kampina kesinlikle firsat vermiyor nolur yardim edin bana dayanacak ne gücüm ne de umudum kaldi artik :'(