• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cnm benim 45 -50 dk haşlıyorsun orta boy havuç patatesi son 10 dk falan pirinç yada irmik ekliyorsun sonrada 1 çay k zeytinyağı aradan mesela 1 hafta geçince kabak 3-4 gün sonra maydanoz zamanla artırıyorsun sebzeleri mevsimine göre cnm mesela çorbayı yemekte zorlanıyorsa ben normal mamasını mesela 60 cc hazırlıyorum çorbaya ekliyorum toz olarak değil yani suyla mamayı hazırlayıp öle ekliyorum biberonla içiyorsa büyük delikli alıp mamaya katıp biberonlada verebilirsin

45-50 çok değil mi canım ya? vitamini kaçmasın sebzelerin..ben rendeleyip haşlıyorum 20-25 dakika. pirinci direkt irmiği 10 dak. önce ekliyorum..
büyük delikli nasıl oluyor birde. ben 3 no lu emzik ucuyla y şeklinde olandan aldım ama ikisindende çorba vs geçeceğini sanmıyorum

muallim mamaya karıştırıp verdiğini söylemiştin.onu biraz ayrıntılı tarif edermisin. mama olarak su+toz karıştırımını mı kullanıyorsun,sadece toz kısmını mı.. ne kadar çorba ne kadar mama..bi de çorbanıza soğan maydnz koymaya ne zaman başladınız?

benimkiler bir defada 130-140 dan fazla almıyorlar. çorba mama miktarını toplamı 140 cc yi geçmeyecek şekilde nerdeyse yarı yarıya yapıyorum

cnm o kadar haşlamazsam nasıl yedirebilirimki ben sadece suyunu vermiyorum sebzeyide püre haline getirip çorbanın içinde veriyorum cnm 25 dk haşlarsam süzgeçten geçmez ilk başlarda bende öle yapıyordum ama artık sebzeyide yediriyorum birde özel biberon uçları var meyve suyu için çorba için satılıyor

cnm benim 45 -50 dk haşlıyorsun orta boy havuç patatesi son 10 dk falan pirinç yada irmik ekliyorsun sonrada 1 çay k zeytinyağı aradan mesela 1 hafta geçince kabak 3-4 gün sonra maydanoz zamanla artırıyorsun sebzeleri mevsimine göre cnm mesela çorbayı yemekte zorlanıyorsa ben normal mamasını mesela 60 cc hazırlıyorum çorbaya ekliyorum toz olarak değil yani suyla mamayı hazırlayıp öle ekliyorum biberonla içiyorsa büyük delikli alıp mamaya katıp biberonlada verebilirsin

patatesle havucu rendeliyomusun, sonra blendırmı tel süzgeçmi kullanıyorsun?
büyük delikli emzik ucu her biberon için satılıyormu,ben brown gaz gidericilerden kullanıyorum ama öyle bi biberon emziği görmedim alırken..60cc mamaya ne kadar çorba kattığınıda söyleyebilirmisin? doktor bana çorbayı yoğurdu öğün olarak vermemi söyledi ama oğlum bi kasenin yarısı kadar ancak yiyor ek gıda olarak verdiğim şeyleri. biberonla mama aldığı miktara ulaşınca ancak öğün olarak verebileceğim herhalde

cnm bende öğün olarak veriyorum ama sadece kahvaltısını tam bitiriyor napalım onada şükür cnm rendelemiyorum ben küçük parçalara ayırıp öle haşlıyorum sonra tel süzgeçten iyice geçiriyorum önceleri sıvı veriyordum bu aralar nerdeyse püre olacak kadar yoğunlaştırdım çorbayı her biberon için yok cnm eczanelerin bazılarında var hepsinde yok üzerinde özel kullanım için yazıyor ben bebedor aldım meyve suyu için ve çorba için olanları var ama delikleri baya büyük dikkat etmek gerek yani
ben cc olarak hiç ölçmedim 1 kase çorba yapıyorum eğer içmezse az mama ekliyorum cnm öğün olarak vermek gerekiyormuş ben bugün öğlen sebze çorbası verdim akşamada yayla çrba yapıcam bakalım muhallebisinin içine irmikli kaşık maması ekliyorum baya kilo aldırıyor o mama zayıf bebeklere uygun seninki kaç aylık yağmurlu

muallim keçi sütünü nasıl buldun cnm hazırmı ben devam sütüyle yoğurt yapıyorum baya tatlı oluyor birde keçi sütü deniycem şimdi değil tabi

rendelenince daha çabuk haşlanıyor olabilir.çünkü bende süzgeçten kaşığın tersiyle eze eze geçirip sebzeleriyle veriyorum.çorbadan çok püreye yakın bir kıvamı oluyor.benim biberonda dr.brown.çorba içebileceği bir emziği yok ama zaten benimkiler biberondan pek hoşlanmıyorlar.ben kaşıkla veriyorum.
yoğurdu organik sütle mayalıyorum.bildiğin yoğurt tadında ve kıvamında oluyor.kız öyle yemeyi seviyor,çorbayıda katkısız içiyor. oğlana verirken içine muz eziyorum. çorbasınada mama katıyorum.hepsinin damak zevki başka demek ki..internette yoğurdun dolapta 2 gün kalabileceği yazıyor.sizler hergün yeniden mi mayalıyorsunuz?

Muallim, doktor bize de aynı şekilde mamalarındaki miktarın yeterli olduğunu suyla midelerinin şişirmememiz gerektiğini söyledi ama ikizlerden birinin yemesi baya sorunlu,az yediği için havalarda sıcak olduğu için susuyodur,ver dedi.

cnm bende öğün olarak veriyorum ama sadece kahvaltısını tam bitiriyor napalım onada şükür cnm rendelemiyorum ben küçük parçalara ayırıp öle haşlıyorum sonra tel süzgeçten iyice geçiriyorum önceleri sıvı veriyordum bu aralar nerdeyse püre olacak kadar yoğunlaştırdım çorbayı her biberon için yok cnm eczanelerin bazılarında var hepsinde yok üzerinde özel kullanım için yazıyor ben bebedor aldım meyve suyu için ve çorba için olanları var ama delikleri baya büyük dikkat etmek gerek yani
ben cc olarak hiç ölçmedim 1 kase çorba yapıyorum eğer içmezse az mama ekliyorum cnm öğün olarak vermek gerekiyormuş ben bugün öğlen sebze çorbası verdim akşamada yayla çrba yapıcam bakalım muhallebisinin içine irmikli kaşık maması ekliyorum baya kilo aldırıyor o mama zayıf bebeklere uygun seninki kaç aylık yağmurlu

5 aylık olmak üzere. çok zayıf. kilo alsın diye muhallebiye başladım. apt in pirinçlisini verdim sevmedi .hipin elmalı tahıllıyıda az önce kustu. hangi muhallabinin içine irmikliyi ekledin sen hiram.bende deneyim.
eczanede biberoyla birliktemi satılıyo ayrı ayrımı almam gerek ikisini

cnm ben kendim pirinç unundan muhallebi yapıyorum içine 2 kaşık devam maması bir kaşıkta irmikli ballı kaşık maması ekliyorum yok cnm ayrı ayrı satılıyor meyve suyu için olanını hemen buldum ben diğerini almanyadan teyzem getirdi cnm burda varmıdır hiç bilmiyorum yoksa bile kendin biberonun ucunu hafif açabilirsin benimki biberonla artık hiç içmiyor sadece geceleri uyurken verebiliyorum malesef

kızlar selam hıram yagmurlu bademcık ınşş bebekler ıyıdır bende corba yapıyprum aynı hıram gıbı haslıyorum ve artık kıyma koyuyorum her sebzeyı koyuyorum pırıncı koyuyorum ırmıgı ıse sonra eklıyorum blendırdan gecıyorum kavanoluyorum .........genelde corbayı sevımıyoalr bende kasık mamalrına ozellıle ırmıklı ballaıy a katıyorum azcık öle yıyolar kecı sutunu artık bım marketlerde satıyooo kay marka ...........ve tuym buyuk marketlerde var onunla mayalıuyoruömm hatta muhallebıyı yarı suyla onunla yapıyorum dr daha ıy olucagını dedı ınş saglıkla buyusunler ......cok ısthlı degıl benımkılerde ama saglık ols bazen yogurdu bebe busk ıle eıp verıyorum ve pekmez

cnm demek muhallebiye süt katıyorsun benim kuzenimde öle yapıyor hatta o inek sütü katıyor köyden alıp yarı su yarı süt koyuyormuş muhallebiye benimki daha küçük 2 ay sonra bende vericem inş

cnm ben kendim pirinç unundan muhallebi yapıyorum içine 2 kaşık devam maması bir kaşıkta irmikli ballı kaşık maması ekliyorum yok cnm ayrı ayrı satılıyor meyve suyu için olanını hemen buldum ben diğerini almanyadan teyzem getirdi cnm burda varmıdır hiç bilmiyorum yoksa bile kendin biberonun ucunu hafif açabilirsin benimki biberonla artık hiç içmiyor sadece geceleri uyurken verebiliyorum malesef

bal yaşına kadar verilmez diye almamıştım bende.hemen alıyım kilo aldırıyorsa. ben çalıştığım için yoğurda çorbaya ancak yetiyor sabah vaktim.muhallebinin altından kalkamam herhalde.
biberonla içmeyince ,muhallebi çorba falan neysede mamayı vermek zor olmuyormu hiram.günde en az 4 kere mama alıyordur sonuçta.ama uyurken emmeside güzel.bizimki mümkün değil ne uyurken emiyor nede uyandırabiliyoruz.o yüzden bazen sadece 6 öğün verebiliyorum ancak uykucuya

kızlar selam hıram yagmurlu bademcık ınşş bebekler ıyıdır bende corba yapıyprum aynı hıram gıbı haslıyorum ve artık kıyma koyuyorum her sebzeyı koyuyorum pırıncı koyuyorum ırmıgı ıse sonra eklıyorum blendırdan gecıyorum kavanoluyorum .........genelde corbayı sevımıyoalr bende kasık mamalrına ozellıle ırmıklı ballaıy a katıyorum azcık öle yıyolar kecı sutunu artık bım marketlerde satıyooo kay marka ...........ve tuym buyuk marketlerde var onunla mayalıuyoruömm hatta muhallebıyı yarı suyla onunla yapıyorum dr daha ıy olucagını dedı ınş saglıkla buyusunler ......cok ısthlı degıl benımkılerde ama saglık ols bazen yogurdu bebe busk ıle eıp verıyorum ve pekmez

iyiyiz çok şükür canım. senin üçüzlerinde maaşallahı var fotodan seçtiğm kadarıyla. yaptığımız yoğurdu kaç gün saklayabiliriz dolapta hiç sordunmu canım doktorunuza.

canım yagmurlu oglunada masallah canım......evet buyuyooz yavasta olsa cok sukur bu gunlere dımı canımmmmmmm .........ben kecı sutunden mayalıyorum veya gunluk sıse sutten ıkı gunde bır........mınık kavanozlara mayalıyorum ıkı gunde bıtıto dolapta taze kalıyo ıkı gun.........
ballı ırmık mamaları guzel benımkılerde sevıyoo ..........normalde bal yasak ama sanırım cok az komuslar mamalara .........

bende o zaman keçi sütü alıp deneyim bakayım nolcak:))
zor olmazmı bademcik normalde bende çalışıyorum öğretmenim malum tatil okullar başlayınca heralde bende çok uğraşamam ama dadısı olucak ona sölerim hazırlar herşeyini inş evet cnm ballı irmkili mama baya kilo aldırıyor ben çok vermiyorum ama tahıllı herşey kilo yapıyor cnm mamasını gece 3 kez veriyorum uyurken gündüzde 1 kez kaşıkla mecbur veriyorum zaten kahvaltısınıda mamadan hazırlıyorum

bende o zaman keçi sütü alıp deneyim bakayım nolcak:))
zor olmazmı bademcik normalde bende çalışıyorum öğretmenim malum tatil okullar başlayınca heralde bende çok uğraşamam ama dadısı olucak ona sölerim hazırlar herşeyini inş evet cnm ballı irmkili mama baya kilo aldırıyor ben çok vermiyorum ama tahıllı herşey kilo yapıyor cnm mamasını gece 3 kez veriyorum uyurken gündüzde 1 kez kaşıkla mecbur veriyorum zaten kahvaltısınıda mamadan hazırlıyorum

oooo...burdaki herkes öğretmen muallim,hiram,bademcik...
bende hızla kilo alsın istiyorum ama doktorumuz hiç bahsetmedi ballı irmikli mamadan ,aşkolsun ona. ya bi de bana gece uyusun 6 saat hiç uyandırma dedi. uyurken almıyo zaten.gündüzde mamalrının biri uyku saatine denk gelince kalıyo 6 öğün.ne kadar yesede kilo almıyo.
benim sizden bi ricam olacak örtmen arkadaşlar. bana örnek bi mönü yazarmısınız,neyi ne zaman veriyim hiç bilemiyorum. bizim bakıcı benden acemi.gün bitiyo bakıyorum ya çorba kalmış,ya yoğurt,ya muhallebi,ya meyve...

cnm sen bebişine göre sevdiklerinden hazırla bolbol
benim günlük menümü yazayım
sabah kahvaltı 9 da 100 cc mama içine bir gece önceden tuzu alınmış beyaz peynir yumurta sarısı 1 kaşık pekmez 1 bisküvi 1 kaşıkta pirinçli mama bunu çok seviyor
11 de meyve püresi veya suyu genelde armut üzüm kayısı falan
12.30 da sebze çorbası 1 kase ama yarısını ancak içiyor
14.30 da tekrar mama 160 cc
17.00 yoğurt meyveli pekmezlide oluyor bazen kendim mamasından yapıyorum günlük
20.00 akşam muhallebisi pirinç unundan içine irmikli kaşık maması koyuyorum
23.00 mama
03.00 mama
06.00 mama:))) ne kadar içerse bazen hiç içmediğide oluyor napalım böle işte çorbasını arada yayla olarak değiştiriyorum muallimden aldığım bilgiylede artık keçi sütü kullanıcam

oooo...burdaki herkes öğretmen muallim,hiram,bademcik...
bende hızla kilo alsın istiyorum ama doktorumuz hiç bahsetmedi ballı irmikli mamadan ,aşkolsun ona. ya bi de bana gece uyusun 6 saat hiç uyandırma dedi. uyurken almıyo zaten.gündüzde mamalrının biri uyku saatine denk gelince kalıyo 6 öğün.ne kadar yesede kilo almıyo.
benim sizden bi ricam olacak örtmen arkadaşlar. bana örnek bi mönü yazarmısınız,neyi ne zaman veriyim hiç bilemiyorum. bizim bakıcı benden acemi.gün bitiyo bakıyorum ya çorba kalmış,ya yoğurt,ya muhallebi,ya meyve...

canım bana da dr aynı şekilde gece uykusu yemesi kadar önemli,acıkıp ağlamadıkca uyandırma dedi.ama benimkiler hiç açlıktan ağlamıyolar ben 5-6 saat sonra uyandırıyorum.gündüzde uyudukları ve yardımcım olmadığı için besleme öyle saatli değil.yinede sana fikir vermesi açısından yazıyım: sabah 8-10 arasına denk geliyor genelde kahvaltı.mama içine bisküvi,peynir,pekmez,yum.sarısı,irmikli mamadan biraz şeklinde.sonra çorbalı mama.sonraki öğün muhallebi.160 cc mama.muzlu bisküvili 1 kase yoğurt.tekrar 160cc mama. meyvesuyu yada püresini öğün olarak değilde aralarda veriyorum biberon yada kaşıkla. ben 4 saatte bir besliyorum.az yediği öğünlerde 3 saate kadar çekiyorum arayı.bi mama öğünü daha sıkıştırıyorum. benimkilerde tam tersi az yiyolar ama kiloları normal.ilerde su içse yaradığını söyleyen şişman kişilerden olacaklar galiba ve ne yazık ki..önemli olan dengeli şekilde beslenmesi,kilo almamasına takmazdım ben olsam

Back