• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler Mamadan bıktııı

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sher canım baakayım nete .......sagol canım......bebeklık metroda kay marka cıkarıyo pastorıuze ve kokladım gayetguzel kokmuyo...........ınl onumuzdekı ay baslıcam.......ya kızlar benımkılerde kasık verlı bıberobn almıyolar gunduz neredeyse hıç gecede uyku arasında..........ama almalrı gerek ya ben o zaman kasık mamasına katıyorum ıkı olçu ....dr dedı...............yada yaptıgım muallebıye...........ıyı bakın kendınnıze optt

biz milumile devam ediyoruz bu ara,çok istekli değil ama diğerlerine göre daha iyi alıyo sanki..yinede doktorun önerdiği kadar mama yediremiyorum ne yapsam..2,5 ay için günde 6 kere 100 cc ..sizce çok mu az?

bende değiştirdim similac aldım şimdi bunu daha iyi yiyor 8 defa veriyorum bazen anne sütüde verirsem azaltıyorum bu aralar ıhlamur içiriyorum değişiklik iyi geliyor

cnm 8 defa 125 veriyorum artık ne kadarını yerse bu aralar yine yememeye başladı bende 4 saate çıkarıcam arayı çok veriyorum galiba bıktı düzeltilmiş 2 aylık cnm similac kullanıyorum onu biraz sevdi gibi

cnm 8 defa 125 veriyorum artık ne kadarını yerse bu aralar yine yememeye başladı bende 4 saate çıkarıcam arayı çok veriyorum galiba bıktı düzeltilmiş 2 aylık cnm similac kullanıyorum onu biraz sevdi gibi

canım,benimkilerde 2 ayını doldurdu 3 ün içinde. dr lar günde 5-6 defa beslememi söylediler..sende bi danış istersen ama hala 8 öğün çok gibi.ben 120 ye çıkardım, aptmlin kutusunda 150 yemesi gerektiği yazıyo ama tartısında günde 20 gr almaya başladı. yetiyo artık demekki

evet cnm benimkide aynen 20 gr alıyor 4 saatte bir veriyorum bu aralar yine yemiyor nazlanıyor bende artık yemezse erken veriyorum yerse uzatıyorum öğünü saatle olmayacak bu iş:)) suda veriyormusun benimki su içmeyi hiç sevmiyor bazen ıhlamur veriyorum az şekerle

canım,benimkilerde 2 ayını doldurdu 3 ün içinde. dr lar günde 5-6 defa beslememi söylediler..sende bi danış istersen ama hala 8 öğün çok gibi.ben 120 ye çıkardım, aptmlin kutusunda 150 yemesi gerektiği yazıyo ama tartısında günde 20 gr almaya başladı. yetiyo artık demekki
Mama kutularındaki miktarlar biraz abartılı benim bebeğim hala 150 ccden fazla yemiyor.

evet cnm benimkide aynen 20 gr alıyor 4 saatte bir veriyorum bu aralar yine yemiyor nazlanıyor bende artık yemezse erken veriyorum yerse uzatıyorum öğünü saatle olmayacak bu iş:)) suda veriyormusun benimki su içmeyi hiç sevmiyor bazen ıhlamur veriyorum az şekerle
1 yaşından önce şeker bebeklere verilmiyor hiram doktora sordun mu?

cnm şekeri sadece azıcık koyuyorum doktorum sorun olmaz dedi bi ara öksürüyordu ıhlamur verdim az şekerle bidahada vermedim zaten şimdi su veriyorum

ya ben üç gündür tartmıyodum, bugün baktım günde yaklaşık 40 gr almış..biberonu istekli alıyo artık,bende mamayı 135 e çıkardım,yine 6 kere vercem..sende milumili bi dene istersen,benimkine iyi geldi..
su konusuna gelince diğer bebeğim için dr a sormuştum su veriyimmi diye,günde 4 defa sıvı kaka yapıyodu,su ihtiyacı artar diye düşünmüştüm.midesini boşuna suyla şişirme,mamada zaten su var demişti.bi de bebekler genelde suyu sevmezler demişti..

Mama kutularındaki miktarlar biraz abartılı benim bebeğim hala 150 ccden fazla yemiyor.

1 yaşından önce şeker bebeklere verilmiyor hiram doktora sordun mu?

banada öyle geliyo..120 cc ile günde 40 gr almış,150 versem kusmasa yese bile obez olur herhalde..
nisan sonu gitmiştik doktora. bebeğimin o zamanki ayına kilosuna göre günde 700-800 rası yemesi gerektiğini söylemişti.ama bu miktarda benim bebeğe abartılı geldi:)) 700 ü ender bulduk ay boyunca. şimdi yemesi düzeldi ama mamayla fazla şişsinde istemiyorum. doğru miktar ne acaba..Berkay şu an kaç aylık, bide 3.ayın içinde ne kadar yiyodu,tecrübelerinden faydalansak mehtap?

hanımlar mama saatleri ve miktarına değinmişken bende bir şey paylaşmak istiyorum; bu ara benim kızım ani bi değişiklik gösterdi anlayamadım, günde 8 öğün 3 saat arayla sütümü sağıp eoprotinle birlikte veriyorum, ayrıca emziriyorumda ve bazı öğünde prematili veriyorum haftada 5 cc artırabilcemi söylemişlerdi taburcu olurken şuan mamayıda, sütümüde 65 cc veriyorum. Ama kızım bu öğünlerin hiç birinde tatmin olmuyor sürekli aranıyor mamaya yeni başlamıştık 1 hafta olmadı onun etkisimi acaba ? böyle bir şey yaşayanınız oldumu pazartesi kontrolümz var drmuzla paylaşcam bakalım ne diycek. kızım şuan düzeltilmiş 1 haftalık...65 cc az mı sizce ?

banada öyle geliyo..120 cc ile günde 40 gr almış,150 versem kusmasa yese bile obez olur herhalde..
nisan sonu gitmiştik doktora. bebeğimin o zamanki ayına kilosuna göre günde 700-800 rası yemesi gerektiğini söylemişti.ama bu miktarda benim bebeğe abartılı geldi:)) 700 ü ender bulduk ay boyunca. şimdi yemesi düzeldi ama mamayla fazla şişsinde istemiyorum. doğru miktar ne acaba..Berkay şu an kaç aylık, bide 3.ayın içinde ne kadar yiyodu,tecrübelerinden faydalansak mehtap?
Canım miktar konusu bebekten bebeğe değişiyor. Yemesi düzeldiyse mamayla şişeceğini düşünme. Benim bebeğimin ilk 6 ay kilo alımı çok iyiydi hatta ben obez olacağını düşünüyordum sonra hareketlendikçe kilo alımı yavaşladı şimdi düzeltilmiş 9.5 aylık ve 9 kilo şimdi de kilo alsın diye uğraşıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam düzeltilmiş 3 aylıkken Berkay'da 120 cc civarında yiyordu.

hanımlar mama saatleri ve miktarına değinmişken bende bir şey paylaşmak istiyorum; bu ara benim kızım ani bi değişiklik gösterdi anlayamadım, günde 8 öğün 3 saat arayla sütümü sağıp eoprotinle birlikte veriyorum, ayrıca emziriyorumda ve bazı öğünde prematili veriyorum haftada 5 cc artırabilcemi söylemişlerdi taburcu olurken şuan mamayıda, sütümüde 65 cc veriyorum. Ama kızım bu öğünlerin hiç birinde tatmin olmuyor sürekli aranıyor mamaya yeni başlamıştık 1 hafta olmadı onun etkisimi acaba ? böyle bir şey yaşayanınız oldumu pazartesi kontrolümz var drmuzla paylaşcam bakalım ne diycek. kızım şuan düzeltilmiş 1 haftalık...65 cc az mı sizce ?

Düzeltilmiş 1 haftalık 65 cc gayet iyi canım. Yalnız bu aranma refleksi gazdan da olabiliyor.

Düzeltilmiş 1 haftalık 65 cc gayet iyi canım. Yalnız bu aranma refleksi gazdan da olabiliyor.

açlıktan yapmıyormuş eet takip ediyorum uyanık olduğu zaman hep aranıyor :) gaz sancımız tam bi baş belası zaten bi kurtulsaydık...:kızgın::kızgın:
bu arada dikkate aldığınız için teşekkür ederim mehtap a.s.a.s., sürekli tecrüblerinizden yararlanıyorum elinizden geldiğince herkese yardımcı oluyorsunuz bravo gerçekten. Allah Berkay ı size bağışlasın..:nazar::nazar:

bademcik bende mehtap gibi düşünüyorum doktorlar hep bütün bebeklere obez olur mamadan diyorlar anladığım kadarıyla ama 6. aydan sonra ciddi anlamda kilo alımı yavaşlıyor ne versen kardır şuan bence eskiden 75 80 az gelen bebek şimdi yememek için uyuyor numarası yapıyor:))

bademcik bende mehtap gibi düşünüyorum doktorlar hep bütün bebeklere obez olur mamadan diyorlar anladığım kadarıyla ama 6. aydan sonra ciddi anlamda kilo alımı yavaşlıyor ne versen kardır şuan bence eskiden 75 80 az gelen bebek şimdi yememek için uyuyor numarası yapıyor:))

benimkide ağzını kocaman açıp dakikalarca öyle tutuyodu emmemek için.. bugünlerde iyiyiz çok şükür. sana yazmıştım, milumili sevdi sanki. dün gece karıştırıp kardeşinin apt..1 ini hazırlamışım yine eskisi gibi döktü saçtı yarısını bitirmedi..valla ben tükendim artık,günde 6 kere 135 hazırlıyorum..ne kadarını yerse artık..ağzına zorla dayayarak yemek olayından soğutmak istemiyorum

açlıktan yapmıyormuş eet takip ediyorum uyanık olduğu zaman hep aranıyor :) gaz sancımız tam bi baş belası zaten bi kurtulsaydık...:kızgın::kızgın:
bu arada dikkate aldığınız için teşekkür ederim mehtap a.s.a.s., sürekli tecrüblerinizden yararlanıyorum elinizden geldiğince herkese yardımcı oluyorsunuz bravo gerçekten. Allah Berkay ı size bağışlasın..:nazar::nazar:

Canım gaz sancılarından biz de çok uzun süre çektik. İnşallah sizinki kısa sürede geçer.
Rica ederim aslında bütün prematüre annelerini belki de benimle aynı şeyleri yaşadıkları için kendime çok yakın hissediyorum burada birçok arkadaş elimizden geldiğince birbirimize yardımcı olmaya çalışıyoruz. Allah hepimizin bebeklerini bağışlasın ve sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.:Saruboceq:

bademcik bende sürekli yeni mama deniyorum:)) bu ara hero baby keşfettim fiyatı çok uygun ama onuda sevmedi belki sever diye çok umutlanmıştım:))) milumil sanırım iştah açıcıymış bide onu bulYIM:)

bademcik bende sürekli yeni mama deniyorum:)) bu ara hero baby keşfettim fiyatı çok uygun ama onuda sevmedi belki sever diye çok umutlanmıştım:))) milumil sanırım iştah açıcıymış bide onu bulYIM:)

bizde mama seçimini eşim yapıyo,uzun uzun içeriğini,kalorisini falan inceliyo..söylediğine göre milumilde diğer apt. mamalarından eksik ya da fazla yazan bişey yokmuş..iştah açıcı özel mama lezzet pınarı falan şeklinde prezante ediliyo ama ne farkı var anlayamadığımız için bebek yesede yinede çok rahat değiliz..şöyle bi ek gıdaya,inek sütüne falan geçip ne yedirdiğimizi bilerek beslemeye başlayabilseydik hayırlısıyla..

bizim ufaklık 27 hafta doğd. düzeltilmiş 3,5 aylıkken ek gıdaya geçmek zorunda kaldık, biberonu reddetti. denemediğimiz mama kalmamıştı, sonra mamayı pirinç unuyla koylaştıran bir tarif verdi dr, mamayı da kaşıkla verdik, aralarda organik meyve püreleri verdik (hipp milupa) yoğurt başlamıştık. yeme problemimiz kaşığa geçince hoop diye ortadan kalktı.

Back