• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mamaya mahkumuz

Yagmur Selen

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2015
148
68
48
35
Merhaba ben 1 haftalik bi anneyim normal yolla 37 haftalik bi bebek dünyaya getirdim. 2.560 kg dogdu bebegim cevremdekilerin ve hemsirelerin hatasi yüzünden hastanede daha benim emzirmeme firsat kalmadan biberonla mama verdiler ogluma. Bana destek olmak yerine Emzirmeme firsat birakmadiklari icin sütüm 4 gün gelmedi. Sonra arada bir emzirmeye basladim ama o arada mama aldi tabiki. 4 gün mamayi az verdim ki emzireyim diye ama oglum 4. Günün gecesi sabaha kadar agladi doktoruna gittik susuz kalmis bebegi besleyememissin sütün yoksa mamaya baslamaktan baska caren yok dedi ve tedavi amacli serum felan derken oglum o gün hastanede yatti. 5. Gün sütüm öyle bir geldi ki kiyafetlerim mahvoldu. Agrıdan cok fena oldum hatta ama bebegim biberona alistigi icin o gün beni hic emmedi. Cevremdekiler buna bi care bulmak yerine yine mama vermeyi tercih ettiler. Kizmayin bana bu ilk cocugum acemi oldugum icin sonunun böyle olacagini hic tahmin etmedim. O günün gecesi oglumu uyurken oyalayarak bi sekilde emzirdim ama üzerinden neredeyse 1 gün gecmis oldu tabi. Oglumu o gün emzirince gögüslerim olabildigince yumusadi ve bi daha sütüm hic o kadar gelmedi. Su an aciktigi zaman önce gögsümü veriyorum en fazla üc bes defa cekiyo sonra süt gelmiyo bagiriyo tabi öyle olunca yine mama veriyorum. Su an böyle devam ediyoruz ama nasil aci cektigimi nasil üzüldügümü size anlatamam. Denemedigim yol kalmadi pekmez, şerbet, bal, inciri kaynatip suyunu ictim lactamil kullandim su icmekten mahvoldum ama yok sütüm hâlâ cok az 6 saatte iki gögsümden 20 cc bile süt gelmiyor bebegim ac kaldigi icin de cevremdekiler özellikle annem emzirme kampina kesinlikle firsat vermiyor nolur yardim edin bana dayanacak ne gücüm ne de umudum kaldi artik :'(

Merhaba,
Anlattığın olayın benzerini değil AYNIsını birebir yaşadım. Şimdi bebeğim çok şükür dört aylık. Üç ay sonuna kadar sağma makinesi ile ne çıkarsa bebeğime verdim ama asla yeterli sütüm olmadı ve bebeğim beni emmedi.

Sana tek bir şey söyleyeceğim:

Eğer geriye dönme imkanım olsaydı kendime asla ve asla dert etme derdim. Süt gelmesi fizyolojik bir olay, psikolojik olduğu gibi.

Sütü olmayan bir anne olarak boşa vicdan azabı yaparak kendimi yıprattım ve belki de hem en zor hem de en keyifli lohusalık günlerimi mahvettim...

Hastanese, eczanede, tüm sağlık merkezlerinde afişlerde... Tüm bebek reklamlarında... Hepsinde anne sütünün önemi pekiştiriliyor.. Çok da haklılar.

Ama herşeyden öte şunun unutma.. Bu konuda tek değilsin, NADİR de değilsin. Sen anne olduğun kadar kadınsın da. Değerlisin. Bebeğin herşeyin senin, onun iyi olmasını senden daha çok kim isteyebilir?

O halde dert etmeyi bırak. Emzirmeyi dene. Olmazsa sağarak ver çıktığı kadar. Ve kesinlikle üzülme.

Ben doğumdan sonra iki haftamı çocuğum neden anne sütü içemiyyyoooorr diye salya sümük geçirdim. Mahvettim kendimi.

Şimdi dönüp baktığımda çok gereksizmiş diyorum. İyi ki çabuk atlatmışım.

Bebeğinin sana moralli ihtiyacı var. Ona mama verdiğinde zarar veriyormuşsun gibi düşünmeyi bırak. Aç bırakma. Sarılık ya da başka bi hastalığa yakalanmasın.

Çevrendekilere çok takılma. Bana AVM lerde bile ayy emmiyor mu diye kendilerince acıyan(!) hatunlar vardı. Gereksiz insanların gereksiz düşünceleri diyip geçtim.

Kendini önemsiyorsan bu yazdıklarımı sonuna kadar okursun. Uzun oldu biliyorum ama yardım etmek içimden geldi. Hiç bu kadar uzun cevap yazmamıştım

Allah yardımcın olsun. Unutma, sen de insansın. Sen de değerlisin. Anne oldun diye kendinden vazgeçme...

Çok teşekkür ederim destegin icin :( ben de su an aynıyım inan ki salya sümük harab ediyorum kendimi ama elimde degil :( malt iceceginin işe yaradığını duydum 3 gündür içiyorum ama 1 öğün gögüslerim doluyo bebegim için yeterli süt geliyo sağmaya çalışıyorum ama ikinci sefere tekrar süt yok tekrar malt icmek zorunda kalıyorum :( öyle böyle idare ediyoruz dur bakalım :(

Çok teşekkür ederim destegin icin :KK43: ben de su an aynıyım inan ki salya sümük harab ediyorum kendimi ama elimde degil :KK43: malt iceceginin işe yaradığını duydum 3 gündür içiyorum ama 1 öğün gögüslerim doluyo bebegim için yeterli süt geliyo sağmaya çalışıyorum ama ikinci sefere tekrar süt yok tekrar malt icmek zorunda kalıyorum :KK43: öyle böyle idare ediyoruz dur bakalım :KK43:
bebeğinizi Allah analı babalı büyütsün. oğlum doğar doğmaz yoğun bakıma aldındı üzüntüden üç gün sütüm gelmedi. bebeğim mamayla beslendi. hemşireler süt damlası(galactago) tavsiye ettiler. damladan sonra sütüm geldi. sonrasında düzenli kullandım.
ayran da çok iyi geliyor. anne çaylarını deneyebilirsiniz.

Teşekkür ederim :) malt icecegini duydum onu denedim ve işe yaradi gece yatarken ictim gece oglum agladiginda gögüslerimden süt akiyordu resmen ama ikinci günü tekrar ayni oldu 2 gün üst üste malt icecegi ictim ondan sonra biraz toparladi simdi biraz da olsa sütüm geliyor aciktigi zaman önce emzirip sonra mama veriyorum ama eskiden ictigi mama miktarinin yarisini bile icemiyo simdi demek ki sütüm iyi kötü doyuruyo bebegimi :)

Ama simdi de benim sütüme basladiktan sonra bezini hic doldurmadi daha önce mama icerken bezleri doluyordu resmen simdi hem sütümü hem mama veriyorum ama yine de dolmuyor bez acaba bi doktora götürsem mi :(

B
Teşekkür ederim :) malt icecegini duydum onu denedim ve işe yaradi gece yatarken ictim gece oglum agladiginda gögüslerimden süt akiyordu resmen ama ikinci günü tekrar ayni oldu 2 gün üst üste malt icecegi ictim ondan sonra biraz toparladi simdi biraz da olsa sütüm geliyor aciktigi zaman önce emzirip sonra mama veriyorum ama eskiden ictigi mama miktarinin yarisini bile icemiyo simdi demek ki sütüm iyi kötü doyuruyo bebegimi :)
bende aynı derrten muzdaribim oğlum 3 aylık sadece 1,5 ay emzirebildim zor güç emmiyo die.kendimi suçladım emmesi grrkiyo die oturdum ağladım saatlerce ama çocuk aç kaldı eşim dayanamamış ağlamasına mama vermiş spnra bi müddet de elektrilikli pompayla sağdım ama bebeğin emdiği kadar gelmıyo süt çünkü Allah tarafından emdikçe çoğalan bişey napalım göğsümüz bozulmasın diye emzirmeyenlereen değilz ya üzme kendini

B

bende aynı derrten muzdaribim oğlum 3 aylık sadece 1,5 ay emzirebildim zor güç emmiyo die.kendimi suçladım emmesi grrkiyo die oturdum ağladım saatlerce ama çocuk aç kaldı eşim dayanamamış ağlamasına mama vermiş spnra bi müddet de elektrilikli pompayla sağdım ama bebeğin emdiği kadar gelmıyo süt çünkü Allah tarafından emdikçe çoğalan bişey napalım göğsümüz bozulmasın diye emzirmeyenlereen değilz ya üzme kendini
Anne olmadan önce takilmazdim böyle konulara ama anne olduktan sonra pek cok seyin farkina vardim fizigim bozulmasin diye emzirmeyen kadinlardan nerdeyse nefret ediyorum şimdi hic sorma. Bilmiyorum ya simdi emziriyorum üzerine mama veriyorum öyle idare ediyoruz kilosunu takip ediyorum son 2 günde 100 gram almis demek ki bakabiliyorum onunla avutuyorum kendimi tek saglikli olsun da napalim :(

Anne olmadan önce takilmazdim böyle konulara ama anne olduktan sonra pek cok seyin farkina vardim fizigim bozulmasin diye emzirmeyen kadinlardan nerdeyse nefret ediyorum şimdi hic sorma. Bilmiyorum ya simdi emziriyorum üzerine mama veriyorum öyle idare ediyoruz kilosunu takip ediyorum son 2 günde 100 gram almis demek ki bakabiliyorum onunla avutuyorum kendimi tek saglikli olsun da napalim :KK43:
Ama bi müddet sonrs biberonu keşfeden çocuk annesinin göğsünü almıyo malesef :KK43: bnde olduğu gibi umarım sizde olmaz.bide anne göğsüne en yakın biberonlar var belki bizim de hatamız onlardan almamaktı bilmiyorum sizin kullandığınız biberon nasıl

Normal biberon benimki yenidogan. Hâlâ hem gögüs hem biberon devam ediyoruz 1 aylik olduk ayirt etmiyo ikisini de emiyo cok şükür insallah hep böyle devam eder..

Bisey diyim mi benim sütüm tamamen gitmisti ben malt icecegi sayesinde bu zamana gelebildim. Malt icecegi bulamasan da alkol orani cok az olan biralar var tuborg şişe gibi onlardan bi tane ic bak tekrar sütün gelebilir. Bi gün emzir bebegini düzenli. Sütün olmasa da emzir. sonra aksam malt ic yat gece bak gögüslerin nasil süt doluyo. Denemekten bisey kaybetmezsin dene istersen. Ve düzenli sütün olmasi icin sıkıntı etmemen gerekiyomus arkadaslarimdan yardim istedim her gün biri yanimdaydi oyaladilar beni muhabbet felan. Aman Sütüm geldi mi cocuga yeter mi acaba diye düsünmeme firsat birakmadilar. Iki üc gün sonunda düzenli sütüm gelmeye basladi su da icsem süt oluyo :) bu 4. Gün ve sadece bi kez sütüm az geldi ogluma onda da yemek yeme firsatim olmadi ac kalmistim ondan az geldi.

Anlatmak istedigim senin icin henüz gec sayilmaz canim vazgecme ben o kadar ümidimi kestigim halde yaptiysam sen de yapabilirsin yazik bebegine daha cok küçük o senin sütüne cok ihtiyaci var benim yaptiklarimi bi dene

Normal biberon benimki yenidogan. Hâlâ hem gögüs hem biberon devam ediyoruz 1 aylik olduk ayirt etmiyo ikisini de emiyo cok şükür insallah hep böyle devam eder..
Aslında birazcık ağlamasına dayanbilseniz aç kalınca mutlaka alıcaktır göğsü hem o emdikçede sütünüz artıcaktır.sütün çoğalması için gereken tek şey annenin istemesi bol su içmesi ve bebeğin emmesi imiş. Biz artık çok geç kaldık ama siz deneyebilirsiniz, benim sütüm şuan da 3,4 damla :KK43:

Ben yaptim :) dedigini yaptim aglamasina katlandim biraz mamayi biraktim gögsümü verdim bos bos da olsa emdi :) simdi hic bi sorunumuz yok mamayi tamamen birakali 4 gün oldu ve sütüm giderek artiyo :) şükürler olsun Allahıma insan isteyince o da nasip edince hersey mümkün oluyo :) sütün kesileli 6 ay da olsa yerinde olsam bırakmazdım kendimi 3 damla da olsa hâlâ var biseyler her aciktiginda once gögsünü ver bos bos emsin sonra yine mama ver ac kalmasin.. ben 2 gün bos emzirdim arada mamayi kaşıkla verdim dayanamadıgım yerde. Inanir misin simdi bile ara ara ac kaldigim zaman sütüm olmadigi oluyo bos bos emziriyorum önce koltuk altimdan gögsüme dogru bi sızı.. sonra yutkunmaya basliyo oglum :) ben anladim bizzat yasadim cok sütün yolu sadece cok emzirmekten geciyo. Ben acikmasa bile huysuzlandigi zaman öylesine veriyodum gögsümü. Insallah böyle devam ederiz Rabbim bütün annelere de emzirmeyi nasip etsin dünyada onun kadar güzel bi duygu daha yok aşktan daha güzel

Asla gec oldugunu düşünme damla damla da olsa geliyomus. Benimki bu konuyu actigim zamanlar sagiyodum 1 günde iki gögsümden toplam 20 cc bile cikmiyodu. Arastirmalar okudum emzirme konusunda hic cocugu olmayan kadinlardan be düzenli sagarak süt getirmisler sen niye yapamayasin bana en cok moral veren bu oldu

Çok teşekkür ederim destegin icin :KK43: ben de su an aynıyım inan ki salya sümük harab ediyorum kendimi ama elimde degil :KK43: malt iceceginin işe yaradığını duydum 3 gündür içiyorum ama 1 öğün gögüslerim doluyo bebegim için yeterli süt geliyo sağmaya çalışıyorum ama ikinci sefere tekrar süt yok tekrar malt icmek zorunda kalıyorum :KK43: öyle böyle idare ediyoruz dur bakalım :KK43:

Saatte bir emziriyor musunuz? Veya saatte bir sagin. Gelecektir. En azinda emiyormus biraz. Anne sütü hic icmeyen bebekler var. Kendinizi yipratmayin.

Benim bebegim mama ictigi zamanlar kakasi altin sarisi tane tane bi de sümüksüydü emzirmeye basladiktan sonra normale döndü. Oglum gaz sancisindan ölecekti uykusunda bile çığlık atıyodu bazen. Şimdi hiç biri kalmadı mama agır geliyomus cocuguma. Sen de kuzucugunu emzirmeyi bırakma nolur çok küçükler mamayi kaldiramiyolar hem emzirmek hem sosyal baglarını hem de senle olan baglarini güclendiriyo. Hem azmedip basardigim icin kendime olan güvenim bi kez daha artti senin icin de aynisi olur birakma dene yap söylediklerimi

mama ağır geldiği için çocuk hemen uyur bizimkiler de doydu diye düşünür
çocuğu ne kadar emzirirseniz emzirin o çocuk ağlayacak ilk 2 ay kesinlikle
siz annennize hayır diyemiyorsunuz ama biz ne desek boş ağlamaya başladığında (ki normali ilk 2 ay anneden ayrılan her bebek ağlar) ağlamadığında her zaman göğsünde tut
bebekler ilk 2 ay, anne kokusuna alışık olduklarından(içeriden) sizde olmadığı her an ağlaması çok normal
emmese de ağlasa da siz memenizde tutun çocuğu
siz istediğinizi yapın bu psikolojiyle zor sütün gelir
öncelikle yapabileceğini unutma
evlatlık bebek alıp doğurmadığı halde sürekli göğsünde tutarak emzirebilen kadınlar var internetten bakabilirsiniz
olacak buna inanın öncelikle kendinize güvenin
ağlayacak ama biberonu bırakması için göğsünüzden ayırmayın (eğer yediklerinize de güveniyorsanız yani süt yapıcı şeylerse süt gelir)
ve mama alıyorsa çocuk susuz kalır ne kadar vermeniz gerektiğini bilmiyorum ama anne sütünün çoğu sudur mama veriyorsanız minicik su da vermeniz gerek diye biliyorum (yanlız kesinle su işini abartmayın çocuk zarar görür)

Back