Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
hiram benim oğlanda senin kız gibi..tam düzeldi yiyo derken tekrar başlıyo ağız açmamalar..şimdi kaşığada tepki vermeye başladı..muhallebiyi iştahla yiyodu yemez oldu..
biberon emziği kaç numara kullanıyorsunuz..3 e mi geçmek gerek acaba..biberonun içinde ne olursa olsun yarısını geçince sıkılıyo almıyo

bende 3 alıcam çünkü bazı kaşık mamalarını biberonla veriyorum delikten geçmiyor mecburen 3 alıcaz cnm tek biberonla alsında kaşıkla verince yarısını tükürüyor buuuu yapmayı öğrendi sürekli tükürüyor halimizi görmeli herkes

sırnaşık şey ayen canım...bi tükürüyor burnu gözü benim saç baş sıvanıyor ağzında ne varsa..
kaşık mamasını biberonla verince çok sulandırmak gerekiyor,benim oğlan 150 cc den fazla içmedi hiçbişeyi. sulandırıncada kalori az oluyo.zaten az yiyo. bu yüzden ben mecbur kaşıkla vermeye devam. ben normal mamadada 3 e geçmeyi düşünüyorum,daha hızlı hüp diye sıkılmadan içer belki. supradinde iştah açıyo demişti muallim ama bizde durum değişmedi..bi hafta düzgün yese diğer hafta yemiyo..

kızlar benım kılerde öle ya bu ıkı hafatadır bı yıyoı bı yemıyolar dıslerınden cok huzursuzklar oksurukte var bı atlatsak ınşş

bencede dişten kaynaklanıyor sanırım ağzına kaşığı veya biberonu verince bir ısırıyor valla hırslanıyorki anlatamam benimkininde hep kafasında ateş var uyku düzenide baya bozuldu eskiden yatağa koyunca uyurdu şimdi mümkün değil uyumuyor hemen uyanıyor

kızlar mamaları hangi kaşıkla veriyorsunuz silikonmu ben bi türlü alışamadım küçük hemde büyüğü varmı acaba ben çay kaşığıyla veriyorum oda alerji yapıyor

sılıkonlular cok gıcık ya normal kasıklarda dedıgın gıbı alerjı yapıyo abım almanyadan getıurmıstı mama kasıkları onları kullanıyorum .........yanı nasıl dıyım mıka gıbı cok rahat.........ama cok cesıtlerı var bebek magzalarında canım

bi kaç çeşit silikon aldım ama ben onları çok rahat kullanamıyorum. bi de onları çocuklar çok daha fazla elimden kapmaya çalışıyolar. çay kaşığıyla veriyorum,ama uç kısmı sivri olan takımla.daha yayvanı rahatsız ediyo..
hiram senin kız benimkilerden küçük,diş huzursuzluğu için daha erken değil mi canım..

kızlar benım kılerde öle ya bu ıkı hafatadır bı yıyoı bı yemıyolar dıslerınden cok huzursuzklar oksurukte var bı atlatsak ınşş

inş canım benim en korktuğum şey ishal olmaları. huzursuzluk,yememe falan artık dert değil.atlatırlar inşallah.
biberon emziği kaç numara kullanıyosun bu ara ben ona takıldım

cnm bebekten bebeğe diş değişir kuzenimin bebişi 3.5 aylık çıkarttı dişi doktor dedi banada diş yerleri patlamış ondan huzursuz diye ama çıkması zaman alabilir dedi alttan görünüyor beyaz kemik gibi ama hala çıkmadı bekliyoruz bakalım cuma doktor kontrolümüz var bu aralar hiç kilo alamadık inş biraz almışızdır

kızlar doktordan geldim yeni 6650 olmuşuz çok şükür almışız biraz diyetisyene gittik ek gıdaların hepsine başla dedi bir kitap verdi çorba falan var artık yoğurt çorbası tarhana va sebze çorbası vericem yumurta sarısı sabah kahvaltıda yalnız kaşık mamasını önermedi onu muhallebi olarak kullan dedi bir yararı yokmuş mutlaka kendi mamasını alsın dedi 4 kez çok önemliymiş 3 ana öğün 3 de ara vericez kabız olduğumuz için armut başla dedi birde çorbada pirinç yerine bulgur vericekmişim mamayı yemiyor dedim içine pekmez kat dedi:)) ama ilerde gelişimi için risk olabilir yürümesi falan dedi çok üzüldüm ya inş herkes gibi yürür konuşur prematüre bebek ne zormuş ya(

canım benim bizimkiler çok erken doğdukları için yaşıtlarını yakalamaları biraz zaman alabilir o kadar. varsın olsun,3-5 ay geç yürüyüp konuşsunlar ne çıkarki .yeterki sağlıkları yerinde olsun..
bende cuma günü kontrole götürdüm bizimkileri..bizim doktorda aynı şekilde kaşık mamasından ziyade günde 500cc kendi mamasını alsın,geri kalanı kahvaltıydı yoğurttu çorbaydı o şekilde ver dedi..kahvaltı için peynir pekmez bisküvi 4te1 yumurta sarısı önerdi. çorba için bulgur değilde irmik önerdi nedense.kabızlık sorunumuz yok ama olmasın diye elma ve çorbasına yoğurduna bi kaşık zeytinyağı katmamızı önerdi.bi de vitamin olarak multitabsa devam dedi.meyveyi püre şeklinde vermemi söyledi.
Hiram mamaya pekmez katmayı denemiştim ben,bi haftada ondanda sıkılmıştı. yoğurt çorbasını tarif edersen bende deneyim. benim oğlanın pek arası yok yoğurtla.
bi de suyu ne kadar veriyosun gün içinde onu merak ettim,bana dr bi ölçü vermedi su için

masallah hıram kızına.........ben ek besıne gecelı cok oldu .......pekmez nerdeyse üç kutu bıtırdım......her sabah koyuyorum ve meyveye yogurda koyuyorum .........drların hepsı cesıtlı konularda farklılık gosterıyoıo kasık mamaları bı kjere faydalı vıtamın yonundenede .......zaten sutu gunduz benıumklıler ancak uyku arası alıyoo artık herseyı yıyolar corbalarına kıyma katmayada basladım.....bızımkıler erken dogdukları ıçın dogmaları gereken zamana gıore gelısıyolar uzulmene gerek yok canım ınş yuruıcekler de kosucaklarda .......norolojı benımkılerı ıyı buldu .......zaten bakıyorum aylarına gore herseyı cok guzel yapıyolar sımdı duzeltılmış altının ıçındeyız .........agular yapıyolar dönuyolar yabancılara tepkı verıyolar oyuncaklarla oynuyolar ınş oturmayıda yaparız ....
bademcık benımkıler su ıçmıyo dr onemlı egıl edı mamalrda zaten su var dedı ama bı hafta ıkısı ıçmeye basladı azda olsa ........zeytınyagıını ben kuvezden geldıklerınden berı her sabah verıyoırum sımdı corbalarına kıyuyorum.....hıranm bulgur koyma sakın cok gaz yapıyop bı kere koydum sabahı sabah ettım uyutmadılar dr sakın verme edı sonra ........ırmık daha ıyı yada pıruınç sekız dokuz aylarda bulgur verıcem ınş........yogurdu sade vermıyorum sevmuıyolar bıskıye ve meyve puresıne katuıyorum ........ben kasık mamalrı alıyorum aksam yaru kecı sutunden muhallebu yıyolar...........opt sızı

cnm ben yayla çorba şeklinde yapıyorum 1 yemek kaşığı pirinci ayıklıyorum yıkayıp yarım su bard su ile haşlıyorum onu biyerde ılımaya bırak sonra ayrıca 3/4 su bard yoğurt ve 1 çay kaşığı unu iyice ezip pirince katıyorum sonra tekrar 2 dk pişirip içine zeytinyağı ekliyorum

Az önce bebeğini kaybedenler topiğinde okudum en son hastanede hala yattığın ve 28. haftayı doldurmayı beklediğini gördüm.. Yüreğim ağzımda okudum sonunda güzel haberi almak için ama daha yazmamışsın korkmuştum eyvahedigeldismile Ama Allaha şükür kavuşmuşsun meleğine 1 kilo eksik yada fazla ne farkeder o kadar takma bence sağlığı yerinde olsunda gerisi boş.... Çok sevindim... Uzun sağlıklı bir ömür diliyorum meleğine opuyorumnanaktan

arkadaşlar sebze çorbası yaparken havuçla patatesi kaç dakika haşlıyorsunuz? vitamini kaybolmasın diye daha az haşlayım dedim bir türlü ezip kıvam veremedim. bana bir kaç tarif verirmisiniz?

muallim mamaya karıştırıp verdiğini söylemiştin.onu biraz ayrıntılı tarif edermisin. mama olarak su+toz karıştırımını mı kullanıyorsun,sadece toz kısmını mı.. ne kadar çorba ne kadar mama..bi de çorbanıza soğan maydnz koymaya ne zaman başladınız?

cnm benim 45 -50 dk haşlıyorsun orta boy havuç patatesi son 10 dk falan pirinç yada irmik ekliyorsun sonrada 1 çay k zeytinyağı aradan mesela 1 hafta geçince kabak 3-4 gün sonra maydanoz zamanla artırıyorsun sebzeleri mevsimine göre cnm mesela çorbayı yemekte zorlanıyorsa ben normal mamasını mesela 60 cc hazırlıyorum çorbaya ekliyorum toz olarak değil yani suyla mamayı hazırlayıp öle ekliyorum biberonla içiyorsa büyük delikli alıp mamaya katıp biberonlada verebilirsin

dnzyıldızı saol cnm benim ama malesef ikizimiz öldü cnm Allah hirama ömür versin

kızlar hero baby ve aptamile netten üye olun 2 hafta içinde numune yolluyorlar bana epey bişey göndermişler hemen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…